Hold deg oppdatert
Arkiv
Chelsea 1-2 Liverpool – Effektivitetet er deilig!

Storoppgjør på Stamford Bridge når Liverpool er på besøk hos en av sine store rivaler de siste årene i Chelsea. Veldig viktig kamp for begge lag, som ligger jevnt på tabellen, og blir begge satt press på av Arsenal som er i siget om dagen med 5 strake seiere.

Liverpool spilte med sørgebånd i dag etter sønnen til keeper Brad Jones, Luca Jones, døde av blodkreft etter lang kamp mot sykdommen.

Liverpool kjører en kanskje litt overraskende start-11 i dag med Maxi inn og Downing på benken som var i slaget for England når de slo Sverige på tirsdag. Det skulle vise seg å betale seg for Liverpool.

King Kennys 11 utvalgte fra start: Pepe Reina – Glen Johnson, Jose Enrique, Martin Skrtel, Daniel Agger – Dirk Kuyt, Carlie Adam, Lucas Leiva, Maxi Rodriguez – Craig Bellamy, Luis Suarez. På benken satt Doni, Stewart Downing, Andy Carroll, Jamie Carragher, Jordan Henderson, Martin Kelly og Jay Spearing.

Kampen bølger mye frem og tilbake det første kvarteret, uten at noen av lagene kommer til de helt store sjansene, Chelsea har ballen noe mer. Liverpool er nærme når Suarez flikker til Maxi, men Terry er god og kommer foran med kroppen. Ikke lenge etter er det Mata som får en sjanse på hel volley på et innlegg, men det er mange forsvarere foran målet, og avslutningen blir greit blokkert.

Liverpool bygger opp noen fine angrep på høyresiden, først når Bellamy kommer seg inn i 16, men det er trangt foran mål og Chelsea får blokkert til corner. Rett etter er det Johnson som drar seg pent inn fra høyre, drar av et par mann, men får en litt dårlig touch, og pasningen inn i midten går rett på Cech og opp i været, men keeperen med den sorte maske får tak i den igjen.

Til og med produksjonsselskapet blir finta ut når Drogba klinker til på et frispark, over muren og det ser ut som ballen ligger i nettet, men den har smelt i en ekstra stang utenfor mål som holder nettet oppe, og ballen ligger og spinner på baksiden av mål. Reina hadde vært i store problemer om den hadde gått innenfor stanga.

Kuyt vinner ballen på en overgang som gir oss en god mulighet, Kuyt og Bellamy beveger seg bra, men Suarez finner ikke Maxi dessverre. Vi er aggressive i midtbaneleddet på å vinne ballen høyt når muligheten byr seg, og det skal vise seg som nøkkelen for å få hull på byllen i denne kampen kort tid etter.

Adam går i kroppen på Mikel på 20 meter når vi igjen presser høyt med mange mann. Bellamy kommer fossende, spiller kort til Suarez som legger igjen og beveger seg smart, Adam er lagt i bakken av Mikel, men Maxi kommer på venstresida, får ballen fra Bellamy og setter den rolig forbi Cech, 0-1 til Liverpool etter vakkert pasningsspill i overtall. 33 minutter spilt.

Etter slowmotion-jobbing i pausen kommer vi frem til at Mikel nok skulle hatt frispark i den situasjonen, Adam går for ball, men rekker den ikke i det første momentet og burde derfor vært frispark, men godt vi får noen sånn med oss også 😉

Ut omgangen presser Chelsea litt med et par cornere, og Malouda filmer seg til et frispark det er helt ufattelig at han får, men det blir ikke sjanser av det.

Pause og vi leder 0-1. Chelsea har hatt mye ball, men vi har stått bra, og skapt farligheter med direkte og rask fotball. Vi har også presset høyt ved noen anledninger når sjansene har bydd seg, og skapt et par store sjanser også når vi har vunnet ball. Defensivt har vi stått bra, og rublene har ikke kommet til skikkelige sjanser. Verdt å nevne at Lucas og Luiz også har plukka opp gult kort i første omgang.

Drogba får tråkla med seg ballen heldig og god rett etter pause, men skuddet går over. Han roper på hands og straffe, noe det naturligvis ikke var i nærheten av.

Andre omgang starter som første var, Chelsea har ballen, vi venter på overganger.

Så skjer det som ikke skal skje. 55 minutter spilt når Malouda får ta med seg ball alt for enkelt, ingen støter, han prøver å skyte fra ca 16, mislykket skudd (som Alsaker presterer å kalle et perfekt innlegg), men Sturridge, som kom inn i pausen for Mikel, kommer på et bra løp på bakre, høyre stolpe, og setter ballen sikkert tilbake i motsatt hjørne, 1-1 på brua.

