Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en Norwichsupporters syn

Ny kamp, og en ny prat med en fan av motsanderen vår. Gutta i den vakre røde drakta tar en tur og hilser på Norwich i lørdagens kveldskamp, i en kamp ingen av lagene har så fryktelig mye å spille om, annet enn å prøve å komme litt høyere på tabellen. Norwich er faktisk hakk i hel på Liverpool, og gutta bør være motiverte til å avslutte sesongen sterkt, så man ikke blir tatt igjen av enda flere lag, og heller kan klatre litt oppover tabellen. Bare tanken på å lande bak Everton bør være nok til å yte litt ekstra!

Jeg har igjen tatt meg en prat med vår Norwichvenn Hans-Olav, og hørt hva han tenker om sesonginnspurten, hvordan den har gått for våre lag, og hva han tenker om lørdagens kveldskamp.

Stig Magnus: -Frisk opp minnet vårt litt, Hans-Olav, hvem er du?
-Hans-Olav Damstuen, 36 år gammel Bodøgutt og leder i den norske supporterklubben til Norwich siden ca 1995. Jeg hadde også ansvaret for websiden fra internetts spede begynnelse tidlig på 90-tallet. Nå gjør vår redaktør Raymond Pettersen en flott jobb og oppdaterer websiden daglig, som er å finne her. I tillegg er Bodø/Glimt det store laget naturlig nok.

Supporterklubben ble stiftet 13. september 1983 og er blant de eldste supporterklubbene av engelske lag i Norge. Vi er nå litt over 120 medlemmer, som er all time high for oss! Det er hovedsakelig norske medlemmer, men vi har også noen svenske og danske medlemmer. I tillegg til websiden gir vi ut medlemsbladet “The Canary Magazine” 5 ganger pr sesong, bladet varierer mellom 32 og 40 sider.

SM: -Først og fremst; hvorfor Norwich?
H-O: -Jeg kan spore min interesse tilbake til rundt 86/87, men jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det ble akkurat Norwich. Kanskje navnet eller draktene? Jeg aner ikke, men valget føles fortsatt helt naturlig og helt rett.

SM: -Hvordan har dere Norwichsupporterne opplevd sesongen så langt, plassen er jo sikra, noe du hadde veldig stor tro på i høst og at dere skulle havne et sted mellom 13.-17. plass, fornøyd nå vel?
H-O: -Personlig er jeg veldig godt fornøyd med sesongen sålangt, og det er alle Norwichsupporterne. Som du nevner så er det i tråd med mine forventninger før sesongstart. Vi visste vi hadde en svært dyktig manager og det har han bevist. Det er en stor prestasjon å berge plassen med en stall stort sett bestående av Championship og League One spillere, fra England.

SM: -Hva peker seg ut som høydepunkter hittil i sesongen?
H-O: -Borteseieren mot Tottenham nylig er et åpenbart høydepunkt. Ellers så har vi klart å slå mange av de presumptive bunnlagene, det er svært viktig mht å berge plassen. Det er av mindre interesse mht å berge plassen hvorvidt man klarer et poeng mot Man United eller Man City.

SM: -I oktober nevnte du de nye Bennett, Pilkington, Johnson og Morison, har gutta levert synes du?
H-O: -Bennet og Pilkington har definitivt levert. Pilkington er en klassespiller, selv om han tidvis har vært på benken av ulike årsaker. Morison startet sesongen svært bra, men har vært svak etter nyttår og fått lite spilletid. Johnson startet også sesongen godt, men har hatt negativ formutvikling og startet ganske få kamper.

SM: -Hvem stikker seg ut som de beste hos dere i år?
H-O: -Keeper John Ruddy, toppscorer Grant Holt og kantspiller Pilkington har vært veldig gode. I tillegg har Bennett, Surman og Fox spilt godt. Venstreback Marc Tierney var strålende inntil han ble skadet for noen måneder siden.

SM: -Hvem tror du vinner ligaen?
H-O: -City har svært gode sjanser til å vinne, men har en liten følelses av at Ferguson har et ess i ermet som kan avgjøre til Uniteds fordel. Anser City som favoritter, men blir ikke overrasket om Fergies erfaring tipper det hele i Uniteds favør.

