Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en Stokesupporters syn

Morten øker forspranget i «mest intervjuede mann på Liverpoolblogg.no» med sesongens tredje intervju og andre cupkamp mot Stoke, jeg har tatt meg en ny prat med kjernekaren som holder med gutta på Brittania før sesongens fjerde møte mellom lagene, det andre i cupen, i morgen søndag.

Morten er som vi vet fra tidligere 41 år, kommer fra Oslo og er redaktør i Supporterklubbens medlemsblad “Potters News” som de forsøker å gi ut 4 ganger i året. Han skriver også en god del artikler på supporterklubbens hjemmeside.

Stoke City Supporters Club of Norway er drøye 20 år gammel og medlemsantallet har økt med 15% siden vi snakket sist i oktober, og er nå oppe i 564, her gjør gutta tydeligvis en god jobb ettersom man økte med 30% også i fjor, noe man er veldig godt fornøyde med naturligvis. Man har fått til mye bra det siste året-halvannet, med å få på plass et slagkraftig styre, hotellavtale  i Stoke, fellesturer og møte med nye og gamle helter i Stoke. Morten vil anslå at brorparten av medlemmene er i sin beste overgangsalder og har passert 40 år, men man merker et visst tilsig av yngre medlemmer nå også.

Stig Magnus: -Frisk opp minnene våre, Morten; hvorfor Stoke?
Morten: -For min del begynte det med Tippekamper på 70-tallet. Det kombinert med at vi samla på fotballkort. De fleste samla jo på Liverpool,  ManU(re)(Ha-Ha!), Arsenal o.l. lag. Stoke var på mange måter lett å samle på. Så vidt jeg husker var det bare WBA som absolutt ingen ville ha kortene til. Ettersom åra gikk var vi jo helt nede på nivå 3 og hadde store problemer økonomisk. Derfor føles det ekstra godt å ha vært med på heisturen og nå oppleve suksessen vi har hatt de siste årene.

SM: -Hvordan har dere Stokesupporterne opplevd sesongen så langt? Du tippet 8. plass når vi snakket i september, dere ligger på 9. plass, kun målforskjell bak 8. plassen du meldte..
M: -Vi har hatt noen downperioder og spilt skikkelig dårlig fotball, og vi har hatt noen gode perioder hvor vi har spilt litt mindre dårlig fotball…:-0
Men i sum har vi gjort det bra. Grei plassering i ligaen, 16-dels finale i Europaligaen(tap mot Valencia) og det som kommer til å bli en semifinale i FA-cupen, må sies å være godkjent for en klubb som bygges opp med filosofien «stein på stein».

SM: -Du var også godt fornøyd med og spent på hva nysigneringene Woodgate, Upson, Palacios, Jerome og Crouch kunne få til, hvordan har de nye prestert hittil synes du?
M: -De har vært brukbare. Crouch har vært klart best av disse og er faktisk en god fotballspiller med bra teknikk. Woodgate og Upson har ikke fått så mye spilletid, men har greid seg brukbart. Jerome har vært frisk de gangene han har fått spille og tilfører laget litt sårt tiltrengt hurtighet. Palacios har vært en skuffelse, dessverre. Han har kommet seg litt i det siste, men virker fortsatt utrent.

SM: -Du spådde også linken mellom Etherington/Pennant og Crouch som viktig, samt håpet på gjennombruddet til Begovic og Whelan, har det slått til?
M: -Nja. Det er dessverre sjelden Etherington og Pennant spiller samtidig, så den linken mellom de to og Crouch har absolutt rom for forbedringer. Begovic begynte sesongen variabelt og mistet plassen til Sørensen, men nå er han på vei tilbake og har levert flere sterke kamper i det siste. Whelan ble bare bedre og bedre etter som sesongen gikk, men så fikk han en skade og det virker som det har satt han litt tilbake, dessverre.

SM: -Har du/dere noen høydepunkter hittil i sesongen?
M: – Uavgjort mot ManU(re), som gjorde at vi fikk vårt første poeng mot dem i PL, seier hjemme mot Tottenham og videre fra gruppespillet i Europa League er foreløpige høydepunkter.

SM: -Du spådde i september at gullet skulle avgjøres mellom Manchesterklubbene, som ser ut som blir riktig, men du spådde også oss inn i topp 4 igjen, noe vi har slitt med, har du noe inntrykk av Liverpools sesong hittil?
M: -Veldig variable og litt skuffende. De fikk jo Suarez utestengt (merkelig nok) i ganske lang tid og det har vel påvirket en del. Carroll, Gerrard, Adam, Downing og Henderson har ikke levert bra nok, synes jeg. Slik det ser ut nå skal Liverpool slite for å komme inn blant de 6 beste. Liverpool taper terreng til topplagene fordi de ryker mot, hadde nær sagt som vanlig, de antatt svakere lagene.

SM: -Hvem tror du rykker ned i år?
M: -Det ser dårlig ut for Wigan, QPR og Wolves for øyeblikket.

SM: -Har du noen gode og/eller dårlige minner fra kamper mot Liverpool? Du har kanskje vært på noen oppgjør også?
M: -Jeg har vært på et oppgjør for et par sesonger siden som endte 1-1. Det er et godt minne. 0-8 i ligacupen er på den andre enden av skalaen…

SM: -Vi møtte dere også i Ligacupen på vei mot vårt gull der, da avgjorde Suarez kampen på Brittania i oktober, ditt inntrykk av den kampen?
M: -Det var et velfortjent tap. Liverpool ville mest og Stoke ble dessverre for feige og tannløse i det oppgjøret. Gratulerer med pokal, forresten!

SM: -Så til kampen på søndag; er det noe du spesielt frykter fra Liverpool?
M: -Suarez. Utover det så synes jeg egentlig ikke at Stoke har så mye frykte, men heller bør forsøke å ta tak i begivenhetene selv.

SM: -Og hva bør vi passe oss for når det gjelder deres lag tror du?
M: -Som vanlig: dødballer. Tør vi å gå framover så kan vingene utgjøre en trussel med sine innlegg også.

SM: -Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?
M: -Ligacupseier og kvartfinalen i FA-cupen gjør vel at dere uansett vil være mette og fornøyde etter søndagen? 🙂

SM: -Helt til slutt; jeg kommer til å utfordre motstanderne i denne spalten til å tippe resultatet på hver kamp, og holde stillinga ut sesongen. Ingen av oss traff hverken i seriekampen i september eller cupkampen i oktober, og vi er hittil 1-1 i år (riktig tegn). Jeg går for 2-1 seier til Liverpool på søndag, hvordan tror du det ender?
(Stillingen hittil: Stig Magnus: 8, motstander: 9.)
M: -Vanligvis er Stoke svake på bortebane, men dette er cup og da gjelder andre regler, så denne tar vi. Jeg tipper at Stoke vinner 2-0 (men jeg må få tilegge at jeg ikke akkurat har blitt rik på tipping i årenes løp). Dette er forøvrig den fjerde strake bortekampen i FA-cupen for Stoke denne sesongen.

Da takker jeg Morten for nok en hyggelig prat, som alltid! Ser ut som de har hatt det samme «bortebane»-viruset i trekningene i FA-cupen som vi hadde i Ligacupen, men forhåpentligvis skal vi stoppe dem fra å gjøre det samme som oss; ta seg til Wembley. Ønsker Morten og hans Stoke alt det beste fra og med mandagen igjen! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...