Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – 30 – 5 – £ 35mp – 2016

Da har vi mottatt nok et gjesteinnlegg, denne gangen er det Espen Sandengen som fører sin penn.

Og temaet overrasker nok ingen, Andy Carroll, men det som kanskje vil overraske noen er HVA han mener?!?!

Espen Sandengen er 16 år og kommer fra og bor på Rukjan i Telemark.
Velkommen som gjesteskribent, vi håper og høre mer fra deg fremover, du har interessante tanker om mannen det er så delte meninger om så dette blir et spennende debut-innlegg.

Take it away Espen:

For de spesielt interesserte sier disse tallene veldig mye. For deg som sitter å lurer på hva jeg mener med overskriften, skal jeg selvfølgelig forklare. Egentlig trenger jeg vel bare skrive et navn…
Andrew Thomas «Andy» Carroll.

Mange vil kanskje kalle han en flopp. Det vil ikke jeg, jeg liker han. Jeg finner ikke noe negativt ved spilleren Andy Carroll, jeg finner han som en spiller med en utrolig rekkevidde, både defensivt og offensivt. En kapasitet vi kan dra offensiv nytte av, om vi får fart på flankene våre.
Mange vil og kanskje mene han ikke passer vår spillerstil. Vel, vi har allerede bygget opp et lag rundt svikeren (tror de fleste vet hvem jeg mener), og med spillerne vi i dag besitter trenger det ikke å være en umulighet å gjøre dette med Carroll heller. Det er fullt mulig å ha varierende offensive taktikker mtp. Suarez/Carroll. Downing, Gerrard, Johnson, Bellamy, Enrique – spillere med en god fot, og mange av de har kanskje ikke vist sitt fulle potensial, men de er langt i fra de dårligste til å legge innlegg. Jeg er og ganske uenig i dagens taktiske vurderinger.

På et internasjonalt nivå, som vi ligger på, ville jeg likt å heller sett en 4-3-3 formasjon. En arbeidssom, men en veldig effektiv taktikk. Bellamy – Carroll – Suarez hadde vært en flott angrepsrekke, om vi og får fart i flankene osv.

Men hei! Misforstå meg rett. Jeg sier ikke at dette er den beste utnyttelsen av kapasiteten i laget, men kanskje det som skal til for å få utnyttet Andy’s kapasitet i forhold til dagens spillere. Og ja, overskriften har jeg glemt å forklare – eller, jeg forklarte den med setninger mellom linjene akkurat ovenfor,
men den står selvfølgelig for 30 kamper – 5 mål – 35 millioner pund – kontrakt ut 2016.

Er det noen som har glemt at Andy kun er 23 år (23 år i dag faktisk – gratulerer med dagen forøvrig), og fortsatt har sine beste år foran seg?

Har tanken om at han er en «investering for fremtiden» slått noen? Vel, den tanken og meningen har jeg stått på siden dag en, og kommer jeg til å stå på til han er 38 år gammel og er benkesliter for reservelaget.

For meg er ikke det så viktig at han har skåret 5 mål på sine 30 kamper i helrødt. Jeg ser fremover, og jeg ser for meg en fremtid hvor vi bygger opp et offensivt lag, bygget rundt angrepsrekka, gjerne med 3 angrepsspillere i.
Jeg ser for meg at at Carroll vil jobbe med seg selv, bli en bedre spiller som klarer å utnytte kapasiteten sin, og samtidig ser jeg gjerne at Kenny hjelper han med dette, ved å få frem det beste i flankene våre.

Som sagt bryr jeg meg ikke om han ikke bøtter inn mål etter mål i 11/12 sesongen. Jeg har tro på at Carroll bare i løpet av et par år, 13/14 sesongen kan bli en av våre viktigste og mest målfarlige spillere. Det er fullt mulig å få tilbake disse pengene senere, om ikke mer.

