Hold deg oppdatert
Arkiv
Hvordan gjør de det nå? Ryan Babel, talentet som bare fader bort?

Ja, på tide med et nytt segment på bloggen. Spillere som blir solgt fra Liverpool «glemmer» man relativt ofte, om man ser bort fra typer som Masch, Alonso, Torres osv. Denne spalten skal handle om spillerne som vi har solgt de siste årene, litt om hvordan de gjorde det i Liverpool, hvordan de gjorde det FØR de kom til Liverpool og hvordan de gjør det nå selvsagt. Da håper jeg dette kan være et interessant segment og om det er liv laga for fortsettelse. (Det kommer jo an på dere selvsagt:-)

Førstemann ut: Twitterkongen Ryan Babel

Som det står i topic, «talentet som bare fader bort» – eller, man kan vel kanskje ikke regnes som talent lengre når man har rundet 24 år, men Babel har iallefall sine beste år foran seg skal man tro «alle» eksperter.

Liverpool solgte Ryan Babel i januarvinduet, vi fikk vel hverken fugl eller fisk hva sum angår for spilleren. For rundt £ 6mp forlot Babel England og Liverpool til fordel for Tyskland og 1899 Hoffenheim. Der signerte han på en to og et halvt års-kontrakt, han har altså kontrakt med Hoffenheim ut sesongen 2012/13 sesongen.

Med trøye nummer 10 så kan jeg ikke tro annet enn at forventningene til Babel var og er skyhøye. Men hva har egentlig skjedd med Babel i Tyskland dette snaue halve året?

Ryan Babel har spilt 15 kamper for Hoffenheim siden overgangen i slutten av januar. På disse 15 kampene så har han kun scoret 1 mål, dette kom 9 april, han spilte 11 kamper uten og score og står med 0 målgivende i sin nye klubb.

Nå skal jeg ikke påerobre meg og skryte over og ha sett veldig mye fra Bundesliga, men med 1. mål på 15 kamper så kan jeg ikke i min villeste fantasti tro at hverken styre og stell eller supporterne er veldig fornøyde med Babels bidrag i den blå Hoffenheimtrøya.

£ 6mp for en klubb som Hoffenheim er veldig mye penger og dette var et «stjernekjøp» for den tyske middelhavsfareren. Klubben i seg selv er heller ikke store greiene, denne sesongen havnet de på en 11. plass (11-10-13) og endte med 50-50 i målforskjell med Babel som målscorer for bare ett av disse altså.

Jeg har gått igjennom Babels karriere i Ajax, Liverpool og nå i Hoffenheim og tittet litt på endel tall….

TOTALT i samtlige klubber så har Twitterkongen scoret 43 ganger i 262 kamper. Han har med andre ord aldri vært noen storscorer.
Han har endel målgivende i sin karriere, men det skremmer neppe mange når jeg skriver at Babel har hatt 32 målgivende pasninger på 262 kamper totalt i sin karriere. (eller strengt talt kun for Ajax og Pool i og med at han har tilgode og være nest sist på en ball for sin nye klubb)

Liverpool kjøpte nederlenderen for nesten £ 12mp sommeren 2007 og forventningene var skyhøye, som det er for de fleste Liverpoolspillere som ankommer Liverpool. (Han ble stemt frem som årets unge spiller i Liverpool i sin første sesong for klubben forøvrig) Han ble kjøpt fra Ajax, som også hadde stemt han frem som årets unge spiller sesongen før. Ajax, verdenskjent for og fostret opp talenter og stjernespillere over en lav sko. Der hadde han spilt 101 kamper totalt og scoret 20 ganger. 

Babel var i Liverpool i tre sesonger og vi ventet vel alle sammen i like mange sesonger på det store gjennombruddet…. 146 kamper med venting og 22 mål (12 seriemål) senere gikk altså ferden videre til Tyskland og Hoffenheim.

Det var vel få Liverpoolsupportere som gråt da han ble solgt, samtidig som det var «tøft» å gi slipp på spilleren som KAN bli en kanonspiller.

Jeg personlig synes det var synd at han ikke fikk et decent run med kamper for Liverpool for og kunne vise seg verdig i den vakre røde. Det ble for mange innhopp og for lite spilletid i mine øyne og det var som jeg skrev over «tøft» å se han gå, hele den tiden han kan bli en kanonspiller.

Men hey, han har spilt 15 kamper for Hoffenheim, en klubb som er langt fra nivået til Liverpool og han har ikke bevist noe DER heller enda så gjorde vi alikevel det rette??

Jeg får si det samme som jeg sa hver eneste sesong «jeg skal gi han en sesong til» – det skal jeg også gjøre i Hoffenheim, blir han ikke en hit i løpet av neste sesong der så vil jeg anse Ryan Babel som – spilleren som aldri tok steget.

Hva mener du, er/var Ryan Babel bare et overpriset talent som Liverpool brukte unødvendige penger på og som pga summen fikk urettferdig stort press på seg fra oss Liverpoolsupportere??

– Walk on.

12 Responses to Hvordan gjør de det nå? Ryan Babel, talentet som bare fader bort?

 • Josef sier:

  selv har jeg alltid vært fan av ryan og syntes det var trist at vi solgte han..jeg tenkte at han muligens sammen me suarez kom tilå gjøre det bra, siden suarez er en ledertype så ville han ryan lære lettere av suarez enn d han har gjort av torres. selv om ryan babel aldri tok steget som du sier, han slet litt me skader til tider og fikk aldri den virkelige muligheten til å vise seg for klubben..så kanskje det smarteste var å selge han, mens han ennå var verdt 6 mill pund

 • Max sier:

  Liverpool burde kjøpe Modric. Luka Modic sier selv at det ikke er utelukket at han forsvinner fra whl!

