Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg – Comebacket til King Kenny

Det RASER inn med gjesteinnlegg til bloggen om dagen – det elsker vi 🙂

Denne gangen er det 16 år gamle Daniel Nilsen som debuterer med et gjesteinnlegg hvor han «oppsummerer» King Kennys første år som manager i Liverpool Fotball Club. Han kommer fra Trondheim og spiller fotball for Rosenborgs ungdomslag (U 16)

Take it away Daniel:

I overkant av ett år har gått siden Kenny Dalglish, eller King Kenny, kom tilbake til klubben. Det har vært et variert år, med oppturer og nedturer.

Forrige sesong gikk vel ikke helt som forventet, da vi havnet 10 poeng bak Arsenal på fjerdeplass.
Men med tanke på at vi lå som nr. 14 på tabellen etter første halvdel som ble ledet av Roy Hodgson, så var det ikke så aller værst hva Dalglish fikk til.
Han imponerte så mye det første halvåret som manager, at det ved sesongslutt holdt til at han skrev han under på en permanent kontrakt som skulle strekke seg 3 år frem i tid.

Mange var kritiske til ansettelsen av Kenny Dalglish, og mente at han hadde vært «borte fra spillet» for lenge. Men jeg regner med at de har en annen tone nå.
Ett år har gått under ledelsen av King Kenny, og klubben har kommet til sin første cupfinale siden 2006. Ikke bare skal vi til Wembley, vi har også tatt store steg i målet om en topp fire plassering.

Champions League-spill er uten tvil målet for sesongen. Men med Tottenham og Manchester City som «nye» kandidater for topp fire, er det hardt om plassene.
Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Liverpool kjemper alle om disse fire plassene, og alle lagene forventer selv at de skal klare det. Både fansen og klubbene generelt.

For å klare og få en topplassering må man vinne kamper mot de antatt svakere lagene. Det har vært et problem for Liverpool den siste tiden.

Vi klarer ikke å dominere kampene mot disse lagene, og har tapt alt for mange unødvevendige poeng pga. dette.
Et annet problem er at vi har tapt alt for mange poeng på hjemmebane denne sesongen.

Selv om vi enda ikke har tapt på Anfield denne sesongen, så har vi spilt alt for mange uavgjort-kamper. Og det kan vise seg å bli avgjørende mot slutten av sesongen.
Men mot topplagene derimot har vi ikke hatt store problemer, da kan vi ligge litt bakpå, og så slå til når muligheten byr seg. Jeg er faktisk mer selvsikker når vi spiller mot lag som Chelsea, enn jeg er når vi spiller mot for eksempel Stoke.

Det er et problem som Dalglish må løse, og det er hans største utfordring etter min mening. Så får vi håpe at det gikk opp et lys for spillerne etter at Dalglish slaktet laget etter 3-1 tapet for Bolton forrige måned.

Jeg personlig tror Kenny Dalglish er den rette mannen for oss, og at han vil bringe suksess tilbake til Merseyside.

Synes du at Kenny Dalglish er den rette mannen for oss?

9 Responses to Gjesteinnlegg – Comebacket til King Kenny

 • Brynje sier:

  Er ikke helt enig med deg angående dette med dominering, synes det er akkurat det vi HAR gjort mot «svakere lag». Vi har jo spilt ball i hatt med dem, men stolper og dårlige avslutninger har ødelagt for resultatet, og for en topp-plassering denne sesongen(?)

  Fint innlegg, håper vi hører mer fra deg 🙂

 • Fint innlegg. Men som Brynje sier, så er heller ikke jeg enig med at vi ikke har dominert kamper mot antatt svakere lag. Vi dominerte kampene mot Swansea, Norwich, Sunderland på hjemmebane. Vi har vært veldig uheldige foran mål. Kamper vi burde vunnet mot United og City på Anfield har endt i poengdeling. Det er det Liverpool må øve på, og sette ballen i mål, uavhengig av hvordan det gjøres. Det må ikke gjøres så fint så mulig, bare sett den i mål, for det kan ikke være så vanskelig tro? 😉
  Men et innlegg som jeg er veldig enig i, bortsett fra det jeg har nevnt ovenfor! Tusen takk. 😀

  -Walk on

 • Morten sier:

  Er enig i at Kenny er den rette mannen. Med Unntak av Rafa, så er Kenny den eneste personen jeg kan se for meg som kan ta liverpool til gull. Fordi Liverpool er PL`s antatt mest emosjonelle klubb, så er det vel så viktig at personen i lederstolen er en god menneskekjenner så vel som god fotballtaktiker. Kenny er mer enn det, for mange av spillerne – og fansen – er han et ikon. For meg er han kun èn – KONGEN.
  Takk til Daniel for et veldig bra innlegg – og jeg er faktisk ganske så enig. Scorer vi ikke, så dominerer vi ikke. Uansett om ballinnehav er 80 -20. Om du herjer vilt med et lag, så SKAL ballen fly i nettmaskene.

  • Ståle sier:

   Synes TV2 PL hadde en ganske god analyse på angrepskraften til *** *** og oss. Liverpool slår mest innlegg, men er samtidig mest tafatte. Går for tregt for lite bevegelse i boxen. Det samspillet som må drilles sakte men sikkert inn for å få den felles forståelsen som er nødvendig. I så fall vil vi se mye mer av dette Morten skriver med at ballen flyr inn i nettmaskene.

 • Hallingen sier:

  Veldig bra skrevet og oppsummert! Skrev selv et gjeste innlegg som blant annet handlet om hvordan ting har endret seg på Anfield, og dette er det viktig å være takknemlig for. Tror både King Kenny og spillerne har mer å gå på, men jeg har ingen tvil om at King Kenny er rette mann for jobben.
  Det voldsomme pisset som alle i tv2 lirer av seg (bortsett fra Langli) om at vi ikke klarer å dominere mot svakere motstand er til å le av. Vi rundspiller nesten samtlige lag, men både uflaks og udyktighet foran målet har hindret oss fra å plukke flere på poeng på Anfield. Men så gjelder det å vinne og da, så du har helt rett i at her ligger vår største utfordring.

  – Walk on!
  PS til Liverpoolblogg: Hadde det vært en idé å skrive om hvorfor Liverpool tar 4. plassen? Vurdert å skrive et gjeste-innlegg om det, men her på bloggen har vi jo proffe folk 😛 Forlanger ingenting, bare foreslo det som en idé.

 • Hallingen sier:

  6 av de siste 8 gjeste-innleggene er skrevet av 16 åringer 😛 Hyggelig å vite at vi har så mange engasjerte unge fans (rart, snakker som om jeg var 40…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...