Hold deg oppdatert
Arkiv
Gjesteinnlegg: Selvransakelse på Anfield

Vi fått et nytt gjesteinnlegg signert Eirik Wigenstad. Han har tidligere skrevet en artikkel om saken mot Suarez, med noen betraktninger gjort før dommen falt. Denne gangen ønsker han å dele sine synspunkter på buingen mot Evra i kampen mot Man Utd. Vi oppfordrer til diskusjon rundt dette, og som de veloppdragne supporterne vi er så holder vi det i siviliserte former. Vi minner også om at det som blir skrevet er forfatterens egne synspunkter. Da sier vi vær så god til Eirik.

2-1 seieren over Man United på Anfield forrige lørdag var et av sesongens høydepunkter så langt. Likevel var det også sesongens desiderte bunnpunkt. Måten Patrice Evra ble behandlet på var skammelig, og langt unner Liverpools verdighet. Det har nå snart gått en uke (innlegget ble skrevet før helga, red.anm.), men ingenting tyder på at Liverpool FC har noe som helst ønske om å prøve å rette opp dette.

La det være sagt; Evra er en spiller det er lett å mislike og han var langt fra noen favoritt på The Kop selv før Suarez-saken. Likevel ga behandlingen han fikk av Anfield publikumet meg en vond smak i munnen.
La oss nå se for oss at Suarez har snakket sant gjennom hele denne saken; altså han mente det på en vennskapelig måte da han kalte Evra ’Negro’. (Noe det kom frem i rapporten FA la ut at Suarez hadde innrømt). Selv om man godtar argumentet at det ikke var rasistisk motivert fra Suarez’ side, er Evras reaksjon fullt forståelig, og at det er naturlig at han forteller dommeren om dette, og at det blir opprettet sak mot Suarez. Skal man tro Evra (noe FA tross gjorde etter en svært god og grundig etterforskning), er reaksjonen hans ennå mer forståelig. Evra har ikke gjort noe galt i denne saken, men er tvert i mot offeret. Han har blitt eller forstått det som at han kalt noe rasistisk., og reagerer på det. Hva er det i dette som gjør at han fortjener at 40.000 personer piper mot han hver gang han rører ballen? Evra har vært modig, og fortjener ros for å tørre og ikke akseptere rasisme, men i stedet blir han møtt på denne måten.

Det er på tide for Liverpool å stikke hånden opp i luften, og akseptere denne saken for det den er. Istedenfor har man gravd seg dypere ned i skyttergravene. Etter matchen sa Dalglish følgende om behandlingen av Evra;

“Why would I be disappointed for Evra? I’ve been booed [when I played]. (…) The fans are entitled to support their team. I’ve got no problem with that and if there’s a bit of banter between the teams, that’s brilliant. I don’t think there was anything untoward.”

Her bommer dessverre Kenny grovt på poenget. Å bue mot en spiller fordi han har vært et offer for rasisme er verken å støtte laget, eller ’a bit of banter’. Det er en slags indirekte rasisme. Vi har sett at det er de samme gamle argumentene som kommer frem: man tar følelsene ut av fotball, må være lov til å støtte laget, Evra må tåle såpass etc. Alt dette er vel og bra opp til et visst punkt, men Anfields reaksjon mot Evra var en måte å si at man ikke har lov til å bli krenket av rasisme. Det burde ikke Liverpool være bekjente med.

Dette har i all for stor grad blitt en sak mellom Liverpoolfans som støtter sin spiller, og United fans som støtter sin. Lojalitet til laget sitt er viktig, og man skal stå bak det i tykt og tynt. Man skal allikevel ikke miste evnen til å innrømme at man har gjort feil, og komme seg videre. Man må klare å ta selvkritikk.
Det er på tide med selvransakelse på Anfield, dessverre virker det overhodet ikke som om det blir noen.

Følg meg på twitter; @Eirikwigenstad

91 Responses to Gjesteinnlegg: Selvransakelse på Anfield

 • Brynje sier:

  «Behandlingen han fikk» skriver du….

  Hva POKKER var galt med den??

  Han ble buet på under hele kampen samt vi sang «Were not racists, we only hate mancs»….

  Du sier jo selv at man støtter sin egen spiller og lojalitet er viktig?!?!?!?

  Du mener at Suarez ikke skal bli buet på til lørdag da, men høflig applaus fra OT publikumet eller hva er greia?!?

  Forøvrig, han er IKKE DØMT FOR RASISME!!!
  Gud bedre, når selv EGNE fans begynner og tro dette så blir veien lang for Luis…

 • Geir Kielland sier:

  Hvis du mener at saken ble grundig behandlet før dommen falt, les litt i siste Kopite og se betrakningene som Dave Usher skriver litt om, mulig disse er litt farget av hans sympatier med LFC, men dog..
  Når det kommer til buing og diverse andre ting mot Evra. Hva er problemet? Etter mitt syn er Suarez ingen rasist, dette er noe han har sagt selv hele tiden etterpå og dommen er derfor feil. Evra kunne vist seg som en mann når han hadde tenkt seg om i 2 dager å trukket denne anklagen tilbake, noe han ikke gjorde. Han har spilt ett offer han absolutt ikke er, igjen etter min mening. Det er ikke første gang Evra skaper konflikter, ref.VM2010 etc. Han er og blir en intrigemaker, buingen han opplevde er vel ikke værre enn hva andre spillere har opplevd når de har byttet klubb, kanskje på en kontroversiell måte og møter gamleklubben på nytt. Såpass må han tåle og han visste det ville komme.

  • Rett skal være rett; Suarez er ikke dømt for å være rasist, og Evra har heller ikke anklaget han for å være rasist. Dette står i dommen, og det står også presisert at utvalget ikke mener Suarez er rasist. Han er dømt for uttalelser rettet mot Evras hudfarge, altså en rasistisk uttalelse. Det er mediene som har skapt tullet om at han er rasist.

   At dommen er en parodi har forhåpentligvis de fleste Liverpoolsupportere i hvert fall fått med seg 🙂

 • Roger Haugen sier:

  Her er du Eirik,så langt ute på viddene som mulig i mine øyne….At det ikke skulle være lov og bue mot en sånn spiller, Ække mulig og mene det Ynwa!!

 • Matias sier:

  Det du glemmer å nevne er at om vi velger å tro Suarez (noe jeg tror de fleste supporterne gjør), så betyr det at Evra har løyet når han sier han ble kalt svart på en nedsettende måte sju ganger. Det er dette vi reagerer på, ikke at Evra tror han ble utsatt for rasisme.

 • Gjermund Buen sier:

  Indirekte rasisme å bue på Evra…?!? For noe rør…!!Jeg hadde bua og ropt selv hadde jeg vært der!! Dette innlegget syns jeg var sånn passe Kleint egentlig….

 • Her bommer du grovt, Eirik. Evra blir ikke buet fordi han er et offer for rasisme eller fordi han sier ifra når noen sier noe rasistisk mot han. Hva Suarez sa og mente er en sak som er slett behandlet av FA, der all tvil hele veien går Evras vei når han har uttalt seg, og tvilen går mot Suarez i alt han har sagt og foretatt seg, hele saken er en skandale.

