Hold deg oppdatert
Arkiv
Espanyol 3-0 Liverpool

Liverpool spilte i kveld sin femte pre seasonkamp. Turen gikk til Spania denne gang, til Barcelona og motstanderen het Espanyol. Kampen ble avtalt gjennom overgangen til Albert Riera og Liverpool spilte åpningskampen på Espanyols nye storstue.

Rafael Benitez meldte at han ville stille med sterkere lag enn i de tidligere kampene og følgende 11 løp ut på banen i første omgang:
Reina, Johnson, Carragher, San Jose, Insua, Kuyt, Mascherano, Lucas, Benayoun, Gerrard, Torres.

Kampen startet med knallharde tacklinger og høyt tempo. Undertegnede satt med hjertet i halsen ved flere anledninger etter susende tacklinger fra både Liverpool og Espanyolspillere. Dette resulterte i hele fire gule kort i første omgang. Liverpool fikk tre av disse, Carragher, Mascherano og Lucas. Så dette var faktisk ikke en klassisk pre seasonkamp, kunne heller minnet om en Champions Leaguekamp faktisk.

Etter 18 minutter fikk Liverpool sin første sjanse. Steven Gerrard fikk ballen på rundt 30 meter og smeller ballen utagbart i tverrliggeren, et fantastisk skudd som virkelig fortjent en bedre skjebne.
Minuttet etter scorer Espanyol ved Luis Garcia. Klønete opptredner av både Glen Johnson og Jamie Carragher ved den situasjonen. Fortjent ledelse til Espanyol som var det klart beste laget i første omgang.

Etter 26 minutter drar Torres seg fri ved hjelp av «Torresfinta» og er alene igjennom, men blir hindret. Espanyolspilleren kunne gjerne blitt utvist der, noe Torres prøvde påvirke dommeren til å gjøre også. (En generell ufin ting i fotballen i dag forøvrig, slutt med dette Torres, og alle andre spillere)

Frisparket satt Steven Gerrard i stolpen, uflaks igjen fra kapteinen. Omgangen forsatte i høyt tempo og vil nok bli husket for Jamie Carraghers «ett minutt forsent ute tackling» som ga gult kort, med et snev at rødt i seg.

Etter halvtimen spilte Gerrard og Benayon perfekt veggspill og Benayon er igjennom, litt skrått. Fremfor å skyte med venstrebeinet prøver han og dra av to mann på kjent Benayonvis, men det blir minst en mann for mye og det ender i ingenting, men fin fint spill i den situasjonen.

Ut til andre omgangen gjorde sjefen fire bytter, ut gikk Glen Johnson, Emiliano Insua, Yossi Benayoun og Javier Mascherano. Inn kom Ryan Babel, Jay Spearing, Andrea Dossena og Philipp Degen.

Andre omgang startet også i et høyt tempo, men Liverpool fikk lite til spillemessig, litt av det samme som første omgangen. Pasningsspillet satt ikke helt som det skulle, Steven Gerrard og Fernando Torres fant ikke hverandre slik vi er blitt vant til heller og begge to hadde en relativt svak kamp.

Etter 64 minutter setter Espanyol enda en, den tidligere Chelseaspilleren Ben Sahar scorer, en fin scoring.

70 minutter ut i kampen kommer det flere bytter, Dirk Kuyt, Steven Gerrard Fernando Torres og Lucas Leiva ut og Damien Plessis, Andriy VoroninDavid Ngog og Albert Riera kommer inn, Riera får den klassiske latterlige pipekonserten av publikummet.
84 minutter, Jay Spearing forlater banen igjen etter og ha kommet inn etter pausen, Jamie Carragher forlater også banen. Inn kommer Xabi Alonso og Martin Kelly. At Alonso spilte noen små minutter i kveld betyr vel sannsynligvis at Liverpool IKKE har blitt enig med Real Madrid enda med tanke på overgang for Alonso, ellers så hadde han vel aldri fått spille av Real Madrid.

Espanyol skulle også få et tredje mål slik at resultatet faktisk endte opp med ganske stygge sifre, Ben Sahar satt sitt andre og Espanyols tredje mål. Raul Tamudo hadde også et annulert mål i første omgang, feilaktig avblåst for offside.

Liverpool fikk lite til i denne kampen generelt og undertegnede noterte ikke én stor Liverpoolsjanse i andre omgang. For å sitere liverpoolfc.tv: 90 Min: Babel sees a shot deflected over in a rare effort on goal by the Reds. Undertegnede er fremdeles småbekymret, spillet sitter ikke, vi skaper ikke mange sjansene heller. Skal bli spennende å se hvike underverker sjefen utfører i løpet av de neste to ukene. Om tre dager kommer Liverpool til Oslo og skal spille mot FC Lyn Oslo (Norway, World) og da satser vi på ny ketchupeffekt.

Banens beste i kveld: Lucas Leiva.

PS!
Her kan du også lese om kampen

6 Responses to Espanyol 3-0 Liverpool

 • Brynje sier:

  Enig med deg, som jeg også skriver, er bekymret, skaper ingenting, pasningene sitter ikke, løpene times dårlig. Ja, the works egentlig…

 • BPR sier:

  Er det noe det bare er å slutt med, så er det å bekymre seg over hva som skjer i treningskampene. Treningskamper og kamp om poeng er to forskjellige idretter. Fotballen er stappfull av eksempler på at treningskamper indikerer null og nix i forhold til en seriestart. Det eneste som er interessant med treningskamper fra et supporterståsted – det er å kikke litt på nye spillere.

 • Stig Magnus sier:

  Jonas: Sahar putta to mål. Det siste var av det enkle slaget, men han sto på rett sted, og dytta ballen i det åpne målet. På det første gjør han et veldig bra løp bak ryggen på høyrebacken, og avslutter fint mellom beina på Reina, iskaldt. Ellers var han vel ikke så veldig synlig, men så var ikke andreomgangen noe særlig å se på uansett. Han hadde dog en sjanse for hattrick, men skuddet ble blokkert om jeg ikke husker helt feil.

  BPR: enig med deg, og personlig ble jeg ikke så stressa jeg heller når jeg så kampen, selv om jeg synes det var svakt naturligvis. Når sesongen starter er det nok et helt annet trøkk i gutta, dette er jo kvalitetstrening før sesongen starter, det er jo ikke noe som betyr noe sånn sett.

  Krysser fingra for at vi drar av et mirakel og beholder Xabi jeg da..

 • Brynje sier:

  Alikevel, det er lenge siden Liverpool har opptrådd så dårlig under Pre season. Selvom det «bare er pre season» så gir seire selvtillit, ferdig sak. Jeg kan være enig i at det ikke er noen overkrise, men når vi taper en kamp 3-0 første kampen vi møter kvalifisert motstand så synes jeg det er litt bekymringsfullt. At Espanyol i tillegg er fjorten dager «bak oss» i sesongforberedelsene gjør ikke saken bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...