Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Jeg skal skrive om FA’s ukonsekvente dømming i ligaen.

En liten bølge av gjesteinnlegg om dagen, dette liker vi. Dagens gjesteinnlegg kommer fra 16 år gamle Daniel fra Stavanger og han ønsker skrive om noe som irriterer oss alle, nemlig FA og deres inkonsekvente dømming av spillere i ligaen…

Det har vært ett hett tema i det siste, hvorfor er dommerne så lite konsekvente??

Take it away Daniel

Hei, jeg heter Daniel og er fra Stavanger, 16 år og en veldig stor fan av Liverpool Football Club! Jeg skal skrive om FA’s ukonsekvente dømming i ligaen.

Jeg mener FA og dommerstaben deres burde sette seg ned og bli enige om hva som er farefullt spill og hva som ikke er. Hvordan kan DETTE ikke være rødt f.eks?

Samme gjelder Carra sin på Nani da Liverpool møtte Manchester United forrige sesong da Liverpool vant komfortabelt 3-1 på Anfield. Det er skikkelig stygt fra Carra’s side!

De som så City – United i FA cupen for et par uker siden da Kompany fikk rødt for en takling på ballen, kanskje den var rett, kanskje det var feil. Det er greit at man dømmer på slike situasjoner om FA klarer holde seg konsekvent, men det er akkuratt det de ikke gjør.

Det er det som irriterer meg, hvertfall. For dommerne dømmer i hytt og vær, noen dømmer røde kort oftere en dem skifter klær og noen ikke. Lista burde bli lagt på et nivå alle dommerne i FA er enige om. ikke at noen dommere legger lista vanvittig høyt, mens andre ikke tåler litt temperatur og taklinger som det faktisk skal være i PL, de spiller tross alt i England, Barclays Premier League. Det skal være tøft!

Ikke at jeg har så veldig tro på at FA kan klare dette, men da hadde det hvertfall blitt konsekvent dømming. Så slipper vi sytet om at «han slapp billigere unna enn meg, blablabla.» Også må FA og dommerne bli mer konsekvente på at spillerne påvirker dommerne, slik som LFC ble straffet for mot Fulham, rett før jul. Da fikk LFC bot for og ikke «kontrollere» spillerne. Da vi så City – United for et par uker siden, da Rooney løp 10 meter mot Foy, bare for og prøve og få Kompany utvist, det ser det føreløpig ikke ut som United blir straffet for.

Alt jeg håper på er at FA setter seg ned og tar en god prat med sine dommere og at de finner utav slik at det blir mer konsekvent dømming fremover. Kan ikke si jeg er imponert av dommerne så langt i sesongen.
Og jeg skriver ikke at United eller andre topplag har kjøpt FA og alt det der, for det er piss, men det er dommerne og FA generelt jeg er lei. Og folk sier alt jevner seg utover i sesongen, men det er ikke alltid det stemmer, eller er det bare meg som føler at det ikke gjør det?

Diskuter gjerne i kommentarfeltet om hva dere mener! ;-))

-Walk on

17 Responses to Gjesteinnlegg – Jeg skal skrive om FA’s ukonsekvente dømming i ligaen.

 • odd-arne olsen sier:

  Trur våre spillere har skrekk for Dommer Frends ,dæm e jo snille som Lam på banen, ikke mye protester på hans gale innkonsekvente avgjørelser. Skulle vell ikke være så vanskeli og dømme hands-holdinger likt for begge lag i samme kamp.

  • Etter diskusjonene som gikk rundt taklingene til Kompany og Johnson kan man like lett si «problemet med supportere er at de kan spillet, men de kan ikke reglene».
   Begge taklingene er soleklart røde kort etter reglene, så det er ingenting å diskutere strengt talt, skummelt hvor mange supportere (av alle lag) som ropte på at taklingene er greie fordi de treffer ball, noe som er helt irellevant.

    • Joda, det er greit nok, men er da nok av folk som ikke holder med City som mener at Kompany ikke skulle hatt rødt, og det samme gjelder Johnson.
     Det er rett og slett stadig vekk supportere ikke kan reglene, og skriker opp om at ting er feil når det dømmes helt riktig etter boka. Her snakker jeg ikke om «kan forsvares med reglene», her snakker jeg om soleklare brudd på reglene som dommerne tar, som f eks disse taklingene, som er helt klare, røde kort.

