Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpools kamper i desember -tid for spåkula!

Jeg fortsetter med denne spalta, og tar en titt på kampene i desember. I november spilte vi 4 kamper (en Ligacupkamp), i desember skal vi spille 6 kamper (alle i Premier League), og i siste halvdel av måneden kommer kampene tett som haggel. Samtidig har vi et absolutt overkommelig kampprogram, og det bør kunne sankes mye poeng og glede i løpet av måneden som allerede inneholder både jul og nyttårsfeiring(ish).

Etter 13 spilte kamper ligger Liverpool på 6. plass med 23 poeng og en målforskjell på 17-12 (+5) når desember sparkes i gang. Kampen om en topp 4-plassering og Champions League-plass neste sesong er fortsatt veldig åpen, men vi henger med, kun 3 poeng bak Newcastle som nå innehar 4. plassen noe overraskende etter en sterk start. FA-cupen har ikke startet enda, mens vi i Ligacupen er klare for semifinaleoppgjør i januar mot Manchester City.

Liverpools kamper i desember

Mandag 5. desember: Fulham borte (Premier League)

Lørdag 10. desember: QPR hjemme (Premier League)

Søndag 18. desember: Aston Villa borte (Premier League)

Onsdag 21. desember: Wigan borte (Premier League)

Mandag 26. desember: Blackburn hjemme (Premier League)

Fredag 30. desember: Newcastle hjemme (Premier League)

Måneden starter med bortekamp mot Fulham i London, et lag som hittil har slitt mye denne sesongen og ligger bare rett over nedrykksstreken, men samtidig ikke har så langt opp til Aston Villa på 8. plass, der det store skillet mellom topp og bunn viser seg. Bortetur til London blir fulgt av nyopprykkede QPR hjemme på Anfield, et lag med bra ressurser som gjorde noen gode kjøp på slutten av overgangsvinduet og har startet serien bra, 3 av 4 seiere er også hentet på bortebane for gutta som en gang i tida passet på parken til dronninga.

Villa er neste lag på menyen, på bortebane, og hjemme har Villa hentet 11 av sine 15 poeng hittil, så her kan det bli tøft. Wigan er neste kamp, og Wigan har slitt voldsomt hittil denne sesongen, og ligger som dumpekandidat når vi går inn i desember, med kun Blackburn bak seg på tabellen etter de gikk forbi dem i helga etter en sterk borteseier mot Sunderland.

Etter Wigan skal vi avslutte året med to hjemmekamper på Anfield, mot to lag som har hatt helt forskjellige sesonger hittil. Først ut er en ny dumpekandidat i Blackburn som går inn i desember nederst på tabellen som nevnt, med managermissnøye og mye uroligheter. Lille nyttårsaften avsluttes kalenderåret for Liverpool med hjemmekamp mot Newcastle som har imponert kraftig hele sesongen hittil og henger med godt i toppen fortsatt etter 1/3 av sesongen spilt, når desember er over e vi halvveis, og henger de fortsatt med da, må de anses som reelle utfordrere i kampen om CL-plass synes jeg. Vi møtte Newcastle i romjula for noen år siden og banket dem kraftig, det blir neppe like lett denne gangen.

Forventninger til novembers kamper

Fulham borte mandag 5. desember (Premier League)
Fulham har kun vunnet 2 kamper i år, har tatt sine 12 poeng likt fordelt på hjemme- og bortebane, går inn i desember på 15. plass, kun 3 poeng ned til nedrykk, og Craven Cottage er ikke akkurat noe fort denne sesongen. Kun 5 lag har sluppet inn færre mål enn Fulham hittil, men kun 6 lag har skåret færre også. Lucas er ute, så det store spørsmålet blir midtbanesammensetningen, men dette er en kamp vi bør gå ut og styre, og ta med oss 3 poeng på bussen hjemover. Viktig å ta tak i kampen.

Mitt tips: 3 poeng etter 2-0 seier.