  Når det er sagt hadde Evra blitt buet på uansett. Hvorfor? Fordi han er en drittsekk. Han er en av de mest aktive til å skrike og påvirke dommere, han går ikke av banen for å ta i litt kan han få fordeler fra dommerne, og han har stått på Anfield foran Liverpoolsupportere å kysset man utd-emblemet på trøya si provoserende, slikt gjør man ikke uten å bli ekstremt upopulær, og det vet han selv også veldig godt, han er nok ikke en så dum kar at han ikke skjønner det.
  At han er kaptein på man utd hjelper han naturligvis ikke..

  Alle som blir utsatt for rasisme eller upassende oppførsel skal naturligvis si ifra, og det er bra det sies ifra, men når forklaringen er at noe ikke er ment rasistisk, bør man kunne legge saken død. Evra kunne også bedt om å snakke med Suarez etter kampen for å finne ut hva som er greia, og heller gått videre med saken om Suarez ikke hadde en skikkelig forklaring. FA kunne jo også faktisk behandlet saken skikkelig, ikke bare brukt lang tid og skrevet mange sider, de to tingene er ikke det samme..

 • Øyvind H sier:

  Dummeste innlegg jeg har lest.

  Jeg fikk ikke helt med meg om buing var feil fordi Suarez er en rasist (noe han ikke er, det ble ikke engang påstått av FA), fordi det kan psyke ut motstanderen (noe vi ikke vil?) eller fordi det er flaut at avisene skriver at vi buer.

  For meg virker det som om innlegget er skrevet enten for å «fyre opp» eller for å få oppmerksomhet.

 • Soulsqueeze sier:

  Bra innlegg, selv om jeg ikke er enig i dine meninger Eirik. Jeg tror denne saken sitter såpass dypt for de fleste LFC-supportere, mye pga at man selvfølgelig ønsker å støtte «sin» spiller, men også fordi man føler hele saken var dypt urettferdig. Grunnen til at man buer på Evra er jo åpenbar, og har ingenting med hans hudfarge å gjøre, selv om noen få «journalister» og Man Utd-fans liker å tro det. Nå fikk ikke jeg med meg annet en buing mot Evra, så vet ikke om det var annen skammelig oppførsel blant LFC-fansen under kampen du refererte til?

  Du skriver at det er fullt forståelig at Evra reagerer så mye, selv hvis han hadde skjønt at det ikke var rasistisk motivert. Er det virkelig det? Fra rapporten kommer det jo også frem at hverken Evra eller FA trodde Suarez var en rasist. Dette står jo svart på hvitt.

  Du skriver at FA gjorde en svært god og grundig etterforskning. Denne artikkelen (http://tomkinstimes.com/2012/01/the-suarez-decision-lfc-grounds-for-appeal/) peker på en rekke feil i rapporten, så jeg er veldig uenig at FA gjorde en bra jobb. Det virker heller at de følte seg tvunget til å gjøre et eksempel ut av saken.

  Du skriver at Evra ikke har gjort noe galt. Jeg er uenig, jeg mener han er en sytpeis som så sitt snitt til å lage en større sak ut av kjeklingen mellom de to. Ikke noe tvil om at ord ble utvekslet, men som vi har sett før, spiller Evra rasekortet så snart muligheten byr seg. Publikum på Anfield piper fordi de synes han har uærlige hensikter, og fordi (de synes) Evra urettmessig klarte å få Suarez utestengt i 8 kamper. De piper fordi de synes han er en dust. De buer jo ikke fordi han har vært et offer for rasisme som du skriver, det henger jo ikke på greip.

  Jeg synes også media generelt har hatt en veldig ensidig vinkling på alt som har blitt skrevet om saken. Anbefalt lesning i så måte er http://newsframes.wordpress.com/2012/01/06/media-on-racism-churnalism/ som belyser dette på en veldig bra måte.
  Dessverre blir medias ensidige syn på saken ansett som «rett», og LFC og Suarez sitter igjen med svarteper. (Oj, man kan kanskje ikke bruke slik uttrykk lengre).

  Vil bare avslutte (et litt for langt innlegg) med at jeg synes Suarez dummet seg ut, og han hadde kanskje fortjent 4 kampers karantene (2 for ordbruk + 2 for bruken av ordet negro). Jeg tror ikke han mente det rasistisk, og jeg tror ikke på Evra som mente han sa dette 7-10 ganger, som var begrunnelsen til FA for å øke fra 4 til 8 kampers karantene. All abuse Suarez og LFC (og vi supporterne) har fått i etterkant synes jeg IKKE de og vi har fortjent.

  • Hallingen sier:

   Takker for linkene. Det er hva man kaller nyttig lesning. Bare synd den «trangsynte majoriteten» ikke får lest denne (fordi de trenger ikke, media hevder Suarez er rasist – thats enuff)

 • Thomas sier:

  Jeg er så nære totalt uenig med deg som det går ann.

  Hvis du har lest den 151siders rapporten som jeg har lest, hadde du aldri skrevet dette her.

   • Thomas sier:

    Det tok sin tid skal jeg si deg. Største tulleblekka jeg har lest. Mange ganger jeg stilte meg selv spørsmålet «er de seriøse?»

    • Ja, snakket en del med Håkon mens han har lest, det er så mye rart der at det er utrolig. Grovt sett har de jo tatt Evra på ordet på alt han har sagt og latt all tvil gå hans vei, mens de ikke har trodd på Suarez, og all tvil har gått imot han, ganske fantastisk.
     Et slikt utvalg jobber jo for å bygge en sak rundt anklagen, ikke for å dømme anklagen. De er dommer og påtalemakt, en utrolig dårlig kombinasjon.

 • Emilie sier:

  Hvorfor er det ingen som reagerer på pipingen mot Suarez før han ble utestengt? For eksempel da Liverpool spilte mot Fulham, det som til slutt førte til enda en kamp karantene.

 • Ronny Hansen sier:

  Syns dettte innlegget er respektløst jeg!

  Makan til PISS!!! Jeg er på ingen som helst måte rasist eller har noen rasistiske holdninger what so ever, men her syns jeg kritikken mot Anfield er helt på trynet!

  Vi snakker om to av verdens værste «fiender» innen fotball og klima mellom oss har så og si ALDRI vært bra, og godt er det.

  Hva skulle vi gjort hvis vi ikke hadde Man u. å «hate»..? Evra har et forferdelig rykte på seg som en sutrekopp og har vel også før spilt rasismekortet sitt og gjør det nå i denne saken også.
  Vi skal alle ta avstand fra rasissme for vi er født som vi er og ferdig med det men at Anfield ikke kan tolerere Evra er for meg helt forstålig! Det var Evra som ble pepet på ikke en hel rase, vi må skille disse aspektene! Jeg, som en livslang Liverpool supporter ville vært skuffet over Anfield om de ikke hadde tatt for seg Evra som de gjorde.

  Det var vel kanskje en på tribunen som gikk over streken men dette er ikke bevist enda. Jeg er overbevist om at Suarez vil få en like «god og hjertelig» velkommen på Old T….. Som Evra fikk på Anfield, og det er helt greit! Det skal være sånn, for ellers hva er det vi snakker om her..? Fotball er fotball og strikking er strikking!

 • Ronny Hansen sier:

  Du min godeste Eirik Wigenstad kan umulig være Liverpool suporter… Makan til dissing av egen klubb og dens supportere har jeg aldri sett eller hørt!!! En unnskyldning er på sin plass!!!