Og etter å ha kommet med min mening, kan jeg jo og ramse opp et par taktiske «feildisponeringer.» Først og fremst; møtende spiss?
Det er kanskje den største, taktiske feilen Carroll har blitt utnyttet for. 4-5-1? Nja, jeg har aldri likt å spille med kun en spiss, som vi har gjort et par ganger uten Suarez. Det blir, igjen; for møtende. 4-2-2 og spesielt 4-3-3 ville etter min mening vært mer passende.

Mange vil kanskje mene jeg er ganske «overtroisk» når jeg kommer med dette, men det er sannheten. Eller, det burde bli sannheten. Det er ikke bare Carroll som har gjort det dårlig. Det har mange av de andre spillerne vært og. Carroll er ikke ene og alene en matchvinner, for å utnytte sitt potensial og sin spillerstil – trenger han hjelp – og det har vært mangelvare det siste året.

Så folkens, håper dette vekker en tanke hos mange, og noen kanskje til og med endrer mening. Vi har et ganske nykomponert lag, så får vi håpe at også vi får «City»-effekten, og har et middels første sesong, mens vi slår til med en perfekt andre sesong!

Samtidig burde kanskje heller ikke Carroll spilt så mye som han har gjort – men han har dessverre vært en av de få alternativene vi har hatt disponible, og med en bredere stall ville han kun vært «spilleren i utviklingen,» og forventningene ikke så høye…

Walk on, Reds!

45 Responses to Gjesteinnlegg – 30 – 5 – £ 35mp – 2016

 • Alexander sier:

  Flott Innlegg!
  Om vi tenker litt tilbake, så satt de fleste å klagde på(ja til og med jeg) at Lucas var for dårlig for 1ste laget. Nå er det ‘nesten’ krise at vi ikke har han på banen.
  Ha litt tålmodighet.
  Carroll vil vise hva han er god for.

 • Brynje sier:

  Kjempe-debut Espen 😀 og velkommen på bloggen !

  Ett spørsmål man kan stille seg her da, skal Liverpool legge om spillestilen for Andy Carroll eller burde Andy Carroll tilpasse seg Liverpools spillestil?

  Og om det siste, er han i det hele tatt god nok til det??

  Kan ikke annet enn og ytre det samme som jeg alltid har sagt, et MERKELIG kjøp på alle mulige måter.

  • Ståle sier:

   Prismessig og kanskje spilletilsmessig et merkelig kjøp ja. Men omstendighetene tatt i betraktning (Torres avgang, tilgjengeligheten på andre spisser etc.) en viktig markering av Liverpools ambisjoner som storklubb. Nå har jo Torres floppet betraktelig mer enn Carroll, så kanskje ikke et så dumt bytte, med tanke på Carrolls unge alder og fremtidige potensiale. Vi gjorde vel bra butikk på dette pengemessig også.

 • Ellen sier:

  Kjempebra sakt!
  Jeg har sjølv siden han kom, tenkt at dette er en som vil bli toppscorer om noen år!
  Når det først er stabilitet under en kamp, får han det han vil!
  Kampen mot N’castle var han kanon, var bare måla som mangla. Da Gerrard kom utpå, så du Carroll straks fikk gløden og ble mye hissigere og fikk mange baller i lufta, der han er best.

  • Brynje sier:

   Hei og velkommen på bloggen 🙂

   Er det ikke skremmende at det virker som om vi er dødsens avhengige av Gerrards innlegg for at Carroll KANSKJE skal lykkes??

   • Espen Sandengen sier:

    Joda, Brynje, du har helt rett, men som jeg og nevner; vi har jo spillere som kan legge baller inn, det er bare det at vi må få utnyttet det. Vi må få utnyttet Carroll og vi må få utnyttet flankene våre. Vi kan ikke forvente så mye av Gerrard lenger, og dette er et problem Kenny må ta tak i.

    • Brynje sier:

     Kopi fra Face:

     Planen til KK er/var vel at det er/var Henderson og Downing som skal/skulle mate Carroll.
     Dessverre har Henderson vist seg høyst ordinær på kant og når han spiller sentralt så shipper han gjerne Downing over på høyrekanten, også om Carroll er på banen – DA får jeg gråe hår…

     Det er mye at dette jeg ikke forstår med Kenny, det ville da være bedre med f.eks Glen Johnson på høyrekant og Kelly på back enn Downing på høyrekant om Carroll er på banen??

