Hold deg oppdatert
Arkiv
Arsenal 0-2 Liverpool – Takk Suarez

Liverpool gjester Arsenal i London, Arsenal som nettopp har mistet sin viktigste spiller og som hadde en dårlig kamp mot Newcastle sist. Med dette utgangspunktet har Liverpool en god sjanse til å revansjere det dårlige resultatet mot Sunderland sist.

I startoppstillingen var det noe overraskende at Luis Suarez er benket og Jordan Henderson får en fornyet sjanse. Liverpool startet med følgende mannskap: Reina, Kelly, Carragher, Agger, Jose Enrique, Lucas, Adam, Downing, Henderson, Kuyt, Carroll.

Førsteomgangen var en variende omgang kvalitetsmessig, Arsenal startet best, men Liverpool tok etter hvert over. Begge lag slet i siste ledd av spillet, med Liverpool som det beste laget i omgangen med en snau margin. Etter et snaut kvarter fikk Liverpool et annullert mål da Downing satt ballen i mål, Carroll var i overkant hard i duellen med Koscielny som ble skadet i duellen.

Andreomgangen var mer frisk fra Liverpool sin side, spillet satt bedre og Arsenal hadde nok med å forsvare seg, selv om de var farlige på kontringer. Carroll klarte aldri å komme seg inn i kampen, noe som resulterte i et bytte med Suarez etter 70 minutter. Meireles gjorde seg samtidig klar for å erstatte Kuyt. Samtidig som dobbeltbytte skal skje får unggutten Frimpong sitt andre gule kort for dagen etter en stygg takling mot Lucas.

Med ca. 13 minutter igjen å spille er det systematisk med kampen klabb og babb i Arsenal sin 16-meter, ballen endte opp i Ramsey som var uheldig og satt ballen i eget mål. Deilig å få uttelling for spillet etter å ha presset Arsenal bakover på banen.

Etter hvert som kampen nærmer seg slutt så har Liverpool god kontroll på kampen, rett før ordinær tid var over kom Liverpool på et pent angrep. Lucas finner Meireles som spiller ballen pent til Suarez på en-touch og Suarez er kald foran mål og setter inn 2-0, Suarez har vært mer enn frisk de 20 minuttene han fikk i dag.

De to innbytterne hadde noen kombinasjoner som ikke førte til mål, men hevet Liverpool betraktelig nok til å avslutte kampen med Liverpoolseier. Deilig for Liverpool å revansjere uavgjortkampen mot Sunderland, Arsenal på sin side virker veldig svake denne sesongen, Wenger må gjøre gode grep for å heve det ellers så fintspillende laget.

Spillerbørs:

Pepe Reina: 7 – Arsenal slet med å skape de største sjansene, men når de først fikk en god sjanse var Pepe god. Han hadde også god kontroll i feltet. En feilfri kamp av vår trygge sisteskanse. Han får banens beste for å være tryggheten selv og siden han klarte å holde nullen for første gang borte mot Arsenal i PL.

Martin Kelly: 5 – Varierende i dag, gir 100 % i duellene, men fikk ikke helt grep på kampen. Tapte en duell med Arshavin som kunne ført til en annen kamputvikling, men ble reddet av Pepe Reina. Prøver seg offensivt, men har fortsatt litt igjen, uansett, Kelly viser at han bør beholde høyrebackplassen.

Jamie Carragher: 5 – Hadde ikke alt for mye å gjøre i dag, men var god i hodeduellene. En grei kamp uten de største brølerne.

Daniel Agger: 6 – Igjen en god kamp av dansken, han har stor entusiasme i spillet og vinner en del dueller, selv om han henger litt etter i noen.

José Enrique: 4 – Slet med å komme inn i kampen, Arsenal var farlige på hans side i første omgang. Etter hvert ble det bedre og klarte også å vise seg offensivt i noen anledninger.

Lucas: 5 – En kamp på det jevne. Til tider for treg inn i duellene, til tider fantastisk i dueller. Fantastisk av brassen på den andre scoringen. Sliter litt med å ta styring i kampen, har et videre forbedringspotensiale, men plassen på defensiv midtbane er ikke truet.