Etter målet fortsetter Chelsea å styre matchen og har et voldsomt press i noen minutter, men vi rir av de første bølgene etter målet. Den største kommer bare minuttet etter utligningen på et frispark, som Ivanovic header videre, men Reina er fantastisk nede og pirker ballen ut til corner. På reprisen ser man trøya til Luiz står ut som et seil når Lucas holder han, og det skal nok være straffe, om ikke Luiz hadde vært i offside når frisparket blir tatt.

Kuyt plukker opp gult kort etter 63 minutter når han litt unødvendig drar ned en Chelseaspiller. Ramires fikk også gult tidligere i omgangen. Henderson kommer så inn for Bellamy etter 66 minutters spill.

Enrique viser sin ville styrke og fart rett etter byttet når han løper opp Mata, går i kropp og vinner ball. Chelsea har et voldsomt press og får med seg ballen mye på ren flyt nå, Malouda prøver å bli helt med brasse, men den går utenfor i duell med Johnson og Skrtel. Liverpool har lite spill i midten av omgangen nå.

Suarez får et helt nakent frispark mot seg når vi endelig vinner ballen høyt, litt frustrerende å se på våre kjære røde akkurat nå. Ivanovic slår et bra innlegg med rundt et kvarter igjen mot venstre stolpe der Malouda kommer klink alene, kjempesjanse som blir satt elendig utenfor, mye blått i boksen der og kjennes litt usikkert nå.

Downing kommer inn for Maxi etter 77 minutter. Rett etter drar Suarez Luiz i pølsebua med en frekk tunnel sekunder etter Alsaker melder at Luiz har tatt lurven av vår nr 7, før Ivanovic kommer vilt inn med strakt bein og knotter først, frispark og klart gult kort, skikkelig grisetakling. Frisparket går til corner, så jobber vi oss til en ny corner, men det har ikke akkurat blitt farlig på våre dødballer i dag..

Så kommer et dobbeltbytte som skaper følelser hos Chelsea, inn med Meireles og Torres, ut med Drogba og Ramires. Alsaker jobber knallhardt for å jinxe Liverpool med snakk om at de to tidligere Liverpoolspillerne kunne avgjøre mot sin gamle klubb. Så feil skulle Alsaker ta..

Henderson skaper magi på høyrekanten med 5 minutter igjen på klokka. Først en frekk luke, så pirker han ballen forbi en til, godt legg som legges igjen til Kuyt, som ufattelig triller ballen på utsiden, enorm sjanse!

Vi sitter med følelsen av at det var sjansen vår, men det var det absolutt ikke. Adam viser overblikket sitt og dunker en fantastisk ball motsatt til Johnson som er på vei fremover, vakkert nedtak, rask luke på Cashley Cole, drar seg inn i 16-meteren, venter ut Cech og Terry, og triller ballen iskaldt i lengste stangrot med venstra, 1-2 til Liverpool etter 87 minutters spill! Et helt fantastisk mål av Glen Johnson, som har fått tyn i andreomgangen for problemer defensivt.

3 minutters tillegg, men det skjer ikke noe i de selv om Chelsea prøver å presse på, vi har et par nestenoverganger, men holder mye på ball og forsvarer oss bra, og tiden renner ut. Med 30 sekunder igjen klinker Meireles til håpløst høyt over, og dommeren blåser av på utsparket, en deilig seier for Liverpool på brua, og King Kenny har enda ikke tapt mot gutta i blått som Liverpoolmanager, nå 9 seiere, 3 uavgjorte og 0 tap altså, sterkt.

Vi klatrer opp på 22 poeng, à poeng med Arsenal, Chelsea og Spurs (2 kamper mindre spilt, spiller i morra), 6. plass på målforskjell foran Arsenal, bak de 2 andre. Det er 3 poeng opp til Newcastle på 3. plass.

Alt i alt spiller vi en bra defensiv kamp, Chelsea har ball, men skaper ikke voldsomt med målsjanser, og kampen i ett er det nok ganske jevnt med sjanser, og for en gangs skyld klarer vi å avgjøre de jevne kampene og være effektive.

I intervjuet rett etter kampen blir Glen kåret til BB. Adam dedikerer seieren til Luca Jones og sier alle gutta har tankene sine hos Brad Jones og hans familie i den tøffe tiden, en fin gest fra gutta.