     • Krister sier:

      Jeg er enig med deg. Stygt spill vil vi ikke ha, og det skal straffes, uansett hvilken klubb spilleren tilhører. Årsaken er nok som du sier at mange supportere ikke kan reglene, men det er heller ikke til å stikke under en stol at det har vært dømt ymse det siste året. Dette gjør det vanskelig for den gjengse supporter å skjønne hva som er rødt og ikke. Dette gjelder forsåvidt for hands-regelen også.

      • Enig i at det er vanskelig å skjønne, men samtidig overraskende mange som reagerer på ting det blir gitt kort og frispark riktig også. Feil kommer til å skje, men må si at når det gjelder røde kort, har dommerne som regel rett, og det er i hvert fall positivt. Det er som vi snakker om mye feil, men det vil det alltid være når det er 1-5 dommere ute på banen som skal ta avgjørelser på ekstremt kort tid.

 • Espen Sandengen sier:

  Dette er ikke noe nytt fenomen. Vi har akkurat det samme problemet i Norge, der vi har noen som drar opp kortene oftere enn de bytter undertøy, og ja – det er en generelt problem over hele verden. Eller, problem og problem – her er det mange faktorer; omstendighetene, dommernes posisjon og synsvinkel osv. som er forskjellig fra situasjon til situasjon. Dommerne oppfatter dette ulikt, og det er noe som kommer til å vedvare.

  Så, skal vi rettferdiggjøre alle situasjoner, må vi til med videodømming, og videodømming er patetisk. Hvorfor skal vi modernisere alle mulige sporter til det ytterste? Skihopping er allerede ødelagt. La fotballen være i fred, og.

  Jeg har hørt uendelig mange som klager på at den Engelske ligaen har blitt mer pysete de siste årene, og det er jo ikke til å legge skjul på at Engelsk fotball er fysisk og tøft – og om vi skal begynne å dømme i etterkant, har ligaen nådd nok et bunnivå.

  Nei, vet du hva – om vi skal beholde sjarmen ved fotballen, skal vi la dommerne ta seg av dømmingen, og samtidig tenke på at det ikke er alt dommeren får med seg, og ikke oppfatter situasjonene så «harde og grusomme» som tv-kameraene gjør.

 • Hallingen sier:

  Er nok ikke bare deg.
  Oser ukonsevkenthet av FA og dommerne lang vei.
  Akkurat det med røde kort har vel noe med at dommerne har vært elendige i hele år, og tolker situasjoner i hytt og pine, samtidig – som Espen sier, så har posisjoneringen, synsvinkelen osv også en rolle å spille.
  Heller slike ting som at LFC får bot for å ikke kontrollere spillerne sine og slikt piss som irriterer meg når andre ikke får det, eller at FA anker Rooney sin karantene, mens f. eks Kompany fikk vel en kamp ekstra karantene for å anke sitt kort (?).
  Men enig med Espen, la oss beholde noe av sjarmen med fotball, som bla er å kunne diskutere slike hendelser i ettertid. Men så er jeg en meget konservativ person også da (tror konservativ er riktig, liker at ting er som det er).
  Forskjellige hendelser er ikke alltid like lett for dommerne å dømme, men slike ting som FA driver med irriterer meg.
  Anyways, bra innlegg!

 • Krister sier:

  Fotball er et spill hvor både myndighetspersoner og spillere må ta avgjørelser på hundredels sekund. Både spillerne og dommerne gjør feil fra tid til annen. Med dagens dekning fanges hver eneste en av de opp. Jeg synes akkurat det er litt av sjarmen med fotball kontra f.eks hockey hvor man kan videodømme i etterkant. Når det er sagt synes jeg det skal være likhet for loven ved senere straffeutmåling. Her virker det som at loven er likere for enkelte (les Rooneys røde vs Kompanys). Det er synd..

