Hold deg oppdatert
Arkiv
Myte: Mange spillere Rafa har solgt nyter nå stor suksess

Dette er noe jeg har hørt fra flere hold, bl a fra Lars Tjærnås i studio til Canal+ i en pause her om dagen. Vanligvis kommer godeste Tjærnås med mye bra og gjennomtenkt, han er kanskje den kommentatoren eller såkalte eksperten jeg spisser mest ørene til når han prater, jeg har stor respekt for mannen. Så jeg ble sittende og undre litt for meg selv, hvilke spillere har egentlig Rafa solgt som har suksess nå?
Siden jeg ikke kom på noen som egentlig er noe spesielt suksessrike, gjorde jeg som vanlig når jeg hører noe i media jeg synes var veldig bombastisk i positiv eller negativ retning, nemlig satt meg ned og sjekka opp litt selv.
Her er en oversikt over hva jeg fant ut av:

For å slippe å skrive mye om hver enkelt spiller, tar jeg meg raskt av en gjeng det er ganske klart at ikke har hatt noe særlig suksess siden de ble solgt av Rafa, og som det er lett å se ikke hadde hatt noe særlig å bidra med siden de forsvant ut Shankly Gates for siste gang.
(Som vanlig har jeg ikke sett noen grunn til å ta med unggutter som ikke har hatt noen reell plass i førstelagsstallen på noe tidspunkt.)
Spillerne som går raskt i denne båsen er Babbel, Henchoz, Smicer, Diouf, Pellegrino, Alou Diarra, Biscan, Otsemobor, Vignal, Nunez, Welsh, Josemi, Whitbread, Cheyrou, Raven, Morientes, Traore, Medjani, Mellor, Kromkamp, Potter, Diao, Zenden, Dudek, Fowler, Gonzalez, Paletta, Kirkland, Le Tallec, Guthrie, Carson, Finnan, Hobbs, Anderson, Leto, Pennant, Murphy, Baros, Pongolle, Kewell, Garcia og Hamann.
Dossena og Voronin dro nettopp fra klubben, men vi kan vel konkludere med at de gjorde det såpass svakt i Liverpool at vi neppe kommer til å savne dem.

Så kommer jeg til noen spillere som har grei suksess her og der, og/eller folk har hatt endel sterke meninger om.

Michael Owen
Owen hadde gitt inntrykk av at han var villig til å skrive under en ny kontrakt for Liverpool, men sommeren 2004 fikk Rafa en krise rett i henda når han tok over roret på Anfield. Owen ønsket ikke å skrive ny kontrakt, hadde 1 år igjen, og Real ønsket han. Det var lite annet å gjøre enn å prøve å få så mye penger som mulig, det var ingenting noen kunne gjøre med det.
1 år senere var han tilgjengelig igjen, da for det dobbelte av det Liverpool fikk for han året før, og det mente Rafa ble for mye. I ettertid skal vi kanskje være glade for det, med de skadeprobleme Owen hadde de neste årene.
I sommer signerte han for man utd, utrolig for mange, og Rafa hadde visst muligheten til å signere han, men følte det ikke var riktig. Jeg er enig i den vurderingen, og N’Gogs blomstring som backup for Torres i år, og mye bedre skåringssnitt enn Owen i man utd denne sesongen, viser vel at det var en god avgjørelse, mannen fylte også 30 år i desember.
Forøvrig skrev jeg også en artikkel i sommer når sjokket kom; Owen klar for man utd..

Momo Sissoko
Hadde en god utvikling i Liverpooltrøya synes jeg, men stagnerte litt. Vi fikk gode penger for han og et godt pluss, og selv om han nå er ganske fast i Juve, så ser jeg ikke helt hva ekstra han kunne tilført Liverpool. Sissoko hadde heller neppe akseptert å spille mindre og mindre og å bli backup i Liverpool som han nok hadde blitt, og hadde da mest sannsynlig blitt solgt med en mindre markedspris.