Charlie Adam: 5 – Pasningsspillet går fra fantastisk til grotesk, har to førsøk på å score på kjempelangskudd, uten hell. Får som Lucas ikke helt tatt tak i kampen, men mye av dette ligger i at kampen var veldig rotete.

Jordan Henderson: 3 – Ble overraskende nok valgt i førsteoppstillingen. Sliter veldig med å komme inn i kampen, er ganske anonym og bør ikke få fornyet tillitt. King Kenny har trua, men bør bli squadplayer ASAP.

Stuart Downing: 6 – Spiller med stort engasjement i første omgang, har gode involveringer og pasningsfoten satt stort sett. Blir i overkant anonym i andre, så igjen en lik kamp som mot Sunderland, god i første og noe anonym i andre. Uansett har briten vist at han skal ha fast plass i førsteoppstillingen.

Dirk Kuyt: 4 – Klarer ikke helt å ta tak i kampen, henger litt etter og ble byttet ut med Meireles med 20 minutter igjen. King Kenny bør nok vurdere om Kuyt likt Henderson bør være supersubs.

Andy Carroll: 3 – Var fire sekunder for sen i det meste i dag, treg og dårlig timing. Ble helt korrekt byttet ut med Suarez og spørsmålet er om den godeste Andy er god nok for førsteoppstillingen til Liverpool. Har mye å gå på den godeste £35 millioner-mannen.

Luis Suarez: 7 – et fantastisk innhopp av den bevegelige spissen. Med Meireles ble Liverpool hevet flere hakk og i 11 mot 10 spill ble Suarez det avgjørende for at Liverpool tok seieren i dag. Blir nok ikke benk i neste kamp.

Raul Meireles: 6 – Hadde med Suarez et godt innhopp, kom ikke inn i kampen med det første, men når han ble varm ble han som Suarez tungen på vektskåla for Liverpool. Flott assist på det andre målet.

25 Responses to Arsenal 0-2 Liverpool – Takk Suarez

 • Miguel sier:

  Jose Enrique var jo klat best, og får walcott nærmerst til å virke som en skolegutt som sitter i skammekroken..

  Reina 7
  Kelly 6
  Carra 5
  Agger 6
  Enrique 8
  Kuyt 5
  Lucas 4
  Henderson 4
  Adam 5
  Downing 6
  Carroll 3

  Suarez 7
  Raul 7

  Fasiten!!:-))

  • Stig Magnus sier:

   Lucas spiller def midtbane, hovedoppgaven er aa stoppe Arsenal og ligge som et skjold. Arsenal skaper nesten ikke sjanser, og du gir han samme karakter som Henderson? DET er nakent det. Hvorfor kan du ikke bare vurdere gutten paa samme linje som de andre?
   Ellers helt enig i at Enrique var krutt idag, Walcott gjorde jo ingenting, mye fordi man ikke bare loeper fra Enrique, for han er jo dritrask! 🙂

   • Miguel sier:

    Jeg vurderte alle utfra det de presterte på banen, mye på etterskudd, unødvendige frispark,direkte løpt fra, feilplassert, hvor mye han gjør kreativt osv.. står det i arbeidsbeskrivelsen hans at han skal stoppe opp ved midtstreken?

    Mulig jeg skulle gitt Henderson 3…

    • Du sier som vanlig at du vurderer utfra hvordan de presterte på banen, og som så ofte før tillegger du jo Lucas feil i en kamp han ikke har begått.
     La oss se på fakta, som jo er en artig greie.
     Ja, Lucas ble direkte løpt fra i noen situasjoner. Jeg skjønner ikke hvorfor dette er et så viktig poeng for deg hver eneste gang du skal diskutere. Så å si alle fotballspillere blir i alle kamper de spiller løpt fra et par ganger, det er ikke så mye drama i det, spesielt fordi man kan bli drillet av og dermed må snu seg for å jakte opp motspilleren, og ja, da blir man løpt fra, det er en av tingene som skjer oftest i fotball.

