Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 2-1 Wolverhampton – endelig hjemmekamp, endelig seier!

Endelig hjemmekamp igjen, og Wolves står på motsatt banehalvdel. I fjor vant ulvene 0-1 i en skikkelig drittkamp, det har vi ingen planer om skal skje i dag.

King Kennys 11 utvalgte fra start er Pepe Reina – Martin Kelly, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Enrique – Jordan Henderson, Lucas Leiva, Charlie Adam, Stewart Downing – Luis Suarez og Andy Carroll. På benken sitter Alexander Doni, Steven Gerrard, Craig Bellamy, Sebastian Coates, John Flanagan, Dirk Kuyt og Jay Spearing.

Wolves starter best med litt press og filmer seg til et par frispark, uten at det blir noe særlig ut av det. Etter et av dem går O’Hara opp med knottene først, men heldigvis er det digre Andy Carroll som går opp og han treffer ikke ansiktet hans, klart gult kort.

Den første muligheten får Wolves når Carra surrer det til, men avslutningen blir det ikke noe av fra O’Hara i dårlig balanse. Adam er den første til å avslutte for Liverpool med et hardt skudd med høyra som blir blokkert, og Liverpool fester grepet.

Liverpool kombinerer raskt oppover høyresiden og Kelly kommer til innlegg, over Carroll og forsvarer Johnson som vil ha frispark, det får han ikke. Downing plukker opp ballen på bakre, spiller til Adam som sender O’Hara i pølsebua, tar med seg ballen og banker til med venstra, uheldige Johnson stuper frem og gir ballen den lille stussen inn med hodet og i mål via stanga, 1-0 til Liverpool!

I perioden etter målet tar Liverpool mer og mer tak i kampen og kjører. Carroll blokkerer en klarrering og fosser ned langs linja, slår 45 grader, men Lucas rekker ballen akkurat ikke før en forsvarer som får den unna. Flere brukbare angrep varter vi opp med frem mot halvspilt omgang, men det blir ikke de helt store sjansene, heller ikke på cornere, der den ene knallharde fra Adam akkurat ikke treffer et Liverpoolhode før keeper bokser ballen unna.

Suarez er involvert i ting som vanlig, og vi er veldig nære når han tar ned en lang ball, er på vei ut mot cornerflagget før han plutselig slår ballen bakover med hælen, snur på femøringen og spinner forbi forsvareren. 45 graderen rekker dessverre ikke Downing først på. Noen minutter senere er det nærme igjen når Carroll fører oppover på en overgang og spiller ballen nydelig inn fra venstre bak forsvarsspillerne, men Suarez rekker akkurat ikke ballen når han slenger seg inn i feltet.

Wolves er noe mer med i kampen rundt halvtimen inn i første omgang, og har et farlig frispark som Lucas blokkerer med hodet, men sjanser blir det ikke for bortelaget.

En fantastisk ball fra Enrique til Suarez setter 7eren vår opp gjennom alene, fint mottak, det kommer noen forsvarere løpende, først vender magikeren innover og ser litt ut som han har fått for dårlig plass, men han drar seg vakkert ut igjen og banker ballen inn i korthjørnet der det nesten ikke er plass med venstra, 2-0!

Frem mot pause styrer Liverpool det meste, og Suarez får også en ny kjempesjanse. Etter bra trøkk i boksen lander ballen hos nr 7, som drar raskt av en mann og avslutter med tuppen, men ballen triller rett på utsiden.

God førsteomgang av Liverpool, der vi har så å si full kontroll, og skaper en del fremover også, godt å få den andre, men vi kunne også satt flere sjanser. God kontroll har vi totalt sett uansett.

Andreomgangen er bare noen minutter gammel når det er mye kaos i Liverpoolforsvaret, først en duell mellom et par spillere og Reina der keeperen ikke får tak i ballen, så litt tilfeldigheter på  høyresida og Wolves slår ballen inn i boksen igjen, der Steven Fletcher som kom inn i pausen banker ballen i nettaket, 2-1.