QPR hjemme lørdag 10. desember (Premier League)
Hjemmebane mot nyopprykkede lag skal være 3 poeng for Liverpool, men vi har skuffet med 1 mot både Norwich (1-1) og Swansea (0-0). QPR går inn i desember på en finfin 11. plass, og har noe merkelig tatt 3 av 4 seiere på bortebane. De lekker som en sil bakover, kun 2 lag har sluppet inn flere mål, men har tatt et par stygge smeller. QPR har imponert med hardtarbeidende spill anført av Joey Barton, og kjemper seg til resultater, men spiller også til til tider fin fotball. Nøkkelen i denne kampen slik jeg ser det er å gå ut i hundre og helvete, gi klar beskjed om at dette er Anfield, her bestemmer vi, og få et tidlig mål, da kan det bli artig.

Mitt tips: 3 poeng o 3-1 seier.

Aston Villa borte søndag 18. desember (Premier League)
Villa har vært gode hjemme, og det er også har spissparret deres Agbonlahor og Bent skårer de fleste målene sine. Nøkkelen blir å ha kontroll på disse to og begrense rommet de får, begge er gode avsluttere, Agbonlahor er veldig rask og begge er smarte på den siste tredjedelen. Holder forsvaret den klassen det har holdt den siste tiden, har jeg stor tro på at vi skal ta med oss 3 poeng fra Villa Park. Midtbanekrigen er som vanlig en nøkkel, og å sette press på en forsvarsfirer som ikke holder veldig høy kvalitet bør gi resultater, dog tror jeg det blir poengdeling på Villa Park.

Mitt tips: 1 poeng etter 1-1.

Wigan borte onsdag 21. desember (Premier League)
Wigan har startet elendig, går inn i desember på 19. plass etter kun 2 seiere fordelt likt på hjemme- og bortebane. Vi skal gå ut og styre fra start, det bør ikke være tvil om hvem som er topplag og hvem som er bunnlag her, og vi bør vinne klart. Nøkkelen blir å ikke la Wigan styre kampen inn i et spor der tempoet er lavt og alt handler om knokkeldueller. Tempo er nøkkelen her, og med et tidlig mål kan vi også her ta mye av lurven av motstanderen.

Mitt tips: 3 poeng med på bussen etter 3-0 seier.

Blackburn hjemme mandag 26. desember (Premier League)
Blackburn går inn i desember dead last på tabellen med kun 7 poeng. På bortebane er de uavgjortspesialister blitt med 4 uavgjorte på 7 kamper. Desember startet bra for dem med Yakubushow med 4 mål og 3 poeng. Tempo, tempo, tempo i denne kampen er nøkkelen, da henger ikke Blackburn med, spesielt forsvaret deres sliter når det går fort, og jeg tipper de kommer til å slite voldsomt med Suarez og evnt Bellamy også. 3 poeng det eneste som er godt nok hjemme såklart.

Mitt tips: 3 poeng blir på Anfield etter 4-0 seier.

Newcastle hjemme fredag 30. desember (Premier League)
Vi avslutter året mot den store overraskelsen hittil i Premier League i toppen, Newcastle. Inn i desember holder de 4. plassen og CL, og det blir spennende å se hvor de ligger når de er ferdig med desember og ligaen er halvspilt. Før desember startet hadde de kun tapt 1 kamp, men gikk på en 3-0 smell mot Chelsea hjemme denne helga. Forsvaret til Newcastle har vært solid, Cabaye, Gutuirrez og Tiote har imponert på midtbanen og Ba har banka inn måla sammen med en fremadstormende Best. Det kan bli en tøff test på Anfield, men hjemme skal vi være favoritter. Midtbaneduellen blir tøff her uten Lucas, men jeg håper Spearing har spilt seg varm i løpet av desember og kan gjøre en god jobb her.

Mitt tips: Usikker, tror på seier, men redd det kan bli 1 poeng etter 2-2 og en virkelig morsom kamp.

Totalt tips: 14 poeng i desember av 18 mulige. Har i utgangspunktet trua på seier i alle kamper, men det skal mye til å klare, så roer meg litt ned i de to vanskeligste kampene på papiret, men poengtapene kan også komme andre steder naturligvis.

Våre rivaler om topp 4-plasserings kamper i desember

Manchester City: Norwich (H), Chelsea (B), Arsenal (H), Stoke (H) og West Brom (B).

scum: Villa (B), Wolves (H), QPR (B), Fulham (B), Wigan (H) og Blackburn (H).