     Det er harde innlegg, hvor Carroll skal JAGE ball, INN mot mål, DA er Carroll best, og nesten ustoppelig, det får man absolutt ikke om Downing legger inn med høyra på høyrekant. Dette har kun Gerrard vist at han «klarer» hittil…

     Cornerne til Bellamy f.eks – ELSKER de, harde, meget harde innoverskrudde cornere,kanskje han burde spille høyrekant når Carroll spiller??

 • Jonathan Kahn sier:

  Flott innlegg!

  Helt enig i det du sier, mange føler at Carroll ble kjøpt inn som en erstatter for Torres, men det var egentlig Suarez som ble det, jeg tror at Carroll, når han fyller 25-26, vil være en viktig spiller for oss, og vil komme seg tilbake til gode gamle Carroll. Det vi så i Newcastle er bare noe av det Carroll vil kunne klare. Han kom som et stjerneskudd i Newcastle, men etter å ha spilt noen år, og blitt kjent med spillerne og spillestilen. Om han trenger 1-2sesonger for å komme på toppnivå, er jo det verdt å vente på, hvis vi kan få en slik målscorer. Det Carroll trenger nå, er at vi viser hva You’ll Never Walk Alone, virkelig betyr, og ikke at vi rakker ned på gutten. Han er 23år, og et mega talent, og med Suarez ved sin side, kan han lære teknikk og ballbeherskelse fra han, og spillere som Bellamy og Downing. Kunne ikke vært mer positiv til tårnet vi har i spissen. YNWA, Andy Carroll!

  • Brynje sier:

   Er vel egentlig feil, Suarez ble kjøpt inn som partner til Torres så gikk det til helvete da Torres plutselig ikke ville lengre, men det er ikke så viktig i denne sammenhengen sånn sett.

   • Jonathan Kahn sier:

    Slik jeg har forstått det, så var vel egentlig Torres så og si klar til å dra, når liverpool kjøpte Carroll, og tror planen var å bruke han som erstatter

    • Brynje sier:

     Liverpool kjøpte jo Carroll utelukkende fordi Torres dro, vi hadde jo aldri i verden kjøpt Carroll om Torres ikke hadde villet til Chelsea.

 • Mats Aasegg sier:

  4-2-2 er vell en kjip spillestil 😉 men er helt enig i at en 4-4-2(med diamant på midten) eller en 4-3-3 ville passet liverpool godt, er vanskelig for en hver spiss i en 4-5-1 formasjon, da må vi i allefall ikke spill hver ball på en møtende Carroll, men heller få ballen inn på kant så kan Carroll heller vente i boksen på innleggene.

 • Jon Erling sier:

  Vi er ikke nødvedigvis avhengige av Gerrard. Det vi er avhengige av er noen som kan finne Carroll inne i boksen og mate han med gode innlegg. Det er i lufta han har sine beste kvaliteter.
  Og så klart må jo Carroll faktisk søke inn i boksen og ikke labbe ut mot sidene for å «hjelpe» vingene.
  Har sett att han for ofte ikke befinner seg inne i boksen når innleggene skal slås.
  Han er ett langsiktig kjøp. Etter min mening burde han passe fint inn sammen med Suarez, bare han kommer i en bedre flyt.

 • Bea sier:

  Hvis vi skal se på Carroll som en investering for framtiden, noe jeg ikke tror var tanken da han ble kjøpt, lurer jeg på om Carroll selv ser seg som nettopp det? Og hvis han ikke gjør det, hva skjer i hodet på en spiller, som forventer å få spilletid og suksess, og slett ikke får det?

  Jeg synes Carroll jobber bedre nå enn han gjorde. Han sitter mindre på ræva, og løper mer. Han løper ikke fort nok, og slett ikke alltid i riktig retning, men innsatsen hans har blitt bedre. Og jeg skal være førstemann til å juble den dagen han viser seg å være en stabilt god spiss i klubben.