Craig Bellamy
Var 1 år i klubben. Ekstrem fart, men skårer for lite mål til å være i en toppklubb i mine øyne. Hadde en god periode høsten 2009 i City, men sliter også endel med skader.
Ser ikke på det som noe savn og tap at Bellamy ble solgt, selv om hans spillertype med en rask spiss kunne gjort seg i troppen når Torres er skadet. Pengene vi fikk for Bellamy (£7,5M, også han solgt med profitt, som vanlig under Rafa) var blant pengene som ble brukt til å kjøpe Torres sommeren 2007, så ser på det som et ganske nødvendig salg i så henseende også.

Robbie Keane
Slo ikke til slik i Liverpooltrøya som vi alle håpet på, og ble solgt allerede etter en halv sesong. Har ikke helt funnet tilbake til formen i Spurstrøya, og skårer knapt mer der enn han gjorde i Liverpool, så jeg tror vi kan ha solgt han tilbake på rett tidspunkt (selv om jeg personlig når han ble solgt ønsket at han skulle få noe mer tid).
(Vi kjøpta Keane for £19M, vi har fått igjen £15-16M av disse nå, solgt for £12M tilbake, som nå har steget til £15-16M).
Det er også en artig ting at Rafa fikk mye kritikk for å sette Keane på benken og å bruke han på venstrekanten, selv om det siste kun skjedde noen få ganger. En av de som var kritiske til dette var Harry Redknapp, som nå holder på med nøyaktig det samme i Spurs, men det er ingen kritikere ute og prater, merkelige saker..

Alvaro Arbeloa
Spiller endel i Real nå, men hadde 1 år igjen av kontrakten, vi hadde Johnson på plass, og han ønsket seg hjem til Spania. Kunne fått bruk for han i Johnsons skadefravær, men vi klarer oss, og hadde neppe fått noe penger for han nå i januar, og i hvert fall ikke noe i sommer når kontrakten hadde løpt ut.

Xabi Alonso
Naturligvis en spiller vi gjerne skulle hatt fortsatt, og som vi også prøvde å beholde i sommer. Men spillerne har såpass med makt nå, at ønsker de å bytte klubb, er det veldig vanskelig å få beholdt dem, en misfornøyd spiller pleier ikke akkurat å overprestere heller. Vi fikk i hvert fall inn mye, mye penger for han, soleklar overgangsrekord mottat for klubben.

John Arne Riise
Hadde en svak sistesesong på Anfield, men var ellers stabil og bra på venstrebacken. Spiller bra i Roma om dagen, og er en spiller jeg ser vi kunne ha beholdt og han kunne bidrat. Samtidig virker det som Rafa har ønsket seg venstrebacker som er litt mer kreative fremover, selv om Riise jobba hardt opp og ned, kunne han èn finte og dro ikke akurat av så mange folk eller hadde så veldig mye kreative pasninger. Slike typer mente nok Rafa han hadde i lovende Insua og Aurelio, samt at man kjøpte inn Dossena, som jo floppet.
Alt i alt ser jeg poenget i at vi kunne beholdt Riise da Aurelio har vært mye skadet, jeg ser på han som bedre når skadefri, og Dossena floppet, samt at Insua ikke er helt klar enda.

