Hold deg oppdatert
Arkiv
Eksklusivt intervju med John W Henry.

I forbindelse med serieåpningen fikk Duncan White i Telegraph Sport et eksklusivt intervju med Liverpooleier John W Henry.

Et langt intervju, mye foretatt over e-mail er virkelig verdt lesningen og Henry viser nok engang sin passion for sport.
Jeg innrømmer lett at jeg kun var nøktern optimist da nok en ny amerikansk eier dukket opp, men Gud og han har fått meg til og snu.
Du kan lese hele intervjuet HER, men vi i Liverpoolblogg.no har oversatt store deler av intervjuet for deg 😀

Henry forsvarer klubbens investering av dyre britiske talenter og gjør det klart at hans forventninger til sesongen er en retur til Champions League og han spør også om noe vil bli gjort om Chelsea og Manchester City ikke tar UEFA Financial Fair play reglene på alvor.

Han har ikke mye positivt å si om hvordan klubben tidligere ble drevet og gjør det helt klart at spillere som ikke har vært 110% dedikert til klubben har blitt solgt.

Det mest spennende for oss Liverpool fans, er at han (fremdeles) er på jakt etter en stadionsponsor som kan gjøre en ny stadion levedyktig.

Det som blir klart av intervjuet er at han langt i fra er en «hands-off eier», men en som virkelig har fordypet seg for å ta Liverpool fra sin gjeldstyngede situasjon og  tilbake til toppen av europeisk fotball. Klikk videre og les intervjuet: 

Du var på serieåpningen mot Sunderland. Kan du fortelle oss gjennom dagen din?

Jeg hadde tilbrakt fredagen i München og jeg hadde studert Allianz Arena – en virkelig fantastisk jobb gjort av Bayern München. Jeg fløy inn sent fredag ​​kveld og Tom, Ian og jeg møtte med supporterkomitéen lørdag morgen. Vi var overrasket over styrken og dybden av utvalget. Det var et viktig møte som dekket en rekke tekniske problemer.

Richard Scudamore i Premier League og David Bernstein av FA var der før og under kampen så det var en mulighet til å snakke med dem. Jeg har blitt kjent med Mr Scudamore, men dette var min første møte med Mr Bernstein. Begge er veldig dyktige og synes å være usedvanlig godt egnet for sine roller.

Hvordan føltes det å se laget du hadde bidratt til å bygge?

Tom og jeg snakket før kampen begynte om hvor mange spillere i startoppstillingen som hadde kommet etter at vi hadde tatt over. Det faktum at Luis Suarez var der til tross for så liten ferie og hvile etter Copa America er representativt hvor målrettede alle i garderoben er denne sesongen.

Som du vet dette er en klubb med en fantastisk historie, og ønsker spillere som forstår hvor viktig hver kamp er til millioner av fans verden rundt. Våre fans tar ikke engang treningskamper med ro. De har forventninger. Så gjør oss alle inne i klubben.

I år er disse forventningene blir matchet av hver spiller. Ikke alle spillerne ønsket å være her når vi kom. Kenny, Steve, Damian og Ian har snudd klubben helt rundt. Og du kan gi Kenny brorparten av denne æren.

Hva er dine mål for denne sesongen? Hva er minimumskravet for Kenny Dalglish og Liverpool?

Manchester United har gjort en utrolig jobb med å bygge en ung og talentfull, tropp. Jeg så en rekke av deres pre-season kamper, og de virket i toppform selv da. Vi har nettopp begynt å bygge nytt lag og er årevis bak dem, vi forventer ikke at dette vil være vårt år til å vinne Premier League.

Manchester City ser ut til å ha ubegrenset tilgang til penger og forsøker å ha verdensklass-spillere i hver posisjon – Det vil bli vanskelig å slå. I år er vårt mål er å komme tilbake til Champions League.

Dette er en klubb med en historie i europeisk sammenheng og folk over hele verden – i hvert fall våre supportere lengter etter «European Nighta at Anfield» igjen. Det er vårt første mål. Men det vil ikke enkelt da det er 6 store klubber, blant de beste i Europa – som kjemper for 4 plasser.

I dine første 10 måneder i engelsk fotball, hva har imponert deg?

Dommerne imponerer meg faktisk. Fotball er så subjektivt, mye mer subjektiv enn noen annen sport. Men jo mer jeg ser – og ser jeg altfor mange kamper, jo mer imponert over dommere.

Det er umulig å få hver avgjørelse riktig fordi så mange av avgjørelsene er svært subjektiv. Vi har slow motion kamera  og kan se fra forskjellige vinkler, men en dommer er på farten og bare har én vinkel og én mulighet. Det mest utrolige for meg er faktisk hvordan linjedommerne er på offsidevinkinger.

Jeg forstår ikke hvordan de kan se når ballen blir slått, og samtidig finne ut fra vinkelen, løp og alt om det er offside. Det er frustrerende når de ikke får det riktig, men det er så vanskelig og de er rett minst 95% av tiden til tross for alle klager. Det er mange ting jeg er imponert over mtp dommerne og linjemenn – som ville ta en full artikkel.

Hva har overrasket deg? Sjokkert deg?

Vel, overgangssystemet og hvordan det fungerer kom som et sjokk for oss som kommer fra amerikansk idrett. Det faktum at en signert kontrakt betyr svært lite når en annen klubb bestemmer at de ønsker spilleren er svært overraskende. Plutselig «må spilleren gå.»