 • MortenM sier:

  Må si meg enig med dere alle her. Helt på trynet elendig innlegg!!!!

  Scum-supporter, uopplyst, plastikk-supporter eller bare misforstått saken totalt????? Samme det for så dårlig innlegg at det blir komisk dårlig faktisk!

  Bra det er ekte og reflekterte supportere her inne som har gitt svar på «tiltale»!

  YNWA SUAREZ!!!!

 • Henning sier:

  Gjesteskribenten her (Eirik Wigenstad) har tydligvis ikke fått med seg videoen som sirkulerer på Youtube, hvor Patrice Evra lirer av seg gloser som «motherfuckings niggas»… Så jeg skjønner ikke de som skal forsvare Patrice Evra, når han er enda verre selv? Bevisene finnes der mot Patrice Evra, men det er ikke fremlagt NOEN bevis mot Suarez…! Svaret gir seg selv, Patrice Evra er _beviselig_en rasist, og alle som fremdeles angriper Suarez ham har bare ikke intelligens nok til å forstå det… Men lykke til videre, ditt neste innlegg blir sikker MYE bedre! 🙂

 • Espen Sandengen sier:

  Arrrrrgh, beklager tekstforfatter, men jeg kjenner jeg vrir meg i smerte av å lese det du skriver. Jeg ble irritert etter å ha lest første setning, men på en grasiøs måte klarte jeg å pine meg gjennom hele innlegget.

  Du dreper fotballen, du dreper sjarmen og du dreper det jeg elsker med den: Bunnløs supportervrede i bunn av en ivrig og lojal supporter som vrir seg i smerte av alt som går mot ens lag.

  Jeg har aldri vært et så stort nervevrak, jeg har aldri gledet meg mer og jeg har aldri vært så spent før en fotballkamp, slik jeg var før FA-cupkampen mot United. Mest av alt for det herlige lydnivået som suste gjennom surroundanlegget mitt den kvelden, da jeg såvidt hørte kommentatoren når Evra hadde ballen. For min del handler ikke dette med Evra om at han sa ifra, det var riktig av han – og det skal han ha ros for. Han var tøff! Man skal kjempe for sin sak. Og, jeg har valgt å ikke velge en side i saken, for det er patetisk å høre på diskusjonene rundt saken. Liverpool gjorde en megatabbe, med og offentlig velge å støtte han i tjukke ordlag, slik de har gjort. Flaut åssen de har håndtert saken. Suarez gjorde en megatabbe, utifra hva som har blitt fremlagt i media – men for meg handler det om måten Evra tok dette opp på og måten (nok en gang, slik det har kommet frem i media) FA håndterte saken på. Det første Evra gjorde, var å løpe ut til den første, franske reporteren han fant – og buse ut med «historien» sin, noe som ble fremlagt utrolig feil. Han kunne gjort det på den ordentlige måten, da tror jeg alt hadde vært mye lettere.

  Og om supportere ikke skal få lov å støtte sine spillere på en helt normal og lojal måte, syntes jeg du har et forvrengt supportersyn. Og ja, jeg velger å kalle piping normalt og lojalt når det går utover våres spillere; det er normalt å pipe på motspillere når de gjør ting som går ut over vår egne. Og at du presterer å kalle det indirekte rasisme er latterlig. Det er nettopp den vrangforestillingen av rasisme de fleste besitter! At alt skal bli tatt rasistisk irriterer meg til jeg blir svart i toppen.

  Idag har jeg på meg svart joggebukse, og jeg går i klasse med en mørkhudet. Indirekte rasisme? En kamerat av meg farget håret sitt mørkt for ikke lenge siden. Indirekte rasisme? Nei. Det er like latterlig som dine paralleller med at piping er indirekte rasisme; for det er NORMALT!

  Etter at Gareth Bale divet som en idiot rundt på Anfieldmatta igår, ble han og pipet på. Tok du også det som indirekte rasisme? Nei, selvfølgelig gjorde du ikke det – men det er for å sette det litt på spissen.

  Men uansett, no offence tekstforfatter, du skal selvfølgelig lov å ha din egen mening, men det du presterte å skrive høres ut som en United-supporter, og jeg stiller spørsmål til din supporterglede, om dette tar knekken på deg.

  Og om du virkelig er Unitedsupporter, kan jeg skjønne det. Jeg hater å være på fotballkamper der det pipes mot mitt lag. Jeg har lyst å kappe hodet av enhver supporter som piper på det tidspunktet, og helt ærlig må jeg si at jeg gruer meg til helgen, da jeg reiser til Manchester for å se kampen. Jeg gleder meg som en unge, men samtidig gruer jeg meg – for skal reise med pappa og onkelen min; og må dermed sitte på Unitedsiden. Forventer endel piping mot Suarez, og enda jeg vet at jeg må holde kjeft under hele kampen, kommer jeg til å irritere meg noe jævlig over det.

  Takk for meg, og god natt.

 • Svenn Hauge sier:

  Suarez dømt? LANGT I FRA!! Han ble fucked av FA, noe som er meget vanlig! 99% blir «dømt» om FA beskylder dem for noe. Deretter er det et faktum at INGEN tror Suarez er rasist – ikke engang Evra.
  Vi må komme oss bort fra dette hykleriet snarest! Det er ingen grunn til at det ene ordet skulle være værre enn det andre så lenge det ikke dreier seg om «Boy» «Nigger» eller andre klart rasistiske ord.

  Om det så er rett å bue på Evra??? Soleklart! På samme måte vil Manure fansen bue på Suarez til lørdag!
  Og hva F*** er problemet med det!

  Jeg er sørlending – og dermed vant med sørlendingenes høflige applaus når noen utfører mirakler. Men jeg ønsker på ingen måte denne formen for «utagering» på Anfield!

  Anfield skal være ei heksegryte som motstanderne overhodet ikke skal føle seg velkommen i!
  SPESIELT scums! Og der igjen SPESIELT Evra!!! Uansett hvordan man ser på det; Evra har selv sagt at han ikke tror Suarez er rasist – likevel velger både han og klubben hans å kjøre denne saken, vel vitende om at værre saker sies i hver eneste kamp.

  Anfield publikummet oppførte seg strålende under kampen . ikke engang FA fant noe å utsette på dem! Også skal vi høre slikt sludder fra våre egne???

 • Stein Tangen sier:

  E nå innponert øve att ein drittsekk(evra) kan få oss alle til og reagere som vi gjør.Ho bestemor sa alltid att tullballar skal man tie i hel.(veit ikke eg heilt kva som e best)
  Når me ser på kva Evra steller til på banen som scum spiller eller på landslag så e de ikke møkje og ropa hurra for.
  KRIGEN MOT SCUM SKAL ALDRIG FORSTUMME PÅ ANFIELD.YNWA

 • Truls sier:

  Jeg har noen poenger her som jeg ber dere svare på.

  1. Ser dere mener hele dommen er latterlig. For de som så kampen på Anfield i oktober, var det ingen tvil om at Evra ble ordentlig opprørt av kommentaren(e) han fikk av Suarez. Det er ingen som mener Suarez er rasist (det er kun medieskapt), men han kom likefullt med rasistiske kommentarer. Han er IKKE dømt for rasisme, men dømt for å ha kommet med rasistiske kommentarer. Han har innrømmet å bruke ordeet «negrito», noe de fleste Liverpool-fans ikke virker å ha fått med seg. Kanskje det er et vennlig ord i Søramerika, men hvordan kan noen påstå det var vennlig ment i en kamp mellom Englands to største rivaler? Ja, Evra provoserte Suarez, men det er ingen unnskyldning man kan bruke, ettersom dette er helt normalt på engelske fotballbaner. Rasistiske kommentarer er ikke eller skal i alle fall ikke være det.

