Hold deg oppdatert
Arkiv
Cardiff 2-2 (2-3 str) Liverpool – Bøtta hjem til Anfield!!

Ligacupgrossist Liverpool gjøre det igjen. I en finale som egentlig ikke kunne vært stort mer dramatisk hentet Liverpool hjem pokalen til Anfield. En berg- og dalbane av følelser, inkludert til tider mye frustrasjon, endte heldigvis godt da, ironisk nok, Steven Gerrards fetter og Liverpoolsupporter Anthony satte Cardiffs siste straffe utenfor.

Liverpoolblogg kommer tilbake med mye mer om opplevelsen på Wembley fra bloggturen når de kommer glade og slitne tilbake til Norge i morgen. Følg med videre for bilder og historier fra turen. For nå kan du lese om kampen og diskutere spillerbørsen.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Jose Enrique, Jordan Henderson, Charlie Adam, Steven Gerrard, Stewart Downing, Luis Suarez, Andy Carroll.

Liverpool startet omgangen friskt. Allerede etter 2 minutter klarte Johnson nesten å curle ballen i lengste kryss, men traff dessverre tverrliggeren. Liverpool fortsatte å dominere uten å klare skape de helt store sjansene. Pasningnsspillet satt ikke i siste tredel av banen.

Etter 19 minutter skjedde det som absolutt ikke skulle skje. Enrique med katastrofal markeringssvikt gir en Cardiffspiller mer enn nok rom til å bli spilt gjennom og sette ballen bak Reina. Ikke bra av Agger der heller. 1-0

Etter dette senket Cardiff naturligvis laget og var komfortable med å ligge dypt og forsvare seg. Liverpool hadde så og si alt spillet, men klarte ikke å spille seg gjennom et tett Cardiff.

Liverpool skapte likevel nok til å sette ballen i kassa. Blant annet skjøt Adam like utenfor mål etter 31 minutter, og keeper hadde vært sjanseløs på den om den hadde gått innenfor. Etter 39 minutter fikk vi se flott samarbeid mellom Downing og Enrique. Downing kom seg fint ned til dødlinja for innlegg, men der inne bommet Henderson på ballen, og Gerrard sendte den langt over.

En megasjanse skulle vi få helt på tampen. To minutter før slutt slo Gerrard en nydelig innsvinger som Agger utrolig nok headet rett på keeper. Ser også på reprisen at linjedommeren vinker for et eller annet.

En for dårlig første omgang av Liverpool. Dominerer spillet, men er ikke farlige nok i angrep. Henderson er helt katastrofal. Skikkelig dødvekt i denne omgangen, og bidrar med null og niks.

PAUSE

Liverpool sov litt helt i starten av 2.omgang, og Cardiff kom til en god sjanse etter 48 minutter. Etter dette våknet de røde litt opp og tok kommando i kampen igjen. Suarez våknet også litt. Først vant han tilbake en ball inne i 16-meteren og kommer seg til innlegg, men Carroll har hele tiden stått og sovet utenfor boksen og var ikke der for å sette en enkel tap-in slik det burde vært. Sløvt av Carroll. Etter 57 minutter kom det uunngåelige byttet. Tilnærmet ubrukelige Henderson byttet ut for Craig Bellamy.

Liverpool pushet på for en utligning, og Liverpools nye målkonge i forsvaret, Martin Skrtel, innfridde etter 60 minutter. Carroll med heading på corner som Suarez forlenget i stanga. På returen var Skrtel kald og rolig og satte ballen mellom beina på keeper. 1-1

Liverpool fortsatte å dominere etter utligningen, men la ikke det enorme trykket på Cardiff som man skulle ønske. Faktisk var det Skrtel som var kanskje nærmest igjen med en fin volley på corner etter 73 minutter. Cardiff var derimot litt giftigere da de først kom frempå. Miller fikk en megasjanse etter 87 minutter da Liverpool sto og sov. Heldigvis skjøt han like over.