  Ikke nødvendigvis enig med deg, Espen, men det var en kjempgodt innlegg! 🙂

 • Jon Erling sier:

  Alle kjøpene til Dalglish og de nye eierne er kjøp for framtiden. Er det ikke derfor de kjøper så ungt?
  Så klart var både Downing og Adam kjøpt for å gå rett inn å forsterke laget. Jeg syns Adam har gjort det. Downing har ikke gjort det i samme grad. Og ikke minst Bellamy, men han ble jo kjøpt inn som backup spiller.

  • Brynje sier:

   Lurer på hvor lenge Liverpool skal kjøpe for fremtiden egentlig…. Har vi ikke gjort det se siste 10-12 årene egentlig… Burde ikke noen fra den gang ha sikret oss PL-tittelen…??

   Er du ikke litt lei av «for fremtiden», «neste sesong» og «vi trenger kun 2-3 spillere nå så er vi der» setningene??

   Balansegang er viktig her, man må også kjøpe spillere på 26-29 år som kan gå RETT inn på laget og forsterke det, la de FÅ være stjerner og gjøre laget bedre…!

   Rart med Adam synes jeg, starta svakt, så hadde han en periode hvor han virkelig hevet seg og nå er han litt tilbake i dalen igjen – pussige greier hele den tiden han har fått tillit fra sjefen hele sesongen.

   – Walk on

   • Espen Sandengen sier:

    Nye eiere – ny politikk, nye muligheter. Når vi nå har måttet fornye så mye, ville du vel ikke hentet inn 30-35 år gamle spillere, vel? Men ja, det er helt klart – vi skulle også handlet litt rutine, men jeg liker at vi satser ungt. Men vi mangler «generalene,» og de håper jeg vi får hentet nå i januar! 🙂

    • Brynje sier:

     Er vel ikke første gang vi har skrevet DET heller sånn sett da. Og vi måtte ikke fornye SÅÅÅ mye, kanskje DET har vært noe av problemet til Liverpool de siste årene også?! Fremfor en stamme på 5-6, som f.eks Man U har så har Liverpool hatt 2-3….

     Men vi er jo verdens mest optimistiske supportere da, det skal vi ha for 🙂

     Satt litt sånn kjapt i hue her og tenkte på hvilke spillere som har kommet til Liverpool de siste årene som virkelig har hevet Liverpool og det er neimen ikke mange med tanke på hvor mange vi faktisk har kjøpt de siste årene..

     Reina, Kuyt (den gang da), Masch, Alonso, Torres, Glen Johnson, José Enriqe (beste kjøpet siden Torres i mine øyne)…. Sissoko til dels i sin andre sesong.

     Har jeg glemt noen?

   • eivind sier:

    Brynje
    hvor lenge skal vi vente? Jeg har ventet i 20 år! Er så enig med deg. Drittlei bortforklaringer.

    Espen
    lojalt og bra innlegg!

    hva synes du om den trauste, britiske linjen i transfer markedet til KK? Carroll er blitt

 • Jon Erling sier:

  Det å kjøpe for fremtiden er jo ikke dumt, MEN da må de også klare å holde på de beste spillerne sine. Det er da man utvikler seg. Det har ikke Liverpool klart. (Alonso, Mascherano, Torres)
  Det er tre av de beste spillerne de siste årene som Liverpool har mistet. (Uansett hva grunnen er)

  Jeg syns Liverpool har en god stall, nå handler det om å forsterke som du sier Brynje, Nå håper jeg de kjøper inn en spiss som går rett inn å gir oss det vi trenger! MÅL, MÅL OG MÅL!
  jeg hadde likt å sett Cavani 🙂 kunne ikke han og Suarez utgjort et bra parr? de kjenner jo hverandre fra landslaget.

  • Brynje sier:

   Ung er fint og fjongt det, men jeg tar gjerne en 28-29 åring som holder i to, tre sesonger til jeg som setter ballen i kassa….

