Hold deg oppdatert
Arkiv
Stoke 1-0 Liverpool – Er det MULIG å ikke sette ballen i mål da?

Britannia Stadium, where football goes to die. Et stadion veldig få lag drar til og vinner, og denne gang skulle ikke være annerledes. Det ble en knokkelkamp som alltid, og Stoke scorer på den ene, lille sjansen de får (jeg understreker får).

Det var følgende 11 som ikke klarte å prestere som de skulle: Pepe Reina, Martin Skrtel, Jamie Carragher, Daniel Agger, Jose Enrique, Stewart Downing, Charlie Adam, Lucas Leiva, Jordan Henderson, Dirk Kuyt, Luis Suarez.

Kampen

Kampen startet oppløftende nok for Liverpools del, som startet forrykende. Ironisk nok var det Liverpool og Adam som så farlige ut på cornere, og det ble skapt en rekke sjanser de første 10 minuttene. Ikke uvanlig var det Suarez som ofte sto i sentrum av det som ble skapt.

Dette varte helt til Carragher oppførte seg som en lilleputt idet han først slipper Walters forbi seg og så river han ned. Walters faller lett, men når Carra har armen rundt ham på den måten må det bli straffe. Med sitt eneste (!) skudd på mål scorer Walters selv på straffe.

Andre omgang startet som den første, med total dominans av Liverpool. Idet 61 minutter er spilt skjer det som skulle ha ført til utligning for Liverpool. Henderson blir spilt fri FULLSTENDIG alene på halvdelen til Stoke. Han får avslutte to-tre ganger, men det går i blokka og keeper hver gang. Deretter tar Adam over og får et par sjanser han også, men Stoke er i det umulige hjørnet. Suarez var i posisjon til å få ballen ved flere anledninger, og er ikke redd for å vise hvor forbanna han er for at han ikke fikk ballen. U-TRO-LIG at det ikke ble mål.

Kenny gjorde offensive bytter da han satte inn Craig Bellamy og Andy Carroll for Henderson og Kuyt, og Liverpool fortsatte å presse på, men det ville seg rett og slett ikke. Det hele topper seg 4 minutter på overtid når ballen lander hos Suarez som triller ballen like utenfor i en kjempeposisjon. Det oppsummerte hele kampen for Liverpool.


En inni granskauen irriterende match for Liverpool. Det går ikke an å gjøre annet enn å forbanne seg over hvor bittert det er at vi ikke klarer å bryte ned et lag som ikke er interessert i å spille fotball i det hele tatt etter scoringen (og knapt nok før den). Det var tydligst offensivt i midtbaneleddet at det sviktet, der det manglet kreativ kraft. Der Suarez befant seg skjedde det hele tiden ting, men ellers var dessverre Adam langt unna å produsere den kreativiteten han ble kjøpt inn for.

Egentlig skapte Liverpool nok sjanser til å vinne denne kampen, så det blir for enkelt å si kategorisk at angrepsspillet ikke fungerte. Det største problemet er at de gangene det fungerte så ble ikke sjansene satt i mål. Det mister man poeng på i kamper som dette.

Sitter nå med en ganske jevn blanding av å mislike Stoke og å være skuffet over Liverpool. Den første av de to er nok bare den dårlige taperen i meg

Spillerbørs

Pepe Reina 5
Straffen var egentlig den eneste situasjonen der Reina kunne gjøre noen redning. Bortsett fra det var han sikker og god med beina som vanlig.

Jose Enrique 6
Vi fikk se en mer offensiv Enrique i denne kampen, og kom mange ganger frem i god innleggsposisjon, særlig i samspill med Bellamy. Tidvis også gode innlegg, men avslutningene inne i feltet manglet. Var også trygg defensiv, men litt rufsete pasningsspill i første omgang trekker ned.

Jamie Carragher 4
Forferdelig forsvarsspill på Stokes scoring. Blir først helt utspilt når ballen spretter over ham og Walters, og blir så fraløpt og skubbet bort i det han drar med seg spissen ned. Ikke slikt vi venter oss fra Liverpools mest erfarne spiller. Ellers helt grei, men blir litt panisk med ballen i beina.

Daniel Agger 5
Helt grei kamp av dansken. Skulle gjerne sett ham føre ballen fremover litt oftere. Stokespissene presset ofte høyt, og det var mange muligheter til å ta med seg ballen forbi pressleddet istedenfor å smelle den langt.

Martin Skrtel 5
Grei kamp også av Skrtel, men det er lett å se at han ikke er like komfortabel offensivt som en back helst skal være (som for eksempel Enrique). Solid innsats som vanlig av Skrtel.

