Hold deg oppdatert
Arkiv
Hvor langt har vi kommet på 1 år? del 1

Det er mange meninger om Liverpool FC. Og denne sesongen er det mange supportere som allerede etter 11 kamper har vært innom «vi kan kjempe om gullet», «jeg er helt sikker på at vi klarer topp 4», «vi kan absolutt kjempe om topp 4» og «vi når aldri i helvete topp 4» allerede. Personlig startet jeg sesongen med håp om at vi kan kjempe om topp 4, og det mener jeg absolutt vi fortsatt kan.

Og uansett om vi klarer dette, må vi klare å se litt tilbake i tid. Hvor var vi for 1 år siden, og hvordan hadde kampene vært? Av kampene vi hittil har spilt; hvordan gjorde vi det i de respektive kampene i fjor? Det er grenser for hvor raskt man kan reise seg etter å ha ligget nede med brukket rygg, både spillemessig og på eiersiden.

Jeg har sammenlignet litt med hvor vi var i fjor på denne tiden i et par artikler.

Sesongen i fjor vs årets etter 11 PL-kamper

Først kan jeg jo nevne at vi i fjor ble slått ut av Ligacupen allerede i vår første kamp, hjemme mot Northampton på straffer i en forfedelig kamp der vi rett og slett fortjente å ryke ut, den laveste motstanden vi hadde blitt slått ut av cupen av på over 50 år om jeg ikke husker feil.
I år er det klart for en tøff kvartfinale borte mot Chelsea i slutten av måneden etter 3 strake fortjente borteseiere.

Europa League var man med i i fjor, og der gjorde et klart b-lag en god jobb og lå bra an på dette tidspunktet, man gikk også videre fra gruppa.

Når det gjelder serien, hadde vi etter 11 spilte kamper 15 poeng, en målforskjell på smekre 12-14 (-2 altså), likt med Bolton, Tottenham, Sunderland og West Brom, på 9. plass på målforskjell. Det var på dette tidspunktet 5 poeng og 7 plussmål opp til den viktige 4. plassen.
I år har poengfangsten vært 19 poeng, en målforskjell på 14-10 (+4), likt med Arsenal og på 6. plass på målforskjell. Det er 3 poeng og 5 plussmål opp til den viktige 4. plassen.

Avstanden er noe kortere, men en viktig ting å tenke på er hvilke lag man har møtt og også hvordan spillet har vært, så la oss ta en rask titt på de 11 første kampene i fjor og i år, vi starter med fjoråret.

Fjorårets 11 første PL-kamper

Liverpool 1-1 Arsenal 15. august 2010 – 1 poeng etter en spesiell kamp der Joe Cole blir utvist rett før pause i sin debut, vi leder lenge og Reina driter seg ut på slutten.

Manchester City 3-0 Liverpool 23. august 2010 – Vi blir regelrett pissa på borte av City, ingenting annet å si egentlig.

Liverpool 1-0 West Brom 29. august 2010 – I et stort gjesp av en fotballkamp der referatskriver på bloggen Brynje nesten sovnet dro vi inn 1-0 på en dårlig dag.

Birmingham 0-0 Liverpool 12. september 2010 – «Skjerpings Roy» skrev Håkon i overskriften her på bloggen, i en kamp Birmingham for det meste styrte og hadde kontroll.

Manchester United 3-2 Liverpool 19. september 2010 – Hattrick av Berbatov, mål på straffe og frispark av Gerrard, men det var alt vi skapte, og taper helt fortjent.

Liverpool 2-2 Sunderland 25. september 2010 – Etter et helt merkelig ledermål til Liverpool snur Sunderland fortjent, før vi plutselig utligner, og det er vi som skal være knallfornøyde med 1 poeng på hjemmebane mot Sunderland. «For dårlig, for dårlig, for dårlig» skrev Håkon i overskriften her på bloggen.

Liverpool 1-2 Blackpool 3. oktober 2010 – «Vi kunne visst synke enda lavere..» skrev undertegnede her på bloggen når nyopprykkede Blackpool vant på Anfield.

