Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 6-1 Brighton – (Selv)målkalas på Anfield

FA-cup på Anfield mot et Championshiplag. Alltid potensiale for giant killing, men ikke i dag. Selv om Brightonspillere scoret 4 mål og Liverpoolspillere bare scoret 3 ble det heldigvis 6-1 på resultattavla. Utrolige tre selvmål av Brighton i en og samme kamp førte til kalasseier på Anfield.

Vi skal likevel ikke ta noe bort fra Liverpools prestasjon. I en potensielt tricky kamp dominerte de røde fullstendig og lot aldri Brighton få selvtilliten og flyten til å skape noe farligheter for Liverpool. For referat og spillerbørs, les videre.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, Glen Johnson, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Jose Enrique, Jordan Henderson, Charlie Adam, Steven Gerrard, Stewart Downing, Luis Suarez, Andy Carroll.

Liverpool startet i høyt tempo, og fikk betalt allerede etter 5 minutter. Skrtel kom seg først opp på en glimrende Gerrard-corner og headet forbi keeper og inn i nettet. 1-0 og en glimrende start av de røde.

Brighton hevet seg litt etter målet og spilte seg inn i kampen igjen. Like etter 1-0 var Brighton farlig frempå, men Reina reddet avslutningen greit. Etter 15 minutter prøvde Gerrard ut skuddfoten fra ca 20 meter, og smalt den ca en meter utenfor målet til en sjanseløs Brighton-keeper.

Etter 17 minutter fikk Brighton et farlig frispark etter en klønete felling av Henderson, og LuaLua utnyttet det på best mulig måte med å kline ballen knallhardt ned i hjørnet forbi Reina. 1-1.

Suarez begynte virkelig å våkne etter halvspilt førsteomgang, etter å ha hatt en rufsete start på kampen. Uruguayaneren lagde flere ganger dribleshow inne i boksen til Brighton, som ikke klarte å holde følge med den lille magikeren. Etter 27 minutter ble det nesten scoring av det da Suarez enkelt skled gjennom forsvaret og avsluttet med utsiden av foten. Brighton får reddet «på streken» bak en sjanseløs keeper. Etter 31 minutter fikk Carroll en helt gyllen sjanse på hodet etter et flott innlegg fra Gerrard, men ballen gikk like over.

Da det så ut til at lagene skulle gå til pause på 1-1 fikk Liverpool en corner helt på tampen av omgangen. Etter et par returer dukket Johnson opp og headet ballen mot mål. En Brightonspiller på streken headet ballen i en medspiller og i mål. 2-1.

PAUSE

Liverpool fortsatte å dominere også i 2.omgang. Suarez fikk en gratissjanse etter 53 minutter da den klønete Brightonkeeperen bommet på ballen, men han fikk ikke ballen forbi siste forsvarer.

Etter 56 minutter kom et Liverpoolangrep rett ut av læreboka. Gerrard la en perfekt pasnig til Downing på venstre, som la en pasning ut til Carroll som smalt ballen bak en sjanseløs Brightonkeeper. Nydelig scoring på et nydelig angrep. 3-1.

Da 71 minutter var spilt fant Brightonspilleren Bridcutt ut at et selvmål rett og slett ikke er nok. Gerrard kom seg gjennom og fikk skutt, men keeper redder den. Gerrard jager ballen og slår den fra død vinkel via Bridcutt og i mål. 4-1.

Brightonspilleren Dunk var solidarisk nok til å ville avlede litt oppmerksomhet fra Bridcutts to selvmål. Hvordan gjør man så det? Drar på med et mer spektakulært selvmål naturligvis. Dunk tar ned ballen rolig på brystet på 5-meteren og følger opp med å prøve å trikse seg ut av trøbbel. Trikser seg istedet inn i eget mål. Setter et herlig komisk preg på kampen. 5-1.

Etter 76 min gjorde Kenny et trippeltbytte. Maxi Rodriguez, Jonjo Shelvey og Dirk Kuyt inn for Downing, Gerrard og Henderson. Kuyt trengte bare tre minutter på banen for å skaffe Liverpool en soleklar straffe. King Kenny markerte med syv fingre at Luis Suarez skulle ta den, noe som viste seg som en dårlig avgjørelse. Håpløs straffe av Suarez. På den påfølgende corneren var supersub Kuyt oppe og headet i tverrliggeren.

Etter 84 minutter fikk Suarez endelig målet sitt. Enrique kom ned til dødlinja og slo et høyt innlegg til lengste til Carroll som headet til Suarez som så fikk en enkel jobb med å heade ballen i åpent nett. 6-1.