Peter Crouch
En spiller endel mener vi ikke skulle solgt, og også endel mener har stor suksess nå. Må si meg uenig i begge deler.
For det første hadde Crouch 1 år igjen av kontrakten sommeren 2007, og han ønsket ikke å signere en ny. Torres hadde vært en sesong i klubben og bøtta inn mål, og det var vel klart å se at de to ikke fungerte spesielt godt sammen, og da var det liten tvil om hvem som skulle være hovedspissen. Forståelig nok ønsket Crouch mer spilletid, og siden han da ikke ønsket å skrive ny kontrakt, var salg den mest fornuftige løsningen. At man fikk £11M for en spiller med 1 år igjen av kontrakten synes jeg ikke er dårlig, og hadde vi ventet, hadde vi gamblet høyt om at han skulle skrevet under en ny kontrakt i løpet av høsten, ellers hadde vi fått mye mindre for han i januar 2008, eller han hadde gått gratis sommeren 2008.
Det er også artig å se hvordan det ble satt endel spørsmålstegn rundt signeringen av Crouch fra diverse «eksperter», men at han utviklet seg så mye som spiller som han gjorde i Liverpool, og alt i alt var en suksess, har Rafa fått så å si ingen kudos for noe sted såvidt jeg kan se av de samme «ekspertene» som var kritiske til signeringen.
At han har noe spesielt stor suksess i Spurs sliter jeg litt med å se; han skårer ca like mye som han gjorde i Liverpool, litt mindre i serien.
Alt i alt kunne han vært et bra alternativ på topp, men med 1 år igjen av kontrakt og ikke ønsket å skrive under ny, og vi ikke har råd til å betale ut i store summer for spillere som ikke er førstevalg, gjorde at salg var det eneste fornuftige.

Stephen Warnock
Gikk gjennom akademiet på Melwood, og var en knallhard og klassisk engelsk back i Liverpool, men slet med å vise det store fremover på banen i mine øyne. Var også bak Riise ganske soleklart, og han var jo ikke akkurat ofte skadet, så det ble ikke så veldig mye spill etterhvert. Når Blackburn meldte sin interesse sommeren 2007 ønsket han å fortsette karrieren der, og ble solgt.
I Blackburn har han utviklet seg endel, og gikk sommeren 2009 til Aston Villa etter 2 år hos de blåhvite.
Jeg skjønner godt at Stephen ble solgt, da han var klar backup, og han var ambisiøs og ville spille mer, forståelig nok. Etter en god første halvsesong i Villa ser man at han kunne vært et alternativ på venstrebacken, men han er ikke akkurat noen Ashley Cole. En skadefri Aurelio ser jeg selv på som klart bedre, og potensialet til Insua er også mye høyere.

Sami Hyypiä
Mange mener at man burde beholdt Sami, og i høst skulle vi gjerne hatt han med alle skadene vi har slitt med i forsvaret, helt klart. Men Sami sto uten kontrakt, og i løpet av våren 2009 ble det klart at han ønsket å spille videre og oftere på et høyt nivå fortsatt, og følte han ikke var helt ferdig på toppnivå enda, og ønsket derfor ikke å være backupløsning i Liverpool, og han hadde nok vært valget bak Carra, Skrtel og Agger, så man kan jo forstå han godt, og jeg respekterer valget hans fult ut. Når en spiller står uten kontrakt også, blir det rett og slett umulig å få spilleren til å bli om han ønsker seg til nye utfordringer, så kan ikke skjønne her hvordan Rafa eller klubben skal ha noe kritikk.
Nå når Kyrgiakos har blitt litt varm i trøya virker det som han nå kan fylle denne rollen også bra; masse rutine og hodestyrke som backup for hovedstopperne i Carra, Agger og Skrtel.

For å oppsummere sitter jeg vel egentlig og klør meg litt i hodet. I mine øyne er det noen få spillere på denne lista som kunne hevet dagens lag eller vært gode alternativer i troppen, samtidig ser jeg hvorfor de ble solgt fra Liverpool.
Alonso hadde hevet oss, men de fleste har vel fått med seg hvorfor han ble solgt i sommer, han ønsket seg bort, lite å gjøre med det da.
Bellamy, Crouch, Hyppia, Riise og Arbeloa kunne vært bra squadspillere. Crouch og Arbeloa hadde dog kun 1 år igjen av kontraktene og ønsket seg videre, grei sak. Hyppia var ferdig med sin kontrakt og ønsket å spille mer, også en grei sak.
Bellamy putta lite i Liverpool, og putter i mine øyne alt for lite for å være spiss i en toppklubb, det er bare å se på statistikkene hans.
Riise kan jeg se vi kunne beholdt, både fordi han nok hadde gått med på det selv, og fordi vi ikke har hatt en venstreback siden Riise som har vært klart bedre enn han, kanskje Aurelio, men han har jo vært mye skadet. At Riise også kan brukes på midten er jo også en fordel.