  Mener dere allikevel at Suarez ikke burde blitt straffet? Ja, FA statuerte et eksempel, og man kan godt diskutere om lengden på straffen og slikt var riktig, men det er en helt annen sak.

  2. Noen sier at Evra er en sytepave og flere ganger tidligere har kommet med rasismeanklager tidligere. Dette er feil. Etter kampen mot Chelsea for noen år siden var det Uniteds støtteapparat som kom med anklagene, og i en kamp mot Liverpool (Steve Finnan) var det utenforstående leppelesere som kom med beskyldningene.

  3. At Evra var mislikt før denne saken er greit. Men hva har han gjort galt her? Er det så galt å si ifra? Og du som mener at saken hadde blitt bedre om han ikke hadde sagt noe til fransk tv rett etter kampslutt, hva ville forskjellen virkelig vært da?

  4. Liverpool-supporternes buing på Bale kan ikke sammenliknes med Evra. Buingen på Bale er noe som skjer på fotballbaner rundt omkring i Europa. Evra har blitt plassert i en gapestokk av Liverpool-fans. Evra, som faktisk er offeret i denne saken. Det kan godt hende han hadde blitt buet på uansett, men ikke i nærheten av samme nivå som på Anfield for halvannen uke siden. Han ble buet på fordi han står opp mot rasisme. Det er feil.

  Og til slutt: Hva hadde Liverpool-fansen sagt om dere stod på den andre siden av gjerdet, f.eks. at Wayne Rooney hadde vært i Suarez’ situasjon og Glen Johnson i Evra’s?

  Liverpool, både klubben, manageren og fansen, har siden denne saken kommet opp bestemt seg for at Suarez skal være uskyldig uansett hva. Ørlite gangsyn hadde ikke vært å forakte.

  • Stein Tangen sier:

   Evra offer for sitt eget skitne spill de i så fall.hold deg til saken gutt.treng du opperasjon for og få gangsyn så sjå gule sider under øyenlege,me som e svorne fann ser ikke de som du sier du ser -ha ein fine kveld.

   • Truls sier:

    Du ber meg holde meg til saken? Herlig ironi. Kunne du heller ha svart på det jeg faktisk spurte om deres syn på?

     • Truls sier:

      «Din e-postadresse vil ikke bli publisert.»

      Fint at dere holder det såpass saklig her inne at det ikke går an å være anonym.

      • Brynje sier:

       JA, DET beklager jeg, tenkte jeg absolutt ikke på i det hele tatt 🙁
       Beklager.

       Uansett, kommer man inn her på besøk som du har gjort så settes det pris på en god diskusjon, så besøket deres er positivt *Brannslukking* 😉

       PS!
       Anonymitet er forøvrig feigt 😉

  • Espen Sandengen sier:

   Kjære United-supporter som prøver å redde o’store Evra’s ære:

   1. Uansett hva som ble sagt, er det latterlig hvordan prosessen har vært. Ihvertfall slik den er fremlagt i media, og dette er selve bunnargumentet på hvorfor dommen er latterlig. Hvordan kan en person dømmes så hardt, ut ifra kun et fattig vitneutsagn fra fornærmede? Det virker som intet annet enn en pompøs avgjørelse.

   Ikke prøv deg på «ikke dømt for rasisme» kortet. Hva er han da dømt for? Veskenapping? Biltyveri? Nei. Rasisme. Med en gang tiltalen ble reist, ble han fremlagt som en rasist. Det kan du ikke si noe på. Det beviste engelsk media etter at dommen ble kjent, og lusne Unitedsupportere som langt ifra kan holde seg på et diskusjonsnivå.

   2 & 3. Hadde han vært mann, hadde han tatt opp saken på en ordentlig måte, via støtteapparatet sitt, så ville ikke saken blåst seg så inn i helsikkes opp. Men annen kan vel ikke forventes av en United thug. Motsigelser er både han og FA og gode på. Slik de legger frem saken, er han rasist. De serverer media noen reale sukkerbiter, så de kan slå til med megaoppslag om megarasisten Suarez. Men Evra tror jo selvfølgelig ikke, for å redde litt av sitt eget skinn at Suarez er rasist, og FA presiserer jo at det ikke er en rasismedom, enda det er akkurat det de dømte han for ;);));)));););)));;)

   4. Jeg tror du siktet til meg. Om du leser innlegget mitt, skjønner du kanskje sammenhengen. Og hva annet forventer du fra Liverpool hold? For oss er han selvfølgelig et offer, han er jo hele grunnen til at denne saken er blåst ut av proporsjoner.

   Og du tror virkelig ikke Suarez vil bli stilt i gapestokk av Unitedfansen til helgen? Dæven, du er overtroisk. Märthas engleskole passer deg, virkelig.

   Og i dine to siste avsnitt beviser du nok engang at du har fulgt lite med på hva en god del av oss Liverpoolsupportere har prøvd å sagt; Suarez gjorde en feil i kampens hete, men saken ville aldri vært blåst opp så jævlig om den hadde blitt tatt opp på en ordentlig måte. Det han gjorde holder til på barneskolen. Men det er vel ikke noe nytt i Unitedrekkene, vel.

   • Truls sier:

    «og lusne Unitedsupportere som langt ifra kan holde seg på et diskusjonsnivå.»
    «Men annen kan vel ikke forventes av en United thug.»
    «Dæven, du er overtroisk. Märthas engleskole passer deg, virkelig.»

    Når du ikke gidder å holde dette saklig orker jeg ikke dette her. Takk for meg.

    • Espen Sandengen sier:

     Det er egentlig kun en reaksjon på min mening om hvordan den generelle skaren av Unitedsupportere har valgt å vinkle denne saken.

  • Svenn Hauge sier:

   #1 Er det noen tvil om at begge ble opprørt? Er det tvcil om at Suarez var den eneste som i løpet av kampen forsøkte å være forsonende?

   #2 Evra ER en ufordragelig type, uansett om dere i Man U liker ham! Beviset alle andre finner for det er bl.a hans opptreden på landslaget

   #3 Om Evra hadde vært noe som helst likendes som person hadde han klart å godta – ihvertfall etter en dag eller to – at dette overhodet ikke var rasistisk. I stedet står både han og klubben hans på for å få Suarez dømt.
   Dersom du har tvilt litt, dette vil gi presedens for hva spillere og klubber vil beskylde folk for! Lettere måte å få utestengt nøkkelspillere på finnes ikke!
   Til og med rene overfall på banen gir skjelden mer enn 3 kamper karantene! Tenk litt over det!

   #4 Hvem er satt i gapestokken sa du???
   Om noen i det hele tatt er satt i noen gapestokk er det Suarez!!! For et ord som er vanlig og naturlig i hans hjemland er han altså blitt uthengt som rasist!!!! Samme hvordan du pakker det inn, det er nettopp det han ble!
   Og det er klart at stempelet ikke kunne fjerne selv om klubben hadde anket, som kjent var avgjørelsen absolutt, og det eneste som klubben kunne oppnå var en ny vurdering av lengden på utestengelsen, ikke avgjørelsen!!!