Charlie Adam 4

Ingen god kamp for Adam. Spesielt i første omgang var det ekstremt mye slurv fra skotten. En periode midt i omgangen gjorde han omtrent ikke annet enn å slå feilpasninger. Gjorde også veldig mange taktisk ukloke valg. Viser at han sliter litt med å spille under høyt press, mot aggressive spillere. Dødballene var gode helt i starten av kampen, men begynte å slurve litt der også etterhvert.

Lucas Leiva 6
Bestemann på midtbanen til Liverpool i dag. Ryddet som vanlig opp det meste av det som ble spilt gjennom midtbanen til Stoke (ikke at det var så mye). Samtidig var han flink til å gjøre gode pasningsvalg (i motsetning til Adam), og varierte fra de vanlige «possession-pasningene» ved å spille en del smarte pasninger fremover i banen. Er best når han har ballen dypt i banen, med ball høyt i banen blir han fort usikker på hva han skal gjøre.

Jordan Henderson 5
Ble dessverre litt for anonym i denne kampen. Til tross for dette fikk han kampens største sjanse etter en times spill, men var ikke kald nok i hodet da. Hadde et par fine innlegg fra høyre i første omgang, men ble som sagt anonym utover i kampen.

Stewart Downing 5
Deler ut mange femmere her, men det var en sånn type kamp. Ble faktisk bedre i andre omgang da han ble flyttet over på høyre, men totalt sett var det ikke nok gjennombruddshissighet på kanten fra den spilleren som virkelig skal bryte gjennom på kanten. Ble litt nølende i de situasjonene han faktisk hadde sjansen.

Luis Suarez 7 BB
Liverpools beste nok en gang. Skapte farligheter gang på gang, og var den eneste som hele veien skapte hodebry for Stokeforsvaret. En uvurderlig spiller for Liverpool, men i dag var det ikke Suarez’ dag foran mål. Burde absolutt scoret på overtid.

Craig Bellamy 6
Bellamys andre debut for Liverpool var slettes ikke verst. Var livlig ute på venstrekanten etter han kom inn, og kombinerte bra med både Enrique og Suarez. Gjorde en ålreit jobb som innbytter.

Andy Carroll 4
Spilte egentlig Carroll. Var vanskelig å få med seg at han var på banen, så anonym var han etter innbyttet. Ballen kom nesten aldri frem til Carroll, og de gangene den gjorde det ble det fint lite ut av det.

Glen Johnson kan jeg nesten ikke gi noen karakter, spilte altfor kort.

Hva syns du om kampen?

YNWA

28 Responses to Stoke 1-0 Liverpool – Er det MULIG å ikke sette ballen i mål da?

 • Stein Tangen sier:

  Topp laga vant sine kamper-men me å nei da allerede kommet bakpå.Kenny du har ein jobb å jera!
  Spillerne må og gå i seg sjølve prestasjonsnivået må opp.
  Hale spillere ned ja da blir de straffe mot-håpa dommarane tar tak i holdings problematikken og får han vekk.HOLDING ER EIN UTING.
  YNWA

 • Morten Storevik sier:

  Jeg sint og veldig, veldig skuffet!!
  Ser på liveupdaten til Dagbladet at scums scorer på alt og ingenting. Vi greier ikke engang å putte på 600% sjanser.
  Hvorfor får jeg en dårlig følelse igjen? Hvorfor, hvorfor, HVORFOR i helvete greier de ikke putte.

  Seriemesterskap? GLEM det! Når vi ikke putter i kamper vi dominerer såpass som dette, så er alle former for sølvtøy MILEVIS unna!

  I kveld er jeg skuffet, skuffet, skuffet….og ganske frustrert!

  Support and Belive

  YNWA!

  I kveld trenger vi alle sammen en å gå med uansett, fytti fy faen for en skuffelse§

 • Thomas sier:

  Lag må skjønne at skal du spille mot stoke må man spille possesionfotball. Det hjelper ikke med direkte spill med mindre man kan kombinere 1-2 touchfotball med tempo langs bakken, det er veldig få lag som klarer det når stoke er så aggresiv som de er. Da må man tenke mer som spanske lag gjør, trille ball. Når man drar ned tempo og triller ball så gir det større rom for å plutselig åpne opp lag med uventet bevegelse og eksplosivitet. Liverpool stanget ballen stort sett rett frem i dag med vanskelig gjennombruddspasninger som stoke kunne plukke og klarere. Dette elsker stoke.