   Folk hyler ut «for gammel» nå bare man har runda 25 -27 år, jeg blir helt matt……

   Rart at Torres (som er 27 år) er «for gammel» når en spiller som Drogba scorer for Chelsea, 33 år f.eks….

   • Tony Holm sier:

    Når det gjelder spillere og alder, så er jeg enig at man bør investere for fremtiden, men et lag bør inneholde en blanding av erfaring og talent, uten erfaring på banen så er det ikke alltid resultatene står i stil med forventningene. Det er bare å se når vi har fått Maxi på banen, han har et klokt fotballhode og gjør mye smarte valg. Om det gjelder å kjøre på i angrep, eller holde på ballen, så vil man med erfaring ha større forutesetninger for å ta riktige valg.

    PS! Ikke rart du blir matt av alderdiskusjonene, sir, du nærmer deg jo sportsbil og sølvskjorte- tida 😀

   • Ståle sier:

    Går litt tilbake til gamle dager, da Rush skulle til Juventus i 1987. Dalglish kjøpte da en gammel ringrev John Aldridge ikke langt unna 30 år. Scorte i bøtter å spann og klarte fra dag 1 å erstatte Liverpools største stjerne.

 • Morten sier:

  Godt skrevet av en ung supporter. Carroll, Suarez, Torres. Av de tre spissene har vi hatt kun èn som har vært en spiss som et topplag trenger. Han dro til et annet lag, og det sier jeg ingenting på, jeg tror det har foregått til dels svært stygge ting bak teppet (les: styret i LFC). Men uten en Gerrard bak seg, har han sviktet totalt. Vi så også hva som skjedde med Carroll når Gerrard var på banen og svingte inn baller fra siden. Plutselig var Carroll farlig, og kunne satt ballen for første gang på lenge. Løsning: Løs Gerrard fra fast rolle, la han bruke sin eminente inteligens til å sondere bak spissene, da vil både Carroll og Suarz sette baller så det står etter. Lucas vil, når han kommer tilbake, være vårt faste anker, frem til da må vi bruke andre løsninger, Adams eller Jay eller hvemdetnåmåvære. Om vi kunne bruke både Bellamy, Shelvey, Gerrard, Suarez og Carroll samtidig i en eller annen kombo, ville vi iallefall vært tøffere å spille mot, både shelvey og Gerrard er litt like, Gerrard mer erfaren selvfølgelig, men Shelvey kan også komme på fine løp, og spillerene for fremtiden (jeg vet, Brynje, og er så enig) MÅ spille fast for å bli den del av (den gode) fremtiden. Om vi holder stø kurs nå, burde vi være tittelutfordrer om 3-4 år.

 • Tony Holm sier:

  Knallbra debutinnlegg, må si meg enig i spørsmålet til Brynje ovenfor her, skal Carroll tilrettelegge seg laget, eller omvendt. Men det er ingen tvil om at Carroll har ikke fått utnyttet sin spisskompetanse, KK bør, med Carroll på laget, ha mer fokus på innlegg, og ikke minst at det fylles opp med spillere rundt Carroll, på egenhånd er ikke den godeste briten så veldig god.

  Bra å se at noen støtter opp rundt Carroll, han har ikke levert til det fulle enda, og han har fortjent benkeplass, men når folk sier at vi må gjøre et rent bytte med Ba, eller andre, så blir jeg kvalm. Vi må støtte mer opp mot ham, han fortjener støtte, leverer han ikke, så fortjener han benken, ikke gapestokken.

 • Torsi sier:

  Carroll kan bli bra ham, men han blir aldri verd 35 mill. Hadde han kostet 10 mill så greit nok. Vet at han er engelsk etc. etc., men likevel. Tipper han kommer opp på nivå med Crouch om noen år.

 • Morten Heckmann sier:

  Veldig bra innlegg Espen!