Målfest på Anfield, der Brighton scoret 4 mål og Liverpool 3. Likevel vinner vi 6-1. Herlig!

Spillerbørs

Pepe Reina 7
Kan ikke klandres for baklengsmålet og er ellers sitt vanlige stabile selv. Ikke mye å gjøre.

Glen Johnson 7
Det meste av spillet til Liverpool foregikk på venstresiden, så Johnson fikk ikke vært med noe særlig i kampen. Helt grei forestilling.

Jamie Carragher 7
Har veldig lite å gjøre, og gjør det som er på en god måte.

Martin Skrtel 7
Samme som Carra, solid jobb.

Jose Enrique 7
Var mye mer involvert enn Johnson, og hadde et fint innlegg til Carroll på siste mål. Stort sett trygg og god, men gjør noen litt rare valg i første omgang.

Jordan Henderson 6
Burde klare å involvere seg mer i en kamp som dette. Spiller enkel pass and move, men bør hevde seg litt mer enn han gjør her.

Charlie Adam 7
Ganske tilbakeholdt match av Adam, som lot Gerrard ta seg av det meste av det offensive. Strør pasninger fint og gjør jobben sin.

Steven Gerrard 8
God kamp av kapteinen i dag. Mye involvert offensivt og slår flere avgjørende pasninger. Hadde et meget godt innlegg som Carroll ikke omsatte i mål. Slo også corneren som ble 1-0.

Stewart Downing 7
Beste kampen på en god stund av Downing. Spilte seg opp utover i kampen og hadde en strålende assist på målet til Carroll.

Luis Suarez 8 BB
Etter en rufsete start på kampen skrudde Suarez plutselig på magien. Var farlig i nesten alle situasjoner utover i kampen, og kjørte ofte karusell med Brightonforsvaret. En elendig straffe riktignok, men trekker ikke særlig ned i totalen. Fikk et fortjent mål til slutt.

Andy Carroll 8
Utrolig at Carroll ikke får 2-3 straffer i dag. Blir gang på gang revet ned i feltet. Er en helt utrolig situasjon på corneren på 2-1-målet der Carroll blir revet ned og idet han prøver å reise seg igjen får han to armer rundt hoftene som river han rett ned igjen. Jobber og sliter, og scorer et helt nydelig mål. Også fin assist til Suarez.

Hva syns dere om kampen? Uenig i spillerbørsen? Si din mening.

YNWA

10 svar til Liverpool 6-1 Brighton – (Selv)målkalas på Anfield

 • Fredrik Hande sier:

  Relativt enig i det du skriver. Var litt urolig for at Brighton skulle ødelegge nattesøvnen min i dag på 1-1. Smule frustrerende første omgang med den nær konstante «cage-fighten» mellom Carroll og El-Abd. Venta bare på at Carroll skulle miste hue til slutt, så mange situasjoner som han fikk i mot seg. Men, han jobbet hardt og holdt hode kaldt. Velfortjent mål også! Downing var god idag og hevet seg BETRAKTELIG etter noen horrible forestillinger i det siste. Flott å se han på ivrige løp ned vingen sin og så slå innlegg inn i boksen, selv om de ikke alltid har en adresse må det jo motivere Carroll litt å se at de prøver å spille på styrkene hans. Deilig å se at Suarez putta også. Gleder meg til vi skal møte Stoke i kvarten!

  – YNWA!

 • ED Helseth sier:

  Deilig med storseiere selv om den var litt heldig. Joda, vi dominerte denne kampen fra start til mål men jeg savnet at vi tok tak i Brighton fra første stund og filleristet dem! De fikk dessverre slippe inn i kampen og scoret et mål. Skal ikke si de var en reell trussel mot oss men jeg savner et Liverpool som dreper kamper fra start av. Synes Carroll viste det jeg øsnker meg fra Liverpool-spillerne da han i andre omgang løp 50-meter og taklet en motspiller og vant ballen. Håper dette er en god generalprøve på finalen neste søndag. da bør Agger og Bellamy inn på laget. Ut med carra og Downing/Henderson. Dagens mann for meg var Suarez. Når han får noen kamper til på seg er han tilbake i god gammel form. Litt smårusten i dag…..

 • Håvard sier:

  Bra kamp av de fleste, men Henderson var direkte svak, særlig offensivt. Må bli mer kreativ og uforutsigbar. Kanskje Shelvey fra start istedenfor neste søndag?

 • Thomas sier:

  Jeg syns det er ganske sykt at Suarez får 8 for å være ærlig 😛
  Bare tuller mesteparten av førsteomgang og bommer på straffe. Og det trekkes det bare to poeng for? 😛 hmmmm .

