Hold deg oppdatert
Arkiv
Håkon vurderer overgangsvinduet

Et travelt overgangsvindu for Liverpool med stor trafikk både inn og ut (kanskje spesielt ut). I min analyse av overgangsstrategien diskuterte jeg det økonomiske aspektet, og hvordan Liverpool klarte å bytte ut sentrale spillere i stallen uten noen særlig finansiell belastning. Nå er det på tide med en vurdering av spillerne vi har kjøpt og solgt. Gode kjøp? Dårlige? Irriterende salg? Vi får se.

Jeg har ikke vurdert alle salgene, men heller holdt meg til de spillerne som faktisk var i nærheten av førstelaget. Til slutt vil jeg gjerne ha din vurdering. Hva syns du om overgangene denne sommeren?

Spillere inn


Jordan Henderson – kjøpt fra Sunderland
Jeg har en visshet, dypt inne, om at dette kommer til å vise seg som et glimrende kjøp for Liverpool. Mange er skeptiske, delvis på grunn av høy pris, delvis på grunn av litt famlende spill i pre-season og sesongstarten. Var glimrende mot Bolton!

Jeg tror Henderson er en spiller som bare kommer til å bli bedre og bedre med årene, spesielt under King Kennys vinger. Har helt klart et smart fotballhode, og trenger bare litt mer selvtillit til å åpne spillet sitt litt mer. Samtidig er han fullstendig gjennomført profesjonell. Andy Carrolls rake motsetning når det kommer til livet utenfor fotballen.

Vurdering: Meget godt kjøp


Stewart Downing – kjøpt fra Aston Villa
Jeg har måttet svelge så mange ord om Downing at jeg faktisk begynner å bli i overkant mett. Har alltid avskrevet ham tidligere, delvis fordi jeg ikke har sett ham spille mye, og fordi han ikke akkurat er den mest sprudlende spilleren. Men Downing vet hva han driver med. Er kjapp, smart, slår gode pasninger og innlegg. Bare uflaks og godt keeperspill har stoppet ham fra å tegne seg på scoringslista så langt. Ser ut til å være den vingen Liverpool trengte. Dessverre er han ikke så ung som man kunne ønske.

Vurdering: Et godt kjøp, men muligens bittelitt kortsiktig?


Charlie Adam – kjøpt fra Blackpool
En av de store sensasjonene i fjorårets Premier League. Hjalp sitt Blackpool å bli det mestscorenede nedrykkede laget i Premier Leagues historie. Det skurrer fælt å være enig med Ferguson, men det er nesten sånn at dødballene hans er verdt £10 millioner. Likevel betalte vi bare £8 millioner. Nydelig.

Har fått en god start i Liverpooltrøya. Er avhengig av å ha mer mobile spillere rundt seg, men når han får den tiden han trenger kan han styre spillet på en ypperlig måte. Når ikke opp til Alonsos nivå (ikke mange i verden gjør det), men har en følsom venstrefot og godt overblikk.

Vurdering: Med tanke på prisen, meget godt kjøpt.


José Enrique – kjøpt fra Newcastle
Sommerens beste kjøp med tanke på verdi for pengene, i mine øyne. Et virkelig kupp for rundt £6 millioner. Sterk, rask, teknisk, rolig, pasningssterk. Taper nesten aldri dueller, og når han gjør det er han så rask at han tar det igjen. Ga visstnok opp en meget lovende sprintkarriere for å satse på fotballen.

Jeg har blitt meget imponert over det jeg har sett av Enrique så langt denne sesongen. Virker bunnsolid defensivt. Offensivt har han fortsatt mer å gå på, men det kommer nok etterhvert som han blir varmere i trøya. ENDELIG er venstrebackproblemet i Liverpool løst.

Vurdering: Damien Comolli, I salute you!


Sebastian Coates – kjøpt fra Nacional
Liverpool nøyer seg ikke bare med å ha turneringens beste spiller fra Copa America. Vi skal også ha turneringens beste unge spiller. Rett og rimelig, syns nå jeg 🙂 Coates imponerte stort i Copaen, riktignok ved siden av den erfarne og fantastiske Diego Lugano. Uansett, Coates er helt klart allerede en god stopper, med potensiale til å bli en strålende stopper.

Tor Kristian Karlsen uttalte seg skeptisk til Coates, men de fleste andre virker å være veldig positive til hva uruguayaneren har å tilby i Liverpool. Selv er jeg forsiktig optimist, tør ikke å være mer enn det med unge stoppere.

Vurdering: Vanskelig å si før vi har sett ham i Liverpooltrøya, men ihvertfall et lovende kjøp.