Alt i alt kan jeg ikke skjønne helt hvor denne kritikken kommer fra, og jeg synes den har lite grobunn i virkeligheten egentlig, når man ser på spillerne Rafa har sluppet, hvorfor de ble sluppet, og hvordan de har prestert i ettertid.
Til slutt synes jeg egentlig det bare er en ting å si egentlig: myth busted 😉
Eller hva mener dere?

PS: er det noen jeg har glemt, får dere bare si ifra 😉

tv2, vg, vg, tv2, tv2, tv2, vg, tv2

23 Responses to Myte: Mange spillere Rafa har solgt nyter nå stor suksess

 • Kim sier:

  ??????????????+bl a fra Lars Tjærnås i studio til Canal+ i en pause her om dagen. Vanligvis kommer godeste Tjærnås med mye bra og gjennomtenkt, han er kanskje den kommentatoren eller såkalte eksperten jeg spisser mest ørene til når han prater, jeg har stor respekt for mannen?????????????????
  Nok ein gang kommer våre skribenter i liverpool bloggen med HYSTERISKE TALENTLØSE komentarer,viss tjernås er så fantastisk ekspert så hadde vel ikkje wimbeldon og så vidt eg husker vif beholdt plassen i deres liga,wimbeldon som nå kalt MK Dons havnet i non leuge og vif rykket ned,og dei fantastiske analysene til tjernås spar meg,men eg skjønner jo poenget ditt,det er jo alla det samme som ein annen skribent inne her presterte å skrive at Lucas er Konge.Nei nå takker eg for meg i Liverpool bloggen for meir ræva utalelser har eg ikkje hørt på makan.
  PS håpe rafa tar med seg lucas til juve til sommeren;-)))
  og at canal + mister rettighetene sine slik at tjernås slippes å ses meir på ei stund.

 • Brynje sier:

  Hehe, hvis du skal takke for deg pga en «småironisk og lett provoserende» topic og fordi en av våre skribenter respekterer Lars Tjernås så får jeg bare ønske deg lykke til videre i livet sir. (Og god bedring?!:-)

  God søndag videre.

 • Apropos hysterisk talentløse kommentarer…
  Å ha den faglige og teoretiske kunnskapen om fotball og å ha lederevnen og autoriteten til å lede et lag med fotballspillere og få dem til å benytte seg av sin taktiske kunnskap er to UTROLIG forskjellige ting. Lars Tjernås har det første, men så avgjort ikke det andre, noe hans managerkarriere helt klart viser. På det analytiske er Tjernås en av Norges beste.

  Godt å se at du skjønte hensikten med Lucas-overskriften. Godt jobba

 • påskeharen sier:

  Syntes nå den listen med de som har grei suksess her og der er lang nok jeg, i tillegg til at Kirkland, Baros og Pennant har gjort det greit nok de også.

 • Tony sier:

  Takk for bidragene dine Kim, også får du ha lykke til videre på vgd.

  For å gå litt mer på tema som ofte er mer hyggelig å diskutere så var dette en fin analyse Stig. Er enig i det meste du skriver her. For min del så er det nok Warnock og Hyypia som har hatt best utvikling i ny klubb, Hyypia imponerer i Tyskland om dagen, og Warnock hadde noen gode sesonger i Blackburn. Riise har gjort det bra i Italia etter hva jeg har forstått, en scoring i dag bl.a. Keane har vært bedre i Tottenham etter at han gikk tilbake, men det beviser vel egentlig ingenting så dårlig som han var i Pooltrøya.

