Hold deg oppdatert
Arkiv
Everton 0-2 Liverpool – Deilig for Liverpool, deilig for Carroll

Merseysidederby. Smak på ordet. Det er med skrekkblandet fryd man ser på denne kampen, fordi det er så mye mer enn 3 poeng på spill. Et Merseysidederby skal som alltid inneholde rødt kort, straffe, harde dueller, og Liverpoolseier 🙂 Med andre ord kan man vel si at kampen innfridde på alle punkter. Les videre for analyse og spillerbørs.

Liverpool startet med følgende 11 i dag: Pepe Reina, Martin Kelly, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Enrique, Dirk Kuyt, Lucas Leiva, Charlie Adam, Stewart Downing, Luis Suarez, Andy Carroll.

Kampen

Første omgang i Merseysidederbyet skuffer ikke hva gjelder trykk og intensitet. Det første kvarteret er det fritt flyt med sjanser i begge ender. Suarez får en enorm sjanse med hodet, men sender den rett i henda til Howard. Rett etter er det Cahill som sverer i kjent stil og header på mål, men Reina (eller Brad Friedel som Morten Langli kaller ham) redder fint.

Det definerende øyeblikket i omgangen kom etter 22 minutter, da Rodwell fikk et noe strengt rødt kort for en tøff takling på Suarez. Treffer ballen, men det er nok måten unggutten hopper inn i taklingen på som gjør at dommeren drar opp det røde.

Etter utvisningen tok Liverpool som ventet over spillet, men skapte ingen store sjanser før Jagielka etter 44 minutter feller Suarez inne i feltet. Kuyt er vanligvis sikkerheten selv, men denne gangen ble det et tafatt forsøk som Howard reddet greit. Lett å tenke at omgangen skulle ende med det, men på overtid kommer Adam i skuddposisjon om smeller ballen knallhard i tverrliggeren. UTROLIG at ikke Liverpool leder etter denne omgangen.

PAUSE

Everton gikk ut med ny giv etter pause, men Liverpool tok etterhvert også kontroll på denne omgangen. Sliter likevel med å skape sjanser mot etablert forsvar. Først etter 67 minutter begynner ting å skje, når Steven Gerrard og Craig Bellamy kommer inn for Adam og Downing.

Liverpool angrepet får en helt annen fart med Bellamy på banen, og det tok ikke lang tid før han kombinerte fint med Enrique på venstre. Spanjolen fosset frem på overlapp og la ballen inn til Carroll som smeller den i mål med venstreslegga. ENDELIG for Liverpool! ENDELIG for Carroll! 1-0 til Liverpool etter 71 minutter.

Etter 81 minutter blir kampen lagt død av den lille magikeren Suarez. Er heldig og god når han gjenvinner ballen i feltet til Everton og setter ballen rolig i mål. 2-0!

Jordan Henderson får en liten cameo på slutten når Lucas går av banen mens han hytter jublende med neven til fansen! Kuyt hadde også lyst til å tegne seg på scoringslista, og var nære på etter en frekk corner fra Suarez. Pirker ballen forbi Howard, men den treffer stolpen. Like etter blåses kampen av. DEILIG seier i boks!


Analyse

Det er en klisjé, men Merseysidederbyer skuffer aldri. Fullt trøkk fra begge lag, utvisning, straffe, tøffe dueller. Og ikke minst, Liverpoolseier! En hardtkjempet seier for de røde. Det er alltid vanskelig å analysere disse kampene spillemessig, fordi disse kampene skiller seg nesten alltid ut fra sesongen forøvrig. Form teller lite, det er guts og innsats som teller.

Det er kanskje i forsvar at jeg finner mest glede i denne kampen. Med tanke på hvor giftige Everton er på dødballer syns jeg forsvarsarbeidet fra Liverpool var meget bra. Everton trykket veldig på før utvisningen, men Carra og Skrtel klare å rydde godt unna. Også på cornere og frispark var Liverpool flinke til å markere ut motstanderne. Enrique var briljant i forsvarsarbeidet.

I andre enden av banen var det deilig å se Carroll få sin første scoring for sesongen. Sett under ett hadde han en grei kamp, med en ganske dårlig første og en god andre omgang. Begynte å vise seg frem litt på dødballer også, men det mangler litt ennå på dette området.

Bellamy har igjen et meget bra innhopp. Setter med en gang fart på angrepet når han kommer inn, og det ser ut som han begynner å få et godt samarbeid med Enrique. Bellamy står for et aldri så lite vendepunkt i kampen.


Spillerbørs

Pepe Reina 6
Solid kamp av «Brad Friedel» i Liverpoolmålet. Har en strålende redning på headingen til Cahill, men ellers er det ikke mange redninger han trenger å gjøre.

Martin Kelly 5
Grei kamp av Kelly, men blir veldig lite farlig offensivt, dessverre. Trenger å utvikle seg på dette området. Defensivt gjør han en grei jobb.

Jamie Carragher 7
God kamp av Carra etter mye rufsete forsvarsspill så langt denne sesongen. Er bunnsolid i dag og vinner de aller fleste dueller. Får også en behagelig tilværelse etter utvisningen av Rodwell, men gjør likevel sine saker bra.

