Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 3-0 Everton – Stevie G, hva kan man si?

Merseyside-derby. Anfield. Smak litt på det. Det er akkurat så deilig som det høres ut. Når Liverpool i tillegg spiller en av sine beste kamper for sesongen er det lite å klage på i kveld. En nydelig kamp og fullt fortjent 3-0-seier mot blånesene er rett og slett imponerende etter den ganske så katastrofale formen så langt i 2012.

Det skjer bare en gang hvert skuddår, men Gerrard, Suarez og Carroll var alle med i laget fra start, og som de elsker å spille sammen. Særlig Gerrard og Suarez har en instinktiv samhandling som verdensklassespillere har, og også Carroll og Suarez begynte å ligne på et radarpar. Les videre for kamprapport og spillerbørs!

Liverpool startet med følgende 11 på Anfield i kveld: Pepe Reina, Martin Kelly, Martin Skrtel, Jamie Carragher, Jose Enrique, Jay Spearing, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Stewart Downing, Luis Suarez, Andy Carroll.

Kampen

Liverpool fløy ut av startblokkene i første omgang. Allerede etter 6 minutter satte Gerrard tonen da han elegant chippet med seg ballen forbi en forsvarer og nesten klarte å lure ballen forbi Howard. Noen minutter senere svarte Everton med et farlig angrep, da Baines i Suarezstil dro en luka på dødlinja og la igjen ballen til Pienaar som fyrte over.

Et klassisk «engelsk» angrep etter 12 minutter, da Carroll stusset Suarez gjennom som fyrte av på halvvolley, men dessverre litt for enkelt for Howard. Etter dette roet kampen seg ned i de neste 20 minuttene, og spillet foregikk stort sett på midten.

Etter 34 minutter var det alt annet enn ro som preget kampen og Anfield. Taket løftet seg da Gerrard på vakkert vis satte inn 1-0 med en følsom venstrebeinschip etter at Kelly først hadde skutt rett på Howard. 1-0 til Liverpool.

Like etter ble meget offensive Kelly fint spilt gjennom igjen på høyre. Denne gangen satte han ballen like utenfor. Omgangen endte uten flere særlig nevneverdige sjanser. 1-0 til pause.

PAUSE

Bare 5 minutter ut i andre omgang klarte Liverpool og Stevie G å gjøre det laget har slitt med i hele sesongen, sette det viktige 2-0-målet. Suarez med sin vanlige magi nede på dødlinja, drar tuttis på Distin og lar Gerrard smelle ballen i kassa. 2-0.

Like etter er Suarez på ferde nede ved dødlinja (heretter kalt Suarez-linja) igjen. Legger ballen igjen til Carroll som skyter like utenfor. Bombardementet fra Liverpool fortsatte bare, og etter 54 minutter var Kelly en skostørrelse eller to unna å få foten på et flott innlegg fra Downing. Tre megasjanser for en høyreback i samme kamp, imponerende.

Etter 60 minutter fikk Everton det som egentlig var deres eneste kjempesjanse, men heldigvis var Enrique på bakre og fikk ballen unna. Etter dette var det kun Liverpool igjen. 69 minutter var spilt da Liverpool vartet opp med et nydelig angrep. Carroll slo en silkemyk 40-meterscross til Downing, som la igjen til Suarez. Gerrard var på full fart frem i midten, men pasingen fra Suarez var akkurat så lang at Distin fikk hodet på den foran Gerrard. Synd.

Etter 72 minutter kom Dirk Kuyt inn for Jordan Henderson.

Liverpool hadde god kontroll i sluttminuttene av kampen, og Everton truet aldri målet til Liverpool seriøst. Det hele så ut til å ebbe ut i 2-0 da Drenthe plutselig tryna med ballen på midten. Gerrard grep sjansen og fosset frem. Spilte frem Suarez, som dro av Distin enkelt, og uselvisk la opp ballen til Gerrard på åpent mål. Hat-trick = faktum. 3-0 til Liverpool og en herlig aften ble kronet.

Spillerbørs

Pepe Reina 6
Hadde veldig lite å gjøre, så det er ikke så mye å sette karakter for egentlig. Gjorde ingen feil.