Rett etter kommer et godt innlegg inn i boksen, Carroll i duell med keeper og ballen detter til Suarez, som banker ballen rett i en utrusende keeper, kjempesjanse! Det går et par minutter før Downing slår et nydelig legg igjen til Carroll, som akkurat rekker ballen, men den smeller i stanga! Ny stor sjanse kun minutter etter når Adam triller til Downing på overgang som fosser fremover, men han har ikke vinkel til å trille inn igjen til en av de 2-3 Liverpoolspillerne som fosser fremover i midten, skyter selv, men keeper redder igjen. Hennessay holder Wolves inne i kampen rett etter reduseringen!

Wolves kommer plutselig til en farlig situasjon når tilfeldighetene igjen går deres vei og Doyle plutselig har ballen feilvendt, men forsvaret får ballen bort før det blir skikkelig farlig. Høyt tempo, litt mye kaos til tider og det bølger mye første kvarteret av andreomgangen.

Kelly klipper Jarvis i skikkelig Carra-stil etter 66 minutter og plukker fortjent opp et gult kort. En av flere ganger i kampen Kelly har blitt skikkelig rundlurt. Etter det frisparket har Wolves oss skikkelig på bakbeina i bølge etter bølge med innlegg på innlegg som vi desperat mæler rett opp i lufta, stanger halvveis ut, og skaper problemer for oss sjøl med å ikke komme ut.

Endelig kommer vi oss ut og skaper en brukbar skuddsjanse for Lucas, men skuddet med innsiden går rett på utsiden, muligens via keeper, men det blir ikke gitt corner. Etter dette klarer Liverpool å skape mer, og rett etter Kuyt har kommet inn for Henderson med noe under 20 minutter igjen av kampen tryller Suarez seg forbi langs dødlinja etter Carroll har holdt ballen i spill, men en forsvarer får akkurat en fot på ballen før Carroll som står klar til å banke ballen i mål.

Liverpool presser på for det tredje målet og punkteringen, og har flere gode muligheter, men setter oss ikke helt opp til den virkelige store sjansen og avslutningen, og Wolves er fortsatt småfarlige når de kommer og slipper mange mann fremover på banen.

Steven Gerrard kommer inn for Luis Suarez med 9 minutter igjen å spille til overdøvende jubel fra Anfieldpublikummet. Deilig å se kapteinen tilbake på banen, så får vi håpe han fortsetter det positive fra det kvarteret han spilte mot Brighton på onsdag. Suarez blir sett på benken litt etterpå, litt furten pleier han jo å være når han ikke får spille ferdig og det er deilig å se han elsker å spille hvert eneste minutt, men nå viser reprisen at han også sparker til en flaske som spruter utover benken og er skikkelig grinete der han sitter og rister på hodet. Det virker litt over the top fra vår nummer 7.

Drømmen er nesten et faktum 4 minutter før slutt når Gerrard tar med seg en ball fint med hodet på 20 meter, ballen fint på vei ned fra en sprett og kapteinen lader høyreslegga, men ballen går over og på utsiden. Overgang med Kuyt par minutter etter setter opp kapteinen igjen som prøver å dra en frekk luke på vei inn i boksen, men bra forsvarsspill, fint gjort igjen av Gerrard som starter overgangen med sitt sedvanlige gode driv.

Wolves får ikke noe sluttspurt, det er heller Liverpool som er nære 3-1, men det blir ikke flere mål, og vi vinner 2-1. Den andre omgangen bølger voldsomt i perioder, Wolves er farligere, men bortsett fra den perioden de presser på og målet er det ikke mye sjanser fra ulvene, og det som kommer er når de får trøkk i boksen med mange mann. Mer enn 2 mål skal vi helt klart skåre i dag, men igjen har vi en svakere andreomgang enn første, noe som har vært vanlig kost i år.

Alt i alt er vi best og fortjener å vinne, vi er både uheldige og udyktige som ikke skårer mer, samtidig synes jeg vi skulle vært uheldige om vi skulle fått 2 i mot i denne kampen, Wolves skaper ikke mye.

Spillerbørs

Pepe Reina 6
Stabil og bra i det meste, setter bra igang som vanlig. Surrer fælt en gang i andre omgang, ellers solid.