SM: -Og hvem tar 3. og 4. plassen?
H-O: -Tror Arsenal og Newcastle beholder plassene de innehar idag, dvs 3. og 4.plass.

SM: -Og hvem må ta turen ned i Championship sammen med Wolves tror du? I oktober trodde du jo Wigan, Blackburn, Swansea, Bolton og Sunderland kom til å slite i bunnen, sammen med Wolves som jo allerede er nede?
H-O: -Wolves har jo allerede rykket ned ja. Ellers så har Aston Villa en skremmende dårlig form og tror de rykker ned sammen med Blackburn.

SM: -Hvordan er stemninga mellom Norwich og Liverpool, ligger det noe spesielt der mellom klubbene eller tilhengerne?
H-O: -Tror vel forholdet mellom supporterne våre er gode, vi er vel ikke akkurat noen naturlige rivaler. Før i tiden tror jeg vi ble sett på som et mini-Liverpool som forsøkte å spille god og teknisk fotball langs bakken. Norwich-supporterne ser alltid frem til å møte Liverpool og forventer alltid en god fotballkamp mellom to lag som forsøker å spiller god fotball.

SM: -Har du noen gode og/eller dårlige minner fra kamper mot Liverpool?
H-O: -Jeg husker vi slo Liverpool 1-0 i den siste kampen foran et stående The Kop i 1994, hvor Jeremy Goss var målscorer. Det er et fint minne fra vår storhetsperiode sent på 80-tallet og tidlig 90-tallet. Ellers kan jeg ikke komme på noen store negative hendelser, vi har jo dessverre tilbrakt mange sesonger i 1.divisjon de siste 15 sesongene.

SM: -I oktober følte mange Liverpoolsupportere at dere litt heldig kom dere unna med 1-1 og 1 poeng etter vi brant mange sjanser, du nevnte på mail med meg etter kampen at dere også var noe heldige, hvordan tror du kampbildet blir på lørdag?
H-O: -Godt spørsmål, vi har spilt 2 dårlige kamper etter borteseieren mot Tottenham og vi har vel stort sett berga plassen. Lambert utrykte litt misnøye med laget etter forrige kamp, noe han gjør svært sjeldent. Vil tro han har giret opp laget og krever en god kamp. Forventer en jevn og tett kamp hvor laget som tar vare på sjansene vinner kampen.

SM: -Er det noe du spesielt frykter fra Liverpool?
H-O: -Liverpool har hatt mye stang ut denne sesongen, forventer at de snart får marginene på sin side. Håper bare ikke det gjelder mot oss på lørdag så vi blir skadelidende. Gerrard og Suarez er to spillere som vi åpenbart frykter, ellers det et godt lag som presterer når de må virker det som.

SM: -Og hva bør vi passe oss for når det gjelder deres lag tror du?
H-O: -Hvis spillerne er rimelig uthvilte så kan dere forvente et lag i god gammeldags engelsk stil som gir 100 % og aldri gir Liverpool noe pusterom. Er bare usikker på lagoppstillingen da vi har prestert dårlig de siste 2 kampene. Tror Lambert ønsker å gjøre en del forandringer.

SM: -Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?
H-O: -I fotball snur resultatene seg plutsetlig helt uten noen åpenbar forklaring. Så hold motet oppe til tross for at  dere kanskje føler at innsatsen i serien er noe skuffende. Neste sesong er det nye muligheter!

SM: -Helt til slutt; jeg kommer til å utfordre motstanderne i denne spalten til å tippe resultatet på hver kamp, og holde stillinga ut sesongen. Sist traff du jo med 1-1 (heldig! ;-p). Denne gangen går jeg for en finfin 1-3 seier til Liverpool, hvordan tror du det ender, Hans-Olav? (Stillingen hittil: Stig Magnus: 14, motstander: 12.)
H-O: -Vi slipper «alltid» inn mål så score gjør dere helt sikkert….Vi må revansjere oss etter 2 svake kamper så jeg tipper vi vinner 2-1. 🙂

Da takker jeg Hans-Olav for en hyggelig prat som alltid, og ønsker hans Norwich lykke til med slutten på sesongen, fra søndagen av 😉

4 svar til Før kampen: en Norwichsupporters syn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...