  Jeg hadde ståltrua på Le Tallec en gang i tiden, noen som vet hvordan utviklingen hans har vært?

 • Kim: Finfint fokus etter en lang og gjennomtenkt artikkel. At Tjærnås kan mye fotball, er vel ikke en mening, det er fakta, litt skummelt å mene at han kan lite. Herlig også å gi Tjærnås skylda for at Wimbledon nå sliter langt nedi systemet, fordi han var assistentmanager der èn sesong, når de rykket ned fra toppdivisjonen med et allerede svakt lag.
  Du har forresten også misforstått poenget med artikkelen totalt.
  Men takk til deg, lykke til andre steder.

  påskeharen: hvilke av disse spillerne hadde egentlig styrket laget vårt i dag?
  Som jeg skrev i artikkelen, Riise kan jeg se, han kunne vært bra å hatt. Crouch og Arbeloa 1 år igjen av kontrakt og ønsket ikke å skrive ny, naturligvis greit å selge da. Hyypia ute av kontrakt, lite å gjøre. Bellamy kunne vært et alternativ, men putter jo for lite mål.
  Ellers ser jeg ingen spillere vi hadde hatt noe særlig bruk for.

  Kirkland: Joda, vi kunne kanskje hatt en noe bedre keeper i ligacupen i noen kamper, men da var det nok bedre med £3,5M inn som kunne brukes til andre spillere, f eks litt over halvparten av prisen på Skrtel som vi kjøpte i samme vinduet. Han er jo ikke i nærheten av Reina, det er du sikkert enig i 🙂

  Baros: har gjort det helt ok ja, i klubber på lavere nivå. Har puttet mindre mål enn han gjorde i Liverpool i 4,5 år, frem til han nå spiller i tyrkisk liga, der han putter mye. Det holder for meg til å se at han ikke har gjort det bedre etter han dro fra Anfield.

  Pennant: seriøst? Spilte ikke noe spes bra på utlån i Portsmouth, såvidt jeg fikk med meg prøvde de ikke å signere han engang når pool slapp han, og i år har han fått spille 14 av 20 kamper i Real Zaragoza, som i dag ligger på nedrykksplass i La Liga, så tviler på at han har vært noe særlig bra der. I tillegg til å ikke være god i 2,5 år i Liverpool, er det vel lett å se at vi ikke går glipp av noe der..

 • 1892 sier:

  Nå skjønner jeg!! Rafa er 100% feilfri.
  Selv et nedrykk ville ha bltt forsvart her inne.
  Det står ikke på leveranse av rosa maling i alle fall.
  Lykke til med fjærning av (rafas) navlelo ut av øynene
  Takk for meg.

 • Brynje sier:

  Vær så snill, ikke generalisér alle oss skribenter da. Om jeg skriver en artikkel så betyr ikke det alltid at de tre andre er enige med meg for eksempel and vice versa…

 • Bea sier:

  Det fascinerer meg alltid når folk gjør sånne dramatiske exit’er. I stedet for å komme med sine egne argumenter, og forhåpentligvis knuse artikkelskriveren med sine langt bedre betraktninger, velger en del heller å storme ut døra. Sånn er det overalt. Det som kanskje fascinerer meg mest akkurat her, er at det ikke er kjerringer som stormer..hehe.. Trodde virkelig det var en kvinnfolkgreie. Vel; myth busted.

  Ryddig stykke arbeid, Stig Magnus.

  Jeg kommer alltid til å savne Sami. 55 år gammel, vet dere, kommer jeg til å mumle om at det ville vært noe annet med Sami. Jepp, i mine øyne vil han alltid være stor. Men mine øyne er jo fulle av navlelo fra Rafa, så de bør kanskje ikke tas så seriøst.

 • Brynje sier:

  I tillegg satt Sami nok en spiker i kveld faktisk, så nå har den store finnen to scoringer på to kamper. Håper virkelig mannen får sitt velfortjente seriemesterskap i Tyskland.