Dette er en fordel for store klubber som oss og jeg er i ferd med å bli vant til det, men det var et sjokk å finne ut at respekten for en kontrakt bare ser ut til og fungere én vei. Og selvfølgelig pengesummer som er brukt på å kjøpe og selge spillere er bemerkelsesverdig.

Når du først kom til engelsk fotball gjorde du det klart at du støttet Uefa Financial Fair Play-konseptetet, som trer i kraft til sommeren. Er Liverpool på rett vei mtp reglene?

For en klubb å være bærekraftig på lang sikt er det viktig å leve innenfor disse reglene. Hva skjer når det er store underskudd for en klubb? Rekorden er ikke veldig bra i den forbindelse.

La meg sitere Gordon Taylor, «Historien forteller deg at noen ganger, som sommerfugler – de lander på ett attraktivt hvilested deretter går de videre til en annen.»
Jeg spør: når det er tid for disse menneskene å flytte, så er det en struktur på plass som gjør at disse klubbene kan overleve videre

Hva med andre klubber? Du har nylig reist tvil om Manchester Citys sponsoravtale på din Twitterprofil?

Spørsmålet gjenstår om hvordan alvorlig UEFA vil ta dette. Det virker som det er et par store engelske klubber som sender et sterkt budskap om at de ikke tar dette på alvor.
Kanskje det er nødvendig for andre forbund til å handle også. Jeg tror Football League har vedtatt disse protokollene. De må bli gratulert på dette.

Er målene nådd når det gjelder rekruttering og salg i sommer? Har alle kjøp i dette vinduet vært en engangsinvestering for å komme deg opp ajour med de andre store klubbene?

I en årrekke ble spillere av kvalitet solgt og spillere av dårligere kvalitet ble kjøpt. Klubben var ikke drevet av folk med den type disiplin det tar å være vellykket på lang sikt. Det er merkelig å bli kritisert av noen som tror vi bruker penger vi ikke har.
Bekymringen syntes å være at vi ikke ville bruke penger. Men vi har vært konsistent, vi ønsker vi å styrke denne klubben årlig, men det betyr ikke at vi skal skaffe oss underskudd. Det er opp til oss å styrke inntektene. Først da vil klubben være sterk nok til å konkurrere i Europa.

Hvor viktig er det, igjen med FFP (Financial Fair Play) i tankene, å senke lønnsbudsjett før vinduet stenger?

Ikke et problem.

En stor andel av de pengene Liverpool har brukt på kjøp har gått på britiske spillere (Henderson/Downing/Adam). Var dette en bestemt strategi? Hvis du sammenligner prisene brukt på hvilken som helst britisk, og spesielt engelsk spiller sammenlignet utenlandske spillere så synes det å være mye mer dyrt og britiske talenter. Tror du dette er tilfelle? Og hvis så hvorfor var du forberedt på å betale disse summene?

Alle syntes å tro at Liverpool har handlet overprisede britiske spillere i sommer. Men Premier League har hele verden å velge og kjøpe spillere fra, men med nye regler om hjemmelige og britiske spillere så vil britiske spillere komme til å bli høyt verdsatt.

Se på prisene betalt i år for Conor Wickham og Alex Oxlade-Chamberlain. I Liverpool har vi kjøpt hver enkelt spiller for en grunn. Det betyr ikke at vi kommer til å løse alle våre problemer i løpet av en sesong, men vi er på vei i riktig retning.

Kan du beskrive din personlige involvering i klubben og i kjøpsprosessene i sommer?

Dette første året, jeg har prøvd å være så involvert som jeg kunne, slik at jeg kan lære så mye som mulig i løpet av kort tid. Tom og jeg er alltid spørrende i Boston – Alltid. Men det er ikke negativt, fordi vi har veldig dyktige folk i alle sentrale posisjoner.

Det jobbes nå på samme måte i Liverpool. Jeg vil vite hvorfor vi gjør det vi gjør på banen, og med hensyn til blant annet spillerkjøpene. Jeg ville ikke gjørt jobben min hvis jeg ikke var i stand til å forstå grepene vi tar innenfor rammene av vår samlede filosofi.

Følgelig er det ingen tvil om at Kenny, Steve, Damian, Ian, Tom og jeg deler en langsiktig, disiplinert filosofi som omfatter alle aspekter av prosjektet. Det er en spennende tid å være en del av denne ombyggingen av Liverpool FC.

Har det vært noen fremgang på utsiktene til en ny stadion? Er å bygge et nytt stadion et alternativ i dagens økonomiske usikkerhet? Det har blitt har indikert tidligere at en deling av stadion med Everton ikke lengre er aktuelt – er dette fortsatt tilfelle?

Jeg har sett mye snakk om stadiondeling, men vår posisjon er ikke endret. Det er ingen tvil om at dersom en ny stadion skal bygges i Liverpool fra et finansielt perspektiv – som er det store problemet – så vil stadiondeling ville være nyttig for begge klubber. Men det ser ikke ut til å være noen støtte for dette fra hverken røde eller blå – i det hele tatt. Så hvordan kan det noen gang skje?

Hvis Anfield ikke kan utvides er en ny stadion et fantastisk alternativ. Men faktum er at vi allerede har 45 000 seter på Anfield. Dersom et nytt stadion bygges med 60.000 seter har du brukt en utrolig sum penger for å legge til bare 15 000 seter.

Hvis kostnaden blir £ 300m for 15 000 seter ekstra seter, så gir ikke det noen mening i det hele tatt.
Derfor søker vi aktivt etter en stadionsponsor. Og det kan meget vel skje.

Hele intervjuet kan du lese på Telegraphs hjemmeside.

– Walk on

3 Responses to Eksklusivt intervju med John W Henry.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...