  • Brynje sier:

   Litt enig med deg her faktisk. Som John Barnes og Keegan nevnte i går også, han er borte i store deler av kampen men glimter til med litt magi (kun) en tre fire ganger i løpet av kampen.

   Straffa hans burde kvalifisere til straffetrening (bokstavelig talt:-)

 • Ørjan Nilsen sier:

  Henderson måtte jo fått 6 bare for oppmøte og at han fant rett stadion. At den mannen spiller på Liverpool er for meg en gåte. Kan være så talentfull han bare vil, men pr dagsdato er han ikke god nok for laget. La han sitte litt på benken og slipp han til når Pool har dagen og spillet sitter slik at han kan få litt selvtillitt.

 • Roar Stene Granlund sier:

  Uten Gerrard på banen har vi bommet på alle straffer vi har fått og med Gerrard på banen så scorer han på sine straffer.
  Veldig høye karakterer til spillerne synes nå jeg. Brighton var ikke allverden. For meg så var Downing vår beste faktisk. Henderson vår desidert svakeste. Ingen innlegg kommer inn i boksen, alle stopper i nærmeste forsvarer eller for lavt inn slik at første forsvarer kan renske unna. Det må da være mulig å få den ballen høyere og lengere inn i boksen, slik at Carroll/Suarez får noe å jobbe med.
  Henderson/Johnson gjør jo sitt ytterste til å legge vår høyreside død. Mange bilder viser store rom på den siden, men ingen av våre spillere er der. Johnson er 20 -30 meter for langt bak og Henderson har trukket inn sentralt. Noen må også fortelle Johnson at han må sette fart på kanten, ikke bare stoppe opp og spille på tvers/bakover. Enrique/Downing fungerer langt bedre, selvom innleggskvaliteten kan høynes her også.

  Ellers burde El-Abd vært utvist med to gule for holding. Dersom dommerne ikke snart slår ned på dette, bør de slutte som dommere. Verste eksempelet var nå han først drar ned Carroll og begge detter, for deretter å slå begge armene rundt hoftene på Carroll og drar han ned igjen. Dersom man ser på bildene engang til så vil man se at han hadde konsentrert om å komme seg opp på bena så ville han ha vært omtrent der ballen havnet og kunne ha forhindret Johnson fra å heade mot mål. Makan til søplespiller er det lenge siden jeg har sett.

  Nå er det viktig å holde fokus mot Wembley og gjenta dette mot Cardiff og bøtte nr 1 er i boks.

 • svenn hauge sier:

  Syns det blir litt urettferdig å kritisere laget for å slippe dem inn i kampen så lenge de gjør det på et sånt frispark!
  Ronaldo, Roberto Carlos eller noen som helst annen kunne ikke utført det bedre!
  Klart det var et lit hull i muren, men klarer de å treffe det lille hullet så klokkerent syns jeg faktisk de fortjener et mål!
  Selvmålene var ikke noe som helst annet enn forsøk på å klarere, noe de fikk til mange ganger! Men altså klarte de det ikke de 3 gangene, og heller ikke ved de andre målene våre. Syns bare ett av selvmålene så klønete ut – og burde vært klarert.

  Alt i alt en kjempekamp av laget, og inspirerende for meg som supporter å se at vi ikke sliter spesielt mot et dårlig lag for en gangs skyld. Håper virkelig de har knukket den koden nå….

  Bestemann? Jeg syns faktisk Carroll fortjener den tittelen! Han var enorm i sin ensomme posisjon, og kunne fått straffe ved flere anledninger!
  Og så skjønner jeg ikke at Enrique får lik børsevaluering som Johnson, Adam og Downing! Sannsynligvis mest fordi de 3 andre har fått litt for god score på sin innsats…

  Suarez var heller ikke bedre enn Enrique i mine øyne, men heldigvis trenger ikke alle ha likt syn på saken 🙂

 • Hallingen sier:

  Grei kamp egentlig. Selv om vi ikke tok helt tak i kampen fra starten av – samt slapp Brighton inn i kampen (for et frispark!), så følte vel alle at vi hadde god kontroll og kom til å vinne denne kampen. Riktig nok litt flaks med alle selvmålene, men det er noe vi ikke har hatt for mye av denne sesongen (flaks). Hyggelig at Downing og Carroll spilte bra, flott å se at Gerrard bawser midtbanen og kjipt å se at nok et straffespark blir brent – for en dritt straffe.
  Vi fikk god hjelp av et klønete Brighton, men dette burde allikevel gi spillerne bra selvtillit før kampen mot Cardiff (spesielt Carroll, Downing etc).

  Greie spillervurderingen, men kanskje litt høy karakter på noen – bra referat!

  – Walk on!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...