Craig Bellamy – signert/kjøpt(?) fra Man City
The second coming av golfeksperten Bellamy. Riise er nok glad han ikke spiller i klubben lenger nå. Den lille walisiske terrieren kan vise seg å være en veldig god backup til Suarez, eller evt på kanten. Jobber hardt, gir ikke forsvarerne et sekunds pause, og er flink til å skape sjanser for medspillere. Dessuten er han supermotivert til å spille for Kenny Dalglish (hvem er ikke det?).

Vurdering: En nyttig spiller. God signering.


Alexander Doni – kjøpt fra Roma
Sannsynligvis den beste backupkeeperen vi har hatt på mange år. Uansett betyr det svært lite hvem som er bakcup for Pepe Reina. Mannen blir jo aldri skadet. Uansett, godt å vite at vi har kompetente hender i tilfelle.

Vurdering: God signering.


Spillere ut

Alberto Aquilani – utlånt til AC Milan
Jeg starter med den kanskje mest kontroversielle overgangen dette vinduet. Liverpoolsupporterne klødde seg fortsatt i hodet etter at Hodgson valgte å låne ut Aquilani i fjor sommer, og etter en imponerende pre-season trodde mange at han skulle få sjansen til å vise seg frem i Liverpooltrøya. Den gang ei, da også Dalglish valgte å sende ut Prinsen på lån, denne gang med en noe mer «tvingende» kjøpsklausul.

For meg en av de mindre forståelige overgangene i vinduet. Aquilani besitter en veldig spisskompetanse i mellomrommet mellom midtbane og angrep, en spisskompetanse vi uten Gerrard er litt manglende på. Dette fikk han også vist en del frem i vårsesongen 2010 da han fikk spille seg litt i form. For meg må forklaringen på salget være todelt. For det første at han ikke passet inn i systemet til Dalglish, for det andre at han ikke følte seg tilpass i byen og laget.

Vurdering: Litt skuffende overgang, skulle gjerne sett ham få en sjanse til.


Christian Poulsen – overgang til Evian
Kjære gud, takk skal du ha! Eller skal vi si kjære Evian? Å få Christian Poulsen ut av klubben etter en marerittaktig sesong kan ikke beskrives som annet enn en enorm lettelse, både for oss og for ham.

Ikke et vondt ord personlig om Poulsen, han fremsto alltid som en gjennomført profesjonell fotballspiller, men han var dessverre pinlig langt unna det nivået som var nødvendig (noe som også kan sies om mannen som hentet ham inn).

Vurdering: Fantastisk


Joe Cole – utlånt til Lille
Mannen som skulle gjenopplive karrieren sin i Liverpool endte opp med å kjøre den lenger ned i grøfta. Cole fikk ihvertfall rikelig betalt for å i beste fall varme benken til Liverpool, og når han først var på banen var det ikke lite frustrerende å se på. Å få ham bort fra klubben var en no-brainer, men personlig skulle jeg ønske man hadde fått til en litt mer gunstig avtale. Det sies at Liverpool skal betale 60% av lønnen til Cole mens han spiller i Lille, noe som utgjør en ganske heftig sum å betale for en som koser seg med Champions League-spill over den engelske kanal.

Vurdering: Godt å få ham ut av klubben, men ugunstig låneavtale.


David Ngog – overgang til Bolton
Det blir rart å ikke se Ngogs navn blant innbytterne til Liverpool. Han har liksom blitt fast inventar der etterhvert. Har alltid hatt sansen for Ngog, jeg føler det ligger ganske mye uforløst potensiale der. Dessverre kom han aldri til å få den spilletiden han trengte i Liverpool, da det alltid var folk foran ham i køen. En ålreit backupspiss å ha, men med oppgradering av spillerstallen var det naturlig at han fant seg en ny klubb.

Vurdering: En god overgang for en ganske brukbar pris. God business av Liverpool.


Raul Meireles – overgang til Chelsea
Sommerens «sjokkovergang». La etter ryktene inn en transfer request like før deadline. Dette er selvfølgelig bare tull, da både spiller og klubb hele sommeren har vært klar over at en overgang lå i kortene.

Likevel kom det som en overraskelse på de fleste at det skjedde helt på slutten av vinduet, da de fleste trodde at portugiseren skulle bli i klubben.

For meg er denne overgangen litt i samme kategori som Aquilani. Kunne godt tenkt meg å se ham en sesong til i Liverpool. Ser på Meireles som en litt mer all-round midtbanespiller enn Aquilani, og han har ikke den samme spisskompetansen offensivt i banen. Det store ankepunktet på Meireles er fysikken og duellstyrken hans. Var nok den desidert dårligste takleren på midtbanen for Liverpool, da han dessverre hadde en tendens til å være pinglete i taklingene. Det holder ikke i Premier League. En siste ting er at det nok var riktig tid å selge hvis man skulle få noe særlig penger for ham.