Martin Skrtel 7
Samme som Carragher egentlig.

Jose Enrique 8 BB
Nydelig kamp av Enrique. Hadde full kontroll på sin venstrebackposisjon. Vant de fleste dueller rett og slett med sin fart og styrke, og er også veldig smart med ballen når han først vinner den. Gir den sjelden bort. En overlapp rett ut av læreboka på den først scoringen.

Dirk Kuyt 6
Langt fra Kuyts beste Merseysidederby. Pleier å være Evertondødar, men i dag er han ikke på sitt beste. Hans perfekte straffestatistikk gikk også til helvete i denne kampen. Grei kamp av Kuyt.

Lucas Leiva 8
Sjefer midtbanen defensivt i dag. Vinner de aller fleste dueller i dag og er flink til å bryte opp Evertons pasningsspill. Skrtel kan se og lære mye av hvordan brasilianeren presser motstanderen inn i vanskelige posisjoner heller enn å takle dem hodeløst.

Charlie Adam 7
Skuddet hans på overtid i første hadde fortjent en bedre skjebne. Tar ikke SKIKKELIG tak i kampen slik vi ønsker han skal gjøre, men holder ballen gående i laget. Alt i alt en grei kamp.

Stewart Downing 5
Veldig anonym forestilling av Downing. Får egentlig ikke til noe som helst i denne kampen.

Luis Suarez 7
Det skjer ikke så ofte, men Suarez er faktisk litt anonym i denne kampen. Får ikke til så mye, men er heldig og god når han vinner tilbake ballen før 2-0-scoringen.

Andy Carroll 7
Litt svak første omgang av Carroll, men i andre var det langt bedre. Fikk endelig satt inn sin første for sesongen, og jobbet også hardt for å presse Evertonforsvaret.

Craig Bellamy 7
Hadde Bellamy spilt hele kampen på det nivået han hadde da han kom inn hadde han nok tatt BB. Veldig friskt innhopp som snur kampbildet.

Steven Gerrard 6
Greit innhopp av kapteinen, men gjør ikke så mye av seg. Et lite steg mot matchform.

Hva syns du om kampen?

YNWA

36 Responses to Everton 0-2 Liverpool – Deilig for Liverpool, deilig for Carroll

 • Brynje sier:

  Generelt for snill med karakterene synes jeg, en mindre på alle, minst.. SKAL litt til og dra en åtter i mine øyne, VAR jo en drittkamp, men meg om det sikkert… Enig i BB…

     • Jeg lurer litt på hvorfor en spiller som gjør mye bra og er viktig skal få 5. Hva slags skala bruker du egentlig da?

      For meg betyr 5 at en spiller har spilt noe under middels. Altså ikke en god kamp.
      Personlig går jeg litt etter Football Manager-skalaen. Dvs. at en spiller som gjør en helt midt på treet-kamp får 6. Jeg gir en spiller 8 hvis han har hatt en meget god kamp. Og da definerer jeg meget god som at spilleren har utført SINE arbeidsoppgaver meget godt, ikke at en spiller nødvendigvis må ha fått mål, assist osv.

     • Miguel sier:

      Vi har vel rett og slett sett forskjellig kamp som vanlig, var en totalt drittmatch.. vi spillte 10 mot 11 i 65 minutter og tapte dueller og ble løpende i mellom hele veien og det mot 10 mann..Sentrale midtbanen hadde vi de støste problemene, de er for trege, og har ikke kreativitet nok til å skape noe som helst..
      Fellani spaserte gjenom sentallinjen gang på gang.. og gi en spiller som Carrol feks som var totalt naken i hele første omgang 7 er jo veldig interessant analyse.. Greit å holde seg til FM i så måte..:-)))

      • Vi ble løpende mellom hele veien mot 10 mann? Kan vel ikke ha vært så veldig mye i en kamp der Liverpool hadde 64 prosent ball (et tall som sikkert var enda høyere i 2.omgang). Med tanke på at Everton egentlig ikke skapte sjanser etter utvisningen syns jeg hele laget har gjort en god jobb defensivt.

       Bare fordi du lager et trippelt smilefjes på slutten betyr ikke at det er greit å si hva du vil. Forøvrig litt leit at du tyr til hersketeknikker på den måten, jeg prøver bare å diskutere her.

     • Miguel sier:

      Det var ment som humor, og prøve å gi uttrykk for det med trippel smilefjes.. gud bedre..

      Det var 12-16 i sjansje statistikken, så vi har helt klart sett forskjellig match.. vi mistet i tillegg ballen 13 ganger på vei frem, og everton hadde større territorie med 52-48 % selv med ti mann og selv om Liverpool hadde 64 % av balleinnehav.

      • Vet ikke om jeg er helt enig i å likestille skuddstatistikk med sjansestatistikk. Er ikke automatisk en sjanse fordi man fyrer av et skudd.

       Hva mener du egentlig med større territorie?