Martin Kelly 8
Herlig kamp offensivt av Kelly. Var villig med på løp gang på gang, og kom til hele 3 store målsjanser i løpet av kampen. Hadde fortjent et mål i dag.

Martin Skrtel 8
KONGEN av Liverpoolforsvaret regjerte uten et snev av tvil nok en gang. Vant dueller for moro skyld og ryddet unna det som var. Seiler opp som en skikkelig favoritt for undertegnede.

Jamie Carragher 7
Flott kamp av Carra. Viser seg fra sin beste side i Merseysidederbyet, som så ofte før.

Jose Enrique 7
Prikkfri kamp defensivt av Enrique.

Jay Spearing 7
Sikker og overbevisende forestilling av Spearing på midten. Viser at han kan være ankeret vi trenger på midten i Lucas’ fravær.

Steven Gerrard 9 BB
Helt nydelig kamp av Gerrard, og noterer seg for en fantastisk hat-trick mot erkerival Everton. Gerrard i god, gammel form her. Dette vil vi se mer av.

Jordan Henderson 6
Helt forferdelig start på kampen av Henderson, men spilte seg heldigvis opp etterhvert. Viser at han først kommer til sin rett de gangene han kommer inn i midten av banen. Spilte Kelly nydelig alene gjennom en gang, og hadde et flott veggspill med Suarez. Bortkastet på høyrekanten dessverre.

Stewart Downing 7
Har litt medfølelse med Stewart. Legger stadig «potensielle assists», men på grunn ineffektivitet foran mål blir de ikke omsatt. Et eksempel er det nydelige innlegget til Kelly som han ikke rakk helt frem på. God kamp av Downing.

Luis Suarez 9
Gjør alt bortsett fra å score. Koste seg som vanlig nede på den nyomdøpte Suarezlinja (dødlinja), og var involvert i alle målene. Direkte assist på de to siste, og gjort det meste annet på det første målet. Herlig kamp.

Andy Carroll 8
Vant det som var å vinne av dueller, og hadde et flott samspill med Suarez i dag. Var også sikker og god langs bakken for en gangs skyld. Kunne hatt et par mål i dag om han var bittelitt skarpere foran mål. Fortsett sånn, Andy.

Herlig kamp av de røde i dag. Hva syns du om kampen og spillerbørsen?

YNWA

10 Responses to Liverpool 3-0 Everton – Stevie G, hva kan man si?

 • Fredrik Hande sier:

  Herlig kamp å se på, veldig behagelig for en rød sjel! Føler litt med Hendo idag, så veldig utilpass ut på høyre sida. Og ATTER en gang har jeg forelsket meg i Steven Gerrard! For en spiller, for en kaptein og for en legende vi har! Klarer ikke verdsette han nok, one of a kind! Ser frem til Stoke kampen med selvtillit!
  – Come on red’s!

 • Stian Punjari sier:

  Prikkfri spillerbørs:) bortsett fra Henderson som jeg ikke synes er så nærme de som får 7 i dag, han fortjener en dårlig femmer og burde igjen vært byttet ut tidligere.

 • Thomas sier:

  For en FANTASTISK kamp av de rød. Tirsdagen ble en herlig kamp.
  Martin Kelly viste seg fram som en utrolig dyktig høyreback. MEN, Steven Gerrard, Captain Fantastic var virkelig helte i går. Får en spiller han er. Han får 9,5 av meg i denne kampen. Martin Kelly får 9. For en Kamp

  YNWA!!

 • Enig i spillerbørsen din Håkon. Jeg vil se Gerrard i en rolle som igår sammen med Suarez, Carroll og Downing fremover. Med Jay Spearing i ankerrollen. Håper på samme lag mot Stoke i helga.

  Gerrard er min alltime favoritt og det var så deilig at det var han som gjorde hattrick i sin 400. ligakamp i tillegg til mål nummer 300 mot de blå på andre siden av Stanley Park!

  En herlig dag igår!

  -Walk On

 • Første hattrick i Merseysidederbyet på 30 år, Rush var sist, og på plass for å se en annen legende ta stafettpinnen videre, herlig!