   Gangsyn er det flere som mangler generellt, og i denne saken spesiellt!!!

   • Truls sier:

    1. På generelt grunnlag mener jeg at den personen som har kommet med de verste utsagnene er den som burde være forsonende. Vet ikke hvor ofte dere ser United, men Evra pleier aldri å bli så opprørt som han ble da.

    2. Ja, det kan godt være. Poenget mitt er at han aldri har spilt «rasismekortet» tidligere.

    3. Det var allikevel en rasistisk kommentar. Det er et faktum som selv Suarez har innrømmet. Antall ganger han har sagt det er ord mot ord, men Evra har helt siden intervjuet med fransk tv hevdet at Suarez sa det mange ganger.

    Når det gjelder utestengelsen og lengden på den, er ikke det noe jeg ønsker å gå innom her siden det er en helt annen sak.

    4. Media har kanskje uthengt han som rasist ja, samt enkelte supportere både av Manchester United og andre lag, men folk flest tror ikke at Suarez er rasist. Det er kun noe Liverpool-fansen har valgt å tro.

    Det endrer imidlertid ikke det faktum at Liverpool-fansen har satt Evra i gapestokk, og det er det som er poenget mitt. Uansett hvor mye dere misliker mannen har han ikke gjort noe galt i denne saken her.

    • Brynje sier:

     Evra er ikke satt i noe mer gapestokk enn dere Man U supportere har satt Suarez i gapestokk heller, dette går begge veier og det vet du like godt som meg.

     Lørdag vil 70.000+ tilskuere bue det de er kar om gjennom 90 min (om han starter) det er like naturlig som at Evra ble buet på på Anfield og sånn «skal det også være» syns jeg.

     PS!
     Hva synes du om lengden på karantenen da om jeg kan spørre deg om det? For lang? For kort?

     Litt over her så nevner du «hva om det hadde vært motsatt» – ja, kan jo kjøre den rett i retur til deg faktisk……

     PS2!
     Vi etterstreber seriøsitet her inne så vi ikke blir nye VGDebatten eller lignende og forsøker holde stien ren, men det har utartet seg litt i dag ser jeg.
     Som nevnt i stad, helt fair og ok at du/dere kommer innom og diskuterer, at noen går litt langt får vi bare beklage.

     Liverpoolblogg

     • Truls sier:

      Forskjellen er at Suarez er dømt for å ha kommet med rasistiske kommentarer, mens Evra kun har fortalt at han har vært offer for det. Sånn sett mer naturlig at Suarez blir satt i gapestokk, selv om han av mange ikke blir det. Det er ikke mange kommentarer her inne hvor Evra ikke blir slaktet, selv om – og jeg gjentar – han ikke har gjort noe galt i dette tilfellet. Om dere misliker/hater han fra før bryr jeg meg ingenting om (på samme måte som at dere driter i om vi gjør det samme med Carragher etc).

      Lengden på karantenen mener jeg er helt riktig for å ha kommet med rasistiske bemerkninger. Det finnes bare én måte å få det ut av fotball på, og det er knallharde straffer. Det går an å være uheldig og vise knotter i en duell, bli sendt av banen og få tre kampers utestengelse, men å komme med kommentarer om en persons hudfarge hører ikke hjemme.

      Vil også si at fotballklubben Liverpool har bidratt mye til hvordan denne saken har blitt oppblåst. Makan til behandling av en sak skal man lete lenge etter. Hadde Liverpool, med Kenny Dalglish i spissen, sagt «vi støtter spilleren Suarez, men har han sagt noe på banen som ikke hører hjemme der er han nødt til å ta straffen for det», ville saken vært ute av verden mye raskere enn det den nå er. Klubben har bidratt til hvordan supporterne tenker i denne saken ved hjelp av latterlige pressemeldinger blant annet, og senest i går – ETTER at straffen er sonet – forteller Dalglish at Suarez aldri burde blitt utestengt i utgangspunktet.

      Nå er saken ferdig, og den kunne vært ute av verden, men måten Liverpool som klubb har oppført seg på gjør at den fortsatt lever som om det skulle skjedd i går. Det har Liverpool minst like stor skyld for som media etter min mening. Liverpool kunne rett og slett ikke gjort det på noen verre måte.

      Om saken hadde vært snudd på hodet er jeg helt sikker (i alle fall håper jeg inderlig det) at Manchester United som klubb hadde taklet det på en helt annen måte.

      For å ta Wayne Rooney-banningen foran kamera i fjor som et eksempel (uten sammenlikning for øvrig). De fleste mente det var en latterlig straff, og det sa også Sir Alex Ferguson, men etter at karantenen var over snakket ikke en gang en grinebiter som han om det lenger.

      Det er selvsagt umulig å si hvordan jeg (og dere, forsåvidt), hadde tenkt om situasjonen hadde vært snudd på hodet, men det jeg er rimelig trygg på er at Manchester United hadde løst saken annerledes, og derfor mener jeg også supporterne ville gjort det samme.

 • Hallingen sier:

  Har lest godt gjennom denne saken, fra flere vinkler. Men med 34 kommentarer ovenfor er vel det meste sagt? Jeg signerer iallefall på de.

  Syntes spesielt det Dave Usher skrev i The Kopite blottet Evra sin versjon(er) ganske bra, samtidig som han analyserte bra hvordan F.A behandlet saken. Kanskje litt Liverpool vridd, men er ikke til å legge vekk at han tok Evra og F.A godt på senga.

  Suarez har sagt at han kun en gang brukte ordet Negro, og at han ikke mente det rasistisk (ettersom det ikke er rasistisk ment i Uruguay, der har de klart å komme seg over det pisset med at folk er forskjellige og at noen skal bli behandlet annerledes grunent hudfarge. Der er det ETT folk). Evra skal angivelig ha sagt noe på Spansk som på Engelsk er meget grovt, mens på Spansk kan det tolkes begge veier. Her valgte F.A å stole på kanskje den minst troverdige personen i England. Suarez derimot på akkurat samme vilkår ble dømt. Samtidig hevder Evra å ha bli kaldt negro (eller først var det nigger, så var det negro) 7 til 10 ganger. På det tidspunktet Suarez hevder å ha kalt han det, virker ikke Evra særlig frustrert i det hele tatt. Det gjør han imidlertid tidligere, hvor han var i krangel med både Kuyt (som anklaget Evra for å overspille) og Suarez.

  Ingen, hverken Kuyt, Hernandez, dommeren, Rio, eller noen andre skal ha hørt Suarez si negro. Evra hevder han sa: «Ok, svart, svart, svart» mens de var inne i straffefeltet. Da burde andre enn bare Evra hørt det. Evra endret også versjonen sin i løpet av kampen (i følge dokumentet til F.A), så endret han versjonen sin senere igjen i et intervju med en Fransk radiokanal, og så senere igjen når han var i høring hos F.A.
  Han fikk også mulighet til å ta med videoopptakene hjem å se de flere ganger, og F.A sa blant annet at Evra var mer troverdig fordi hans versjon stemte best med videoopptakene. Suarez ble bare sendt inn i høringen – uten å ha noe særlig peiling på hva som skjedde.