  • Brynje sier:

   Takk takk 🙂
   Første artikkel så, var litt «tynn» så jeg selv i etterkant men…. Fikk også tilbakemelding på Facebook med ønske om enda mer dybde, det er notert og spalten skal videreutvikles.

 • Speiderkodeks sier:

  Fint iniativ, og det er mange å ta tak i som man vet lite om. Hvordan gjorde f.eks. Hyppia det egentlig etter at han forlot oss? Har skjønt at han var populær også der, men det skulle bare mangle….

  Når det gjelder Babel så hadde jeg hele tiden et håp om at han skulle slå til, men det skjedde aldri. Jeg mener å erindre at han ved flere ganger kom inn fra benken og gjorde det veldig bra. For så å få tillit fra start neste kamp og være regelrett rævva.

  Babel har alt som skal til for å bli en toppspiller, med unntak av det aller viktigste: spilleforståelse. Jeg hadde håpet at han skulle tilegne seg det når han ble eldre, men det har bare ikke skjedd. Han minner veldig om Cisse i så måte: svært gode basisferdigheter, god fart og i alle fall i Babel sitt tilfelle et godt skuddbein. Men helt uten evne til å vite når han skal gjøre hva.

  Hadde Babel hatt evne til å vite når han skulle sende den rette pasningen, når han skulle prøve å utfordre eller når han bare skulle prøve å avslutte selv ville han vært bankers på LFC i dag (på venstrevingen).

  Dessverre klarte han aldri å tilegne seg den evnen, og han er strengt tatt for gammel til at han plutselig skal få det nå. Han fremstår for meg som en eksemplifisering på at for å bli en toppspiller i dag må man ha rimelig komplette ferdigheter.

  Og selvsagt hadde King Kenny observert dette forlengs (jeg tror Rafa klamret seg i håper om at han skulle tilegne seg spillerforståelse i det lengste), og det var ikke tilfeldig at han var førstemann ut porten.

  Walk on, Ryan.

  • Henning sier:

   Hyppie ville gjerne bli, men fikk ikke de to årene han ba om. Han ble tilbudt kun et år forlengelse, og dermed var tilbudet fra Tyskland mere lokkende. Og med alle skadene vi har hatt i bakre firer, og rare konstellasjoner, så er det ingen tvil om at «rot» bak der er årsaken til mange poengtap. De første månedene til «Kyrre» (aka Kyrgiakos) virket også som et krampekjøp, men han har spilt seg godt inn, men er desverre for gammel. Jeg synes på et tidspunkt at Kyrre var mere målfarlig enn Torres, så nivået er bra. Men som alle andre midtstoppere, så er han elendig med ballen i beina. Carra og Skrtl er like dårlige. Men fysikken er det ingenting å si på, like brei som låvedøra John Carew, men desverre også like dårlig tempo. Om det ikke blir noen sommerkjøp, så ligger det vel i kortene at man må planlegge noen nye midtstopperere etterhvert…

 • Henrik sier:

  Babel skal i følge sikre kilder ha vært opservert nylig på et utested i LA, for full til å stå oppreist!

 • Henning sier:

  Talent som fader bort…? Neida, Ryan Babel twitrer videre, og det er her talentet ligger! 🙂

  Neida, bare tulla. Statistikk kan brukes til så mangt, men å måle utelukkende på antall scorede mål synes jeg blir feil. Isåfall må man også konkludere med at vår «player of the year» (Lucas Leiva) også er en flopp!

  Det som jeg liker med Ryan Babel er fysikken hans. Råskapen hans passer perfekt til Premier League. Nå som det er viden kjent at alle spanske spillere bare filmer, og ramler hele tiden, så er det deilig å se f.eks. en spiller som Rooney. Vill i blikket, og muskler som en okse! En arbeidsjern som Dirk Kuyt, men på steroider! Kanskje «PinglePrinsen» kommer tilbake fra Italia, men han i likhet med Messi passer ikke inn i Premier League. Dvs begge KAN passe inn, men ikke uten at Liverpool begynner å spille som Barcelona. Vi gjorde jo det engang tilbake på 70-80 tallet, og det er kanskje det som Dalglish ønsker å få tilbake? men da er det jaggu mange spillere som må byttes ut først!

  I likhet med Kuyt, så var også Ryan Babel spiss i sin gamle klubb. Er det noen som vet hvor demotiverende det er å få tildelt en annen plass en favorittplassen, så var kanskje Ryan det som viste det best! Av alle kampene som han spilte for Liverpool, mener jeg helt klart at scoringsstatistikken hans ville sett helt annerledes ut dersom han hadde fått spille på «plassen sin». Så statistikken alene mener jeg er misvisende. Men neida, inn kommer David Ngog og tar plassen. Men det blir vel spennende å skje hva som skjer med han fremover også…

  Walk on, Ryan. Jeg håper du lykkes i fremtiden. 🙂

 • Morten sier:

  Alle!!! spanske spillere filmer? Sikker på at du ikke mente sør-amerikanske spillere? Jeg mener suarez er mye flinkere enn torres, iallefall.

 • Babel har ikke mentaliteten og spilleforståelsen til å bli en toppspilleren han har ferdighetene til å kunne blitt, så lett tror jeg faktisk det er.

  Forøvrig var ikke kjøpet av Babel noen kjempeinvistering for Hoffenheim, de har jo en rik onkel som har pumpa inn penger der i 5 år+ der nå og tatt dem opp i toppen i Tyskland med bruk av penger, de blir jo mobbet for å være kjøpelag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...