Hold deg oppdatert
Arkiv
Glen Johnson snakker ut om Suarez/Evra-saken

Glen Johnson havnet i en noe spesiell situasjon etter at Luis Suarez ble anklaget for rasisme mot Patrice Evra. Siden han er den eneste svarte spilleren i førstelaget var det nok mange som var litt ekstra oppmerksomme i forhold til hvordan han reagerte på hele affæren.

Blant annet har han blitt refset av tidligere Man Utd(!)-spiller Paul McGrath for at han støttet Suarez i etterkant, og har også blitt kalt en «Uncle Tom». Nå tar Johnson bladet fra munnen i et eksklusivt intervju med Daily Mail og svarer på spørsmål om den kontroversielle saken.

Johnson gikk ut hardt mot Evra, særlig etter den såkalte «handshake-gate», der Suarez ble nærmest korsfestet for å ikke ha tatt Evra i hånda. Johnson mener dette var et kynisk planlagt grep av Evra, at han holdt armen sin nede og ventet til Suarez var forbi med å gripe tak i ham, kun for å fremstå som om han ville ta Suarez i hånda.

Sterke ord av Johnson, men alle som har sett videoen av hendelsen har også sett at Evra ikke akkurat står med utstrakt hånd når Suarez kommer forbi. Uansett, respekt for Johnson som står for hva han mener og ikke lar seg påvirke av kritikerne. Han har også et godt poeng når han spør hvorfor håndhilsingen ikke bare ble droppet, slik det ble i Chelsea-QPR-kampen. Om man skulle trenge flere eksempler på forskjellbehandling da.

Johnson kommenterte også kritikken han fikk etter at han støttet Suarez. Etter at hele laget brukte Suarez-trøyer under oppvarmingen før kampen mot Wigan hadde McGrath uttalt at hvis han var Glen Johnson ville han kastet trøya i bakken.

Johnson svarte ganske så treffende: «Det er rasistisk. Å si det han sa er rasistisk. Han sier det bare til meg fordi jeg var den eneste svarte som hadde på t-skjorta. Han peker meg ut på grunn av min hudfarge.»

Det samme gjelder Twitter-kommentaren fra rugbyspiller Marcel Garvey, som kalte Johnson en «Uncle Tom», et nedsettende uttrykk for en svart person som underkaster seg hvite. Johnson har et godt poeng når han spør hvorfor han skal trekkes frem spesielt. Hvis det er ille at han støtter Suarez (noe det naturligvis ikke er), burde det i så fall være akkurat like ille at andre lagkamerater støtter han. At han trekkes frem i denne sammenhengen er ikke noe annet enn et meget, meget treffende bilde på England som nasjon sitt lite nyanserte bilde på rase og hudfarge.

Johnson fortalte også at han ikke bryr seg en døyt hva hvem som helst der ute skulle mene, da han uansett står for det han sier og mener. Han sier også at han «vet 100% sikkert at Luis Suarez ikke er en rasist. Han er en av gutta på laget som jeg kommer best overens med av alle.»

Johnson innrømmer også at i retrospekt var det kanskje ikke verdens beste ide å varme opp med Suarez-trøyene før Wigan-kampen, men var helt klar på at det ikke var ment som noen slags protest eller beskjed til omverden, men at det var kun for å vise sin støtte til Suarez.

Nå ønsker Johnson at man kan vende tilbake til fotballen og til den sportslige rivaliseringen mellom Liverpool og Man Utd: «Alle burde nå begynne å elske å hate hverandre igjen. Av fotballmessige årsaker.»

Alt i alt et meget bra og reflektert intervju av Johnson, og du kan lese hele artikkelen her.

5 Responses to Glen Johnson snakker ut om Suarez/Evra-saken

 • Trond.syversen sier:

  akkurat det som jeg skrev etter den berømte handhilsesaken,alle skulle «ta» suarez,men en ser tydelig på en videosnutt,som også har blitt lagt ut her inne,at evra hiser på henderson og enriuqe,da senker evra handen sin,suarez går forbi,og evra passer da på å gripe armen til suarez og klager til dommern,vips han er ett offer igjen,KVALMT. Savnet begge sider av saken når den sto på som værst,synd johnson ikke sto fram og sa dette dagen etter,men det hadde han trolig ikke fått lov til av klubben

  • odd-arne olsen sier:

   Helt enig med deg. Det var slik jeg og oppfattet og beskrev det.evra gjorde en bevist ned hold av hånden ,da Suarez kom forbi med hånden oppe for og hilse.Skjønner lite at Suarez blir beskylt for og gå forbi,da skuespillern lager hele senen. HER BURDE F.A. gjort noe.Lite sympati som fotballspiller hos meg.

  • Jarl Elton sier:

   For å være bittelitt objektiv i denne saken, så KUNNE jo Suarez vært litt mer frempå for å få til en skikkelig handshake, og så evt. sett reaksjonen til Evra da, enn å ‘haste’ litt forbi.. Selv om jeg etter egen vurdering av slow motion videoene mener det Evra gjør er skuespill..

   Jeg mener også at Suarez er i sin fulle rett til å ikke ta han i hånden, men burde ha gjort det i denne situasjonen for å forbedre sitt ‘ansikt’ i engelske medier. Forøvrig enig med artikkelforfatter om at selve handshaken burde vært glemt i denne kampen, det er jo tross alt en mye større kamp, med mer mediefokus enn Chelsea – QPR…

   På den andre siden er det jo forkastelig å se Ferguson m.fl. få lov til å herje sånn i mediene. Tenker da spesielt på kommentarene hans etter kampen, hvor han regelrett nedverdiger Liverpool som fotballklubb, ved å si at vi ikke burde benytte Suarez i kamp igjen. Meget hyklersk fra en manager som har brukt egne spillere som bl.a har vært utro mot sin egen bror (med hans kone), prostitusjonsskandaler, nedsabling av tilskuere, ødelagt karrieren til Alf Inge Håland osv…

 • Emilie sier:

  er 100 % enig med Johnson, men synes det er litt dumt å trekke saken fram igjen nå som den var sånn smått begynt å bli glemt.

  • Hallingen sier:

   Enig og enig. Ser ikke noe galt i det Johnson sier, han støtter jo bare lagkameraten sin, og for oss som ikke ser denne saken med «Suarez er rasist» øyne kan man jo se at Evra ikke er den uskyldige babyen han utgir seg for. Nå har det virket å stilne rundt denne saken, så å prøve å tenne bålet igjen var jo litt unødvendig. Allikevel, flott at Johnson støtter lagkameraten sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...