      • Miguel sier:

       Dere er jo så interessert i statistikk, det er der tallene er hentet fra.. midtstreken er 50 %:-))

 • Ragnhild sier:

  BRING IT ON, Miguel 🙂 Grei spillerbørs 😀 Deilig med 3 poeng sjøl om vi ikkje spille verdens beste kamp 🙂 YNWA

 • Hallingen sier:

  Fantastisk deilig med seier derbyet! X-tra hyggelig å se den med kompiser også, så blir gleden og jubelen enda større.
  Glad for Caroll, slaktet han etter 1.omgang, men tar tilbake alt jeg sa.
  Bare å ta av seg hatten for Carra. Når dommeren blåser i fløyta deiser han rett i bakken av slitenhet. Er så fantastisk å se!
  Da er det bare å gi vi-har-mega-flax-som-ikke-slipper-inn-mange-mål-i-hver-kamp-og-mega-flax-som-scorer-scum bank i neste kamp for x-tra fornøyelse, samt få tørket smilet av Scum fansen.

 • Trond sier:

  Deilig med derby seier! Men må hva må til for å få hevet nivået på mennene i svart? Atkinson med fler er jo dessverre ikke klar for jobben!? Utvisningen var vel knapt gult,kanskje ingenting… Men men,denne gangen gikk det vår vei for en gangs skyld. Synes kampen ellers viser at vi har en god vei å gå,balltap i ett sett når vi går i senter,manglende bevegelse når vi har 4 på 16, elendig addresse på innlegg,hvordan skal Andy heade når det detter ned fem meter fra? Syns også at midtbanen skriker etter Stevie, Adam og Lucas funker ikke,de få minuttene Stevie har fått til nå, har i mine øyne roet ned laget når han kommer inn,blir mer orden på sakene…ihvertfall for meg…

 • Big Ken sier:

  Fra spillerbørsen over:
  Pepe Reina 6
  Solid kamp av Brad Friedel i Liverpoolmålet. Har en strålende redning på headingen til Cahill, men ellers er det ikke mange redninger han trenger å gjøre.

  Bør vel lese litt korrektur her :)’

  Ellers vil jeg takke for en glimrende blogg!

  • Hehe, skyld på Morten Langli.
   De som så kampen på TV2 i går fikk sikkert med seg at Langli helt i starten av kampen kalte Reina for Brad Friedel helt uten å merke at han sa noe rart. Greit at de har samme «sveis» og kroppsbygning, men er jo en god del år siden 😛

   Så ingen korrekturlesing er nødvendig, bare en liten referanse til Mr. Langli. 😉

 • Robin sier:

  Enig med Trond her, Adam er ikke i form og dekker ikke nok rom når vi spiller med 2 sentralt. Lucas derimot er strålende, og fortjener mye skryt, gjorde vel ingen feil i 1 omg og er for meg BB. Syns Lucas begynner å vise at han kan bli en av verdens beste midtbane ankere.
  Det deiligste med denne kampen er at vi viser at vi kan vinne på dårlige dager, selv om spill mot 10 skal være seier.

  • Robin sier:

   Adams oppgave i denne type kamper hvor vi spiller mot 10 og det blir mye rom er også å være en offensiv dirigent, dra opp tempoet og styre midten, strø om seg med liss passninger som vi vet han kan, så idag svikter han totalt og blir fortjent og veldig riktig byttet ut. Kenny gjør et veldig bra dobbelt bytte av to spillere som nesten helt hadde meldt seg ut av kampen.

  • Helt enig med deg, Robin.
   Adam har vist svakheter når det gjelder å ta tak i kampen og slå de avgjørende pasningene, nettopp det han gjorde så lekende lett i Blackpool.
   Lucas er solid som en klippe, som vanlig.

  • Miguel sier:

   Lucas har så begrensede evner at han blir aldri en av verdens beste spillere på noen som helst område..

   Så du kampen Tottenham – Arsenal i dag.. Se på Scott Parker, er slik ett defensivt anker skal oppføre seg..

   Jeg bannet da vi ikke gikk for ham, knallgod spiller, engelsk, desverre for gammel for King Kenny..

 • Robin sier:

  Er enig at Parker er en veldig god spiller, det så vi også i vår kamp mot Tottenham. Syns også det er synd vi ikke gikk for Parker, men vet ikke om det da hadde vært Lucas som måtte vike plass for han.
  Jeg var også lenge skeptisk til Lucas, men ikke talentet hans, mer om han passet inn i PL. Trodde en stund han kanskje ville passet bedre inn i f.eks La Liga. Men nå viser han veldig lovende takter, 1 omg i går var nesten feilfri fra Lucas sin side. Bare se hvor smart han beveger seg, mangler litt av Macheranos «driv» men er smarter og like(om ikke bedre) god i passningsspillet.

 • Joa sier:

  For meg var Lucas BB faktisk. Han gjorde jobben sin knallbra på den def delen, og vær gang Everton skulle sette fart med ballen kom Lucas med engang og gjorde jobben vanskelig eller tok ballen, fra meg for han en meget fortjent 7!

  Virker som alle er for snille med Suarez han fortjente en 5 mot everton, han gjør ikke så mye ut av seg, synes Carroll var bedre alt i alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...