  Moyes feirer 10 år som sjef for Everton, men statistikken hans mot Liverpool er elendig, og han har kun 3 seiere, ingen på Anfield, artig!

  Sterk kamp av gutta i dag, fortsetter å skape mange sjanser, samtidig som vi slipper til veldig lite imot, det er herlig å se. Godt å se at kampen mot Sunderland kun var et arbeidsuhell, noe vi har hatt et par av denne sesongen, men de er heldigvis ikke så mange, og det er problemet med å sette sjansene vi må konsentrere oss på, dette var vi også bedre på igår, eller, Gerrard var bedre på det igår :-p

 • Karce sier:

  Nå hudfletta jeg gutta etter Sunderlandkampen men denne gangen fortjener de all mulig ros, heder og ære. For en kamp! For en Kaptein med megastor K! Til en klokkeklar 10’er på børsen.

  Den følelsesmessige berg og dalbanen som kalles Liverpoolsupporter fortsetter. Eitrende forbanna og skuffa i en kamp og thru the roof lykkelig i neste!

  Nå er det bare å hamstre hjertemedisin og lykkeligpiller til neste kamp på søndag. Vi får garantert bruk for en av de 🙂

 • Ståle sier:

  Skal vi tro at det har «løsnet». Har ventet lenge på akkurat det. For lenge, for sesongens store mål fjerdeplassen er tapt. Hovedproblemet har hele sesongen vært å omsette sjanser til mål. Noe skal settes på uflakskontoen (mange stolpeskudd), men hovedsaken har vært udyktighet og kanskje et lite effektivt spillemønster i angrep. Liverpools mannskap er eslet til langt bedre resultater enn PL spillet i år har gitt. Men det er også behov for justeringer på sikt. F.eks en skadefri Gerrard ville gitt oss 15-25 poeng ekstra denne sesongen. Men kan vi regne med han videre? Usikkert…..
  Uansett vil en god run med kamper og avansement i FA-cupen bety mye. At vi er kapabel til også å ta FA-cupen i år er jeg ikke i det minste tvil om. Nå gjelder det å holde trøkket oppe og vise stabilitet og ikke minst effektivitet.

 • Leif André sier:

  Som Tony sier i sin analyse av kommentarene etter kampen; det er mye svart-hvitt (kan jeg si det uten å være rasist? 😉 i kommentarene om laget vårt etter kamp: Enten er man i kjelleren, eller så er man i himmelen. Sannheten er vel at vi har et ganske middelmådig lag, med noen få innslag av pure class (fjern gjerne mitt innlegg fra den andre artikkelen, passer nok bedre her):

  1. Stevie G er fortsatt av ypperste klasse når han er i form og skadefri. I går var han suveren, men nærmer seg slutten av karrieren og vi trenger en erstatning om 1-2 år. Aller helst vil jeg ha inn en stjerne i sommer.

  2. Suarez spilte en strålende kamp, og jeg håper det var flere enn meg som merket seg at han knapt nok klaget eller hadde noen dramatiske overspillinger. Håper dette er starten på en “ny” mann som heller spiller fotball enn komedie/drama/tragedie (stryk det som ikke passer).

  3. Reina er det ikke nødvendig å si noe om. Han er stort sett alltid den klippen vi trenger bakerst og vil forhåpentligvis være det i flere år.

  4. Skrtel har vokst enormt denne sesongen og er forhåpentligvis en mann vi kan bygge videre på om han fortsetter å holde dette nivået (sammen med Agger om han klarer å komme seg på banen litt oftere).

  5. Enrique har vært litt opp og ned, men mest opp (særlig i starten av sesongen). Kennys beste kjøp i tillegg til Suarez.

  6. Martin Kelly har også hatt gode og dårlige perioder, men er en spiller med fart og innsats og som vi forhåpentligvis vil få stor glede av i årene som kommer.

  Jeg skal vente med å dømme Carroll til sesongen er over, da han har vist fremgang og trenger flere gode framspill/innlegg for å yte sitt beste. Han er ikke en type spiller som kan skape sjansene selv.

  Resten av laget som spilte i går er dessverre middelmådigheter og stallfyll. Vi skal ikke glemme at det Everton-laget vi møtte var ganske redusert. Det må handles i sommer…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...