Hold deg oppdatert
Arkiv
Xabi Alonso – hva blir det til?

Situasjonen til Xabi Alonso er noe som opptar mange Liverpool-fans for tiden. Ryktene rundt forrige sesongs kanskje beste Liverpool-spiller fortsetter å svirre, og det ser ikke ut til å stoppe før vi får en endelig bekreftelse på om han blir i Liverpool eller går til Real Madrid. Real Madrid fortsetter å presse på for en overgang, samtidig som hovedpersonen selv dessverre ikke har gjort noe for å avkrefte ryktene.

Den spanske fotballskribenten Guillem Balague er kjent for å ha spesielt god innsikt i hva som skjer i spansk fotball, og også i Liverpool, en spansk bastion i England. Han er angivelig også en god venn av Rafa Benitez. Ifølge Balague begynner nå Real Madrid å bli utålmodige og vil gjerne ha en avklaring av situasjonen så fort som mulig, og vil gjerne ha Xabi Alonso på plass før pre-season starter om to uker.

Dette kan naturligvis gå begge veier. De fleste Liverpool-fans håper naturligvis at det resulterer i at Real Madrid gir opp og ser etter andre spillere. Det går allerede rykter om at Daniele de Rossi vurderes som et alternativ. På den annen side kan det legge enda mer press på Liverpool, dersom Xabi Alonso selv virkelig presser på for en overgang.

Balague spekulerer i om forholdet mellom Rafa Benitez og Xabi Alonso har kommet til et punkt hvor det blir vanskelig for dem å jobbe sammen, og peker på behandlingen Xabi Alonso fikk forrige sommer, da han først fikk beskjed om at han skulle selges, og deretter beskjed om at han skulle bli. Det er lett å være etterpåklok og si at det var uklokt av Benitez og grunnen til at vi er i denne situasjonen i dag, men det er ikke godt å si om Xabi Alonso ville ha produsert en så glimrende sesong om han ikke følte han hadde noe å bevise.

Uansett, hvis Balague har rett, og forholdet til Alonso og Benitez virkelig er i ferd med å bryte sammen, så er klubben i en tap/tap-situasjon, der vi enten mister en av våre viktigste spillere eller sitter igjen med en misfornøyd spiller som ikke er motivert for å spille for Liverpool. Mye av det som har blitt skrevet er uansett bare rykter, og det er farlig å stole på annet enn det som aktørene selv sier. Alonso har helt klart flørtet en del med Real Madrid, og velger med sine uttalelser å holde begge dørene åpne, men det er helt klart at akkurat det ikke kan fortsette særlig mye lenger. Dette skjønner også Benitez, som har vært ute og etterlyst at Alonso (og Mascherano) viser sin lojalitet til klubben, som vi meldte tidligere.

De neste par ukene blir nok helt avgjørende, og det blir svært spennende å se hva som skjer videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...