Hold deg oppdatert
Arkiv
Brighton 1-2 Liverpool – A game of two halves

Tid for Ligacup og en liten tur til Brighton for å spille fotball. En kamp som virkelig var to forskjellige omganger, som natt og dag. Brighton, ledet av tidligere Chelsea og Tottenham-spiller Gus Poyet, overrasket med ambisiøst spill og høyt nivå mot Liverpool. For referat, analyse og spillerbørs, les videre.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, Martin Kelly, Sebastian Coates, Jamie Carragher, Jack Robinson, Dirk Kuyt, Jay Spearing, Lucas Leiva, Maxi Rodriguez, Craig Bellamy, Luis Suarez.

Kampen

Første omgang tilhørte stort sett Liverpool. De røde fra Merseyside hadde en strålende start på kampen. Allerede etter 7 minutter kunne Bellamy notere sin første scoring i sitt andre opphold i klubben. Blir strålende spilt gjennom av Suarez, og setter ballen rolig i mål. 1-0 til Liverpool.

Omgangen fortsatte stort sett i samme stil. Liverpool eide ballen, og presset Brighton langt tilbake i banen. Det var også tydelig at Brighton var veldig interresert i å spille ballen langs bakken – de gangene de hadde ballen skulle den på død og liv spilles ut av forsvar. Beundringsverdig, men kanskje ikke så taktisk smart mot aggressivt Liverpoolpress.

Smått utrolig er det at Suarez ikke tegnet seg på scoringslista i dag. Fikk etter 25 minutter en ypperlig sjanse til å score da han ble spilt alene gjennom etter et nydelig Liverpoolangrep, men skuddet gikk like utenfor. Noen minutter senere fikk han nok en kjempesjanse, denne gangen på et godt slått frispark fra Bellamy. Fikk heade fritt, men traff ikke mål.

Bellamy viste at han var sugen på mer. Etter 40 minutter dro han til med et helt sykt frispark fra kanskje 35 meter. Strak vrist, og ballen skifter retning ca. 10 ganger i lufta før den hamrer inn i tverrliggeren. Keeper står fullstendig rolig og ser ballen sprette ut fra mål. Et par minutter senere var Spearing farlig frempå med et skudd keeper såvidt klarte å sende til corner, via stanga.

På slutten av omgangen klarte Brighton å sette inn en sluttspurt av de sjeldne. Fikk plutselig en helt enorm dobbeltsjanse. Reina reddet såvidt det første skuddet, og Kelly fikk en lang tå på returen foran en Brightonfot. Men Liverpool holdt 1-0-ledelsen til pause.

PAUSE

Annen omgang har jeg egentlig lyst til å si minst mulig om. Omgangen ble eid av Brighton på sammen måte som første var eid av Liverpool. Aller mest så det ut som en intern konkurranse blant Liverpoolspillerne om hvem som kunne gi bort flest frispark og cornere til motstanderen. Ennå uvisst hvem som vant den, mange gode kandidater.

Omgangen startet forferdelig, da Coates sendte ballen rett til en Brightonspiller, som smalt den i tverrliggeren. Det satte tonen for omgangen, som var dominert av Brightons gode pasningsspill rundt statiske Liverpoolspillere.

Omgangen hadde egentlig bare to positive øyeblikk for Liverpools del. Det første kom etter 75 minutter, da Steven Gerrard entret banen for Suarez. Og alle Liverpoolhjerter gledet seg! Enormt deilig å se kapteinen i aksjon igjen, ikke noe mer å si enn det. Et annet bytte i denne omgangen må sies å være over gjennomsnittet absurd å være vitne til. Tidligere lynving for Valencia, Vicente, kommer inn for Brighton & Hove Albion. Syke ting.

Det andre positive øyeblikket kom etter 81 minutter, da Liverpool plutselig kom i overtall på kontring. Bellamy finner Maxi med masse rom i midten, som sender videre til Kuyt. Nederlenderen setter den i lengste via stanga. 2-0.

Kampen så da død og begravd ut, men Brighton ville ikke gi seg uten en siste innsats. Innsatsen bar frukter. Etter en horribel lilleputtfeil av Spearing får plutselig Vicente ballen ved 5-meteren. Carras løsning på det er å meie ham ned. Straffe til Brighton som settes knallhardt i kassa. 2-1.

Mer enn det blir det ikke, dog, og Liverpool er videre til neste runde.

Analyse

En god omgang. En fullstendig håpløs omgang. Jeg vet ikke hva som ble sagt i pausen, men da Liverpool kom på banen i andre hadde de gått fra å være aggressive i presset og med god bevegelse til å bli passive og statiske. Det er forsåvidt greit om man bestemmer seg for å roe ned for å spare krefter, men det irriterer meg likevel helt grenseløst å se Liverpool GI denne kampen til Brighton.

2.omgang var for Liverpools del på nivå med Tottenhamkampen, og et bedre lag enn Brighton hadde straffet det. Når Liverpool kommer inn i denne modusen sitter man med følelsen av at ethvert lag i verden kunne spille oss av banen. Noe Brighton gjør. Igjen: Brighton spilte Liverpool fullstendig av banen i 2.omgang, og endte vel omgangen med rundt 60% ball.