Everton 2-0 Liverpool 17. oktober 2010 – «Kom deg tilbake til London, Roy» skrev Tony etter en horibel førsteomgang, en noe bedre andreomgang, men vi fortjente lite. På dette tidspunktet lå vi på 19. plass (nest sist med West Ham under på målforskjell!) og nedrykk i ligaen med 6 poeng på 8 kamper, 7-13 i målforskjell (-6) og hadde knapt spilt ball, men så kom en opptur og Hodgsons beste periode som manager for Liverpool FC med 3 strake seiere.

Liverpool 2-1 Blackburn 24. oktober 2010 – Fortjent seier i en god kamp for en gangs skyld og man klatret over streken.

Bolton 0-1 Liverpool 31. oktober 2010 – Håkon viste sine Dagbladettalenter med «Maximal uttelling» i overskriften etter et sent Maximål som ga oss 3 poeng på en svak dag, Bolton styrte spillet.

Liverpool 2-0 Chelsea 7. november 2010 – En meget solid førsteomgang med to magiske mål av Torres satte oss på veien til seier. I andre omgang dominerer Chelsea, men kommer til veldig få sjanser og vi holder tett bakover.

Det skal også sies at perioden som fulgte var meget ustabil (og poengfangsten i snitt enda dårligere), og etter rekken uavgjort, tap, seier, tap, seier, tap, seier, tap, var det over og ut for Hodgson. Da lå Liverpool på 12. plass med 25 poeng på 20 kamper, 24-27 (-3) i målforskjell og à poeng med Everton og Blackpool.

Så tenkte jeg vi skulle ta en titt på kampene vi har spilt hittil i år. Cupkampene har jeg allerede nevnt, vi har vunnet fortjent 3 strake bortekamper i Ligacupen og er klare for kvartfinale. Her kommer en rask titt på seriekampene hittil.

Årets 11 første PL-kamper

Liverpool 1-1 Sunderland 13. august 2011 – Vi leder 1-0 megafortjent etter en strålende førsteomgang, men faller litt sammen i andre, og Sunderland utligner. Burde avgjort denne kampen i første omgang.

Arsenal 0-2 Liverpool 20. august 2011 – Vår første seier noensinne på Emirates og første borteseier mot Arsenal på 11 år vel. Selv var jeg på kampen, vi spilte bra, og når Suarez om inn som en virvelvind tok vi en fortjent seier alt i alt.

Liverpool 3-1 Bolton 27. august 2011 – Knallbra kamp der vi styrer fra start til slutt, og Bolton bare får et trøstemål på overtid.

Stoke 1-0 Liverpool 10. september 2011 – En utrolig frustrerende kamp, hvor vi taper selv om vi skaper nok til å vinne komfortabelt med flere mål.

Tottenham 4-0 Liverpool 18. september 2011 – Utklasset, rett og slett, og gjør det heller ikke lettere for oss selv med to utvisninger utover i kampen.

Liverpool 2-1 Wolves 24. september 2011 – En god kamp der vi skaper veldig mye og burde putta flere. Fult fortjent seier.

Everton 0-2 Liverpool 1. oktober 2011 – Omdiskutert utvisning, fult trøkk og et skikkelig derby. Alt i alt vinner vi fortjent, selv om utvisningen til Rodwell har blitt mye diskutert i etterkant.

Liverpool 1-1 scum 15. oktober 2011 – Førsteomgangen var surrete fra begge lag, men vi hadde muligheter. Andre styrer vi kampen, leder fortjent, scum skårer på en corner og har ingenting annet, vi makter ikke å avgjøre, frustrerende å ikke vinne denne.

Liverpool 1-1 Norwich 22. oktober 2011 – Frustrerende igjen. 4 stolpeskudd og en haug med sjanser, slett forsvarsspill og Reina på bærtur på utligningen. Denne skulle vært 3 komfortable poeng, uten tvil.

West Brom 0-2 Liverpool 29. oktober 2011 – «KAN man ha mer kontroll??» skrev Brynje i kamprapporten, og det oppsummerer kampen, West Brom skal være glad vi ikke putta flere, for vi skapte mange sjanser i denne kampen.

