Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en West Bromwichsupporters syn

Tilbake til Premier League-hverdagen etter den ufattelig deilige FA-cupseieren mot Everton forrige helg, og denne gangen er det West Brom som står på motsatt banehalvdel på Anfield. Roy Hodgson har styrt laget til en ny sesong i PL, og gjester Anfield for første gang siden han fikk fyken for 15 måneders tid siden. Jeg har tatt meg en prat med vår West Brom-venn Knut Ola.

Stig Magnus: -Frisk opp for oss, Knut Ola, hvem er du?
-Knut Ola Jonsrud. Jeg har ingen formell rolle i supporterklubben, men jeg opptrer ofte som “talsmann” på vegne av norske Baggies. Den supporterklubben vi har nå er vel den tredje i rekken av supporterklubber for West Bromwich Albion FC i Norge eller Skandinavia. Jeg har vært med i de to siste utgavene og den supporterklubben vi har nå er primært norsk og startet opp rundt 2004-2005. Vi har rundt 50 medlemmer.

SM: -Først og fremst, hvorfor West Bromwich?
KO: -Liverpool FC har nok en stor del av æren for at jeg fikk WBA som favorittlag. Da jeg fikk mine føste fotballkort rundt 1976-1977 skjønte jeg ikke helt opplegget med å bytte fotballkort. Det lille jeg skjønte var at Liverpool var det de aller fleste skulle ha. Da fant jeg ut at jeg måtte finne et annet lag å holde med, og jeg fant det lengste og rareste navnet på tabellen i det som på den tiden het første divisjon. Etter hvert kom det en del kamper med dem på tv. Og her var det mange rare personligheter med mørke spillere som Cunningham, Batson og Regis og andre langthårede spillere som så ut som rockestjerner. Da var det ingen vei tilbake.

SM: -Hva skjer med bildet?
KO: -Historiet rundt bildet er at jeg og foreldrene mine ble kastet av toget på Runcorn på vei fra Liverpool til London fordi billettene våre kun var gyldige for det neste toget som gikk en halvtime senere. Jeg har kjørt en del tog i England og det er nok heller ikke første gang at jeg har tatt et annet tog enn jeg egentlig skulle ha tatt, men det er første gangen jeg har fått beskjed om å gå av toget. Jeg antar at mange norske Lverpoolsupportere har reist forbi denne stasjonen, men det er ikke sikkert at det er så mange som har stanset på stasjonen en halvtime.

SM: -Hvordan har dere West Bromsupporterne opplevd sesongen så langt, plassen er sikra, det var målet også når vi snakket sammen sist i oktober?
KO: -Jeg tror de fleste av oss er godt fornøyd med at plassen er sikret og hvis vi ender over Villa på tabellen samtidig som Wolves rykker ned blir sesongen fullkommen… Som klubb har vi tatt noen steg videre og fått et langt mer solid forsvar samtidig som nok en del av oss gjerne skulle ha ønsket litt mer finspill fremover.

SM: -Hva peker seg ut som høydepunkter hittil i sesongen?
KO: -Høydepunktet er nok 5-1 seieren borte mot Wolves.

SM: -I oktober nevnte du lånet av Ben Foster fra Birmingham som viktig etter dere solgte Scott Carson, og at Shane Long var et viktig kjøp, har gutta levert synes du? Og hvem har vært deres beste i år?
KO: -Ben Foster har innfridd og har nok også vært vår beste spiller denne sesongen sammen med James Morrison som for tiden er skadet. Shane Long hadde en god periode helt i starten av sesongen, men har hatt en del småskader slik at han nok ikke helt har fulgt opp den lovende starten han hadde.

SM: -Hvordan oppfatter du forholdet mellom våre kjære klubber, føler West Bromsupportere noe sterkt for eller imot Liverpool?
KO: -Vi har vel egentlig ingen naturlig grunn til verken å like eller ikke-like Liverpool og jeg anser oss ikke for å være naturlige rivaler.

SM: -Har du ellers noen gode eller dårlige minner fra Liverpoolkamper opp igjennom?
KO: -Jeg husker en tippekamp hvor vi tapte 1-0 mot Liverpool, enten på overtid eller helt på slutten av kampen. Vi fikk annulert et mål før i kampen. Jeg er ikke sikker på når dette var, men det er godt mulig at dette var den kampen som ble spilt 17 april 1982. På den tiden var vel Liverpool litt sånn som Tyskland har fått rykte på seg å være senere. De holdt ballen i laget det meste av kampen og scorte ett mål helt mot slutten av kampen.
2-1 seieren på hjemmebane forrige sesong er nok det aller beste minnet jeg har fra en kamp mot Liverpool!

SM: -Hvem tror du vinner ligaen?
KO: -Nå regner jeg med at Manchester United vinner serien.

SM: -Og hvem tar 3. og 4. plassen?
KO: -Jeg tror Arsenal tar 3 plassen og at Chelsea stikker av med 4 plassen.

SM: -Og hvem må ta turen ned i Championship tror du?
KO: -Wolves og Blackburn rykker nok ned. Ettersom Bolton har to hengekamper og Wigan ser ut til å være i god form tror jeg fort at det kan bli QPR som er det tredje laget som rykker ned.