På tross av en god førsteomgang og seier sitter jeg likevel igjen med en dårlig følelse. Noe urovekkende er det at Liverpool ikke klarer å dominere mer eller mindre en hel kamp mot motstand som Brighton.

Spillerbørs

Pepe Reina 6
Surret litt på overtid i første, da Brighton fikk en dobbelsjanse, men ellers god og solid. Sjanseløs på straffen.

Martin Kelly 4
Skuffende kamp av Kelly. Ble lurt gang etter gang på sin kant, og var lite konstruktiv i løpene fremover. Lagde for mye frispark fordi han hele tiden var litt på etterskudd.

Sebastian Coates 4
Føler seg nok ikke helt komfortabel ennå i Liverpooltrøya. Virker nervøs i mange situasjoner, og ga bort ballen på en håpløs måte som nesten førte til baklengs.

Jamie Carragher 5
Grei kamp av Carra. Blir smågal av hans kroniske måking. Gir bort veldig mange potensielle gjenvinninger med paniske klareringer

Jack Robinson 5
Gjør en grei figur på backen, men blir også lurt litt for ofte av Brightonvinger. Var også lite med fremover.

Dirk Kuyt 6
Var en av de få som fortsatte å jobbe like hardt i presset i annen omgang som i første. Kom også på helhjertet løp på 2-0.

Lucas Leiva 5
Sjef i første omgang, men ble altfor passiv i andre. Lagde etterhvert mange frispark utover i 2.omgang.

Jay Spearing 5
Mye det samme som Lucas her. God første, dårlig andre.

Maxi Rodriguez 5
Som de fleste andre her, god førsteomgang, dårlig annen omgang. Fin assist på 2-0-målet. Ble veldig anonym forøvrig i annen omgang.

Craig Bellamy 7 BB
Eneste hos Liverpool som så livlig ut hele kampen. Soleklart banens beste i første omgang. I tillegg til første scoring skapte han stadig sjanser for medspillere, samt et vilt frispark i tverrliggeren.

Luis Suarez 6
God første omgang også for Suarez spillemessig. Frekk liten stikker til Bellamy på 1-0, og kom seg også selv til flere sjanser, men effektiviteten manglet i dag.

Steven Gerrard 10
Gerrard får 10 bare for å være tilbake!! Captain Fantastic!

Hva syns du om kampen?

YNWA

5 Responses to Brighton 1-2 Liverpool – A game of two halves

 • Tonje sier:

  Det er vanskelig å prate om kampen under ett, men å gi en kommentar til hver av omgangene derimot, lett. Første omgang var bra, vi holdt ballen i laget og skapte sjanser. Tillot egentlig ikke Brighton særlig mye spill.. Andre omgang var klein. Mistet ballen hele tiden, klarte ikke å ta den fra Brighton, til tider ganske dårlig forsvarsspill, og småhåpløse taklinger.. Lurer fælt på hva King Kenny fortalte spillerne i pausen, for det virket nesten som et nytt lag som kom ut etter pausen.. Alt i alt er i alle fall ikke jeg særlig fornøyd, vi er videre, men altså.. Vi burde vell klare bedre enn dette tross lagoppstillinga ikke er den sterkeste..

  Godt å se Kelly og Gerrard igjen da!

 • lars sier:

  Fornøyd med første omgang. andre omgang var ikke bra.
  Carra stresser og lager straffe igjenn!!!! nå håper jeg på

  Kelly—Skrtel—Coates—Enrique

  Kuyt—Lucas—Shelvy—-Downing

  ————-Bellamy——————-

  ————-Suarez—————–

  Mot Wolves.

 • ole sier:

  Laget mot Wolves

  ——————Reina—————-

  Kelly——Skrtel—-Coates—Enrique

  —–Shelvy—-Lucas—-Downing

  ———-Kuyt———Bellamy

  —————Suarez———

 • Morten M sier:

  God første omgang, dårlig andre omgang. 3 positive ting; Bellamy fikk sin første scoring, avansement til neste runde hvor vi får hjemmekamp og Gerrard er tilbake!!! 🙂
  Nå er det en ting som gjelder og det er seier på lørdag! YNWA

 • Stein Tangen sier:

  Skremande dårligt,med det spille som ble vist har vi ingen kjangs på denne 4 plassen i serien.
  Forsvarsmessigt er de forferdeligt-henger jo ikke i sammen.Og så nye Cerra straffe.Dei 3 siste kampene har vist att laget må heve seg betrakteligt for og nå noen mål.
  Er redd me ser konturen av ein del spillerkjøp som ikke klarer overgangen til Liverpool(dei va jo go før dei kom) ja du har nok høyrt de før.
  Gerrard tilbake bra.Fremmover er de og mye rust spiller oss til avsluttnings muligheter men setter for få.Får nok ein liten beikefing på ståa etter helgas kamp.
  YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...