Liverpool 0-0 Swansea 5. november 2011 – Frustrerende igjen. Årets keeper hittil i PL Vorm har noen verdensklasseredninger, Carroll banker en kjempesjanse i tverrligger og vi setter ikke sjansene våre. Swansea ypper seg også, men med mål i starten hadde vi hatt denne. Alt i alt fortjente kanskje Swansea et poeng dog.

Noen «konklusjoner»

11 seriekamper er ca 30%, så at sesongen er godt i gang er det liten tvil om. Poengmessig er ikke fremgangen fra i fjor enorm etter 3 uavgjorte på de 4 siste (vs 3 strake på rad på dette tidspunktet i fjor) med 19 vs 15 poeng, men det er spillemessig vi ser den virkelig store forskjellen.

På de 11 første seriekampene i fjor fortjente vi i hvert fall ikke noe mer enn de 15 poengene vi sto med, vi kunne heller kalle oss litt heldige med uavgjort mot Sunderland og seiere mot West Brom og Bolton på dårlige dager, mens vi kanskje var noe uheldige når vi tapte mot Blackpool.

Hittil i år har vi fortjent seierne mot Arsenal, Bolton, Wolves og West Brom, og tapet borte mot Tottenham var fortjent. Samtidig har vi hatt sjanser og spill nok til å vinne i kampen vi taper mot Stoke, samt avgjøre uavgjortkampen mot Sunderland i første omgang, men der var resultatet greit etter andreomgangen som de er best i. I uavgjortkampene mot scum og Norwich skulle vi helt klart avgjort etter alle sjansene vi har, og det samme kan sies om forrige helgs kamp mot Swansea, selv om jeg synes de fortjente 1 poeng mer enn både scum og Norwich da de skapte sjanser og også hadde eget spill.

Alt i alt kan man si det var helt fortjent at vi lå på 15 poeng etter 11 kamper i fjor, mens ingen kunne sagt noe om vi hadde vært på 25-26 poeng og 2.-3. plass i serien nå når man ser på spillet i kampene.

DET kaller jeg fremgang!

Nå skal det sies at fjorårssesongen var så elendig at det ikke er noen standard akkurat, men vi lå på 18 poeng etter 11 kamper for to sesonger siden også, og hadde ikke fortjent så mye mer på det stadiet heller, så fremgangen er klar etter to dårlige sesonger for vårt kjære Liverpool, og jeg synes vi skal roe ned negativiteten litt etter et par noe uheldige uavgjortkamper i det siste.

(I morgen vil jeg ta en sammenligning mellom oppgjørene vi har hatt hittil i år og tilsvarende kamp i fjorårssesongen.)

17 svar til Hvor langt har vi kommet på 1 år? del 1

 • Lars sier:

  Spillet sitter. sjangsene er der, stor fremgang der. MEN nå må vi få den ballen i kassa!!!!
  det løsner vel snart, er optimist (som altid) og går for 3 poeng på brua, da vil selvtilliten komme. og vi klatrer på tabellen igjen YNWA!!!

 • Hallingen sier:

  Det kommer til å løsne til slutt. Alle vet at vi ikke kommer til å gå en hel sesong med bare stang ut.
  Dessuten er vi alltid best på vårparten, så med stang inn og vårformen i takt er 4. plassen innen rekkevidde så lenge vi holder oss i nærheten av 4. plassen til etter jul.
  ASNL og Spurs har for vane å gå på en del smeller på våren. Chelsea pleier å være gode.
  Uansett kan vi kose oss med at Scum ikke vinner ligaen. Tror jeg aldri før har sagt at ligaen er avgjort etter 11kamper, men der Man United «flaxer» inn en seier, knuser Shitty motstanderen, ser ikke at Scum skal kunne flakse seg forbi Shitty…

 • Brynje sier:

  God analyse og det er liten tvil om at fremgangen i spillet har vært formidabelt denne sesongen fremfor i i fjor, men også som du skriver, litt «dumt» og sammenligne med fjoråret da det vel var vår dårligste PL start gjennom tidene eller hva det var.

  Det gledelige ER jo at vi SKAPER sjanser, bare så forbanna irriterende at sjansene ikke settes 🙁
  Dessverre så gjør ikke Man U, Man City, Chlesea og Tottenham det samme…..

