Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en Evertonsupporters syn

I morgen lørdag er det klart for ny kamp på Wembley for våre elskede røde. Denne gangen er det FA-cupen, og denne gangen er det semifinale. Everton står på motsatt banehalvdel, dagen før årsdagen for Hillsborough-tragedien, det blir 1 minutts stillhet og helt sikkert veldig spesiell stemning, og da også med en finaleplass i FA-cupen på spill.

Jeg har tatt meg en prat med en norsk supporter av motstanderlaget vårt, som nå faktisk er 1 poeng foran oss i ligaen. Helge skal også på kampen på Wembley i morra, heldiggrisen!

Stig Magnus: -Frisk opp litt for oss, Helge, hvem er du?
Helge: -Helge V. Grunnevåg fra Haugesund, gift og 1 barn. Jeg er leder i Evertons norske supporterklubb, som i dag teller ca 850-900 medlemmer. Supporterklubben ble stiftet i 1986.

SM: -Først og fremst; hvorfor Everton?
H: -Everton fordi jeg fikk en Linekerdrakt på 80-tallet en gang. Og da var det gjort.

SM: -Hvordan har dere Evertonsupporterne opplevd sesongen så langt, tror du dere lander over oss når serien er ferdigspilt?
H: -Det har vel vært en Evertonsesong som forventa. dårlig frem til nyttår, og meget bra etter nyttår. Tror vi klarer Europacup, og tror også dere havner under oss i år.

SM: -Hva peker seg ut som høydepunkter hittil i sesongen?
H: -Seieren mot Man. City, og signeringen av Jelavic.

SM: -Hvem stikker seg ut som de aller beste hos dere i år?
H: -Johnny Heitinga har vært en av våre beste i år. Pienaar har vært knall god, og også Jelavic har vist klasse siden han kom i januar.

SM: -Hvem tror du vinner ligaen?
H: -Man. Utd.

SM: -Og hvem tar 3. og 4. plassen?
H: -Vanskelig å si, men tror det blir Spurs og Arsenal.

SM: -Og hvem må ta turen ned i Championship tror du?
H: -Wigan, Blackburn og Wolves.

SM: -Forholdet mellom våre to klubber er jo mildt sagt litt anstrengt, føler du det er et skikkelig hatforhold mellom våre supportere her til lands, eller er det mest “elsker å hate”?
H: -LFC er jo klubben man hater. Man hater ikke folkene, men klubben. Jeg som bor i Haugesund som er en skikkelig Liverpoolby så omgås man jo daglig LFC-fans. Noen er helt klart litt mer sympatiske enn andre.

SM: -Har du noen gode og/eller dårlige minner fra kamper mot Liverpool?
H: -Mange! Av gode minner så må jo kampen på Goodison i fjor da vi vant 2-0 trekkes frem. Ellers cupkampen for et par år siden der vi vant 1-0 etter ekstraomganger sitter også godt i minnet.
Dårlige minner, så må kampen der McCalister scora på frispark fra ca 100 meter nevnes, husker den var sur. Ellers så er det jo tette og jevne kamper dette. Så det er jo et par taklinger jeg husker også. Steven Gerrards 2-fotstakling på Gary Naysmith for noen år tilbake, og Kyrigiakos sin på Fellaini kommer begge inn under dårlige minner.

SM: -Så til kampen lørdag;det er jo en meget spesiell anledning, dagen før årsdagen for Hillsborough-tragedien, 1 minutts stillhet er bekreftet, og Merseysidederby på Wembley for første gang på mange, mange år, og før første gang på den nye stadion. Har du noen tanker rundt rammen rundt kampen og selve kampen, en FA-cupfinale står jo også på spill?
H: -Det blir nok helt spesielt, denne cupen betyr enormt mye for begge lag. Det aet det er dagen før årsdagen for Hillsborough er jo ekstra spesielt. Jeg tror det blir tidenes semifinale for å si det sånn. Liverpool må vel vinne for å berge noe av sesongen sin, mens Everton og David Moyes vil gjøre ALT for å markere Moyes sitt 10-årsjubileum med et trofe.

SM: -Er det noe du spesielt frykter fra Liverpool på lørdag?
H: -Nja, så deres kamp mot Blackburn og så ingen der som imponerte meg. For min del håper jeg at målet til Caroll ikke er det som gjør at han finner formen igjen 😉

SM: -Og hva bør vi passe oss for når det gjelder deres lag tror du?
H: -Vi har etterhvert fått en god og bred stall. Blir spennende å sa hva Moyes velger, men innleggsfoten til Baines er alltid noe å se opp for, ellers så vil jeg nevne spissen Jelavic.

SM: -Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?
Lykke til!

SM: -Helt til slutt; jeg kommer til å utfordre motstanderne i denne spaltentil å tippe resultatet på hver kamp, og holde stillinga ut sesongen. Jeg går for 2-1 seier til Liverpool, hvordan tror du det ender på søndag, Helge? (Stillingen hittil: Stig Magnus: 11, motstander: 12.)
H: -Jeg tror Everton vinner 2-0, scoringer av Hibbert og Jelavic.

Da takker jeg Helge for praten, og ønsker han og hans Everton lykke til med sesongen, fra søndag av naturligvis 🙂

2 Responses to Før kampen: en Evertonsupporters syn

 • Hallingen sier:

  Supportere er snåle skapninger.
  9 av 10 ganger sier folk som heier på klubber med dårligere stall en våres at de ikke frykter noe, mens vi skal skjelve i buksene av spiller x og y…

  • Henning sier:

   Jepp, og vi er også supportere, derfor er vi like snåle. Tipper Everton «skjelver i buksene» over Hendersen, men skal det bli seier idag så blir det pga hjelp fra uventet hold. Som f.eks. med en scoring av en som man minst venter skal score, og da tenker jeg først og fremst på Henderson… YNWA! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...