 • Brynje sier:

  Jamie Carragher: Ellers helt grei, men blir litt panisk med ballen i beina.

  Synes han er helt panisk bare en Stokespiller er over midtbanen jeg, utrrrrrrrrrrrrrrrrrrrolig glad for at vi har Skrtel og Coates i bakhånd her.
  På tide med benektilværelse for den godeste scouseren – så lenge vi har andre, bedre på laget i den posisjonen.

  At han er Scouser bør ikke gjøre oss for blinde her – katastrofekamp i mine øyne.

 • Morten Storevik sier:

  Thomas, gidder ikke gå i diskusjoner med feige f***** som ikke tør skrive fullt navn.

  Kom tilbake når du har fått baller….

  i mellomtiden…fuck off C!

  • Morten Storevik sier:

   Helt enig Håkon!

   Derfor: Beklager Thomas, min språkbruk var både unødvendig og umoden. Det er ikke slik jeg er som person.

   Hvor vidt du ønsker å ta min frustrasjon og bruke den mot meg slik du gjorde, må være opp til deg.

   Jeg har støttet laget og trodd på LFC i snart 30 år.
   Hvor vidt jeg ikke tror på seriegull denne sesongen heller, trenger jeg nok noen dager på å bearbeide, men jeg vil alltid være LFC supporter og jeg vil alltid tro at det er en silver lining behinde the golden sky og jeg vil alltid støtte og tro på klubben min.

   Igjen! Beklager Thomas, for at du fikk all min frustrasjon fordi du bare ønsket å påpeke at jeg er menneske og derfor har følelser og feil.

   Ha en fin kveld og en fin uke.

   • Thomas sier:

    Jeg har ikke ønske om å diskutere det, blir for dumt. Det var ment som en spøk for det virket tydelig at frustrasjonen var drivet i skrivet ditt. Jeg skal heller prøve å legge til smilefjes av et slag for å legge trykk på spøken så misforståelser unnlates. Jeg er forøvrig like frustrert og legger min vekt på at taktikken som ble lagt virket panisk utover kampen, man må huske at stoke er bevisst og veldig flinke til å frustrere lag til panikk. . Jeg har ingen tro på seriegull i år, men jeg har tro på at laget vil heve og bygge ett sterkt grunnlag for fremtiden. I mine øyner er dette det viktigste for klubben pr dags dato og denne sesongen.

    beklager for komentaren, men som sagt, bare ment som spøk.

    YNWA

 • Karce sier:

  Stoke var helt utrolig destruktive og Liverpool var ditto tafatte. Tror aldri jeg har sett så mye feilpasninger i en fotballkamp noengang.

  Nå må Carra få et par kamper på benken. Agger er stor nok til å veilede Coates utpå der.
  Sitter med en litt klein følelse av at grunnen til Carra spiller er fordi han er Scouser. Ikke grunn nok i seg selv mener nå jeg.

  Slukke sorgene nå….. den brune smaker ikke så bra nå som etter Bolton kampen…men ned skal det 😉

 • Roar Granlund sier:

  Å spille mot et lag som legger seg bakpå er alltid vanskelig. Det er utrolig viktig med den første scoringen. Derfor er det viktig å ikke forære bort muligheter til motstanderen som vi gjorde. Med sine holdninger og personlighet må vi få #23 inn i klubbens trenerteam, for som spiller er han over middagshøyden, dessverre.
  I dag blir vi avslørt på kreativitet og fart, samt spillernes evner til å gjøre det uventede i en mot en situasjoner. Jeg klarer bare å se to slike spillere i vårt lag. Enrique og Suarez, samt skimtvis i Downing. Noen av Englands mellomdistanseløpere bør snarest inn i trenerteamet for å gi faglig tyngde i prosjektet fart og uteholdenhet. I dag skal også sies at dersom prosenten i feilpasninger halveres så er også mye gjort. Carroll må på treningene ha armene låst inntil kroppen med strikk, for han er ikke smart nok ennå og blir dermed for lett avslørt i dueller. Vi må ha høyere balltempo og slutte med for mange tversovere og bakoverpasninger. Barca bruker dette på en helt annet måte og lykkes klart meget bedre med det.Pasninger lik dette må ikke komme av manglende egen kreativitet, men utfra et bevisst handlingsmønster. Hos oss bidrar disse kun til temposenkning og at motstander får organisert seg. Pulis har bragt Drilloteorien inn i laget.Håp på et mål og forsvar ditt eget til seier. SLIKE LAG ER UTROLIG VANSKELIG Å SLÅ.
  Seriegull og sølv bblir det ikke i år, derimot så har jeg stor tro på at vi skal kunne matche Chelski om bronsen. Topp 4 er absolutt innen rekkevidde, selv med gårsdagens tap.
  YNWA.

