Hold deg oppdatert
Arkiv
Craig Bellamy – fra golfproff til veldedighetskonge

Craig Bellamy i Sierra Leone

Personen Craig Bellamy er litt av et under, som seg hør og bør hos en smågal brite så er karismaen til Bellamy absolutt tilstedeværende. Du ser en stor ro i ansiktet hans, men du vet aldri hva som blir neste steg. Når Craig blir sinna, så blir han sinna også. Det er som kjent John Arne Riise et godt eksempel på. Etter en fuktig kveld på karaokebar så endte det opp med noen svingslag fra Craig til John Arne. Nå er ikke Craig den første som har latt sinne gå utover Riise, John Carew gjorde det samme i Drammen under et landslagsopphold. Så spørsmålet blir da, er det Craig som er gæærn, eller er John Arne usannsynlig provoserende?

Ser man på den negative CV’en til Bellamy så har han klappet til en fan som løp på banen(og prøvde å sparke ballen på ham – se video nederst), han skal påståelig ha sendt flere truende sms’er til Alan Shearer i 2005 og ertet på seg det italienske laget da de ikke fikk et frispark etter en stygg takling av Craig i vm-kvalikken i 2004. Men etter at han måtte sitte på benken i hele kampen i CL-finalen i 2007, så fant han ut at han måtte gjøre ting annerledes.

Fra sinnatagg til veldedig spire

I et intervju med de offisielle sidene forklarer Craig Bellamy om sitt treårige prosjekt. Han hadde en kompis som inviterte han til Sierra Leone, Craig forklarer videre at han ble forelska i stedet og ønsket å gjøre noe godt for det. Å se på fattigdommen i Afrika på tv skaper ikke den nødvendige empatien for å forstå hvordan tilstanden er der, for å få et ordentlig innblikk i situasjonen så må man oppleve det. Selv om Craig Bellamy er tøff på utsiden så gikk den omfattende fattigdommen inn på ham. Han måtte gjøre noe for å hjelpe lokalbefolkningen der.

The Craig Bellamy Foundation driver et fotballakademi og en liga for barn. Bellamy uttaler selv at det er ikke for at barnene skal få spille fotball at han gjør dette, men at dette skal føre til utdannelse, som er det viktigste for ham. Man må ha utdannelse for å spille i akademiet hans, noe som gir de unge inspirasjon til å ta den nødvendige utdannelsen man trenger for å utvikle seg.

Det jeg elsker med folkene i Sierra Leone er at de ser en egen fremtid

– Craig Bellamy

Prosjektet til Bellamy har fått oppmerksomhet, de har nå laget en dokumentar. Dokumentaren følger Craig Bellamy i en tidagers reise til Sierra Leone i juni, hvor de følger han fra Wales til Afrika. Første delen av dokumentaren vises onsdag kveld(14. sept). Samtidig som dokumentaren vises i Wales får også tre ungdommer fra Sierra Leone en seksukers treningsleir med Cardiff sitt ungdomslag. Det må være litt av en opplevelse for de unge håpefulle fotballspirene, Sierra Leone har vært et offer for en elleve års lang krig med ufattelige triste skjebner. Blant annet har Bellamy sitt prosjekt igangsatt en liga for ungdommer med amputerte kroppsdeler, de er ofre for en barbarisk bruk av macheter under krigen.

Man får et annet bilde av Craig Bellamy når man leser om et prosjekt som dette. Mannen som mange anser som en av Premier Leagues mest gale fotballspillere har en mykere side, og prosjektet har bært frukter, det hersker ingen tvil om det.

Vi ønsker prosjektet til Bellamy all lykke.

Les mer om The Craig Bellamy foundation:

Videoer av fortiden til Craig 😉

http://www.youtube.com/watch?v=s6_TD3hbhO8

http://www.youtube.com/watch?v=eFiq3YSfbi0

3 svar til Craig Bellamy – fra golfproff til veldedighetskonge

 • Ståle sier:

  Craig Bellamy er en villing. Men det er tydelig at han har andre kvaliteter som gir et mer sympatisk inntrykk av mannen. Må inrømme at jeg ikke holdt han særlig høyt etter det berømte «golf-slaget» hvor han skulle ta vår kjære John Arne Riise. Nå var vel en viss sunnmøring sannsynligvis veldig delaktig i å hisse opp Bellamy, men likevel……
  Uansett, Liverpool-fan Bellamy er tilbake i klubben igjen. Har liten tro på at han blir noen suksess, men han kan jo bidra som innbytter og ved skader. I sommer var jo Connor Wickham aktuell som reserve-angriper,men han ble aldri kjøpt. Hvordan har det gått med han i Sunderland da, har ikke hørt så mye fra den kanten. Rent personlig ville jeg ikke ønsket Bellamy til klubben, hvis vi hadde kjøpt Shane Long i sommer, han gikk til WBA i stedet. Tror long har bedre goalgetter egenskaper og har en lengre fremtid på banen enn Bellamy.

 • Espen sier:

  Det som er helt topp med og ha bellamy er at vi ha en spiller som ELSKER klubben og som kommer til og jobe knallhardt når han får muligheten og trur ikke han kommer til og klage på lite spilletid heller. Virker ut som han er meget fornøyd der han er nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...