Vurdering: Greit å selge Meireles, men et stort minus at vi solgte til Chelsea.


Paul Konchesky – overgang til Leicester
Smått utrolig at noen skulle slå Poulsen til tittelen «Hodgsons verste kjøp», men jeg tror faktisk Konchesky var enda verre. Insua var en litt ujevn og uferdig back, men likevel var han bedre enn Konchesky på alt, noe som gjør det hele langt verre. Hadde et halvt år langt mareritt i Liverpool før Dalglish hadde medlidenhet og lånte ham ut til Nottingham Forest i januar. Nå har han blitt solgt til Leicester, og har nok funnet sitt nivå.

Vurdering: DEILIG!


Sotirios Kyrgiakos – overgang til Wolfsburg
Si hva du vil om fotballevnene til den store hårete greker’n, men viljen og innsatsen hans var det aldri noe galt med. Var omtrent det eneste Liverpool kunne fått hentet inn av forsvarsbackup den sommeren pengene forsvant, og har i mine øyne gjort akkurat den jobben vi kunne forvente av ham. Dominerte luftrommet, var farlig på offensive dødballer, og ga alt i duellene. Men nå var det på tide å oppgradere.

Vurdering: God business for alle parter.


Milan Jovanovic – overgang til Anderlecht
Merkelig signering av Liverpool. «Slangen» fra Serbia, som han kalles, har ikke innfridd på noen som helst tenkelig måte. Har egentlig bare, i likhet med Cole, fått svingodt betalt for å varme benken med den overbetalte stumpen sin. At man trodde denne spilleren skulle slå an på Anfield er en stor gåte for meg. I bunn og grunn en stor lettelse å kvitte seg med ham.

Vurdering: God overgang


Emiliano Insua – overgang til Sporting Lisboa
Jeg har alltid likt Insua. Meget god offensiv, var høyt på assiststatistikken. Defensivt ble det en del rot. Det oppsummerer egentlig den unge argentineren. Har fortsatt troa på at det defensive er noe han klarer å rydde opp etterhvert som han blir eldre, men samtidig var det vanskelig for ham å få en plass i Liverpoollaget nå, med Enrique inn og Robinson som imponerer.

Vurdering: Helt greit at Insua ble solgt nå.


Daniel Pacheco – utlånt til Atletico Madrid
Pacheco er faktisk på dobbelt utlån, da han er lånt videre til Rayo Vallecano. Det evige talentet Pacheco har liksom aldri fått den sjansen vi alle trodde han skulle få. Hodet mitt sier meg at det må være noe med ham som gjør at managere ikke gir ham tillit. Hjertet mitt ville gjerne sett ham i den røde trøya. Kanskje er han litt hypet opp? Uansett tror jeg nok ikke han har en fremtid i Liverpool nå.

Vurdering: Bittelitt skuffende.


Philipp Degen – frigitt
Degens tid i Liverpool er rett og slett tragikomisk. Tragisk for spilleren, komisk for oss. Har nesten ikke vært på banen i løpet av årene i klubben. Mannen er så skjør at han får Fabio Aurelio til å fremstå som tøffingen Lars Monsen. Han var forøvrig langt fra imponerende de gangene han faktisk spilte.

Vurdering: Godt for klubben, godt for spilleren.


Totalvurdering

Alt i alt en meget imponerende sommer for Liverpool. Kanskje det mest utrolige er hvor mye daukjøtt Comolli har klart å trimme vekk fra stallen, og hvor målrettet man har vært i å hente inn de transfermålene man hadde.

Mange utrolig frustrerende spillere er borte for alltid. Jeg nevner Poulsen, Konchesky, Jovanovic, Cole (kanskje ikke for alltid dog), Degen. Noe mer skuffende er det at både Aquilani og Meireles forsvant. Hadde i det lengste håpet at ihvertfall en av dem skulle bli værende, særlig med tanke på Gerrards skadehistorie.

Høydepunktene for meg denne sommeren er signeringene av Enrique og Henderson. Førstnevnte imponerer stort allerede, og sistnevnte har jeg kjempetro på at skal skinne i Liverpool. Kanskje ikke med en gang, men med tiden.

Hva syns DU, kjære leser?

YNWA

13 Responses to Håkon vurderer overgangsvinduet

 • Preben Langseth sier:

  Jeg tror ingen i liverpool kan klage over dette vinduet, mange trodde nok at vi skulle bare hente store spilllere. Liker den nye satsingen i liverpool med og hente unge gode spillere.