  Plutselig vil det løsne kanskje, i januar, med David Villa som rekkekamerat med Suarez?? hehe

   • Brynje sier:

    Hehe, ja vet jo det, og selvom en «stor radiokanal» melder dette så blir det ikke mer troverdig dessverre …. 🙁

    Men herre min, jeg tar gjerne feil 😀

    • Hallingen sier:

     Hehe. Ta gjerne feil for min del.
     Hadde vært herlig med Marvin Martin (kreativ spiller som spiller for et mindre lag), Guiseppe Rossi (Villarreal gjør det elendig, og han spilte jo knapt for Scum) og David Villa…
     Men blir nok bare ønsketenking 🙁

  • Thomas Bergli sier:

   4-3-3

   Kelly— Carra—–Agger—–Enrique
   Gerrad——Lucas——-Adam
   Villa———–Carroll———-Suarez

   Ohlala!

   • Lars sier:

    Når man først er inne på drømming

    —————-Reina

    Ramos—Agger—Bruno Alves—-Enrique

    Gerrard——Alonso——-Aquaman

    Suarez——-David Villa——Neymar

    Ohlala

    Hvis det hadde vært noe i alle dissa ryktene

  • Det er litt kjipt å sammenligne med drittsesongen i fjor ja, samtidig er det der vi var for 1 år siden og det nærmeste å sammenligne med for å se fremgangen. Fremgangen i forhold til de samme kampene i fjor (som de vi har spilt til nå) kommer også, den er også ganske drøy!

   Heller et lag som skaper sjanser og dominerer kampene, men ikke klarer å avgjøre til sin fordel, enn et lag som tar færre poeng og såvidt fortjener dem :-p

   Villa ser jeg på som lite sannsynlig, ser ikke helt hvorfor Barca skulle slippe han, og tror han trives godt der. Overgangssum, lønnskrav og alder (og dermed videresalgspris nedover) gjør nok også at han ikke passer helt inn i vår strategi. Men Keita er nok er aktuell fra Barca, og virkelig en kvalitetsspiller det også! 🙂

 • simen sier:

  syns ikke spillet vårt sitter.. med en gang vi møter et organisert forsvar virker det planløst og angrepsspillerne vet ikke helt hvor de skal sette løpene og pasningene. et positivt ord, men jeg må oppsummere angrepsspillet slik: PLANLØST

  • Må si meg uenig, i hvert fall at det er slik hele tiden. F eks i hjemmekampene mot Sunderland, Norwich og scum møter vi lag som hovedsakelig prøver å ligge kompakt og holde oss fra sjanser, men vi skaper bra med sjanser i de tre kampene. I andre kamper, som mot Swansea, sliter vi i store perioder med å bryte ned et organisert forsvar, så du er inne på noe, men at det er slik hele tiden er jeg uenig i.

 • Henning sier:

  Vi er nok på rett vei, men jeg begynner å tvile når man mister poeng mot lag man liksom var «bankers» mot… Det er greit nok (greit er det vel aldri) å tape for Chelsea og United, det er liksom forventet. Poeng mot disse lagene er «bonus». Men å GI BORT 2 poeng til Swansea og Norwich, og 4 poeng til Stoke, det er disse kampene som er helt avgørende i kampen om 4. plassen når regnskapet skal avgjøres i mai… But I still BELIEVE! 🙂

 • Stein Tangen sier:

  Ja skal vi være topp 4 så må vi begynne og vinne slike elendige uavjort kamper,me produsera jo målkjangser til og blåse dei (motstandarane) til himmels.Klarer vår lille moroklump Suarez og komme opp på ein skårings prosent på 50% av mulighetene han får så vil vi nok klare topp 4.Lykkes ikke Suarez ja så blir de 7-8 plass .Ser ikke på nr9 som de beste kjøpet.Me e for ujevne i prestasjonen,så der e litt som må på plass.
  Håpe og drømmen om seriegulle klarer ingen og ta fra meg.(har blitt skuffa noen ganger på mine snart 5 tiår som fan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...