Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Kenny Dalglish – en blind taktiker, eller et spill for galleriet?

Da har vi mottatt nok et gjesteinnlegg fra 16 år gamle Espen Sandengen. Hans debut-innlegg rundt Andy Carroll 6 januar høstet skryt av dere lesere, for både refleksjon og forståelse for spillet.

Denne gangen er det King Kenny og hans taktiske egenskaper samt kjøp/ikke kjøp av nye spilere som er under lupen hos den godeste Espen.

Vi kan også bekrefte at Espen har blitt vår «vikar» som kampreferent om ingen av oss fire skulle ha mulighet til å skrive når det er kamp. Take it away Espen:

FOR noen dager siden våknet vi til overskriften «- Liverpool trenger ikke nye spillere,» et utspill vår kjære manager, Kenny Dalglish uttalte på en pressekonferanse på Melwood tidligere i uken. Jeg tør nesten å påstå at hver og en av «oss røde» er totalt uenige i dette.

JEG siterer: «Han er godt fornøyd med den stallen han har til rådighet og mener det ville vært bortkastet å bruke penger bare for å gjøre det.»

I sommer handlet vi ungt og britisk, men vi glemte et par ting: rutine og erfaring. Vi har et bunnsollid forsvar, en varierende midtbane og et berg-og-dalbane angrep. Vi har en Jordan Henderson som enda ikke helt har slått fullt igjennom, en Stewart Downing som jeg syntes er mer av den usikre typen, men en god fotballspiller.

Han har vist mer hva han er god for de siste ukene, men til tider skal det ikke stå på viljen.
Han har i mange av kampene, sammen med Johnson den mest presise pasningsfoten, og er og en de med mest innleggsvilje. Som nok vi alle kjenner til, har han ingen assists enda, men har rundt 10 «stolpe-assists,» så han skal ikke ha all skyld for at han står uten assists denne sesongen.

Men jeg skal ikke ta Stewart helt i forsvar, for han har slurva, han gjør masse rare ting, og han har ikke vist fullt så presise innlegg, men han har et flott ben, det har han vist – i form av både innlegg og skudd. Statistikken er hentet fra Opta.

MEN alt dette bunner ned i to ting; rutine og erfaring. Dette er mangelvare, og noe vi trenger mer av. Et tryggere angrep – en makker til Luis og en midtbanegeneral/matchvinner. Det er ikke veldig mye mer som skal til, for å beroligge meg og trolig dere litt mer under kamp.

HELT ærlig, så tror jeg ikke, nei vent, jeg vet – at dette mannskapet ikke er «satt.» Det er ikke stor trygghet enda.
Det kommer med tiden; men endel av oss har vel mistet litt tålmodigheten. Vi vil ikke vente på den tiden; vi har ventet i flere år nå, vi vil ha utvikling samtidig som vi presterer. Da må vi ha flere, trygge spillere. Rutinerte og erfarne spillere som har vært med på kjøret tidligere.

VI krever Champions League plass neste år. Det gjør hvertfall jeg, men den plassen tror jeg ikke vi oppnår med dagens mannskap.
Vi har noen flotte spillere, som kommer til å bli store fotballspillere med tiden; men jeg tror ikke disse kan holde Liverpool oppe. Ikke nå. Det er en for stor oppgave; dette er Premier League – Verdens største liga, med mange lag som presterer på et aldeles høyt nivå. Vi TRENGER forsterkninger.

DET er ingen umulig oppgave å finne spillere i januarvinduet. Argumentet med at januarvinduet er «tight,» syntes jeg vi skal legge bort.
Jeg krever ikke verdens mest rutinerte og erfarne spillere. Jeg krever spillere som kan ta ansvar.

De trenger ikke være verdensmestre; det er ikke et krav for å være en matchvinner. Jeg er ikke på jakt etter en bestemt spiller, men en som sagt kan ta ansvar, og det er ingen umulig oppgave å finne. Selv i januar.