  • I Kompany-saken har de ikke gjort noe galt; dommer dømmer korrekt direkte rødt kort, Kompany får automatisk 3 kamper, pluss 1 kamp ekstra da han allerede har blitt utvist tidligere i sesongen. Så har her ikke FA gjort noen avgjørelse nesten, tror forøvrig de hadde stått ved 4 kamper hadde City og Kompany anket.

   FA skjøt seg selv i foten når det gjelder Rooneysaken, og UEFA ble jammen meg med og satt ei kule i foten sin de også. Rooneys røde er soleklart, han sparker etter motspiller, treffer ikke, sparker etter han igjen, treffer og sender han i bakken, helt idiotisk og klart rødt. FA skulle svelget kamelen og innsett han var ute i 3 kamper, og UEFA skulle aldri gitt etter. Sier ikke dette fordi det er Rooney og han er scum, men fordi forbundene må være harde og følge reglene, kan ikke se noen grunn til at den straffen er satt ned annet enn press fra FA.

   Jeg er forøvrig positiv til å prøve ut videodømming av noe slag i nøkkelsituasjoner på hele banen (offside, røde kort, filming) og inne i 16-meteren, samt mållinjeteknologi. Mållinje er greit, det går raskt og bør ikke være noen betenkeligheter rundt egentlig.
   På nøkkelsituasjoner mener jeg det bør vurderes, så sant det går raskt nok. Et par minutters stopp i spillet vil ødelegge, men jeg tror 1-3 dommere i en videoboks kan ta en slik avgjørelse veldig raskt, og blir de ikke enige/er fortsatt i tvil, lar de såklart spillet gå. Men f eks der noen går vilt inn, men det er vanskelig for dommer å vudere, blåser han frispark, og kan få på øret ganske raskt om det er kun frispark eller det også skal gis gult/rødt kort. Offside skal også kunne tas raskt, er det noe tvil skal det jo gå det angripende lag til gode, assistentdommerne vinker på det som er absolutt helt klart, som de i dag skal gjøre, og ikke i tvilsituasjoner for «å være sikre» som de ofte gjør..

   • Krister sier:

    Enig til en viss grad med deg. Men da må man jo alt av offside-situasjoner hvor det ikke er soleklart gå, også gå tilbake å anullere målet i etterkant dersom det skulle vise seg å være offside. Synes det tar litt av passion bort fra spillet. Tenk om du scorer og feirer som en gal for å så få det annulert etter ett minutt pga offside. Tror det hadde skapt flere situasjoner ala «ikke kontroll over egne spillere»..

    Er i utganspunkter med på alt som gjør spillet mer rettferdig, men det må ikke gå på beskostning av det lidenskapelige i situasjonene som for min del er en stor del av fotballen..

    • Jeg snakker om 1-3 dommere som ser video raskt. En offside skal de klare å dømme i løpet av 5 sekunder når de får bildet fryst idet ballen går, det tar ikke mange sekundene å spole tilbake og fryse det bildet, de kan tilogmed ha en egen mann til slikt. Hvis de ikke klarer å avgjøre om det er offside med bildet fryst i løpet av noen sekunder, er det tvil, og da skal det gå det angripende lag til fordel, noe det veldig sjeldent går. Ser for meg at det ikke tar mange sekundene å ta den avgjørelsen og si ifra til dommeren på øret. Assistentdommer fortsetter å vinke på det han anser som klare offsider såklart, ser for meg at denne videodømmingen kun tar bort de klare bommene assistentdommerne gjør nå og da fordi det går for raskt, ikke at video skal dømme alle situasjonene, det vil kutte opp spillet for mye ja.

     Enig i at det ikke må kuttes for mye, derfor jeg kun vil ha video på avgjørende situasjoner, så man forhåpentligvis kan luke ut mye av de feilene som gjøres med røde kort eller ikke, offsidesituasjoner og stygge småting på banen.

     Forøvrig tror jeg spillerne skal være greit dumme for å diskutere en offsideavgjørelse fra noen som ser det på video i slowmotion :-p

     • Krister sier:

      Det kommer de garantert til å gjøre!
      De tråkker hverandre på hodet med 40 kameraer tilstede, så hvorfor ikke debattere det opplagte da:)?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...