Suarez fikk også en gyllen sjanse helt på tampen da ballen dalte ned foran målet. Helt alene fikk han en dårlig førstetouch som tok ham bort fra mål og sjansen forsvant.

EKSTRAOMGANGER

Liverpool fortsatte trykket i ekstraomgangene. Suarez med et skuddforsøk allerede i første minutt som blir til corner. På corneren vinner han duellen, men ballen reddes på streken. Store sjanser i starten. Etter 102 minutter hadde Carroll sin siste involvering da han headet like utenfor. Ble så byttet ut med Dirk Kuyt.

Supersub Dirk Kuyt dukker alltid opp når Liverpool trenger det mest. Helt i starten av 2.ekstraomgang tar han med seg ballen, fosser fremover, og fyrer først av et helt nakent skudd. Får returen selv, og i ubalanse sender han ballen nydelig bak Cardiffkeeper. 2-1 til Liverpool.

Liverpool ble dessverre altfor paniske i forsvar etter scoringen, og rotet bort ledelsen helt på slutten. Det blir klynge på corner, og ballen havnet hos en Cardiffspiller, som såvidt fikk pirket den mellom beina på Reina. 2-2 og straffekonk er et faktum.

STRAFFER

Steven Gerrard skyter først. Keeper redder helt utrolig.
Kenny Miller skyter i stanga.
Charlie Adam skyter langt over. Håpløs straffe.
Cardiff scorer sin første straffe. 1-0
Dirk Kuyt setter sin straffe. 1-1
Neste Cardiffstraffe i stolpen. Fortsatt 1-1.
Downing setter den. 1-2.
Cardiff setter den. 2-2.
Johnson scorer. 2-3.
Steven Gerrards fetter Anthony bommer. Liverpool er cupmestere!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Annet er det rett og slett ikke å si. Stort mer dramatisk kan det faktisk ikke gjøres. Etter en bisarr straffekonk henter Liverpool hjem pokalen.

Spillerbørs

Pepe Reina 6
Kan ikke klandres for noen av målene, men han kan også ta dem. Flink til å distribuere ball som vanlig.

Glen Johnson 7
Var nære på å gi Liverpool en pangstart med et nydelig skuddforsøk. Var ellers god og solid, men savner litt offensivt bidrag.

Martin Skrtel 10 BB
En helt perfekt kamp av slovaken i mine øyne. Er helt massiv i forsvar, vinner alle dueller. Scorer også den meget viktige utligningen, og er nære på enda et mål. mot slutten av kampen og i ekstraomgangene er han helt massiv i duellspillet. Soleklar BB.

Daniel Agger 6
Imponerer ikke på første målet til Cardiff. Blir stående på halvdistanse. Ellers helt greit.

Jose Enrique 7
Gjør mye dårlig defensivt i dag, men det offensive trekker han opp til en 7’er. Har faktisk et godt samarbeid med Downing i dag.

Jordan Henderson 4
Dette var nitrist av Henderson. Utretter absolutt ingenting i den tiden han er på banen, og er nesten pinlig feig i spillestilen.

Charlie Adam 6
Klarer ikke å være helt den spilleren Liverpool trenger mot antatt dårligere motstand. Må finne nøkkelpasningene som åpner forsvaret, men klarer det ikke. Tålte heller ikke presset i straffekonk.

Steven Gerrard 6
Litt det samme som Adam. Drar ikke igang laget slik han en gang gjorde. Er heller litt motsatt i at han tidvis trekker ned tempoet. Håpløs skuddfot i dag.

Stewart Downing 8
Liverpools beste offensive spiller. Konstant farlig på begge kanter i løpet av kampen, og kom seg ofte til innlegg. Dessverre fylles det ikke bra nok på i boksen.

Luis Suarez 7
Fikk det ikke helt til i dag. Var liksom lite ute av den vanlige rytmen hele tiden. Hadde noen gode sjanser til å score.

Andy Carroll 6
Det ble ikke Carrolls kamp. Fikk lite å jobbe med, og gjorde lite ut av det han hadde. Var nære på rett før han ble byttet ut.

