Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg: Fortsatt grunn til optimisme!

Da har vi fått inn et nytt gjesteinnlegg, denne gangen fra Brede Lydvo Ellingsen, 16 år og bor i Melum i Skien (Telemark). Brede går under kallenavnet Hallingen her på bloggen, så han er en kar vi kjenner godt fra før. Han tar i artikkelen opp at det er mye positivt å se for oss Liverpoolsupportere, selv om vi er veldig flinke til å se det negative også. Take it away, Hallingen!

Sesongen 2011/2012 har så langt vært et berg og dalbane for Liverpool sin del. Solide prestasjoner mot topplagene eller seiere blir ofte etterfulgt av frustrerende poengtap mot antatt svakere motstand. Det er frustrerende at man ikke vet hvor man har gutta, men det er god grunn til optimisme!

Liverpools resultater i ligaen siden åpningskampen mot Sunderland er som følger; uavgjort, seier, seier, tap, tap, seier, seier, uavgjort, uavgjort, seier, uavgjort, seier, uavgjort, tap, seier, seier, uavgjort, uavgjort, seier, tap og uavgjort. Dette resulterer i 9 seiere, 8 uavgjort (!) og 4 tap. Vi har bare sluppet inn 18 mål i ligaen, hvilket er nest best. Men samtidig har vi til tross for å ha skapt 3. flest klare målsjanser i Premier League, kun scoret 24 mål, 10 lag i ligaen har skåret mer.

Som nevnt så mange ganger tidligere er Liverpoolsupportere mestere i optimisme, men også i å bli skuffet. Den siste tiden har jeg dog lest mest om at vi MÅ ha forsterkninger for å evne noe som helst, at King Kenny ikke er rett mann for jobben og at kjøpene hans ikke duger. For eksakt 1 år siden var vi ute av FA-cupen, ute av Ligacupen og vi var nærmere nedrykk enn Champions League. I år er vi favoritter til å vinne Ligacupen, har en fair sjanse på å vinne FA-cupen og er bare 5 poeng bak Champions League plass. En seier for vår del, og skulle Chelsea snuble er vi bare 2 poeng bak (!). Liverpool – laget med overprisede britiske spillere, er rett i hælene på leketøyet til en viss russer.

Sjansesløsing har vært en gjenganger for Liverpool denne sesongen, men til tider har det sittet som det skal. Liverpool FC er et lag med mange nye spillere – som må lære seg å kjenne hverandre godt på banen, og en ny manager med en ny spillestil (good old pass and move). Bunnivået er lavt, og vi kan se at gutta utpå banen ikke alltid er med på hva de andre gjør, samtidige bevegelser savnes fortsatt i en del kamper. Ettersom spillerne blir mer vant med hverandre og vi henter inn et par spillere som kan utgjøre en ordentlig forskjell vil nok dette også sitte bedre. Liverpool har ikke særlig mange stjerner i troppen, og ofte er det om kollektivet som avgjør hvordan kampen skal gå for Liverpool sin del.

For bare 1 år siden ble Liverpool sett på som et synkende skip, men nå er alt snudd. Fotballen er bedre, spillerne er bedre, stemningen er bedre, klubben og fansen er samlet og vi er i en mye bedre økonomisk situasjon. Helt ærlig, hvem ville ikke felle en tåre om vi ser Gerrard løfte Ligacuptroféet etter en trofètørke på 6 år? Om vi tenker på forandringene som har blitt gjort i klubben, men allikevel har vi en realistisk sjanse på 4. plassen OG å hente hjem et trofè eller to i løpet av bare 1 år. Tenk på hva vi kan få til på 2,3 eller 5 år!

Mye av dette jeg skriver er nok nevnt flere ganger, men føler det er viktig å minne folk på hvor mye klubben har forbedret seg, og at den FORTSATT gjør det. Jeg avslutter med et sitat jeg har brukt i hele år, og vil fortsette å bruke: «Det kan ikke lenger gå nedover for Liverpool Football Club, og da er det bare en vei; opp!»

-Walk on!

11 Responses to Gjesteinnlegg: Fortsatt grunn til optimisme!

 • Fredrik Hande sier:

  Flott innlegg Hallingen! Liverpool supportere har vært verdensmestere i optimisme gjennom tiår, og det syns jeg vi skal fortsette med i lang tid fremover!

  – Walk on!

  • Hallingen sier:

   Takker.
   Problemet ligger jo litt i at vi blir så giret opp at vi lar oss selv bli ganske skuffet også. Men enig, vi burde fortsette med optimismen. Det er noe av det som gjør oss spesielle – alltid tro på at ting vil endre seg til det bedre.
   Dessverre har både spillerne, støtteapparatet og kongen selv fått en del kritikk i det siste. En del føler at vi er på stedet hvil. (Dette er langt fra alle). Jeg er uenig, å prøvde å påminne folk om at vi går en lysere tid i møte.