  Men Brynje har et poeng ovenfor, MÅ Gerrard være på banen for at Carroll skal kunne fungere, for vi har jo drøssevis av spillere som skal kunne dekke hans plass, og INGEN av de har lklart å spille Carroll i nærheten av hva Gerrard gjord med sitt innhopp mot Newcastle. Hva gjør vi hvis Gerrard blir skadet igjen, det har jo ikke fungert med noen andre?!
  Jeg er IKKE fan av Carroll, jeg blir matt av å se han spille, og håper virkelig at vi kjøper en goalgetter! FORT!

 • eivind sier:

  ved å nærmest tømme kassa på fremtidige spillere (55 m på Carroll og henderson) risikerer vi
  at veien tilbake blir ekstra tung! Hadde vært noe annet med spillere i samme alder som hadde hevet laget (Bojan ,Hazard, Javier Martinez)

 • Hallingen sier:

  Jeg er litt usikker på hva jeg skal mene angående Carroll. Er jo så mange forskjellige måter å se det på.
  Skal LFC legge om spillestilen, skal Carroll legge om spillestilen (er han i det hele tatt god nok til det), burde vi gi ham tid, eller burde man forvente instant suksess fra en £35M mann?

  Jeg stoler iallefall på Dalglish, og selv om Carroll kanskje var et panikk kjøp, betyr ikke det at han er dømt til å ikke passe inn i LFC.
  Fyren har de beste årene foran seg, og kan fortsatt utvikle seg som spiller.
  Vi kommer uansett IKKE noe lenger ved at alle bare klager på Carroll. Hvordan skal han få opp selvtilliten da?
  Jeg har mine tvil til at Carroll vil bli en ny legendarisk nr.9, men fyren er akkurat 23, og mye kan endre seg. Både for Carroll og klubben.

  • Hallingen sier:

   Om fakta er at Gerrard er den eneste spilleren som kan gjøre Carroll bra, så sier vel det strengt talt litt om de andre også? Synes flere av spillerne burde skjærpe seg.
   Henderson må ta litt mer sjanser, Downing må bli bedre i siste 3. del. Maxi må slutte å slite benk, Suarez må putte flere sjanser, Lucas må slutte å bli langtidsskadet og Adam må bli mer stabil.

   Gerrard er pure-class, ingen tvil om det. Men spillerne vi har skal (også uten Gerrard) klare å gjøre spillet litt mer vennlig for Carroll, for det ER de gode nok til. Mener, mot City la vi jo inn 10000000000 ganger, men innleggene hadde altfor lite fart, og Carroll var helt alene. Dette har vi spillere og trener gode nok til å endre på.

   • Ståle sier:

    Dette er så sant som det er sagt. Innleggstrening må til!! Spøk til side. Jeg ser hva jeg ser og det gjør dere også. Det er kun Gerrard som har levert klasseinnlegg for laget denne sesongen (og så Bellamys cornere og litt til da). Klasseforskjellen mellom Gerrard og de andre er blitt skikkelig demonstrert. Det går på evne til tilslag på ballen, komme hurtig i posisjon og slå hurtig, og så selvfølgelig kraft og presisjon i innleggene. Downing var jo mannen som skulle gjøre dette for oss, men hittil har han nok skuffet selv om han har hatt sine bra kamper.

 • Sander sier:

  Downing ga dårlige innlegg under City kampen, men når Gerrard kom inn så vi hva fremtiden kan bringe. AC knuser alle på hodet, men det må jo være folk der ballen detter ned. Helst røde.

 • Robin sier:

  For meg så må man vel kunne si at del 1 av kjøpet Carroll ikke har levd opp til forventningene. Et kjøpt til 35mp som ikke evner å prege eller bidra nevneverdig på det første året må vel kunne kalles «litt» skuffende, tror ikke det er en klubb i verden som med hånda på hjerte kan si at et kjøp i den prisklassen ikke skal levere de første årene, for så å bli bedre. Og det er vel litt delte meninger om vi har sett merkbar fremgang siden Carroll spilte i svart og hvitt. Hvis vi kan kjøpe spillere til 35mp som vi ikke skal kunne regne med de første årene de spiller i klubben, så tror jeg til og med Man City blir litt misunnelige på hvor god råd vi har.
  La oss håpe del 2 blir bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...