Martin Kelly 5
Virker som unggutten sliter litt med å takle raske spillere om dagen, sliter med Jarvis i dag også. Blir skikkelig rundlurt et par ganger og sliter med å involvere seg fremover, ingen særlig god kamp av Kelly.

Jamie Carragher 6
Grei kamp, men tar ikke helt tak bak i forsvar og er ikke helt den sjefen han har pleid å være synes jeg, men gjør ingen feil.

Martin Skrtel 5
Helt grei kamp, men lager om dagen noen meget unødvendige frispark der han har kontroll på situasjonen, men føler han MÅ takle.

Jose Enrique 7
Gjør en ny god kamp. Enrique har det topp forsvarere skal ha, han har roen med ball, dunker den bare ikke unna. Rydder opp bra flere ganger, involverer seg noe fremover, og har en helt nydelig assist til Suarez på 2-0 målet.

Jordan Henderson 5
Er ikke dårlig, men er for anonym gjennom hele kampen, ser han rett og slett ikke.

Lucas Leiva 6
Ligger som et skjold, gjør en bra jobb defensivt, et par fantastiske oppløpinger, bl a på slutten når Wolves kommer på overgang. Har et skudd også som går rett utenfor, Miguel 😉 (dette er ikke en invitasjon til noen ny Lucasdiskusjon!)

Charlie Adam 6
Grei match, står for så vidt bak det første målet, men skulle gjerne hatt litt mer fra Adam fremover. Gjør en grei jobb defensivt, litt på etterskudd her og der, men sånn er det jo med en treig skotte.

Stewart Downing 8
God kamp av venstrevingen. Er veldig mobil, løper mye og kommer seg i gode innleggsposisjoner, ganske tilfeldig at han ikke har en assist eller to i dag på sine gode innlegg. Er også igjen nære sitt første Liverpoolmål.

Luis Suarez 8 BB
Virvellvinden skaper mye i førsteomgangen, løper hele tiden, jobber over store områder, skårer et fint mål etter å ha satt opp seg selv med en utrolig vanskelig vinkel. Er nære flere mål også i andre omgang, og er skuffa når han går av. Nok en gang uheldig fokus etter kampen er jeg redd etter han sparker til en flaske og sitter resten av kampen på benken og rister på hodet, kan godt spare seg for disse tingene, nok en gang altså..

Andy Carroll 7
Jobber og sliter, er farlig i flere situasjoner og uheldig som stanger i stolpen i andreomgang, er også nære ved et par andre anledninger, bl a helt på slutten når han driller fint, men det blir for trangt. Hadde en herlig ball bak forsvaret til Suarez i første omgang som var nære assist. Holder ballen mye bra oppe og er et oppspillspunkt.

15 Responses to Liverpool 2-1 Wolverhampton – endelig hjemmekamp, endelig seier!

 • Stein Tangen sier:

  Ja endeligt kom seieren den var retferdig.Forsatt så e de skremande att me ikke setter tjangsene som vi skaper -VI SKÅRA BERRE 1 MÅL I DENNE KAMPEM.
  Med den forsvars4eren me rår over e eg glad de ikke ble flere baklens(slik vi ble presset).
  Vi er forsatt eit stykke fra topp 4-men kommer.
  Poengsettinga på spillerbørsen føler eg ligg litt høgt på enkelte,men skittau vi vant.
  YNWA

 • Miguel sier:

  hehehe må le:-)) men hyggelig at han endelig setter seg på skuddstatistikken også.. Ett legitimt forsøk på 6 matcher, fremgang!! hvis man kan kalle det skudd da, rak vrist og bang var det vel ikke..:-))

  Ellers en bra match, helt utrolig at vi ikke setter 3-4-5 men ok, poengene kom hjem viktigste tross alt.. og deilig å se kapteinen tilbake, og deilig å se Suarez pissesur når han blir tatt av, fortsett!! og for en klassespiller han er..

 • Ørjan sier:

  Henderson holder foreløpig ikke mål. Inn med Bellemy. Carroll gjorde sin beste kamp, men så langt er han ikke god nok som spiss for Liverpool.
  Den sentrale midtbanen har svakhetstegn. Luca er som vanlig en terrier framfor midtstopperne, men sammen med Adams blir de alt for stasjonær sentralt.
  Satt å tenkte på om Kelly kan omskoleres til midtstopper med tiden??

