Hold deg oppdatert
Arkiv
Bokanmeldelse – «Liverpoolhjerter»

Ragnhild Lund Ansnes er NRK P1 programleder,  journalist og er gift med den ihuga Liverpool-supporteren Jostein. Hun ville finne ut hva Liverpool Football Club gjør med oss fans og valgte følge Liverpool Football Club (og alt som hører til klubben rundt) i tre år. På sin reise møtte og snakket hun med hundrevis av Liverpool-supportere som alle hadde sin egen, unike historie.
 
Resultatet ble en bok på 288 sider, «Liverpoolhjerter», den første boka som Liverpool Football Club offisielt gir ut på et annet orginalspråk enn engelsk. Bare du ser det nydelige bokomslaget så kan du nesten ikke vente med og bla om til første side, men først blir du sittende og nyte omslaget, så vakkert, så rent, så nydelig. Forordet er levert av den største av dem alle – King Kenny Dalglish, etter dette raser bare sidene unna….

Denne boka er et fantastisk sammensurium av nydelige historier fra forskjellige supportere i vårt vidstrakte land, samtidig så har boka en flott rød tråd gjennom 288 sider, sett igjennom Ragnhilds egne øyne. Det var ikke få ganger undertegnde tørket tårene sine, om det så var fantastiske historier om syke barn som fikk sine største drømmer oppfylt, Ragnhilds første møte med «The Kop» eller lesningen om Hillsborough-tragedien.
 
For eksempel, måten Ragnhild klarer og formidle stemningen på The Kop og hva som skjedde med henne da gjennom sin egen penn er alene verdt kostanden på boka…. og om hennes samtale med Phil Neal da hun snakker med ham om sitt første møte med The Kop i etterkant – også her rant tårene hos undertegnede.
 
Alle som har vært i Liverpool vet at samtlige taxisjåfører enten er røde eller blå, også her skildrer Ragnhild noen fantastiske historier, sittende bak i en sort klassisk engelsk taxi.
 
Hvordan klubben reagerte og handlet dagene etter Hillsborough-tragedien, dette er must read for enhver Liverpoolsupporter, rett og slett utrolig.

Syke Jonas Christensens (9) utrolige reise til Ullevaal for å se Liverpool mot Vålerenga og hva supporterklubben gjorde for gutten disse dagene er helt utrolig rørende og tårene renner og renner..
 
Eller hvordan supporterklubben plutselig fikk eksklusive «rights» på Melwood til tider… utrolig lesning også her.
 
Eller hvordan bryllupsreisen til Ragnhild og Jostein foregikk, den 25-05-05 (Vi vet vel alle sammen hva som foregikk denne datoen?) en helt utrolig reise og lesing – jeg føler fremdeles med Jostein…. 
 
Hva med Ove Rasmussen fra Stavanger, som har samlet samtlige «The Kopite»  innbundet i rødt (selvsagt) skinn, total kostnad hittil – over 220.000,- 
 
Eller hva med Norges eldste Liverpoolsupporter, Kristian Haugberg (90 år) som har medlemskortet i lommeboka og som har noen utrolige historier fra den tiden han var dekksgutt og ankret opp i Liverpool mang en gang – flott lesning.
 
Eller Ragnhilds (med følge) PANISKE og tilfeldige møte med Jamie Carragher en formiddag, med dertil panisk mobilkameraføring og for ikke snakke om «moppemikrofoen» som Ragnhild skal forsøke stappe i trynet på Carra – helt priceless… 🙂
 
Her har jeg bare tatt et lite knippe av utrolige historier, skjebner og møter, hele boka er som skrevet tidligere nydelig ført av Ragnhild Lund Ansnes.
 
Jeg kommer heller ikke unna de uttallige og helt nydelige (og nostalgiske) bildene som er i boka, fra «mestermøter» med legender til helt utrolige stemningesbilder tatt – og levert Ragnhild i arbeidet med boka.
 
Jeg er ingen lesehest, det kan nok samtlige av mine venner signere på. Bøkene jeg har lest «i mitt liv» er vel de som ble tvunget frem på skolen, samt noen Alistair MacLean-bøker, «kanonene på Navarone» ol, «Ulvehunden» og «når villdyret våkner» av Jack London og «Beatles» av Lars Saaby Christensen er vel de jeg kan «skryte» av og ha lest. (Pondus er vel ikke «bok» per say?:-)
 
Det «Liverpoolhjerter» gjorde med meg, var en klassisk «klarer ikke og legge fra meg boka» følelse. Jeg fant hele tiden på unnskyldninger for å få lest noen sider…. På det «verste» så faket jeg dårlig i maven-syndromet etter en middag og fikk lest mange sider alene – stille og rolig på dass.

Aldri før har 288 sider forsvunnet så fort og jeg ble lei meg da jeg så punktum-tegnet i Ragnhilds «Hjertelig takk» på siste side.
 
Boka kunne opprinnelig kunne vært dobbelt så tykk som hun selv skriver, grunnet Liverpoolsupporternes velvilje, åpenhet, engasjement og fantastiske historier. Jeg kan ikke vente på å begynne på den på nytt, alle detaljer må med..
 
Som hun også skriver på siste siden, «jeg var ikke rød på tærne engang» (ved oppstart av boka) – vi mistenker henne for en «true red» nå og vi ønsker god reise videre i den røde galskapen, samtidig som vi spent venter på neste Liverpool-bok.
 
Denne boka er rett og slett 288 sider ren nytelse og  jeg kan ikke få anbefalt bloggleserne sterkt nok – denne boka bare  i
bokhylla di, her kan du bestille den fantastiske boka.
 
YNWA Ragnhild – nydelig levert!!

2 Responses to Bokanmeldelse – «Liverpoolhjerter»

 • jon andersen sier:

  Godt skrevet truls,men samtidig passer jeg på si att det er en bok til som er veldig bra for de som ikke har den eller hørt om den.

  Det er DE RØDE FRA ANFIELD…skrevet av Tore Hansen og Thorbjørn Flatin.

  Tar for seg Liverpool Football club 1892 – 1999.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...