     Ellers klager du på unødvendige frispark (i flertall altså), som som så ofte før er direkte feil. Lucas lagde 1 frispark mot Arsenal, på rundt 35 meter fra vårt mål midt i banen vel rett før pause. Det er mulig det var unødvendig, jeg husker ikke situasjonen, men slutt å smør på og skriv ting som rett og slett er galt for å trykke ned en spiller du snart må skjønne at du ikke klarer å bedømme på lik linje med alle, du tar selvmord som debatant, mann.

     Ellers har Lucas 16 taklinger i kampen, vinner 10 av disse, bra uttelling altså.
     4 interceptions i samme kamp er også bra, kun slått av Vermaalen på Emirates på lørdag med 5.

     Pasninger: 52 totalt, 45 traff, 7 feilpasninger (kun 2 i angreomgangen), 86,5% treff, som er bra. En stor overvekt av pasningene går fremover i banen, enda mer enn jeg trodde tilogmed, jeg vil anslå over det dobbelte av pasningene gikk klart fremover på banen enn de som gikk klart bakover (uten at jeg skal ta gift på at det stemmer, så er det nok et greit estimat). Lucas er også involvert i oppbyggingen og opprullingen til 2-0 målet, avventer rolig og setter opp Meireles som uselvisk spiller til Suarez på blank kasse i en situasjon der de fleste hadde satt den inn selv (da hadde Lucas hatt en assist også).

     Du påstår også at han ikke er over midtstreken noe særlig, noe som også er helt feil da en overvekt av alle pasninger han slår er på Arsenals banehalvdel. 6/10 taklinger er også på Arsenals banehalvdel, og av de 6 vant han ballen 5 ganger.

     Når du sier han er mye feilplassert er jo det en ting som er veldig vanskelig å bedømme, men med tanke på hvor lite spillere som Nasri og van Persie faktisk fikk til i denne kampen, spillere som vanligvis ligger mye i det rommet Lucas vansligvis dekker, så sliter jeg med å se at han skal ha vært så mye feilplassert som du mener.

     Så, tinga du klager på er det bare å sjekke opp, og plukke fra hverandre som så ofte før ved å se på fakta..

     • Miguel sier:

      Herre min, du klagde på Henderson se på statsen hans samtidig, 90 % treffsikkerthet med pasninger og bla bla bla.. jeg ser matchen og forholder meg til den, statistikker lyver og dette vet du like mye som meg og vi har diskutert det 100 ganger. Jeg gjør det ikke igjen! Ferdig!

     • Miguel sier:

      Til info så ha jeg opta stats på telefonen..

      Lucas 1 omg. pasninger 23 pasninger 18 complete. Alle fem feil var forsøk på å slå forbi pressledd.10 av pasningene var på egen banehalvdel. og ingen av pasningene var innenfor 30 meter fra motstanderens mål.

      Lucas andre omgang. 30 pasninger- 28 complete 17 på egen banehalvdel. 3 pasninger innenfor 30 meter fra mål. en ut til høyre, en feilpasning, og den som gikk til raul.. ellers var det til side og frem.. to pasninger forbi pressledd.
      En pasning var over 20 meter, fleste mellom 5 og 15. mye sidelengs..

      Sjekk ut «attacking third pass hans også.:-))

      Null skudd på mål

      En sjanse mulighet skapt.

      Null driblinger

      12 taklinger 8 vellykede. 4 av sju vellykede på egen banehalvdel. resten rundt midtsirkelen.

      4 interceptions. 2 på 30 meter og to på midtbanen.

      Null blokkerte skudd

      Hvis du ser på en mann som Adam så vant han 5 av 5 taklinger.kuyt 4 av 5, kelly 4 av 4

      Jeg står på mitt, og gir han karakteren 4!! En mann som Henderson som du kallte naken har bedre stats en Lucas! dette da til info..

     • Jeg vet ikke helt hvor du vil med disse fakta. Ja, vi er alle enig i at Lucas’ utfordring er at han ikke bidrar veldig mye fremover, samtidig bidrar han mer enn «slår aldri ballen fremover» og «er aldri på motstanders banehalvdel» som du stadig skriver, det har du skrevet om denne kampen også, og motbeviser deg selv med statestikk om at halvparten av pasningene han spilte var på Arsenals banehalvdel, vanskelig å gjøre det om man ikke er på den banehalvdelen.
      Lite pasninger fra 30 meter og inn: igjen, dette er utfordringen hans, dette er vel ingen uenige i. Samtidig har det nok mye med rollen hans i laget å gjøre; vinger, spisser og hans midtbanemakker er de som som regel er i disse posisjonene, og er også de som skal være der, er ikke tvil om at Lucas skal holde igjen i de fleste situasjoner, bl a pga dekking for backer når de også går (selv om de ikke gjorde det såå mye i denne matchen), så det har sin naturlige forklaring.