Spillerbørs (noe jeg synes er grisevanskelig, så kjør diskusjon! :-p)

Pepe Reina – 7
Det kommer ikke voldsomt med utfordringer for Reina i dag, men stopper det som kommer, lite å gjøre på målet, har en klasseredning rett etter utligningen og er bra ute og header unna når Drogba kommer en gang også.

Glen Johnson – 7
Chelsea har mye av sitt spill på vår høyreside, og selv om ikke Johnson gjør noen store feil, kunne han kanskje stoppet mer. Offensivt har han et fantastisk raid i førsteomgangen, og matchvinnermålet er det høy klasse over hele veien. 6er defensivt og 8er offensivt, 7er totalt i min bok.

Jose Enrique – 7
Solid kamp av spanjolen, det er vanskelig å komme forbi han, demmer opp mye med duellstyrken og farta si. Kunne gjerne vært med mer fremover spesielt i andre omgang, men da blir vi også presset bakover.

Martin Skrtel – 8 BB
Viser duellstyrken sin veldig bra i denne kampen, og viser hvorfor han elsker de tøffe, duellbaserte matchene i England. Vinner mye i boksen og rydder opp i stor stil flere ganger, gir og tar mye juling i duellene med Drogba. Får min BB i dag for en feilfri kamp der han også var på (1) raid.

Daniel Agger – 8
Mye av det samme som Skrtel egentlig, vinner mye dueller og rydder bra opp, Chelsea kommer ikke mye på ballen i boksen og derfor er de ikke så farlige, mye takket være våre to tatoverte stoppere i dag.

Lucas – 7
Rydder opp veldig bra med gode taklinger i første omgangen, spesielt i første halvdel. Ikke så dominerende i andre omgang når Chelsea styrer spillet bedre, men en helt grei match.

Charlie Adam – 8
Solid kamp av skotten, står bra defensivt og er den som prøver på mest risikofylte pasninger fremover, noe som drar opp feilprosenten hans også. River til seg ballen før det første målet og slår en kjempepasning til Johnson på det andre, det trekker han opp fra en 7er i dag for meg.

Maxi -7
Bra i perioder av førsteomgangen, men blir veldig usynlig i perioder også, spesielt etter første omgang, og blir riktig tatt ut. Er godt på å dukke opp i gode posisjoner og gjøre gode løp offensivt dog, og bør nok få sjanser utover, om ikke alltid fra start, så som innbytter. Fint mål, men ellers litt for usynlig for å få mer synes jeg.

Dirk Kuyt – 7
Jobber jo knallhardt, men gjør ikke veldig mye ut av seg i dag Kuyt. Blir litt nesten offensivt, men jobber hardt på høyresiden for å støtte Johnson, synes dog det blir skapt litt mye for Chelsea fra den kanten til at han fortjener mer.

Craig Bellamy – 7
Er frisk med farta si og setter Maxi fint opp på det første målet. Det er nære vi får utnyttet farta hans bedre flere ganger i løpet av kampen. Grei kamp og forståelig at han går ut etterhvert, løper seg vel litt tom.

Luis Suarez – 7
Er jo et uromoment, men gjør ikke fryktelig mye i dag, det blir litt nesten for vår kjære nr 7 dessverre i dag, vi satser på at det løsner mot City neste helg.

De andre spilte for lite til å få karakter.

Herlig seier kjære røde venner, nå er det bare å kose seg utover søndagskvelden med den stolte, røde drakta på! Jeg stiller i den på jobb i morra også! 😉

18 svar til Chelsea 1-2 Liverpool – Effektivitetet er deilig!

 • Stein Tangen sier:

  Eg bomma på resultattippinga men gu så gla eg blei for de.Førsteomgang super,me jekk ut og kjempa om hver ball.
  Så kom andre omgang og eg fekk svetta tokter-men dobbel hærligt med johnsens skoring
  hærligt.Samhandling må bli bedre (holde ein heil kamp) så kan alt sje.YNWA

 • Ståle sier:

  Hvorfor gjentar historien seg, etter en god førsteomgang faller laget sammen i andre, og blir kjørt på hælene i perioder. Har sett denne tendensen helt fra første kamp i høst. Det som er flott er at laget løfter seg igjen og har flaks og dyktighet nok til å avgjøre. Akkurat det siste har jo i stort monn vært mangelvare hittil i år. Chelsea er sikkert sure nå. Stakkars Torres, det er så synd i han.

  • Brynje sier:

   Tror det koster mye krefter og presse så hardt og aktivt som vi gjør til tider og spillerne blir rett og slett slitne utover andreomgang tipper jeg…

  • Stein Tangen sier:

   Liker heller ikke den forandringen som vises fra første til andre omgang.,Savner litt meir av de fandenivolske som bør prege spillerne inn i duellene.Mår man ser på spillerne så e de berre Lucas som takler så de lukter,vår kjære steve G går for fult inn i taklingene.
   Håper dette laget vil spille slik dei spilte i færste ommgang resten av sesongen for då blir de kjekt.