SELV forbereder jeg meg på en plassering utenfor topp 4 ved sesongslutt. Det har vi ikke kapasitet til med dagens stall. Ikke drep meg om jeg tar feil, jeg er menneskelig jeg og.

MEN – Kenny, vi trenger en spiller til. Helst to, men jeg skal ikke være så kravstor. Jeg er lei av å vente. Jeg vil se resultater og prestasjoner som holder mål, som kan assosieres med Liverpool Football Club. Please.

24 Responses to Gjesteinnlegg – Kenny Dalglish – en blind taktiker, eller et spill for galleriet?

 • Brynje sier:

  Med all respekt og melde, det ER jo litt søtt da, at du som 16 åring er «lei av å vente» 😉 😉

  Som Liverpoolsupporter så er det én ting du bare har å lære først som sist sir – tålmodighet 😉

  Forøvrig, det er bedre og ha fokus på spillerne vi HAR og ikke spillerne vi ikke har i mine øyne, vi er altfor «flinke» til og mase om nye spillere med en gang det ikke går veien vi vil.

  King Kenny uttalte da han tok over at han trengte tre år til å bygge «nytt lag» – det skal han (lett) få av meg iallefall.

  Bra innlegg nok en gang forøvrig 😀

  – Walk on

  • Espen Sandengen sier:

   Haha! Jeg tok den der… 😉 Men uansett, jeg presiserte det kanskje ikke godt nok. Vi har lagt en grunnlag, et grunnlag vi må bygge videre på, i form av nysigneringene våre. Jeg sier ikke at jeg vil ha bort Stewart, Jordan osv – de skal vi bevare, og de skal bli «det nye Liverpool.» Men de er unge. De er under utvikling, og vi kan ikke forvente at de sklir inn, gir oss resultater og holder oss oppe enda. Disse skal være i klubben i mange år fremover, de skal gi oss flotte øyeblikk og resultater. Jeg vet dette begynner å bli en klisjé; men de er fremtiden. Og fremtiden er ikke bare om 5 år. Ikke om 10 år, men om 2 og 3 år, og.

   Nå som vi har lagt grunnlaget, må vi ha et par stykker som kan hjelpe oss på veien, som kan hjelpe Stewart og Jordan til å bli stabile spillere. Og ja, han bygger et lag – og han skal få den tiden han trenger til å bygge det, men det klarer han ikke alene. Han må ha hjelp av fotballhoder som Stevie og Carra – og vi trenger derfor et par stykk «Stevie & Carra» på banen. 🙂

   • Brynje sier:

    Jeg skal være den første til å si at jeg er drittlei «for fremtiden», for det har det vært de siste snørrogførti årene.
    Jeg vil ha spillere inn som forsterker laget – I DAG, i TILLEGG til de unge fremadstormende spillerne som er for fremtiden, man trenger en mix i laget som du så fint skriver i innlegget ditt også. (Charlie Adam og Stewart Downing er nok to av de spillerne som skal og skulle være litt bjelker i laget med tanke på hva de har gjort i tidligere klubber)

    Adam er for ustabil og for treg med ball til tider.
    Downing ER jeg egentlig fornøyd med, dette er virkelig en «stang ut» sesong for han og det er et under at han står med «0-0» i serien denne sesongen….

    Skulle vi f.eks kjøpe en spiss på 31 år i løpet av januar so be it, bare han kan sette ballen i mål så kan man ha rullator for min del…

    • Espen Sandengen sier:

     Da er vi vel så godt som enig, Brynje! Men som jeg skrev i svaret mitt; fremtiden er ikke om mange år. Den kan være om et par år, og for optimal utvikling av de unge spillerne, burde vi ha bjelker i laget, som kan være med å utvikle de.

     Men siste innlegget jeg skal bruke «fremtiden» i, egentlig drit lei det ordet selv. Haha!

