Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en Boltonsupporters syn

Ny kamp, nytt før kampen-intervju. Jeg har tatt meg en prat igjen med vår venn fra Bolton, Andrè Almløv. Andrè er 40 år gammel fra Lørenskog og ble Bolton-supporter i 1978. Medlem i den engelske supporterklubben siden 1988, og den norske fra den ble stiftet i 1995. Supporterklubben til Bolton i Norge har i dag rundt 200 medlemmer og AndrÈ er redaktør for hjemmesiden deres (www.boltonsupporter.net) som for to år siden ble kåret til nest beste norske supporterside i fjor. Han jobber som fotballjournalist i Aftenposten nett.

Andrè kom med noen trøstens ord til oss på nyttårsaften i fjor, da han sa til oss Liverpoolsupportere at ting kunne snu fort, og at vi bare fikk holde ut den tunge perioden under Roy. Og ingen kan si at han bommet på det. Kun uker senere var King Kenny tilbake som manager, og før januar måned var over hadde vi byttet ut misfornøyde Babel og Torres med sultne Suarez og Carroll. Resultatene fulgte også i rask rekkefølge, og nå er ståa en ganske annen!

Stig Magnus:-Først og fremst; hvorfor Bolton?
Andrè: -Fordi jeg som 7-åring i sesongen 78/79 så Frank Worthington score årets mål i øverste divisjon. Han fikk en ball inn fra sida med to-tre Ipswich-stoppere i ryggen, tok en liten touch med hodet, trikset et par, slo ballen i bue over seg selv og stopperne, gled inn mellom dem og banket ballen utagbart i nedre hjørne før den nådde bakken. Bolton rykket likevel ned, og på den tiden var det ikke like enkelt å følge med i lavere divisjoner. Dermed ble jeg “lurt” til å bli Liverpool-supporter en periode, og var faktisk medlem nummer 13 i deres supporterklubb.

Ettersom nevnte målet til Worthington var en skikkelig perle, tar jeg det med i denne artikkelen også:

SM: -Hvordan ser du på Liverpool nå etter en liten periode tidlig som Liverpoolsupporter, er det et slags lag nr 2 for deg, eller bryr du deg lite?
A: -Jeg har mange kompiser som er Liverpool-supportere og de er dessverre litt for lite ydmyke til at Bolton i det hele tatt spiller i samme liga til at jeg har igjen noe sympati for klubben. Jeg har også måttet forklare gang på gang at jeg holdt med Bolton til tross for at jeg var med i supporterklubben til Liverpool, og at jeg kun var med fordi alle kompisene mine holdt med Liverpool og at det var vanskelig å følge med på et lag som spilte nede i divisjonene når man var fra 8-12 år gammel. Men jeg har fortsatt gode minner om laget fra første halvdel av 80-tallet, med spillere som Ian Rush og Kenny Dalglish.

-Ny sesong er igang, hva er egentlig forhåpningene til dere Boltonsupportere i år?
Vi håper å komme i nærheten av en plass i Europa, men den tynne stallen kan gjøre det vanskelig. Hadde også vært moro å få rettet opp fadesen fra årets FAcup-semifinale.

-Er du fornøyd med sommerens overganger, synes ikke dere har forsterket dere akkurat, du nevnte sist vi pratet sammen at du synes dere har den tynneste stallen i PL, savner du noen flere spillere inn siste uka nå?
Jeg synes overgangene har vært fornuftige, men alt for få. Så langt er kun sentral midtbane styrket, mens alle andre lagdeler er svekket. Forhåpentligvis skjer det en del den siste uka av overgangsvinduet.

-Beholder dere Gary Cahill? Eller kan vi få han? 😉
Dere kan gjerne få Cahill. Vi har egentlig forventet at han skal forsvinne i snart et år nå og er mentalt forberedt. I tillegg må han selges nå hvis klubben skal få inn klausulsummen på £17 millioner. I januar går han garantert for under halvparten, og i juni er han gratis.

-Liverpool har absolutt åpnet lommeboka, det samme har lag som manchester united, Chelsea og Manchester City, har du noen tanker rundt pengegaloppen som bare fortsetter i engelsk fotball?
Ettersom Bolton er en klubb som skylder sin eier rundt £100 millioner er jeg naturlig nok blant dem som er for en innføring av et system som gir klubbene lønnstak, som de har i den amerikanske profesjonelle idretten. Dette er den eneste måten lag uten rike onkler kan vinne noe på.

-Er det noen spillere du har ekstra tro på i Bolton denne sesongen?
Ivan Klasnic. Han er en av Premier Leagues beste avsluttere og jeg tror han får en bra sesong nå som han endelig har fått med seg en skikkelig sesongoppkjøring. Tipper han kan ende opp mot 15 scoringer.

-Og hva med resten av Premier League, hvem blir de store navnene i år?
Det blir vel alle stjernene i Manchester-klubbene, men deres Suarez kan fort bli en av de store.