 • Anders sier:

  vell og fin artikkel, god research. men reagerte på en ting.
  Om en Norsklærer skulle rettet dette ville du fått stryk, ikke pga skrivefeil, men fordi overskriften ikke passer til innholdet. eller vissa versa. Det var vell snakk om at spillere rafa har solgt nyter nå suksess? Ikke hvorfor han solgte dem, om de gjorde det godt i klubben eller ikke. men rett og slett formen til spillerne nå, og hvordan de gjør de i deres klubber.

  Er enig i at Owen ikke er direkte målfarlig, men han har sikret manU noen viktige 3 poengere, og alle unitedfans kan si at det er mer en nok for dem! Og lista for grei suksess? Ser ikke annet enn at mesteparten på den nyter god suksess etter klubbskifte. Hvordan de presterte i L’pool har ingenting å si hva det gjelder overskriften på artikkelen. ellers pen jobb og research.

 • Stig Magnus sier:

  1892: hvis du mener dette er å se på ting for positivt, kan du ikke svare hva som er feil med artikkelen? Jeg har listet samtlige spillere Rafa har solgt, og tar opp den meningen jeg har hørt fra flere om at mange spillere Rafa har solgt har suksess andre steder. Jeg tok for meg spillerne slik jeg ser på det. Har du en annen mening, er det helt greit, men vennligst skriv det, så kan vi sikkert ha en bra diskusjon.
  Når jeg ser på svaret ditt, blir jeg egentlig bare litt fornøyd med egen jobb, da det virker som du ikke kan si noe som helst på selve artikkelen, men bare slenger ut eder og galle, og noen tåpelige påstander.

  Bea; takk for tilbakemelding, virker som du er ganske enig i hvert fall 🙂

  Som jeg skrev i artikkelen også, skulle gjerne hatt Sami i troppen, men han ønsket å spille fast fortsatt på et høyt nivå, så det får vi bare godta rett og slett, lite å gjøre med det.

 • Stig Magnus sier:

  Anders: Skjønner hva du mener, men samtidig ikke helt. Føler jeg har tatt med hvordan spillerne har gjort det etter de var i Liverpool, og synes også historien hvordan hvorfor de forlot Liverpool og hvordan de presterte i Liverpool er veldig relevant, fordi «anklagen» jo er at Rafa har gjort feil i å selge dem. (sammenligner med Forlan i man utd da, han putta masse mål før og etter, men synes det er vanskelig å kritisere man utd for salget egentlig, da han fikk nok av sjanser i 2,5 år, men skårte rett og slett ikke mål, derfor skjønner man jo at han ble solgt igjen).
  (Forresten, norsklærer er nok med liten n, hehe ;-p)

  Owen har putta 2 seriemål (på 16 kamper) i år, matchvinner mot City ja, og 4-0 målet i 5-0 seier over Wigan, så han har sikret dem èn 3-poenger ja, ellers ikke skåret noen viktige mål altså. Goggen har 4 seriemål (på 10 kamper), og for en spiss handler det om å skåre mål, noe N’Gog gjør oftere enn Owen, så jeg synes det ser ut som den riktige avgjørelsen, samt at Owen er 30, N’Gog er 20 (21 i april) og utvikler seg hele tiden.

  Lista og at de har suksess; jeg mener det er veldig relevant hvordan de presterte i Liverpool, da kritikken jo er følgende; disse spillerne presterer nå bra, og derfor skulle ikke Rafa solgt dem. Derfor tar jeg med prestasjonene i Liverpool som en del av forklaringen på hvorfor de er borte.
  Når det gjelder Crouch, Arbeloa, Alonso og Hyypia mener jeg påstanden er latterlig uansett. De to første hadde 1 år igjen av kontrakten, ønsket ikke å skrive under på ny kontrakt og ønsket å dra videre, da er det bedre å cashe inn, og i Arbeloas tilfelle var Johnson hentet inn som en klar forsterkning også. Alonso presset vel gjennom en overgang omtrent, beholde misfornøyde spillere er ikke smart. Hyypia var ute av kontrakt og takket nei til ny.
  Som en forklaring på de tingene.