 • Kjetil Nygård sier:

  Et veldig godt skreve innlegg, og jeg er faktisk heilt enig med deg. Men syns du glemte Adam i dette innlegget. Begynner å lure på hvor han har gjort av sin dødball fot te £10 mill. Det er nesten som om jeg begynner å lure på om han ikkje får lov å passe de lange skolisse crossballene som han gjor i Blackpool som også er varemerket hans. Og de perfekte innskrudde cornerene som alle lag fryktet… Men igjen tommel opp for et veldig bra og utfylt innlegg 🙂

  • Espen Sandengen sier:

   Skulle egentlig ikke fokusere så mye på enkeltspillere, men burde tatt med Adam som et eksempel og. Takk for tilbakemeldingene. 😉

   • Espen Sandengen sier:

    Det har du rett i. 🙂 Men han har ikke vært optimal han eller. Vi har vel ikke helt vist det vi vil at han skal vise? Men jeg tror han har en fremtid i klubben. Klok spiller, men han gjør også endel rare ting.

    • Brynje sier:

     Rart med Adam, startet så som så synes jeg, så fikk han en skikkelig run med gode kamper synes jeg, nå er han litt tilbake til så som så igjen…

     Har nok mye med selvtillit og «flyt», for seg selv og laget generelt, kommer selvtilliten og flyten så vil Liverpool «sail thru» tror jeg 😀

     • Espen Sandengen sier:

      Jepp! Han har vært litt stillestående den siste tiden. Tror det er bra for han at han ikke er i startoppstillingen til hver kamp og ikke spiller 90 minutter hver kamp. Tror han vil komme sterkere tilbake på den måten. Samme med Suarez. 🙂

      • Brynje sier:

       Suarez må også begynne finne veien til nettmaskene forøvrig, 5 mål denne sesongen imponerer ingen.
       Hjelper ikke dra av fem(ten) mann for så å avslutte dårlig dessverre… 🙁
       (Og midtbanen må støtte opp om rundt Suarez mer, en kombinasjon av alt vi snakker om med andre ord 😉

 • Hallingen sier:

  Helt enig med innlegget. Derimot tror jeg King Kenny har planer om å handle, vi kan alle sammen se at selv om det er mye potensiale i denne troppen, mangler vi allikevel «det siste lille». Tror bare han ikke har noe særlige planer for januar – så han sier dette for å dempe forventningene. Jeg savner CL, og jeg vil veldig gjerne se ett eller to nye fjes inn i januar, men heller vente til sommeren istedet for flere «gambling» kjøp for dyre penger – alá Carroll.

  Dalglish er en smart mann og jeg kan ikke tenke meg noen som passer bedre for jobben enn King Kenny, men det er tross alt Liverpool Football Club. Klubben med 4. flest fans i hele verden, Det 3. mest suksessrike laget i Champions League! Det er 22 år siden siste ligagull, det er viktig å begynne å få fart på sakene. Føler at det blir helt feil å gå 3 + uten Champions League.

  Den viktigste setningen er uten tvil; «Jeg vil se resultater og prestasjoner som holder mål, som kan assosieres med Liverpool Football Club» Vi kan ikke bare kjøpe for fremtiden, eller hente spillere som ikke leverer prestasjoner som samsvarer med prislappen. Vi må ha spillere som Gerrard og Suarez – som kan utgjøre en forskjell. Hadde vi hatt disse matchvinnerne og de som har det «lille ekstra» hadde vi garantert ikke spilt 1000 uavgjort kamper på Anfield. Det trenger ikke være David Villa eller som også nevnt – en verdensmester. Det er mange spillere ute på markedet, vi er LFC og vi spiller i PL. Åpner man øynene er det mange gode spillere der ute.

  Godt innlegg btw, keep up the good work!

  YNWA!

 • Janne sier:

  Jeg må bare føye meg i rekka av lesere som kommer med skryt her – du er utrolig reflektert og har tyngde i det du skriver. Dette er virkelig bra, og et kupp for Liverpoolblogg at du ønsker å skrive for de.

