Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en Wigansupporters syn

Etter en patetisk avslutning på onsdagens kamp mot QPR, har gutta muligheten til å reise kjerringa hjemme mot et nytt bunnlag, denne gangen er det Wigan som kommer til Anfield for å kjempe med nebb og klør for å tilrive seg noen sårt tiltrengte poeng i bunnstriden. 3 poeng og klar seier er det eneste man skal ha i slike kamper, så får man bare se om gutta følger opp. Jeg har tatt meg en prat med vår Wiganvenn Kent.

Kent Kristoffer Rabben er 22 år og kommer fra Sotra, vest for Bergen, og er leder av Wigans norske supporterklubb. De er rett under 100-tallet i medlemmer. Kent jobber i Forsvaret, og på fritiden spiller han fotball selv på Skogsvåg. I tillegg bruker han store ressurser og tid på sin trio: Wigan, Brann og Dortmund. Kort på Brann stadion i 8 år, har vært i Wigan hele 10 ganger siden jeg fyllte 18 år, sett 11 Wigankamper og vært i Dortmund 2 ganger, sett 3 kamper. En respektabel statistikk for en ung mann!

SM: -Frisk opp minnet vårt, Kent; hvorfor Wigan?
K: -Det er selvfølgelig ganske tilfeldig. Det var i 03/04 sesongen da Wigan nettopp hadde rykket opp fra det som nå heter League 1. Jeg såg tilfeldigvis en kamp i Championship på tv hjemme der Wigan var i hovudrollen. De spillte en underholdene og offensiv fotball. Jeg ble litt frelst då. Det startet med at jeg fulgte med på resultatene og såg da de spilte på tv, til nå at de er en stor del av livet mitt.

SM: -Hvordan har dere Wigansupporterne opplevd sesongen så langt? Det ser jo ut som det blir bunnstrid som vi snakket om sist?
K: -Vi frykter nedrykk nå. Sesongen har vært preget av uflaks/udyktighet. Det er ikke bare dere som sliter med å sitte sjangsene. Det har vært i overkant for vår del i det siste. Sist kamp mot WBA hadde vi 3 i treverket og flust av andre sjangser men vi klarer bare 1-1. Vi har ikke hatt mange høydepunkter i år. Vi håper fortsatt på å holde oss og klamrer oss til håpet helt til det motsatte er bevist.

SM: -Du spådde Moses i desember som en spiller som kom til å slå gjennom i Wigan denne sesongen, har han slått til? Og har evnt andre spillere tatt steget?
K: -Han er en meget god spiller, men han har ikke tatt det store steget som vi håpte på. En som heller har overbevist er McArthur som har spillt seg inn på laget og atpåtill imponerer meget.

SM: -Har du/dere noen høydepunkter hittil i sesongen? I desember snakket du om Chelseakampen, har det vært noen høydepunkter etter det også?
K: -Kan ikke si det har vært så mange høydepunkt, men må trekke frem den viktige borteseieren mot Bolton. Da stilte Wiganfansen opp i tusener på tusener på tribunen og lagde et leven vi sjeldent finner i Premier League. Kunne ikke klage da vi også vant kampen.

SM: -Hvem tror du rykker ned i år? Dere klarer vel å holde dere?
K: -Håper selvfølgeligt at vi holder oss, men nå ser det stygt ut. Denne uken kan ha ødelagt våre sjangser. At dere ikke holder ledelsen inn mot QPR skuffet oss! Jeg får tippe med hjertet og si at QPR, Wolves og Bolton rykker ned.

SM: -Hvilket inntrykk hadde du av kampen i desember som endte 0-0? Vi Liverpoolsupportere følte mildt sagt at vi skulle hatt med oss 3 poeng der etter alle sjansene vi skapte..
K: -Vel, kampen var vel ikke helt ujevn og Wigan hadde mangen sjangser de også. Sjansestatistikken var vel helt jevn. Ali reddet en dårlig straffe, men ufortjent var det ikke med uavgjort. Nå blir det vel feil av oss å synse om kampen siden vi er supportere av lagene.

SM: -Har du noen gode og/eller dårlige minner fra kamper mot Liverpool?
K: -Jeg har faktisk ikke vært å sett kamp mot Liverpool før. Men kan huske 1-0 seieren på DW Stadium i 2009/2010 sesongen. Vi har vel spillt ganske jevnt mot Liverpool de siste årene, men et par stygge tap i begynelsen av Premier League-eventyret vårt.

SM: -Hvordan oppfatter du forholdet mellom Liverpool og Wigan, føler man noe sterkt om hverandre?
K: -Det er ikke noen stor rivalisering mellom lagene. Det har jo vært slik til nå at Liverpool har vært mye bedre enn Wigan. Vi liker ikke så godt de lagene vi må kjempe mot på nedre halvdel. Det som foregår på toppen tenker vi ikke mye på.

SM: -Så til kampen på lørdag; er det noe du spesielt frykter fra Liverpool?
K: -Vel, det er ingenting som utpeker seg som en trussel for Wigan, men Liverpool er et bedre lag sånn generellt sett. Nå har det vært jevnt mellom lagene over en lang tid. Statistikken viser at Wigan faktisk liker å spille mot Liverpool.

Nå skal jeg ha en storfest hjemme hos meg på lørdag og vi starter med vorspiel med Liverpool – Wigan. Jeg kommer til å sitte alene med en del Liverpoolsupportere. Men jeg satser på at det er jeg som kan slippe jubelen løs og feste som en galen utover kvelden/natten.

SM: -Og hva bør vi passe oss for når det gjelder deres lag tror du?
K: -Et heltent Wigan lag på desperat jakt på poeng!

SM: -Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?
K: -Gratulerer med Carling cuptrofèet og lykke til i kampen om FA-cuptrofèet!

SM: -Helt til slutt; jeg kommer til å utfordre motstanderne i denne spalten til å tippe resultatet på hver kamp, og holde stillinga ut sesongen. Ingen av oss traff på resultat i desember, men du hadde rett tegn når du tippet 1-1, det endte jo 0-0. Jeg går for 3-1 seier til Liverpool, hvordan tror du det ender på lørdag, Kent? (Stillingen hittil: Stig Magnus: 11, motstander: 9.)
K: -Knepen 2-1 seier til Wigan!

Alltid en hyggelig prat med Kent, og vi takker for cupgratulasjoner og -lykkeønskninger! Vi får sende et lykke til i kampen om tilværelsen tilbake, men poengene må dere forhåpentligvis se langt etter på lørdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...