 • Vegard sier:

  Ett veldig godt transfervindu for oss. Det viktigste i dette vinduet var hvem som ble solgt, og når eierene er villig til å spytte inn penger for å kjøpe spillere før vi har solgt noen, da har vi trivelige og bra eiere.

  Gode spillere inn og mye rot&rask ut. Alt i alt en meget god jobb av D.Comolli &co i dette vinduet

 • Øyvind sier:

  Vil bare si at jeg deler din «indre følelse», når det gjelder unge Jordan Henderson. Selv om det er vanskelig å konkurere med Jose om sommerens beste kjøp, tror jeg Henderson vil blomstre og ta ytterlige skritt i Liverpooltrøya 😉 Tror han vil være en sentral del av Liverpool og Englands fremtid.

 • geir sier:

  Hvis vi sper på med Eden Hazard og Lucas2 til neste sommer så vinner vi serien lett i 2012.

  Er som de fleste andre LFC’ere fornøyd med overgangsvinduet. Litt skuffet over at vi ikke hentet en bedre «backup spiss», og savner kanskje en ving til. Deler forøvrig dine (tidligere) synspunkter om Downing, og var egentlig veldig skuffet over at vi tapte krigen om Young og måtte «ta til takke» med Downing. Men han har prestert så langt, så kan ikke klage enda.

  Denne Coates kan vise seg å være gull!

  Mest fornøyd er jeg likevel med at arven etter Hodgsen er borte.

 • Jeg stusser på en ting på bildet i artikkelen, Henderson har på seg en treningsbukse med initialene DC. Hvem tilhører den egentlig? Jeg kommer ikke på noen spillere, kun Damien Comolli, har han lånt bort buksa si til Henderson i anledning bildet? :-p

 • BJH sier:

  Veldig tidlig å vurdere om kjøpene er gode eller ikke. Mange har startet bra og forsvunnet helt. Husker ett par måneder etter vi hadde hentet inn Voronin. Ble av dagbladet kåret til det nest beste sommerkjøpet…

  Generelt sett er jeg veldig fornøyd med sommeren. Føler Enrique og Downing har startet best, men Henderson og Adam har stort sett vært bra. Frykter derimot litt at Adam skal falle litt gjennom om han skal spille på en midtbane med kun to sentrale i kamper mot større lag. Er fortsatt litt tung og har manglende aksjonsradius. Derimot har jo han som man skriver over viktige offensive egenskaper.

  Når det gjelder Bellamy så er jeg meget godt fornøyd med å få han inn som backupspiss. Han er også anvendelig nok til å brukes i en vingrolle om det skulle være nødvendig. Ferdighetene hans utfyller også de andre spissene i stallen vår. Synst han var bra sist gang han var i LFC, dermed uenig i de som hevder at han floppet sist gang han akslet Liverpool-drakten.

  Når det gjelder salgene så er jeg stort sett meget fornøyd. Kunne gjerne beholdt Aquilani & Meireles. Meireles sin salgsverdi ville nok ha falt drastisk etter en sesong som squadplayer, samt at jeg er enig i poenget med taklingsegenskapene, som jeg har nevnt flere andre plasser jeg diskuterer Liverpool. De manglende defensive egenskapene tror jeg også er gjeldende for vurderingen rundt utlånet av Aquilani. En «luksusspiller» som jeg synes vi kunne hatt god bruk for mot kompakte defensive lag.

  Jovanovic er jeg enig at det var helt korrekt og selge. Det jeg har sett av han på Serbia er derimot positivt, tror ikke at han er en dårlig spiller, men lyktes ikke i Liverpool. Da er det beste for begge parter at han gikk.

 • Robin sier:

  Skrevet med et ekte suporter hjerte. Alle inn: bra, alle ut: bra, noen litt vemodig. Det som er kjedelig er at jeg stort sett er enig. Eneste er at jeg syns utlån av Joe Cole var unødvendig når vi får en så dårlig avtale, kunne nesten hatt han i stallen som en squad spiller. Adam er det store usikkerhets momentet, enten stor eller flopp. Meireles gir oss penger og gjør Chelsea dårligere, vinn/vinn.

  Morsomt poeng av Stig Magnus, det er en del opplagte vitser man kanskje skal styre unna der.

 • Ståle sier:

  Artikkelforfatteren har rett i at Konchesky var det værste kjøpet under Hodgen…..i særklasse. Godt at han forsvant.

  • Men poenget her er hvordan Comolli klarte å forhandle frem en avtale på rundt £6 millioner for Newcastles kanskje beste spiller forrige sesong. Jeg står ved det jeg skrev 🙂

   Betyr ikke at jeg ikke saluterer Kenny, men akkurat her er det Comolli som må berømmes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...