      Jeg kalte ikke Henderson naken, slutt å finn på ting.
      Problemet til Henderson sånn jeg ser det er for mye safing på pasninger, og at han ikke har prøvd så mye selv enda, men det kommer, viste bedre takter mot Bolton.

      Ser at forskjellige statestikkverktøy har litt forskjellige tall, bl a på taklinger, definerer vel litt forskjellig osv, uansett er taklinger og interceptions også i en kamp der han ikke er på sitt toppnivå på et bra nivå.

 • Stein Tangen sier:

  Så kom byttene og kampen ble ein annan,ma andre enn berre engelsmenn på banen skal vi få kreativitet på banen.håpa forsatt på aquilani på banen.
  men vi vinn så eg får nok vera fornøyd.YNWA

 • Anders sier:

  Klarer ikke å ta bloggen seriøst når dere gir Enrique en firer. Så dere i det hele tatt kampen? Å gi han dårligere karakter enn Lucas er jo i beste fall useriøst! Skjerpings.

 • Stig Magnus sier:

  Downings fornavn skrives Stewart, Tony 😉

  Jeg synes Enrique var krutt ja, Downing litt svakere i en andreomgang som var veldig, veldig boelgende selv om vi var best og styrte mye av den.

 • Ståle sier:

  Tony har ihvertfall begrunnet poenggivningen på en grei måte. Man kan være uenig i poengfastsettelse og begrunnelsene men man vet ihvertfall hva man er uenig om. Som de fleste her mener jeg at Enrique er for dårlig honorert. Jeg var i motsetning til de fleste ganske kritisk til Enrique i Sunderlandkampen, men mener at han hevet seg betraktelig og fremsto som en av lagets fremste spillere. Likevel har Tony rett i at han hadde en del episoder hvor han ikke presterte tilfredsstillende i forhold til posisjonering, defensive og offensive valg. Jeg gjentar at mannen bare presterte en målgivende pasning for Newcastle forrige sesong. Her har han en del å gå på.

 • Tony sier:

  Hei hei, kritikerne har selvsagt rett, jeg så ikke kampen. Jeg prøvde pent å slippe å skrive i dag, da jeg ikke hadde kanalen tilgjengelig der jeg er, samt at nettet er for tregt til å streame.. Så fikk beskjed om å skrive en spillerbørs, jeg kjente hvor vinden blåste og resultatet står ovenfor.. 😉

  Jeg er dog skuffa over at jeg ikke har fått mer tyn på fire timer 😀

 • Tony sier:

  Jeg takker i samme slengen Bengt, og ikke minst Ståle for edruelige kommentarer..
  Ang. skriveleif hos Downing så klarte jeg å skrive det riktig sist, så egentlig fornøyd med 50 %.

  Videre god helg ønskes alle 🙂

 • Max sier:



 • Hans-Petter Nilsskog sier:

  Æ mein han Kelly å kuyt burde fått mye mere poeng kuyt løpte å løpte tilbake i så og si alle duellene igår men solo raidet te enrique va super digg å se på

 • Torgeir sier:

  Meireles må absolutt starte kampene(har ikke helt skjønt hvorfor han ikke starter), Henderson har vært latterlig dårlig i to kamper. Han bør bli sattt ut til neste kamp. Håper han hever seg betraktelig etter hvert ellers er det 16 mill i dass. Jeg er meget kritisk til det kjøpet, men jeg stoler 100% på KD. Enrique, Kelly, Meireles, Suarez, Reina får mer enn godkjent i min bok. Downing starter bra men blir borte i 2. omgang. Det var uansett resultatet som smakte mest, altfor mye personlige feil igjennom hele kampen. Håper vi hever oss 2-3 hakk veeldig snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...