  Er du ellers veldig uenig i salgene, bortsett fra det selvsagte at vi gjerne skulle hatt Alonso og Hyypia vel, pga skadene i forsvaret i år, hvem ville du hatt i klubben fortsatt? Husk å tenk på de pengene vi da ikke hadde fått inn i overgangssum også, det er jo en viktig del av saken.

  Og velkommen på bloggen, et ordentelig førsteinnlegg må jeg si 🙂

 • geir sier:

  Pongolle gjorde det veldig bra i recrativo etter han gikk fra Liverpool. Husker ikke helt om han var bosmanspiller og ble veid for eltt av Rafa, eller om vi fikk noen pund for han. Han gikk i allefall hen og ble toppscorer for Recrativo 2 sesonger på rad før de solgte han for i overkant av 10 mill euro til Atl. Madrid. Har slitt voldsomt med skader etter denne overgangen, så har ikke slått helt igjennom enda. Er fortsatt bare 25 år.

  Arbeloa er fra Real Madrids ungdomsakademi, og det går aldri ann å stoppe gutta som kommer derfra når Real vil hente de tilbake. Det er guttedrømmen deres. Rafa ville aldri hindret dette.
  Alonso var bare en langsint gretten fyr, som følte seg trakket på pga han var forsøkt solgt for 1,5 år siden. Både Alonso og Arbeloa spiller fast, og er meget gode, i Real.

  Lars Tjærnås er forresten den desidert beste fotball-eksperten (legg merke til at jeg ikke skriver ekspert i hermetegn, da Tjærnås er den eneste eksperten i norge som fortjener å bli kalt nettopp dette) i Norge. Han kommer, nesten, aldri med påstander som han ikke kan argumentere med fotballfaglig. Veldig fine pause-analyser, hvor han (i mine øyne) nesten alltid treffer spikeren midt på hodet. Og til dere som ikke liker han, tenk dere scenarioet; Programleder Jan Åge Fjørtoft, «»»»»ekspert»»»»» Rune Brathset og Erik Solèr… Jeg gleder meg til fotball vm, men det er fae.. ikke de tre sin skyld

 • Eirik sier:

  Det viktigste er vel kanskje at spillere med potensiale bør blomstre i en sånn klubb. Om de er marginalt bedrer eller dårligere i neste klubb har ikke noe å si. Nå skal jeg banne i kirka her:

  Se på ManU. De aller fleste av spillerne her blir kjøpt unge og lovende for så å blomstre. Ronaldo..

 • Brynje sier:

  Av spillerne listet opp her så kunne jeg gjerne beholdt Bellamy (Selvom han kan være ufyselig) og Riise (Selvsagt Alonso også da men)

  Bellamy, kunne gjort en god jobb på kant hos oss, slik han gjør i Man City og hadde per dags dato styrket laget i mine øyne.
  Riise, fikk en ufortjent avskjed med Liverpool etter en svak sistesesong. Spiller i dag kanskje sin beste fotball i Romatrøya, hadde dunket Insua lett av banen og hadde stryket Liverpool som lag.