Jamie Carragher 7
Veteranen kommer inn for Agger og gjør en fin jobb i forsvaret. Herlig å ha med Carra på banen når cupen tass hjem.

Dirk Kuyt 8
Lite tid på banen, men står for en nydelig enkeltmannsprestasjon på 2-1-målet, og er dessuten bunnsolid på straffen.

Craig Bellamy 7
Setter litt fart på angrepet til Liverpool. Har en god sjanse der han drar seg inn i feltet og skyter like over, men var ellers ikke like sentral som han pleier.

Vi gleder oss stort til å høre alt om bloggturen med 3 av 4 Liverpoolbloggere med stort følge som garantert har hatt en nydelig opplevelse på Wembley i kveld. Følg med her på bloggen.

Da gjenstår det bare å gratulere alle Liverpoolfans der ute med ny pokal til det velfylte skapet på Anfield!!

YNWA

24 Responses to Cardiff 2-2 (2-3 str) Liverpool – Bøtta hjem til Anfield!!

 • Arne sier:

  Downing har blitt sykt god i det siste. Har flotte finter, innlegg, og var mye sentral. Hvis jeg skulle ha valgt noen andre enn Skertel måtte det ha vært Downing.

  Skrevet fra min I-Pad

 • Emilie sier:

  Dette er helt utrolig!!! Gratulere alle røde der ute!! Jeg vil si så mye mer men finner ikke ord som kan beskrive det. Får satse på at dere har det på samme måten og skjønner hva jeg mener 😀
  You’ll never walk alone!

 • Ståle sier:

  Gratulerer alle røde. Denne kommer til å gå inn i historien blant Liverpools mange dramatiske finaler opp gjennom historien. Utrolig at kampen bikket i de rødes favør igjen da de blå ledet i straffesparkkonkurransen. Artig også for Cardiff at de var inne i kampen helt til siste åndedrag og at de var med på å gjøre dette til en fest. Er enig i at Downing og Skrtel fremhevet seg blant Liverpools beste, men for de fleste var nok dette en kamp midt på treet. Igjen tenker jeg på sesongen 00/01 med de mange mange avgjørende kamper som gikk Liverpools vei med små marginer fra februar og ut sesongen. Nå blir det nok ikke trippel-cup triumf. Men det KAN bli dobbelt og CL-plass:)

 • Hallingen sier:

  Herlig å vinne et trofé igjen, helt ubeskrivelig herlig! Cardiff skal ha for innsatsen, men til syvende og sist var det fortjent LFC seier. Om det er Ligacupen bryr jeg meg fint lite om, det er et trofé, og vi hadde en hard veg mot finalen. Satser på ny Wembley finale om noen måneder, men da bør spillerne for fa*n ikke gjøre det så spennende, var rene nervevraket under straffespark konken, iallefall da vi bommet 2 på rad – glimrende redning på Gerrard sin dog.

  Utrolig deilig å se spillerne løfte et trofé, og utrolig deilig for oss fans å se også, men spesielt Carra og StevieG fortjente en Wembley seier.
  Bra skrevet referat, gleder meg til å høre om turen!

  – Walk on!

 • ED Helseth sier:

  Vi er mestvinnende i engelsk fotball igjen:
  1 Liverpool 41 trophies
  2 Manchester United 40
  3 Arsenal 27
  4 Aston Villa 20
  5 Tottenham Hotspur 17
  6 Chelsea 4 16
  7 Everton 15

   • Ståle sier:

    Det er riktig innstilling å telle trofeer. I ettertid er det kun trofeene som teller. Hvor mange ganger laget kvalifiserer seg til CL er uinteressant, særlig hvis laget ikke er godt nok til å hevde seg der. For noen år siden var vi fast inventar. Seier, finaletap, semifinale. Er vi gode nok kvalifiserer vi oss lett:)

 • Even sier:

  Tåpelig å gi 7 til suarez. Fortjener ikke mer en 5 i mine øyne. Brant utrolig mange sjanser og mistet mange baller. ER jo faktisk en spiss, forøvrig enig med resten! =)

  Fantastisk spennende kamp. Var vel kanskje litt dårligere en man kan forvente av LFC, men det endte heldigvis godt!