  Alt F.A foretok seg her var en ren vits. Du hører om et 115 siders dokument, så da er det godt begrunnet? Absolutt ikke! Leser man gjennom rapporten så har man hodet fullt av spørsmålstegn bare man er halvveis! Samtidig er 8 kamper helt latterlig, da 4 kamper er passende med straffen i forhold til handlingene om man leser reglene.

  Vi/jeg velger å stole på Luis Suarez, og det betyr av Evra er en løyner. Han er en drittsekk, har aldri vært likt på Anfield og valgene hans og fremgangsmåten hans i denne saken er urettferdig for L. Suarez og dårlig gjort. F.A ikke noe bedre.
  Vi snakker også Liverpool – Man United, det er ikke to bestevenner vi snakker om her. Det er helt naturlig å bue på Man United spillere, og når vi har en ekstra stor gjøk, da må man jammen regne med å bue. King Kenny har vært kjent med supporterkulturen i England i 30 år, og han syntes det var det mest naturlige i verden. F.A eller Man United sa heller ikke noe på det. Tror nok ikke heller Suarez (helt riktig, siden de velger å stole på Evra) får noen varm velkomst av Man United fansen.

  Noe av det som irriterer meg mest er dog medias dekning. Måten de ikke gidder å ta seg noe innsikt av å se ting fra begge sider, men heller publiserer: RACIST! på forsiden gjør meg forbannet.

  – Walk on!

  • Hallingen sier:

   Har faktisk valgt å boikotte Daily Mirror, etter den ufyselige overskriften de hadde om Suarez. (En av få «sladre aviser» fra England som jeg faktisk leste litt i før.

   • Hallingen sier:

    Samtidig fikk også de hærlige gutta i Top Gear mye pepper og BBC måtte ut med offentlig beklagelse og alt mulig fordi de hadde en vits om Mexikanere. Når dette i britisk media blir sett på som «rasistisk» (selv om det er vanlig i England med stereotypi vitser – en del av kulturen, akkurat som kulturen er annereledes i Uruguay).
    Så vidt jeg vet sa Evra også; forbanna Sør-Amerikaner. Her går det også på at Evra snakker nedsettende om Suarez sin etniske bakgrunn. Top Gear fikk pepper for det – Evra slipper unna. INKONSEKVENT!

    • Hallingen sier:

     Blir mange svar til meg selv her nå, men får ta opp det jeg nevnte med forbanna sør-amerikaner.
     I følge regelverket så skal vel dette sammen med gå å k*ull søstera di/din søsters f*tte (som F.A valgte av en eller annen grunn å tro på at Evra bare sa helv*te heller, uten å si det til noen – hvorfor skal en franskmann som snakker engelsk si det på Spansk?) føre til brudd på reglene – noe Suarez også ble straffet for. Nok en gang – INKONSEKVENT

 • Tony Holm sier:

  Jeg lurer på om «offeret» Evra hadde brydd seg like mye hvis Suarez hadde sagt: Du er jaggu meg den styggeste fotballspilleren i Europa. Hudfarge er noe alle har, men det å være stygg er noe som er mindre vanlig, da alle hudfarger har sine vakre og stygge elementer. Selv tipper jeg at Evra hadde smilt til Suarez, men når en uheldig uttalelse nærmer seg noe om hudfargen, da blir det ramaskrik. Rasisme er en uting, men når ord som negrito og mokkamann blir hauset opp som rasehat, da er det tungt å åpne munnen. Selv har jeg sluttet å si svarte faen når jeg slår kneet i bordkanten, i frykt for at jeg skal bli straffet som rasist.

 • Kjetil sier:

  Evra får som fortjent spør du meg. Skal vi applaudere **»*#%¤*»%en da??? Nei, la de som vil (meg inkludert på Fa cup kampen) bue «#¤%/en tilbake til steinalderen. Ærlig talt… dette her er ikke en politisk korrekt konkurranse, heller et IDIOTISK utsagn fra en drittsekk av en spiller på et MØKKALAG som alle EKTE LFC supportere burde hate som pesten.

 • Alexander sier:

  For noe piss!!

  Suarez kommer desverre til å få akkurat samme behandling på O.T. Du nevner at 40’000 personer piper på Evra, på O.T. kommer mer enn 70’000 til å pipe på Suarez.

 • Sarangan Koneswaran sier:

  ET SKANDALE INNLEGG!!!!!

  Mann, du er helt utpå jordet. Hva mener du The Kop skulle gjøre? Gi han trampeklapp?

 • Magnus Løkken sier:

  Om ikke buing på tribuner er lov gir jeg opp. Kjærlighet og hate ER en del av fotballen! Karer som tjener flere millioner i uke burde tåle slikt.

 • Werner sier:

  Suarez kommer tel å få pipekonsert på OT,dæm veit han e go å en trussel før Scum forsvaret…Evra fikk pipekonsert før at han e en utidig speller som like å komme me beskyldninger i hytt å pine…vesst man ikje tåle piping på sæ når man spelle store kampa kan man bære legge opp …å når man spelle før Scum så må man tåle det!!! Ingen like søppel å Scum e søppel…

 • T-Man sier:

  Her skyter du laaaangt over mål med innlegget ditt. Evra er kun ute etter å på så mange kampers karantene som mulig i en sånn sak, og fortjener all den buingen som overhode er mulig. Det foregår drittslenging som bare faen i alle kamper uansett divisjon og land. Vi kan ikke blande et ord som negrito i kampens hete som rasisme, og det er selvfølgelig evra enig i. Han gjør som mange drittsekker i fotball gjør, utnytter situasjonen og får 8 kampers karantene på suarez. DET ER IKKE SYND På EVRA……. han sover ikke dårligere om natten, gråter seg i seng eller må gå til psykolog pga ordet negrito fra suarez. Han fortjener all dritt som en hvilken som helst motstander, uansett om han er mørk eller ikke. Men bra vi klarer å skille elpe og pærer her FA. 8 kampers karantene for ordet negrito mot 4 kamper for balotelli for faen meg nesten å vansiret en annen spiller midt i trynet…………. får nå indelig håpe at han ikke blir buet på ved neste annledning 🙂

 • Simon sier:

  Føler meg ganske sikker på at Suarez vil få høre det som bare det på OT til helgen. Det er rett og slett en del av fotballen. Det skjedde for eksempel med Bale i går. Aston Villa synes jeg har vært stygge på det denne sesongen. Har sett hjemmekampene mot Liverpool og Man United og å bue mot tidligere spillere som har vært gode for klubben og skapt gode inntekter synes jeg er flaut. Ingen av de som gikk så spesielt kontroversiellt heller… Var ikke akkurat noen Torres og de gikk begge til ca 20 mill pund, noe som må kalles gode penger for Villa. Slik type buing er stygt, men å bue mot spillere som publikum har lagt seg for hat er normalt. Er som å lansere Gary Neville som Liverpool manager. Det skjer bare ikke at slike spillere får gode velkomster. Kan for all del spørre seg om Evra fortjente det, bortsett fra rasismesaken. Noe jeg mener han gjør(Frankrike, kysse man united emblemet foran The Kop), for han er ikke god til å gjøre seg selv populær. Alt i alt en forventet velkomst og takk for sist. Hva trodde du? Stormende jubel?