 • Petter Dragland sier:

  Du skriver at vi ikke ligger langt bak Chelsea, med vår overpriste engelske stall. Det er faktisk en grunn til at vi ikke ligger noe særlig etter Chelsea og det er at Chelsea har en helt ny manager og en helt ny spillestil som ikke passer backrekka deres. Derfor slipper de inn mye mål, og lider derfor. Deres stall er MYE bedre enn vår, takket være at du har brukt pengene riktig. Tenk for noen spillere vi kunne ha fått for pengene vi brukte på Downing, Carroll, Adam og Henderson! Alle disse spillerne, med unntak av Henderson har hatt en dårlig sesong så langt.

  Burde man ikke forvente mer av spillere som koster 150-200 millioner kroner? Downing er ikke i stand til noe annet enn å springe rett fram, møte på en back, snu rundt og sentre en støttepasning. Ellers er innleggene hans dårlige, utfordrer nesten aldri i en mot en-situasjoner og kan heller ikke skyte. Et av tidenes verste kjøp, spør du meg.

  Adam har enorme tempoproblemer. Sparker heller ned spillere framfor å ta ballen fra dem. Samtidig er det flere kamper siden han slo en god corner eller et godt frispark. Har ennå ikke imponert med noen lekre scoringer. Tar aldri initiativ til veggspill etc. og det virker som at det eneste han kan er å slå crossere.

  Og ja, hva skal man si om Carroll? Carroll er så dårlig at mer trenger man egentlig ikke å nevne.

  • Hallingen sier:

   Jeg er helt enig. Problemet er ikke nødvendigvis prisen på spillerne, det er det faktum at spillere velger andre klubber over oss.
   Dermed må vi kjøpe på nest øverste rad og for fremtiden. Samtidig er disse spillerne blant de viktigste for de mindre klubbene, og de vil jo (selvfølgelig) ikke slippe dem billig. Dermed må vi betale overpris for spillere som er på nest øverste hylle.

   David Luiz og Torres har ikke så langt levd opp til prislappen, hadde det vært en litt mindre rik klubb hadde slike overganger vært katastrofe.
   Chelsea har en ny manager med en ny spillestil, men det har vi også. Chelsea sin tropp er egentlig mye bedre enn våres, allikevel ligger vi bare 5 poeng bak.

   Akkurat det med spillerne sine prestasjoner har jeg ingenting å si imot. De har jo levert mye bedre for «dårligere» klubber, men av en eller annen grunn velger de heller å spille mer på det trygge i Liverpool. Dette er jo en del av det med nytt lag også da, når spillerne lærer seg å kjenne på fotballbanen tør de nok å spille på høyere risiko fordi de stoler på at der er han.

   Man kan jo være litt kritisk til at vi henter britiske spillere til overpris, for det er jo mange gode spillere der ute som som spiller i mindre klubber. Sikkert mange bedre alternativer der ute til samme pris som også spillere i mindre klubber, men om de spillerne var tilgjengelige for Liverpool på den tiden blir noe spekulativt.

   • Petter Dragland sier:

    Jeg er helt enig i det du skriver, men la oss ta for eksempel Downing. Han ble kåret til årets spiller i Aston Villa og kommer til Liverpool for en svimlende høy pris. Samtidig drar Ashley Young til United. Det som skjer er at Downing ikke er i nærheten av å leve opp til forventningene og Young storspiller for United. Hvorfor er det slik? Jo, Young kommer til en klubb der han spiller med bedre spillere rundt seg, samtidig som at han faktisk er en mye bedre spiller enn Downing. Og hva betalte United for han? £16M. Det er da svært typisk Liverpool å gjennomføre dårlige kjøp på overgangsmarkedet?

    Fasiten på overgangsmarkedet etter Kenny tok over er som følger:

    Enrique: £5,5M – Sommerens beste kjøp og har løst LFCs venstrebackproblem.

    Downing: £18-20M. – Dårlig kjøp, rett og slett. De fleste vinger i PL ville gjort en like god jobb, om ikke mye bedre.

    Adam: £8M. – Helt grei å ha på benken, men ingen spiller for førsteelleveren.

    Henderson: £16-18M. – Spiller for fremtiden, har prestert bedre enn Downing og Adam. Slet i begynnelsen, men det begynner å gå seg til nå.

    Coates: £7M. – Godt kjøp, av det vi har sett av ham, virker det so men spiller for fremtiden.

    Carroll: £35M. – Tidenes verste kjøp? Kan ikke score mål. Elendig førstetouch, elendig overblikk, dårlig plasseringsevne, elendig løpskraft, elendige avslutninger, ok langskudd, har ikke roen. Samtidig skulle man ærlig talt tro at Carroll var i stand til å treffe mål når han header en ball, den gang ei. Hodestyrken skal være hans spesialitet, men det ser ikke slik ut for teknisk sett er han ikke spesielt god til å heade.

    Bellamy: Gratis. – Meget god signering, rett og slett.