 • jon andersen sier:

  I morra går turen til apoteket,må ha mer valium,sesongen er ikke over enda,men herre gud for en deilig seier og pokalen er i boks,Ynwa liverpool.

 • Nicolai sier:

  Skrtel soleklart banens beste? Skivebom i mine øyne. Offisden han opphevet var veldig grov og var nok til én eller to karakterer i trekk – Downing BB imo! Fantastisk at han ENDELIG tilsynelatende er blitt varm i trøya.

  • Egil sier:

   Helt enig. Downing var soleklar BB i mine øyne og vant vel forsåvidt denne kåringen alle steder jeg har sett etterpå, udenom her 😉

   • Jeg står for det jeg skrev, jeg syns Skrtel var banens beste. 10’ern var kanskje gitt litt i seiersrus, men jeg mener han ihvertfall spilte til 9. Var massiv defensivt og giftig offensivt.

    • Ståle sier:

     Jeg synes nå Skrtel har vært fremragende mesteparten av sesongen (bortsett fra da han måtte spille høyreback). Særlig har kompaniskapet med Agger vært veldig oppløftende. Denne sesongen har han jo også også scoret en del mål. I topp form er Skrtel uerstattelig. At han var banens beste vil jeg ikke nødvendigvis påstå. At han var blant de aller beste er helt klart.

    • Jeg syns ikke den situasjonen er Skrtels feil. For det første er Enrique helt på jordet i sin posisjonering, skal jo ligge mye lenger inn der, og for det andre ruser plutselig Agger ut mot ballfører (tror ikke han prøver å sette noen offside der). Enrique skal ligge på målscorer, men gjør ikke det, og i tillegg er ikke Agger flink nok til å skjerme rommet hvor Miller sendte pasningen.

     • Flere som gjør feil der, uten tvil, men hjelper ikke på at Skrtel står på innsida, så han får ta sin feil i det baklengsmålet synes jeg, selv om de andre ikke akkurat opptrådte eksemplarisk, Enrique ser jo svimmel ut akkurat der..

     • Nicolai sier:

      Skrtel er ikke ene og alene skyldig i 1-0, men han var vel opptil 2 meter innenfor de andre og opphevet den helt egenhendig. Han spilte seg naturligvis opp etter dette og jeg er da ikke uenig i at han var helt, helt enorm. To 9’ere på børsen kanskje, men da er i så fall Downing på 9,1 og BB.

 • Tony Holm sier:

  Jeg gikk inn på bloggen på mandagen for å se om Håkon igjen hadde sett kampen med samme briller som meg selv, og om du leverte. Skrtel var helt fantastisk, skal mye til for å få en tier, men i en kamp som på søndag, var det helt greit at han fikk den for innsatsen. For en form han er i om dagen, og kampen han spilte på søndag var helt vill. Stor kamp av Downing også, men han falt litt av etter hvert når han ble flytta på høyresiden, det gjorde aldri Skrtel, som på sin side vant alt av dueller han var involvert i, kampen gjennom. Men at vi supportere ser kamper med forskjellig syn er jo ingen overraskelse 😉

  Atmosfæren på nye Wembley var helt fantastisk, hører rykter om at det ikke hørtes så godt over tv-skjermene, men trykket var eksemplarisk kampen gjennom. Nå er det bare å komme seg til FA-cup-finalen, så lukter det jo en gjentagelse av bloggtur 😀

 • Skrtel kunne jo ikke puste uten å få skryt av Tony på rad 19 i svingen vår, men han var fantstisk på søndag ja! 🙂

  Synes selv det var bra trøkk ja, bortsatt fra 4-5 ganger da jeg tror hele svingen var i sjokk fordi Cardiffansen dro på noe umenneskelig, det var HELT sykt faktisk, men ellers var det nydelig trøkk, litt sjokktilstander ved baklengsmålene bare..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...