 • Max sier:

  JAAAAAAAAAA! Tippa riktig! Kan dere legge ut tippe konktabbelen igjen i denne artikelen eller si meg hvilken plass jeg er på?

 • christian sier:

  tippa riktig! liverpool prestere mot chelsea som håpet og mest av alt mot Torres og Meireles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Hallingen sier:

  Rett og slett herlig seier! 3 på rad mot Chelski nå, 5 på de siste 7 også 😛
  Utrolig deilig som overskriften sier med effektivitet, nesten glemt hvordan det er. Sannsyneligvis går bare effektiviten framover nå, så plukker vi opp mange flere poeng.
  YNWA!

  • Ståle sier:

   Interessant betraktning. Skrtel og Agger har nå spilt stoppere sammen i 3 og en halv kamp. Det er sluppet inn 1 – ett – mål. Tendensen er meget god siden Liverpool har hatt vanskelig med å holde nullen – særlig på slutten av kampene. Stopperparet Skrtel og Agger har vært i klubben i en årrekke. De har imidlertid aldri spilt sammen over tid. En av årsakene er at Mr. Stabilitet scouseren Carraghar har hatt klippekort på laget, og aldri vært skadet. En annen årsak er at Skrtel men først og fremst Agger har vært svært så utsatt for skader i sin Liverpool karriære. Som spillertyper er de forskjellige men har også områder de er ganske like på. Begge har god luftstyrke. De fleste luftdueller vinnes. Jeg er imidlertid usikker på hvem som er best. I ren duellstyrke er de også fremragende, men her er Skrtel den fremste. Han er sinnsykt rå i enkeltsituasjoner. Så dere duellene mot Drogba i siste kamp? Ulempen er at kan bli litt vill og gjøre feilvurderinger. Agger er mer kalkulerende, men er han redd for å bli skadet. Har sett eksempler på at han liksom trekker seg i perioder. Ikke lenge etterpå går han ut skadet. Hurtighet: her har begge brukbar hurtighet (i motsetning til Carragher). Spesielt Agger kan gjøre hurtige kliv, til tider kan han minne om Lawrensen med sine lange steg. Skrtel har jeg derimot sett bli fraløpt. Når det gjelder evne til å lese spillet og posisjonere seg, scorer Agger høyt. Samme gjelder ballteknikk. Tror han er en av de fremste her. Skrtel er bra nok, men gjør nok lettere feilvurderinger. Hans tacklingsstyrke er derimot enorm, har nok reddet laget mange ganger. Motsatt er Agger best offensivt. Han har en god pasningsfot og et godt blikk. Gode skuddferdigheter har han jo også. Skrtel er ofte med på dødballer og skal heade ballen i mål. Dette har ikke vært noen suksess, men har jo fått vist at han kan score han også. Til syvende og sist skal nevnes at Agger har vært veldig skadeutsatt og muligens har for dårlig fysikk til å spille fast i PL. Dette kan være et stort ankepunkt mot å satse permanent på dette paret. Klarer Agger seg over tid, kan imidlertid dette være et riktig så interessant par som midtstoppere videre. Selv om de ikke har spilt regelmessig som stopperpar, har de jo prøvd seg tidligere også – med godt resultat. Virker som de står godt til hverandre. Vært å merke seg er at Liverpool har sluppet inn oppsiktsvekkende mange mål i 2. omgang – og mot slutten av kampen. Er dette et signal om at Carragher ikke holder kampene ut lengre??

   • Med Agger på banen slipper vi nesten ikke inn mål, det er ganske ekstrem forskjell med og uten dansken. Skrtel har vist seg litt usikker, men jeg mener dette helt klart er stopperparret vi skal satse på, og Coates kommmer bakfra også, Wilson er jeg fortsatt usikker på om er bra nok fysisk til å takle PL som fast, spørs om han er litt for lett.

    Lurer forøvrig litt på en artikkel om våre stoppere, mulig det kommer noe der om ikke så lenge 🙂

 • Lars sier:

  Laget mot city

  —————–Reina
  —–Kelly—–Skrtel—–Agger—–

  Johnson————————-Enrique

  ———–Lucas—–Adam

  Kuyt——————————-Bellamy

  —————–Suarez

  Vingbacker som kommer rundt på kanten. og vinger som trekker inn forran goal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...