SM:-Hvordan ser dere Boltonsupportere på Liverpool synes du, hvordan er forholdet?
A: -Selv om avstanden ikke er lang mellom Bolton og Liverpool er det av en eller annen grunn ikke noe stor rivalisering mellom klubbene. Det kommer ganske sikkert av at Bolton var langt nede i ligasystemet da Liverpool hadde sin storhetstid på 70 og 80-tallet. Tradisjonelt sett er det Blackburn, Burnley og Manchester-klubbene Bolton-supporterne har verst forhold til.

SM:-Har du noen gode og/eller dårlige minner fra kamper mot Liverpool?
A: -Beste minne er helt klart da David Lee herjet stygt med høyrebacken Mike Marsh i en omkamp på Anfield i 3.runde av FA-cupen i 1993, og scoringer av Andy Walker og Super-John McGinlay sendte Bolton videre. Verste minne må jo være da vi tapte Ligacup-finalen mot Liverpool to år senere.

-Så til kampen på lørdag; hva frykter du mest fra Liverpool?
Etter å ha sett kampen mot Arsenal er det liten tvil om laget ble betraktelig bedre med Suarez og Meireles på banen, så jeg frykter vel egentlig mest at de spiller fra start. Heldigvis er ikke Gerrard med. Han er Premier Leagues beste spiller.

-Og hva skal vi passe oss for mot denne utgaven av Bolton?
Da gjelder det vel mest å ikke gi nevnte Klasnic for mye tid i nærheten av mål. Han er ikke rask, men som sagt utrolig dyktig til å avslutte og plassere seg riktig.

-Hvordan kamp kan vi forvente oss på lørdag tror du?
Jeg forventer meg en forsvarskamp der Bolton må utnytte kontringene veldig godt for å få med seg poeng. Da er vi også helt avhengig av en keeper som hindrer scoring i mot, og ikke gir motstander seieren som mot City på søndag.

-Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?

Da vil jeg si at jeg unner dere suksess på bekostning av kjøpelagene fra Manchester og London. Samtidig er det nok få klubber det for oss Bolton-supportere er mer moro å slå, mye på grunn av det jeg vil kalle en manglende utviklet ydmykhet for at en klubb som Bolton faktisk i det hele tatt kan spille samme liga som de røde. Men jeg bør kanskje ikke forvente at alle vet at Bolton hadde vært en storklubb i et halvt århundre før Liverpool fikk sin suksess.

-Helt til slutt; jeg utfordret motstanderne i denne spalten til å tippe resultatet på hver kamp i fjor, og vant såklart, og leder igjen i år. I januar gikk du for 1-1 og jeg for 1-0, det endte 2-1 til mine røde. I år går jeg for en 2-0 seier til Liverpool, hva tror du det ender på lørdag?
(Stillinga hittil: Stig Magnus 2, motstandere 0).
Da satser jeg på 1-2!

Da takker jeg Andrè for praten, og ønsker han og hans kjære Bolton lykke til med sesongen (minus et par innlysende kamper såklart..).

5 Responses to Før kampen: en Boltonsupporters syn

 • Ståle sier:

  Frank Worthington var jo hyperaktuell for Liverpool en periode, men Paisley fikk han ikke av en eller annen grunn.

 • Ståle sier:

  Fant litt stoff om Worthington, han skulle til Liverpool allerede i 1972 under Shankley. Hele saken var skandalepreget; her er et klipp fra en artikkel i the guardian: «The Seventies were football’s Sixties – an era of promiscuous abandon – but even in those days Frank Worthington was a special talent. A notorious womaniser, the breakdown of his move to Liverpool in 1972 is one of the game’s enduring urban legends. Having all but signed, the deal fell through because he failed a medical. The rumour was that he had a dose of the clap. In fact he had high blood pressure – but that was brought on by excessive sexual activity. Bill Shankly told him to have a break, and return for a second medical. Worthington went to Majorca, continued his lifestyle… and failed the medical again.». Men……..for en gålll!!!!!

 • Frank Worthington blir av mange av sine gamle medspillere i Bolton beskrevet som en spiller som var like god på den tiden som Christiano Ronaldo var for ManU før han ble solgt.

  Han kom i sin tid til Bolton på lån fra Leicester, der det sikkert hadde vært en del av de problemene som er nevnt i forrige innlegg. Manager Ian Greaves fikk derimot skikk på ham og med Worthington på laget rykket Bolton opp til øverste nivå. Året etter ble Worthington toppscorer i serien med 24 mål, men Bolton rykket ned. Worthington ble hentet til den nystartede ligaen i USA på tre måneders lån etter sesongen og kom tilbake i elendig form. Mye må ha gått galt mens han spilte for Philadelphia Fury for Bolton solgte ham til 2.divisjonslaget Birmingham i oktober for £150.000. Det fantes nok en del slike spillere på denne tiden, som fikk karrierene ødelagt av utenomsportslige problemer. Worthington var dessverre en av dem. Han har derimot fortsatt stor stjerne i Bolton og er stadig invitert i forskjellige arrangementer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...