Hold deg oppdatert
Arkiv
Sebastian Coates til Liverpool?

Etter at Sotirios Kyrgiakos ble bekreftet solgt til Wolfsburg i går har de fleste sett det som en bekreftelse på at en ny midtstopper er på vei til klubben. Forsvarsrekka er rett og slett såpass tynn at nytt blod er nærmest uunngåelig. Spørsmålet er kun hvem som skal fylle plassen vår store greker etterlot seg.

Navnet på journalistenes, og deres mer eller mindre troverdige kilders, lepper er den 20 år gamle urugayanske midtstopperen Sebastian Coates (visstnok uttalt som co-a-tes, ikke som det engelske ytterplagget). Den nykronede Copa America-vinneren kan også smykke seg med den meget imponerende tittelen «turneringens unge spiller». Spennende.

Det er mange journalister på Twitter som nå melder fra om meget konkret interesse fra Liverpool, og noen melder til og med om at et bud i £7-millionersregionen er akseptert av Nacional. Det ryktes imidlertid også at Man City er interessert, noe vi får håpe ikke stemmer, ettersom det egentlig bare er å gi opp å konkurrere med Abu Dhabi FC.

En potensiell hindring er arbeidstillatelse i England, ettersom han ikke oppfyller kravene, men de fleste mener at den såkalte «expectional young talent»-klausulen skal kunne gjelde her, men at man i så fall må anke den opprinnelige avgjørelsen, og det kan dra litt ut.

I hjemlandet Uruguay kalles Coates for Luganito, eller Lille Lugano, etter sin stopperkollega Diego Lugano, en spiller jeg personlig har meget stor sans for. Luganito er ironisk nok 8 cm høyere enn originale Lugano. 1,96 høy utgjør han en betydelig tilstedeværelse i begge ender av banen. Spennende.

Vår egen Luis Suarez ville nok heller ikke ha noe imot å få på plass en av sine landsmenn i klubben, og alle faktorer som kan bidra til Suarez’ trivsel og velvære i Liverpool må ses som positive.

Selv har jeg aldri sett Sebastian Coates spille, men dersom lovordene jeg har hørt om ham stemmer, samt at den ryktede prisen er reell, kan jeg ikke si annet enn at Liverpool bør løpe og kjøpe årets unge spiller i Copa America.

Hva syns du?

YNWA

18 Responses to Sebastian Coates til Liverpool?

 • Adrian sier:

  Helt enig med deg, Håkon! Har selv aldri sett han spille, men årets unge spiller i Copa America sier litt! Har kommet endel verdensstjerner fra de traktene før…

 • Alec sier:

  Virker som en spennende type. Trenger en ny dominerende duellkraft i forsvar. Hyppiä sin arvtager? Men, mener fortsatt ikke han er svaret på vårt umiddelbare og største problem; tempoet i midtforsvaret… Er Kelly kanskje løsningen når GJ er tilbake?

  • Ståle sier:

   Spennende å høre om en ny Hyypiä – en spillertype som etter min mening har vært sårt savnet i troppen de siste par årene. Hyypiä hadde heller ikke tempo, men en imponerende kløkt med plassering og timing pluss at han var så dominant fysisk at ingen tok han (uten å springe langt rundt han) hverken til lands eller i lufta. Uansett tempoproblemer er til for å løses og stopperne må gjerne ha komplementære spissferdigheter og utfylle hverandre. Blir dem for like er det farlig. Synes det er veldig interessant at Alec ovenfor nevner Kelly. Husk Kelly var jo primært stopper. Han har mange solide egenskaper, inkl. hurtighet – mer enn de fleste. Ser ikke bort fra at Kelly kommer til å bli stopper etter hvert. Time will show.

 • Miguel sier:

  Han var fantastisk i copa, spilte ikke kvarten grunnet 2 gule, men ellers var han på laget hele veien. Desuten har han spansk pass, ergo skulle heller ikke arbeidstillatelsen være noe problem.

  Tror prisen forøvrig er i nærheten av 10 mill.

 • Hans-Petter Nilsskog sier:

  Mener dette bør være 1 valget til King Kenny har sett han spille mye etter min mening er dette fremtiden for premier leauge når vi ser hvor mye martin kelly og flanagan å jay spearing å robinson å jonjo shelvey har lyktes coates har jo selv utalt at han ønsker seg til liverpool kjøp coates å g cahill + en eller anen spiss YNWA KING KENNY DALGLISH

 • Krister sier:

  Her «lukter» det litt Danny Wilson. Vi kan ikke bare kjøpe for fremtiden. Noen må spille i dag også, og med grekeren ute av bildet har vi 3 midtstoppere som kan steppe inn. Med tidligere omtalt benskjørhet på to av dem i tillegg til en som begynner å dra på åra er jeg mer fan av en Shawcross/Cahill i første omgang. Men for all del; om pengene til å kjøpe for fremtiden finnes er det bare å slå kloa i gutten!

 • En spennende spiller, og et spennende kjøp hvis det går igjennom. Det er dog et stort usikkerhetsmoment rundt Coates og om han vil takle den store nivåhevingen det er å spille i PL. Av den grunn så håper jeg virkelig Dalglish vil hente Cahill også, DA tror jeg vil skal være fornøyde 😀

 • Morten sier:

  Jeg er veldig for å kjøpe unge spillere, og å sette dem i sving umiddelbart. Det betyr at om 3-4 år vil vi ha et ungt, men også erfarent og samspilt lag, nok til å vinne titler. Å spille reserve er ødeleggende for både motivasjon og progresjon.

 • Vegard sier:

  Hvis han har blitt kåret til beste unge spiller i CA, så e det vel ingenting å si på talentet. Har som mange andre ikke sett han spille, men la oss stole på DC og KK.
  Og med den prisen(£7mill.) så blir det vel ikke ett så stort tap om han ikke skulle lykkes i PL.
  Men kjøp, og lån ut til Championship evt bunnlag i PL, så han får masse kampa fort

 • Hans-Petter Nilsskog sier:

  Han e rett mann før klubben han vil jo hit sjøl så koffør ikke han kan sikkert bli minst like god som han carragher eller han vidic i united hvis dåkker så han under copa america så bør dåkker ha vist at han e en av de største talentene uruguay har hatt på flere 10 år greit han e bare 20 men ka så han e drit god å e minst like god som både han suarez å forlan å dette e en forsvalspiller som kan brukes både i forsvar å midtbane

 • Hans-Petter Nilsskog sier:

  Han kommer jo forhåpentligvis til Liverpool snart har hatt sansen før coates sia han va rundt 16-18 år allerede da hadde både spillere som forlan å suarez sagt at han va et super talent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...