  • Brynje sier:

   Det er ikke noe og lure på en gang, folk som tror noe annet er naive, at best…. Blit unison buing gjennom hele kampen selvsagt – naturlig nok, de føler de har rett, vi føler vi har rett… Sånn det skal være det…

 • Tommy sier:

  Grunnen til at verken Evra eller FA sier at de tror at Suarez er en rasist er fordi å være rasist betyr at man noen raser er mindreverdige enn andre. Det tror jeg nok de fleste skjønner at Suarez ikke er, men han er dømt for å ha kommet med rasistiske kommentarer til Evra. Stor forskjell!

  • Brynje sier:

   …..ja, ring til engelsk media og fortell det samme, for de har dømt han som tidenes rasist i spaltemeter etter spaltemeter og det ER så jævlig forferdelig og urettferdig…
   Og 95% av leserne hopper på og tilslutt så tror de det….

   *Idioter*

    • Brynje sier:

     True, true…

     Evra kunne dog vist litt klasse fra dag én, tatt en snakk med støtteapparat, Suarez eller hva enn, oppklart saken fremfor og syte som om han hadde fått et spadeskaft opp der sola aldri skinner, tre ganger…

     Men klart, slik det ble så ble vel rådet fra Fergie og co og mate dette mest mulig så Suarez skulle få lengst mulig straff.

     • Tommy sier:

      Ja, både Evra og Anton Ferdinand kunne selvfølgelig bare ordnet opp i problemene med Suarez og Terry etter kampen. Men til og med spillere er mennesker og har grenser for hva de kan bli kalt. Og hvis Evra snakker sant så er det vell ikke rart at han reagerte så sterkt som han gjorde? Man kan selvfølgelig se på saken og om FA hadde en stor nok bevismengde til å felle en dom over Suarez. Men i følge rapporten og i regelverket så er det ikke Evras ansvar å finne nok bevismengde til å overbevise komiteen, men FA. Dermed er det heller FA og regelverket man må forandre, og ikke det at folk reagerer på det de opplever som støtende og rasistiske bemerkninger.

      • Brynje sier:

       «You black Cunt» (om det VAR det som ble sagt) er noe av det verste du kan si til noen i England..

       Ordene som falt mellom Evra og Suarez kan man lett si er kulturkræsj og at Suarez burde tenkt seg om både en og to ganger, men i kampens hete så er det, ja, hett..

       Anyhoo, Suarez har fått sin straff og sonet sin dom, det jeg synes er leit som faen er at han nå har fått rasistryktet på seg og er i manges øyne en jævla rasist…

       DET er bare trist, for det er noe av det verste man kan bli kalt….

     • Truls sier:

      Evra syte? Med unntak av intervjuet til fransk tv har han ikke snakket om det til media i det hele tatt. Rett etter en så het kamp er det også fort gjort å si det på intervjuet etterpå, siden han sannsynligvis fortsatt var opprørt over det.

      United og Liverpool fikk begge munnkurv fra å uttale seg om saken så lenge etterforskningen pågikk, og den munnkurven har i alle fall United holdt. Verken Fergie eller Evra eller noen innad i United har matet dette best mulig, det blir intet annet enn grunnløse påstander.

    • Morten Storevik sier:

     Herlig naivt Tommy.

     Hvor stor tror du MU sin PR avdeling er og hvor mange timer tror du ikke Evra ble drillet i hva han skulle og ikke.

     Når det er sagt. Suarez ble dømt for å sette et eksempel, er det noen her som tror straffen hadd blitt like streng om de var snakk om Cahill og Ba?

     Fasinerende hvordan en kan bli dømt på ubevitnede utsagn, og en annen (Terry) slipper unna med ….. Å bli fratatt et stykke tøy.

     Gleder meg til fortsettelsen…altså neste ord-mot-ord sak.

     • Tommy sier:

      Er selvfølgelig trist hvis Suarez blir stemplet som en rasist, men å si «jeg sparket deg fordi du var svart» i tillegg til bruk av rasistiske bemerkninger 6 andre ganger i en opphetet stemning mellom to spillere kan vanskelig bortforklares med kulturelle misforståelser. Men han har fått sin straff og man burde da prøve å legge saken bak seg. Litt av problemet da er Dalglish stadige kommentarer rundt at alt er feil osv som gjør at saken til stadighet kommer opp igjen…

      Morten, jeg tviler på at det er veldig hold i de useriøse konspirasjonsteoriene dine. Men hvis dette hadde vært en ord mot ord sak så tviler jeg på at Suarez hadde blitt dømt. Står svar på hvit i rapporten at denne saken ikke er Suarezs ord mot Evras, men en rekke vitneutsagn av blant annet Kuyt og Dalglish. Men på hvilket grunnlag Suarez ble dømt på burde ikke gå ut over Evra. Det er FA som har fått folk til å vitne og som har funnet grunnlag for å gi Suarez en dom. Både bevisene og straffemengden er innenfor regelverket for å dømme selv om det muligens ikke ville holdt i en domstol.

      • Hallingen sier:

       «Er selvfølgelig trist hvis Suarez blir stemplet som en rasist, men å si “jeg sparket deg fordi du var svart” i tillegg til bruk av rasistiske bemerkninger 6 andre ganger i en opphetet stemning mellom to spillere kan vanskelig bortforklares med kulturelle misforståelse»

       Det er her problemstillingen oppstår. Dette er totalt forskjellig fra hva Suarez hevder. Skal Liverpool stole på vår nr.7, eller Evra – Man Uniteds kaptein med en heller turbulent historie (Suarez har vel kanskje det han også.)

 • Arild MaxXximA sier:

  Er det ikkje også bevist i denne omtalte «rapporten» at evrasvinets første ord til dommeren etter kampen var at Suarez hadde kalt ham N*GGER 10 ganger…? Og når avhørene begynte, så modererte han seg, og sa at Suarez hadde sagt «negro» 7 ganger?? Er det rart at vi stiller oss tvilende til troverdigheten i evrasvinets ord??

  Og hele begrunnelsen for dommen var jo vel at FA mente at evrasvinet hadde forklart seg på en rolig og behersket måte, mens Suarez hadde virket oppkavet og rotet med detaljer?? Ja, SELVFØLGELIG er evrasvinet rolig og behersket, for han og onkel whiskeynose og et par rådgivere hadde vel sittet kveld etter kveld og planlagt og gått gjennom hva han skulle si, ord for ord.

  Suarez derimot hadde ALT å tape på denne saken, i og med at han risikerte å bli uskyldig dømt på bakgrunn av evrasvinets påstander. SELVFØLGELIG var han oppkavet, siden han kunne risikere både utestengelser og bøter på feil grunnlag.
  Vi har vel alle sett kor energisk og engasjert Suarez er på banen, hvis han føler seg urettferdig behandlet, og eg tipper det var det samme Suarez-engasjementet vs de nøye innøvde ordene fra evrasvinet som gjorde at FA-pampene valgte å tro på Scum-spilleren…..
  Hadde denne saken havnet i rettsvesenet (som Terry-saken), så ville Suarez ALDRI blitt dømt til noe som helst, uten beviser.