  • Ja, det er jo ikke uten grunn at ytterst få lag slår Stoke på Britannia.

   Enig i at det er litt for få spillere som kan gjøre ting på egenhånd. Kenny har først og fremst satt sammen en lagmaskin, og når den ikke fungerer er det dessverre litt lite å falle tilbake på.

   Når det er sagt så skapte vi faktisk mer enn nok til å vinne kampen, og Stoke fikk EN fattig sjanse. Liverpool spilte ikke en bra kamp, men heller ikke så dårlig som det føltes. Stoke hadde rett og slett høyere makter med seg i går.

 • jon andersen sier:

  Carragher,jeg blir oppgitt av deg når du har ballen på midtbanen og sender den hjem til Reina.Det må da finnes andre alternativ,dette holder ikke,du er ikke freda på dette laget.

  • Espen Haugland sier:

   Jon Andersen

   Vær litt saklig her nå, mener du han som sentral stopper og sisteskanse skal gjøre det ikke adam eller noen av de andre kreative spillerne våre ikke klarte? skal han ta den risken?
   Greit å si ifra når Carra har en dårlig dag, men kom da med utsagn som har litt tyngde bak seg.

   Han drar på åra, mista mye aksellerasjon og fart. sliter ofte i 1mot1, og av den grunn har han «løst» dette problemet med å holde igjen spillere 🙁
   Dette er den triste fakta. Misunner ikke Daglish som må ta avgjørelsen om å begynne å benke Carra mer og mer fremover.. Ingen lett oppgave, Carra vil jo spille, som vi alltid har sett at han vil. Sikker på at han lett hadde spilt med begge armene brukket, så mye betyr LFC for han. Ingen lett oppgave å måtte holde han tilbake fra laget 🙁 Men tiden er inne, håper han tar det bra og legger mer og mer av sin fokus på å lære bort hans kunnskaper og holdninger ift klubben.

   All respect and love Carra, always!

 • Frustrende kamp å se igår forøvrig, men ventet ikke mindre..
  Det første målet følte jeg skulle bli tung.
  Ikke vanskelig å forutse Pulis, så vil ikke si jeg ble overrasket..
  Eneste som overrasket meg var hvor dårlige de fikk og til å bli på midtbanen.
  Så mye feilpasninger.. vi snakker ikke bare gjennombruddspasninger, men av den lette sorten. ble sjokkert over hvor utilpass Adam ble på midten, han skulle være VÅR ballfordeler. 🙂 nei og nei

  Vi får se fremover, og ta lærdom av denne kampen i returoppgjøret!
  Vi kan ikke være ubeseiret til en hver tid 🙂

  YNWA!

 • Henning sier:

  Skulle vel gjerne sett både Meireles og Aquilani på banen istedet for Lucas og Adam, ja… mangel på kreativitet og bidrag fra midtbanen gjør at vi kommer til å slite mot ALLE lag som ligger bakpå, ikke bare i returoppgjøret mot Stoke. Det kan ikke være slik at man forventer at spissene skal vinne kampene, midtbanen må også bidra fremover! Ellers så har vi ingen samhandling i laget, som Eggen ville sagt… Gleder meg til Gerrard blir spilleklar igjen, for dette var triste greier…

 • Stein Tangen sier:

  Har me pr dato eit mannskap som vil vinne kamper-og står på til fløyta går.
  Eller er spillerne fornøyd med 1-2 mål.
  Tenker på brente sjangser på dei første kampene,og da ser kva start desse 2mu laga har putta.
  Har kjøpa av spillere vore ein flopp?????
  Har me spillere som e sultne nok på sportsleg sukse eller er de berre lønna som tell??
  Er S Gerard færdig som topp spiller eller kommer han inn for fult???
  Har me bomma med og få Engelskmenn inn i sentrale posisjonar?
  Er ikke utanlanske spillere fra (portogal,spania,brasil,argentina,italia osv),bedre teknisk enn disse PUB spillarne vi nå setter vår lit til???????
  Har klubben mistet sin vinnerkultur tenker da på serien -har jo her Brann med samme historie.
  Bør vi akseptere att disse MAN laga skal legge oss i bakevja.
  Er me fornøyd med topp 4.

  • Svaret på alle disse spørsmålene må være: Slapp av. Dette er bare en kamp. Veldig få lag vinner på Britannia, og vi hadde heller ingen marginer på vår side.