Tottenham: Bolton (H), Stoke (B), Sunderland (H), Chelsea (H), Norwich (B) og Swansea (B).

Newcastle: Chelsea (H), Norwich (B), Swansea (H), West Brom (H), Bolton (B) og Liverpool (B).

Chelsea: Newcastle (B), Man City (H), Wigan (B), Tottenham (B), Fulham (H) og Villa (H).

Arsenal: Wigan (B), Everton (H), Man City (B), Villa (B), Wolves (H) og QPR (H).

Sammen med oss har nok scum det letteste programme på papiret, mens de andre har en del innbyrdes kamper, så har blir det droppet poeng i forhold til oss. Det eneste laget vi har fra topp 7 (som er de som har stukket ifra litt og laget en luke ned til 8. plass) er Newcastle, og vi har den kampen hjemme. Desember blir en nøkkelmåned og her har vi en god mulighet til å kappe innpå litt poeng på en del av lagene foran oss.

Ja, jeg er nok optimistisk i mine vurderinger, men det ble jeg kalt sist også, og var veldig nære. Sist tippet jeg 7 poeng i de 3 seriekampene i november og avensement i cupen, det ble 5 poeng og avensement, men ingen kunne vel sagt så mye om vi hadde dratt i land seier også i de to uavgjortkampene vi hadde da hjemme mot Swansea og City.

Hva tror DU om kampene i desember?

16 Responses to Liverpools kamper i desember -tid for spåkula!

 • Lars Vikeby sier:

  er optimist og tipper 15- 18 poeng av 18 mulige 😉

  vi spiller veldig bra fotball om dagen og laget har begynnt å sette seg.
  hvis det gode spillet fortsetter, og vi begynner å score litt mer kann det bare gå en vei,

  tipper vi har 4. plassen i januar og må krige med chelsea om 3-4.plassen utover våren, arsenal kan miste Van persie i januar og da vill de falle, sammen med Newcastle som kommer til å slite snart, Tottenham kommer oxo til å slite, de har en veldig god 11er men dårlig med backup i stallen. og de mister Adebayor som er på lån (Til oss 🙂

  Veldig optimistisk dette men nå er det på tide med litt medgang og Istanbull magi for de røde!

  YNWA!!!!!

 • Krister sier:

  Om Villa spiller som de gjorde mot United tar vi dem også. Makan til tafatthet er det lenge siden jeg har sett av et PL-lag..

  • De er veldig ustabile ja, og jeg tror fort vi tar dem, men jeg synes det var litt drøyt også å gå for 18 poeng av 18, så jeg tok med to uavgjorte, så får vi se om poengtapene kommer der eller et annet sted, eller om vi klarer full pott, det hadde jo vært fantastisk! 🙂

   • Krister sier:

    🙂 18 av 18 hadde vært helt vanvittig!
    Enig med Brynje.. Skjønner meg ikke på Villa. De har jo noen riktige klassespillere (Bent, Agbonlahor,Petrov mm). Nå skal jeg ikke påberope at jeg har sett alle kampene deres i år, men de er veldig opptatt av å slå langt mot Heskey/Bent for å så satse på stuss. Det skal passe oss utmerket med Skrtel/Agger i form. Tipper vi kommer til å se mye av ballen selv om det er bortebane, og det gir normalt sett tellende resultater..

    • De slår nok en del langt på bortebane, men inntrykket av at de spiller mer langs bakken hjemme, men har ikke sett dem så mye selv heller i år.

     18 av 18 hadde vært sterkt, og med det programmet vi har i desember tror jeg absolutt det er mulig. Veldig synd Lucas er ute, ikke at han har kompetansen i å avgjøre kamper vi styrer (ser for meg at vi kan styre alle disse 6), men sikkerheten defensivt med han sentralt gir oss mer frihet til å dunke på fremover, så det er jo veldig synd han er ute i disse kampene også. Satser på at midtbanekabalen går opp og vi drar i land masse poeng i desember! 🙂

  • Ja, det blir spennende å se, men vanskelig å vurdere en hel måneds kamper på forhånd på denne måten, men når jeg først går gjennom dem, er det jo litt artig å tippe også! 🙂

   Forøvrig er det mine tips da, Max, ikke spurt de andre gutta 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...