  Oppsummert 🙂 Veldig godt fornøyd med 3 poeng

 • jon andersen sier:

  ja dette så stykt ut i andre omgang,vi skl bare ikke bli sånn overkjørt på anfield,passningene må bli bedre når det kan bli kontringer,men og se suarez sur når han blit byttet ut er bra tegn,det viser jo att han vil prestere og spille kamper,fortsett sånn suarez,dette liker vi,det vi ikke liker er når du klapper når dommerne blåser mot deg.I dag var du akkurat sånn vi liker og se deg,stå på.

 • Jonny Einarsen sier:

  Helig med 3 utrolig viktige poeng! Er enig med Jon når det gjelder Suarez! Det er jo sånn gode spillere skal reagere..det vitner om hvor mye dette betyr for han. Vet at mange er uenig med meg, men fortsett sånn Suarez..vis engasjement! Det er jo ingen som liker å bli byttet ut og jeg mener at det bør være lov å vise det. YNWA

 • Håvard Karlsen sier:

  Flott kamp, vil se Gerrard i den rolla han spilte i dag+suarez på bana… Og bellamy inn på kanten for henderson, da blir det fart i laget

 • Hallingen sier:

  Deilig med 3 poeng. Bra at vi ikke er like svake i 2. omgang som vi har vært de foregående kampene, men vi sliter fortsatt med to ting: Forsvaret er all-over-the-place, og lager haugevis av frispark, og vi sløser så jeg får vondt. Ellers er dette en godkjent kamp, som vi hadde sjansene til å vinne mer komfortabelt.
  PS: Tippet riktig på resultatet og laget på tippekonkuransen, de gjorde 5 andre også tror jeg, så kan noen si meg hvordan dere trekker vinner av de riktige tipperene?

 • Max sier:

  Det jeg syntes er kanskje litt bekymrings verdig er at Liverpool rett og slett ikke klarer å sette ballen 1v1 mot keeper. Mot stoke så klarte ikke Henderson det. mot Sunderland klarte ikke Suarez det. I dag klarte ikke Downing det. Suarez prøvde også et skudd i dag så traff han Hennesy….. Hvordan skal det gå mot Scum hvis det er sånn de spiller? Det må bli gjort et par forbedringer i Everton kampen.

 • Riktig resultat i tippekonken: det trekkes nok ganske fort, i løpet av noen dager tror jeg, Truls styrer det, men bare å ta det rolig, det kommer nok ganske fort 🙂

  Suarez’ reaksjon; det er greit å være skuffa over å bli bytta ut, men jeg synes det er unødvendig å sitte i 10 min og riste på hodet på benken når laget vinner, det viktigste er laget (og han hadde også spilt en bra kamp, og putta et mål). Det jeg tror ingen synes er greit, er at han sparker til en flaske på vei til benken etter han er bytta ut så det spruter utover, det er ikke skikkelig oppførsel synes jeg, og tror mange er enige i det.

  Ellers burde vi putta nr 3 og drept kampen ja, vi skaper mange sjanser, og synes ikke Wolves er så bra utenom periodene de pusher på inn i boksen med folk og baller, da er det litt kokkos der ja. Håper det kan roes ned litt bak der, så man kan takle slike perioder bedre, men samtidig er den 4eren vi spilte med i dag ganske fersk, de har vel aldri spilt sammen, Kelly på vei tilbake fra skade også, og jeg tror fortsatt Carra er litt shak, håper han hever nivået, synd om han er over the top som mange er redde for.

 • Karce sier:

  «I perioden etter kampen tar Liverpool mer og mer tak i kampen og kjører.»
  Ja Liverpool er alltid best i perioden etter kampen 😉

 • Leif André sier:

  Herlig med en seier igjen, men det skulle bare mangle mot Wolves. Jeg tror faktisk at jeg helst vil ha Gerrard sammen med Adam på midten (i mangel av noen bedre) og Lucas ut av laget, og så får Adam heller holde igjen når Stevie går i angrep og motsatt. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...