   En kamp er ikke noe grunnlag for å begynne å fortvile seg, vi har tross alt byttet ut store deler av spillermaterialet. Det tar tid å gjøre det til et lag.

 • Brynje sier:

  Blir det sånn denne sesongen, at hver gang vi taper en kamp så vil man skrike etter Meireles/Aquilani (uansett) og hver gang vi spiller festfotball og rundkjører en motstander (les. Boltonkampen) så høres ingenting om de spillerne??

  Liverpool spilte på langt nær noen dårlig kamp i går faktisk….!

  • Stein Tangen sier:

   Brynje ingen rop på spillere som har forlatt klubben fra min sie,men mitt hovudspørsmål blir forsatt de samme.
   Er disse forsterkningene gode nok til og ta oss til topps-for de er vell dit vi vil eller???
   Betryggande oppi de hele er for min del att eigarane har gitt tydlige signal om kva som e målet.
   Att vi ikke har vunnet serien på årevis er ikke bra dette må tas heim.
   YMWA

 • Stian Punjari sier:

  Adam har skuffet meg mye siden han kom, alle feilene og mange vurderinger han gjør. Kroppspråket som sier meg at han er litt ovenpå og fornøyd med tilværelsen. Gleder meg til vi har Gerrard tilbake, og håper han holder seg skadefri. For med salget av Meireles har vi få valg der når vi sliter, som vi kommer til å gjøre mye mot slike lag, og jeg mener vi der solgte fra oss en sikker CL plass kommende sesong.
  Frustrasjon ligger nok utenpå mange etter gårsdagen, men tenker man seg litt om så var det vel 1000% forventet at kampen ville bli slik mot et apelag som Stoke. Det blir en krig og mye destruktiv oppførsel fra motstanderen. Frustrerende tap ja, vi er ikke akkurat heldige, og bare en ting som en annen dommer ville gjort at vi ville reist fra Stoke med seier i bagasjen. Og det har vi virkelig opplevd mye av i år, elendige dommeravgjørelser.

 • Godt sagt Brynje..

  Vi må være tålmodige også, må ikke glemme at vi har kvittet oss med et antall spillere, og en god del spillere inn.. Ikke bare de nye må spilles inn, men de gamle må spilles inn med de nye også.
  Varriasjonene våre vil nok variere denne sesongen vil jeg tro, Håper og tror på en topp 4 plassering, spesielt mtp på hva Arsenal gikk gjennom.

  Nå må vi hedre de vi har, og se fremover. Hjelper ingen å prate om Aquilani, Meireles, Alonso eller Masch.
  Se potensialiet vi har i troppen, gi troppen tid. Daglish har hatt en magisk start som manager. la han få litt rom! kan ikke vinne alt gutta, noen ganger går det bare ikke 🙁 surt men slike kamper har alle klubber hatt.

  YNWA

 • Kjell sier:

  Byttet ut alle Stoke-spillerne mine fra Fantasy League, også Begovic… Beholdt alle Liverpoolspillerne foran… Ble dårlig med poeng denne runden ja…

 • Henning sier:

  Den dagen når samtlige spisser ute ute med skade, så skal jeg like å se den midtbane spilleren som kan trå til og vise seg drakta verdig. Nemlig ved å bidra offensivt fremover på banen, og faktisk gjøre noe på EGENHÅND som bidrar i tellende resultat. Det er nettopp dette som skiller Liverpool laget fra de andre topp 4 lagene, Det holder bare ikke at vi har flinke defensive spillere som «rydder» opp bakover, da kan vi jo aldri håper på mer enn 0-0 og ett poeng da… Sukk!

  Stuart Downing er kanskje den som er nærmest, og vi kan jo ikke akkurat lene oss på Stevie G i 10 år til…? Men ja, dette var kun en kamp. Men dette kampbildet så vi også gjennom hele fjorårsesongen, så hva er det som er så forskjellig iår? Fansen har jo håpet på at de nyinnkjøpte skal bidra med å å snu dette, men med gårsdagens midtbanespillere på banen hadde til-og-med Poulsen sett bra ut… Klart jeg er skuffa, hvem er vel ikke det?

 • Thomas Bergli sier:

  Er det bare jeg som sitter igjen med et positivt intrykk etter denne kampen? Resultatet suger jo. Men det er mye av kampen som blir ødelagt av ting LFC ikke har kontroll over.

  Fighter viljen og innsatsen var det ingenting å si på. Gleder meg til fortsettelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...