 • Eirik Hoverud sier:

  I mine øyne er gjesteforfatteren helt på bærtur.
  Som nevnt; Evra blir ikke buet på fordi han er et offer for rasisme, men pga at han fra før er upopulær, og i tillegg til at det var pga Evra at Suarez fikk 8 kampers karantene.
  Jeg har lagt merke til, de siste årene, at Evra har blitt mer og mer sytete og grinete ute på banen. Han skal alltid bort til dommeren, ikke den eneste dog, men han er en av dem som skriker og klager mest. Kroppspråket hans, når en avgjørelse går mot han eller Utd, er rett og slett motbydelig. Ekkelt. Hver eneste gang.
  Tilbake til saken; å bli buet på skjer jo overalt, og det er mange forskjellige grunner til at spillere blir buet på.
  Igjen, gjesteforfatteren bommer grovt, og jeg mener at Suarez også er et offer i saken. Det virker lett å gi strenge straffer i saker som denne, men det virker vanskeligere slå ned på det som skal bli slått ned på ute på banen.

 • Eirik Wigenstad sier:

  Hei! Ser at innlegget mitt har generert stort interesse, debatt er bra!

  Misforstå meg rett, jeg er ikke prinsipielt i mot buing mot andre spillere. Jeg er enig i det mange skriver om at dette er en del av spillet. Jeg hadde derfor ingen problemer med at det ble pepet mot Bale i gårsdagens match etter at han filmet i situasjonen med Agger. Jeg har heller ingen problemer med at det pipes mot Evra i lys at han er Uniteds kaptein, og at han tidligere har gjort sitt for provosere Anfieldpublikumet. Jeg mener likevel at pipingen mot han forrige lørdag var feil, fordi at det var en direkte referanse til Suarez-saken.
  Jeg mener at dersom man klarer å sette til side sine følelser for både Liverpool og United burde man kunne se at det er uheldig å pipe mot Evra slik situasjonen stod. Dette blir en form for tribalisme hvor man blindt tar parti med sine. Som jeg skrev, å støtte laget er en ting, men hva med å synge Suarezsangen i stedet for å pipe mot Evra? Det utrykker støtte til Suarez, samtidig som ikke krenker Evras rett til å ble støtt av det han opplevde som rasisme.

  Når det gjelder flere av kommentarene på kommentarfeltet synes jeg de fremstår som svært lite reflekterte og unyanserte. Jeg mener man burde kunne klare å holde diskusjonen på noe høyere nivå enn dette. Det er lov å være uenige, og noen ganger er det nok best å være enige om å være uenige.

  Twitter: @Eirikwigenstad

  • Espen Sandengen sier:

   Så det du mener er at det kun er en side av denne saken? Du mener at publikum direkte er rasister når de piper? For det er eneste grunnen jeg kan finne til at de etter din mening ikke skal pipe. Skal vi støtte han? Nei, selvfølgelig ikke. Du kan ikke forvente så veldig mye annet fra et hjemmepublikum etter dette, uansett sak. Du vansirer forklaringen din med hvorfor det ikke skulle vært pepet med lange, flotte setninger.

  • Krister sier:

   Hvorfor skal man sette tilside sine følelser for laget? Det er jo det dette i bunn og grunn handler om; støtte laget sitt (og med det de spillerne som tilhører det)
   Jeg kunne vært tilbøyelig til å være enig med dersom det var oppe og avgjort at Suarez er en rasist. Det er det ikke, og dermed er det «tvist» om saken, og jeg mener Anfield-publikumet i så måte er ved sin fulle rett til å bue ut Evra.

 • Tarald Jakobsen sier:

  Er enig med mye av det forfatteren skriver om Evra i denne saken. Han er faktisk et offer, og har ingen skyld i denne saken, men han er kaptein for vår største rival, og er en type det er lett å mislike. Det er vel grunn nok til å bue litt.

 • Morten sier:

  Ser at Erik ikke sier noe om hvilket lag han er supporter til, men det er vel ikke så vanskelig å se.
  Evra er ikke et offer, det er noe av problemet. Han blir kalt negro av andre (lag)kamerater, uten at det skaper problem, og han VET at det ikke er en rasistisk uttalelse. Han VET også at FA ville sett det annerledes, og det at Liverpool har banket United gang etter gang nå, har nok satt sine spor:Skal de ALDRI få revansj? Derfor griper han nok sjansen når den kommer.
  Hadde Suarez (som forøvrig har enn svart bestefar) kalt Evra «you fucking black cunt» hadde nok kontrakten hans med Liverpool blitt rimelig raskt fristilt. Men her har altså Liverpool FC valgt å tro på SIN ansatte spiller, ikke en rivals. Er det vanskelig for Erik og Truls å forstå. At Erik sier at FA har gjennomført en svært grundig og god etterforskning er feil. De baserer seg på avhørene av Evra og Suarez, og at Suarez forandret utsagnt og var tydelig nervøs, mente de var grunnlag for at han løy om sin mening med ordet negro. Dette blir bare feil, Erik. Bruk fakta.

 • OHK sier:

  For Liverpool supportere og Manchester U supportere er det lett å bli blind på saken, det som er mangelvare fra begge sider er total mangel på respekt. Det er ingen tilfeldighet at saken dreier seg om Evra og Suarez, begge har historier som forteller oss at det ikke er siste gang problemer vil oppstå. Har fra dag 1 støttet Suarez, skal mye til for at jeg ikke skal støtte en LFC spiller. Evra er uten tvil en fjott og en oppvigler, United burde begrave seg i skam over at han representere laget som kaptein. Uniteds første møte med Suarez førte til total ydmykelse, da han parkerte halve laget innenfor deres 16 meter. SAF nektet å snakke med pressen etter Anfield møtet, tilfeldig at saken mellom Evra – Suarez oppstod neste kamp ?? Neppe ! .. Evra var overgiret og fremprovoserte gloser som for mange var vell fortjent, undertegnede ville nok fortrukket en god gammeldags smikk. Men så er det dette med å representere klubben din da, fair play og være forbilder. Her feiler vi desverre totalt, klubben settes i et lys som ikke er Liverpool verdig.
  Har vert Liverpool fan siden tidlig 80 tall, og kan trygt si at hele mitt Liverpool hjerte gremmes over at klubben i det hele tatt skaper overskrifter som ikke har med sportslige prestasjoner å gjøre.
  Det som er sikkert er at etter at vi buet Evra , så vil Suarez få det hett på Old trafford. Skal vi vise hva vi føler om saken, vil de ha samme rettighet. Noe som de vil benytte seg av med all kraft !!.
  At denne saken dreier seg om raser er forferdelig dumt, siden lite smarte grupperinger vil benytte seg av saken og fore den med deres hat.
  Det som er hundre prosent sikkert er at den dagen Liverpool blir et utstillingsvindu for rasehatere, vil min fantid være over. John Barnes var mitt forbilde som ung 🙂
  Når det gjelder Suarez så mener jeg at han har brukt opp sin kvote med uheldige episoder, fremtiden bør bringe langt lysere overskrifter for at jeg skal overbevises at han er rett for Liverpool Football Club …

 • 1892 sier:

  Var på Anfield i nevnte kamp, og bua meg hes over denne fyren som med sitt vanlige fiksfaxeri fikk Suarez i trøbbel.
  Men kjære trådstarter: du kaller fa.. ikke meg for rasist av den grunn. Jeg kan jo informere deg at de fargede som satt rundt meg , bua akkurat like mye som meg!!
  Finn på noe annet du,synkronsvømming feks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...