  Og som vi også snakket litt om på lørdag, jeg ville hatt en skadefri owen fremfor N´Gog 7 dager i uka. (Men nå ville ikke Rafa hente han så da er jo det et ikke tema strengt talt)

 • Morten Scouser sier:

  Av spillerne Rafa har solgt, ville jeg beholdt Riise (selv om jeg hadde lyst til å kaldkvæle ham etter Chelsea målet) og Alonso. Resten kan jeg ikke se ville gjort store forskjellen, for å være ærlig. N`gog er en veldig dyktig spiss, mener jeg. Ville ikke hatt Owen om han så hadde banket inn 20 mål mot Everton. Liverpool handler om LITT mer enn å vinne.
  In Rafa I trust

 • JAL sier:

  Bra artikkel, gode poenger – enig i at Tjernås tar feil. De er ikke noen stjerneskudd som har forlatt Pool akkurat (med unntak av Alonso).
  Riise har bare en god periode akkurat nå – om litt så faller han sammen som en sekk poteter igjen, bare vent og se.
  Pennant: Noen mener han har gjort det bra… For no’ vrøvl.
  Hyypia: Skulle gjerne beholdt han, men, som du påpeker så stod han uten kontrakt. Benitez prøvde helt sikkert på å beholde han.
  Warnock: Han hadde ikke fått noe særlig spilletid. Bak Insua og Aurelio i køen.

  Problemet er nok kanskje de spillerne Rafa har kjøpt. Ja, jeg vet det er en annen diskusjon – men så vidt jeg kan se, så er 5 av 10 av de solgte spillerne du lister opp også kjøpt av Rafa. I mine øyne så er det på kjøps-siden at Benitez har gjort for mange feil.

 • Stig Magnus sier:

  Eirik; du kan umulig ha sett mange Liverpoolkamper i år om du ikke har sett at N’Gog har blomstret. At man utd kjøper unge spillere kan nok stemme til en viss grad, men de betaler ofte i dyre dommer for dem også. Sjekket opp alle kjøp de har gjort mens Rafa har vært i pool, da er snittalderen på deres kjøp 22,4, snittalderen på Rafas kjøp 23,8. Da har jeg bare tatt med kjøp som har vært noe i a-laget og troppen rundt a-laget, har ikke lett opp alt av unggutter hentet inn til akademiene, det ble for komplisert. Av de yngste på begge sider har jeg da Rafael og broren hos man utd, Insua hos oss, så føler det er gankse jevnt. Med tanke på at Rafa også har bygd opp en stall og derfor hentet endel rutinerte spillere på ok nivå, synes jeg det ser ganske bra ut 🙂

  geir; veldig enig i det du skriver. Pongolle gjorde det fint i Recrativo ja, putta ca hver 3. kamp, og slitt med skader nå som du sier. Tror uansett han hadde blitt for lett for PL, selv om jeg digga han pga farta og at han fiksa oss straffer hele tida når han kom inn en periode :-p
  Og 100% enig når det gjelder Tjærnås, desidert den beste her i landet, og eneste jeg ikke bruker gåseøyne rundt ekspert på ja 🙂

  Virker som de fleste er enige i at det er Riise vi kunne beholdt, men ikke noe supertabbe virker det som folk er enige i.
  Alle vil naturligvis hatt Alonso. Hyypia ville endel også hatt, mest pga skadene bakover det vel. Han ble jo tilbudt kontrakt, men ønsket å spille fast, så klubben respekterte det, var nok ikke pengene i kontrakten det sto på der heller.
  Noen vil hatt Owen, noen vil ikke.

  JAL; godt poeng med Riise, han har vel ikke vært konge hele veien i Roma nei, selv om han er veldig bra nå.

  Når det gjelder Rafas kjøp, har jeg skrevet en egen artikkel som handler om alle spillere Rafa har kjøpt og så solgt videre, den ligger her: http://www.liverpoolblogg.no/2009/11/rafa-darlig-i-overgangsmarkedet-en-analyse-del-1/
  (vil bli oppdatert når overgangsvinduet stenger)
  I løpet av uka kommer også del 2 av den artikkelen, med da spillerne Rafa har kjøpt som vi fortsatt har i stallen.
  Jeg synes personlig Rafa har gjort en god jobb med kjøp, og der det er gjort feil, er pengene for det meste hentet tilbake igjen. Men den diskusjonen tar vi heller i kommentarfeltet i de aktuelle artiklene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...