    Suárez: £22M. – Vi vet alle at Suárez er en god spiller, men han mangler folkeskikk og vett i hodet. Samtidig skulle jeg likt å ha sett flere mål fra han. Avslutningsegenskapene er ikke all verden.

    Alt i alt veldig mye penger ut av vinduet her. Sikker på at mange fra ungdomsavdelingen kunne ha gjort en bedre jobb en Downing, Carroll og Adam.

    • Hallingen sier:

     Du har helt rett – bortsett fra det med Young.
     Han var brilliant i starten, men han har ikke vært noe særlig siden skaden han fikk. Samtidig hadde Young bare ett år igjen av kontrakten, Downing hadde to.

     Enig i evalueringene dine av spillerkjøpene, og jeg er enig i at vi kunne gjort bedre buisniess. Allikevel, troppen er klart forsterket fra før sommeren. Da vi hadde spillere som Ngog og Jovanovic. Men vi vet alle at f. eks Downing og Adam kan levere bedre enn de har gjort. De har tross alt gjort det før. Men de er nå begge på langtidskontrakter da, så får vi krysse fingrene for at vi kan se tilbake på brukbar buisniess om noen år.

     Prøver å forsvare Carroll, men blir litt nyttesløst til tider. Han og Liverpool passer ikke for hverandre slik det ser ut nå.

     • Petter Dragland sier:

      Sant det du sier. Jeg var kanskje litt hard mot Downing og Adam, for vi vet at de kan spille bedre, alt handler om selvtillit. Samtidig spilles Adam på en helt annen måte, sammenlignet med i Blackpool. I Blackpool var også Adam deres stjerne, han hadde støtte fra alle og var den beste på hele laget, blir noe annet når han kommer til Liverpool og ikke er lagets stjerne, vanskelig å prestere når man ikke er i nærheten av den samme selvtilliten.

      Jeg tror også Downing vil slå sterkere til enn han har gjort så langt, men når sant skal sies, så brukte Liverpool alt for mye penger på mannen.

 • Robin sier:

  Jeg ser veldig positivt på fremtiden til Liverpool, vi har gode eiere med en bra filosofi og god økonomi, vi har hentet inn riktige folk på ledersiden, stadioplanene virker nærmere enn noensinne. Det å hente inn Kenny på det tidspunktet han kom inn på var en veldig riktig avgjørelse, om han er mannen som tar klubben tilbake dit vi skal vites ikke, men det å hente inn han for å «samle» klubben har vært et veldig bra valg.
  Mange glemmer også at før sesongen i år så hadde vi en stall som var stor med mange overbetalte spillere som ikke evnet å prestere, så det som var viktigst i sommer var å bli kvitt disse, og det ble gjort(nesten ferdig). En av grunnen til at transfer sommeren ble som den ble henger også litt sammen med dette, for når du har en sesong med lite inntekter i vente så må man faktisk begrense seg litt, og dermed kunne man ikke jobbe langsiktig mot de mest attraktive spillerne. At en del av spillerne vi kjøpte var relativt dyre er jeg enig i, men tror vi tapte en spiller eller to ved å ikke ha nok «frie» middler.
  At kjøpene ikke har innfridd er nok en sannhet med modifikasjoner, Liverpool henger greit med i toppen og er ikke veldig lang unna 4 plassen. Vi sliter som vanlig mot dårlige lag, og spiller bra mot gode, så mye er ved det gamle. Men jeg mener som alle andre at vi trenger et par spillere til for å bli et topp 4 lag igjen, og syns således at Liverpool har fått mye ut av «lite» i år, for stallen vår er på papiret dårligere enn flere av konkurentene våre enn vanlig. Og dette VET Kenny og Comolli veldig godt, og at de sier at vi ikke trenger nye spillere er selvfølgelig bare motivasjon for spillerne som er der nå. Kjøpene i sommer kan jeg si veldig mye om(positivt og negativt), men de er en del av fremtiden til klubben og blir viktige som squad spillere eller førstelagsspillere. Hvem som blir hva har vi ingen fasit på, men de fleste er gode squad spillere allerede og gjør en jobb, om de blir bærebjelker får vi se.

 • Leifen Stene sier:

  Bra Innlegg 😉

  Jeg ser også grunnen til Optimisme for fremtiden…
  Problemet er at sesongen i år har vist at Liverpool som lag spiller bedre,men at effektiviteten ikke holder mål..enkelt og greit…Det gutta trenger er faktisk en vinnermentalitet og noen positive opplevelser….Det har de også fått med jevne mellomrom denne sesongen,uten dessverre å dra det med seg videre og skape en positiv trend…
  Men med Eiere som er villig til å satse,en Tropp som får spilt inn relasjoner over tid og selvtillitt..så har vi en god trenerstab og fysiostab..og vi vil lykkes…Men hvor lang tid det tar…tja kan fort bli mange år dessverre…men håper på stabil stigning hver dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...