  …Og det er nesten så jeg begynner å lure på om du lyver om alderen, altså. 16 år? Really? 😉

  Fortsett å skrive bra gjesteinnlegg, du får tommel opp herfra 😀

 • Morten sier:

  Alle ting til tross, jeg stoler på Kenny. Sier han at vi ikke trenger flere, så er det en grunn til det. Det kan godt være at grunnen sitter i styrerommet (har litt gufne vibber der etter at Torres lettet litt på sløret) eller andre ting som vi ikke får vite så mye om? Kenny er uansett kongen – han vet bedre enn oss, tross alt.

 • Morten sier:

  Glemte forresten dette: Stiller meg bak gratulantene til denne kjekke unge mannen (må jo være kjekk når han er supporter til dette FANTASTISKE LAGET). Jeg har også lurt på om alderen er fake? 16 really? Jeg tipper at det er Kenny D som skriver under pseudonym 🙂

  Forøvrig…det kan jo være at vi henter litt sølv om noen dager, sjansen er der, det kan gi en god booster, selv om det «bare» er ligacupen.

 • Espen Sandengen sier:

  KK i forkledning, dette! Hehe. Tusen takk. 😉

  Og som svar til innlegget over; ja – det kan jo være noe annet, men jeg har på følelsen at det står bra til på styrerommet – og aller mest tror jeg nok dette bare var et «spill for galleriet,» og at han kanskje mente – som jeg tidligere har skrevet, at vi ikke trenger nye spillere; altså grunnlaget for laget, for det hentet vi i sommer – men noe å bygge videre på og utvikle dette konseptet videre. Tror det kunne slått positivt ut å hente litt rutine og erfaring, som kan løfte de unge spillerne enda mer. 🙂

 • Leifen Stene sier:

  Bra og reflektert skrevet Espen 😉

  Jeg merker at folk er veldig positive til Suarez, men er det som har skjedd denne sesongen fra han sin side godt nok?? Han har scoret for lite,vært involvært i way too much shit…tilfeldig?? Neppe,dessverre..I mine øyne synes jeg han viser seg som en, «umoden og frustrert unge» ,som håndterer motgang,veldig dårlig.. Det er jo en veldig usikker bjelke og bygge laget rundt..

  Men misforstå meg rett..På det beste er han magisk,og en verdensklasse-spiller(Uten Tvil)
  Jeg tror at KK er rett mann til å få lært han litt folkeskikk og lagånd..
  En annen ting er Signeringene vi hentet før sesongen, Jordan Henderson er i mine øyne for dårlig til å levere pr. dags dato,om vi skal levere resultater på høyeste nivå ( Han er ung, og har fremtiden foran seg,etc etc, Men han får ikke selvtillitt av og spille så mye som han gjør uten å prestere)

  Stewart Downing har vært en såkalt «sikker signering» men har kanskje ikke vært så vellykket anyway…og han er ikke veldig ung

  Charlie Adam har 2 mål og 7 assist….men har jukset mye i det defensive og scoret selvmål og blitt utvist og mangler hurtighet mot de beste..

  Jose Enrique har vært en helt fantastisk signering,kanskje den beste signeringa i PL totalt denne sesongen( Pris og kvalitet tatt i betraktning)

  Merker at det blir litt mye svartmaling,men Bellamy har også vært en berikelse til klubben…at Gerrard har vært skadet mer eller mindre hele sesongen er også en viktig faktor til at ting har gått under pari…
  Men Aqulliani og Mereiles er to spillere som var kreative og noe som idag er en mangelvare dessverre…at en går er forståelig,men at begge er borte er ikke forståelig… Når Lucas i tillegg er ute resten av sesongen er vi ganske hardt ute og kjøre….

  Jeg håper det kommer inn en kreativ sentral midtbane,og en etablert spiss,i løpet av dette overgangsvinduet…Jeg skal ikke male fanden på veggen,men tror at dette laget trenger spillere som kan skape en ny gnist og positivitet på treningsfeltet og på banen…Vi trenger en super avsluttning på sesongen,ellers så kommer vi til å streve neste sesong også(tror Jeg )

  Beklager mitt litt negative leserbrev…men for all del…Ingenting gleder meg mer enn at alle mine spådommer og klager blir gjort til skamme,og at spillerene som er kritisert begynner og levere 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...