SM: -Så til kampen søndag; hvordan tror du kampbildet blir?
KO: -Det blir vel et massivt press fra Liverpool fra starten av og jeg regner vel med at vi kommer til å ligge litt lavt og forsøke å få til kontringer.

SM: -Er det noe du spesielt frykter fra Liverpool?
KO: -Jeg frykter at Luis Suarez klarer å filme til seg en straffe…. Når det er sagt, har han faktisk en del gode egenskaper som fotballspiller som jeg frykter også. Han er en type spiller som vi har hatt problemer med å holde i sjakk denne sesongen.

SM: -Og hva bør vi passe oss for når det gjelder deres lag tror du?
KO: -Jeg tror dere bør være spesielt oppmerksomme på langskudd ut fra løse lufta og dødballsituasjoner.

SM: -Er det ellers noe du vil si til de norske Liverpoolsupporterne?
KO: -Jeg var i Liverpool igjen i påsken og fikk med meg Tranmere-Stevenage. Jeg konstaterte at Liverpool er best på sommeren!

SM: -Helt til slutt; jeg kommer til å utfordre motstanderne i denne spalten til å tippe resultatet på hver kamp, og holde stillinga ut sesongen. Jeg går for 3-1 seier til Liverpool, hvordan tror du det ender på søndag , Knut Ola?
(Stillingen hittil: Stig Magnus: 14, motstander: 12.)
KO: -Jeg tipper 1-1.

Da takker jeg Knut Ola for en hyggelig prat igjen, og ønsker han lykke til med resten av sesongen, fra mandag av, og deres fjerde strake sesong i PL fra høsten av!

17 Responses to Før kampen: en West Bromwichsupporters syn

 • Dag Christian sier:

  Jeg finner det litt merkelig hvordan han er redd for at Suarez skal dive til seg et straffespark når Suarez ikke har divet til seg et eneste straffespark mens han har vært i Liverpool. Young derimot har klart den utrolige bragden to kamper på rad.

 • Knut Ola Jonsrud sier:

  Mine kommentarer rundt Soarez var utelukkende knyttet til denne kampen og har dels litt bakgrunn i at han filmet seg til straffe da vi møttes i oktober. Skulle jeg ha gitt kommentarer før vi møtte Man U ville jeg nok også utrykt en frykt for at Young ville ha gjort det samme. Det at det finnes andre spillere i PL som også filmer betyr ikke at Souarez ikke filmer, noe de av dere som faktisk har sett de aktuelle situasjonene med et litt nøytralt blikk kunne se ganske lett.

 • EDH sier:

  Liverpool ligger for øyeblikket under 1-0 for west brom. Hvis dette resultatet står seg har jeg en ting å si kenny: GÅ AV!!!! Maken til sjansjesløseri og ineffektivt spill har jeg knapt sett noensinne!! Noe må gjøres NÅ, og kennys avgang er svaret!

  • Hallingen sier:

   Så det er ikke snakk om å se det positive i denne kampen?

   Skjønner at det er frustrerende å tape mot WBA på Anfield -spesielt etter sjansesløsing uten like. Men vi hadde vel 65-70% possesion, spilte fantastisk og skapte en drøss med sjanser.
   King Kenny må hjelpe laget å forbedre seg, men å sparke Kenny etter en helt uviktig kamp mot WBA etter at laget har spilt bra mener jeg er feil.

   Er jo bare å se på Chelsea, sparker managere i hytt og pine, tror nok de hadde tjent godt på litt stabilitet på trenerfronten.

   • EDH sier:

    Vær helt ærlig nå hallingen: Orker du enda en slik sesong som den vi har vært igjennom nå? Jeg for min del NEI. Det er overhodet ikke lys i tunnellen med kenny ved roret! Ikke så mye som et lysglimt!

  • Tony Holm sier:

   Velkommen på bloggen, EDH. Jeg anbefaler deg å lese gjesteinnlegget til Thomas Bergli, Liverpool FC – offer for urealistiske forventninger. Du finner den på forsiden, litt lengre ned.

  • Vegard sier:

   Du virke som en fornuftig fyr…

   Kontinutet e vel bare tull.

   Spark manageren, selg alle spilleran og kjøp nye! Da blir livet herlig som supporter.

   Og vinn vi ikke da, gjenta prossessen….

   • EDH sier:

    Få inn en yngre manager som har iallefall en smule fremgang for hver kamp, eller sesong. Det som skjer nå under kenny er bare svart.

    • Brynje sier:

     Første trofé på 6 sesonger, nok en finale 5 mai (to første finalene siden 2007 i en og samme sesong) – fremgang spillemessig siden vi lå med brukket rygg og kjapt kunne havnet under administrasjon faktisk for under to år siden.

     Nye eiere som tenker langsiktig (takk GUD at noe gjør det) og er villige til og spytte inn kapital, ny stadion som endelig ser ut til og gå i boks…

     Ja, det er BEKSVART om dagen EDH… Gud bedre…

     (Og hvis du ikke har sett spillemessig fremgang siden Hodgsons tid så tør jeg påstå at du enten NEKTER å se det eller ikke har veldig peiling på fotball.)

     PS!
     Husk at det evt er like «svart» om vi vinner FA Cupen da EDH, for ingen vil vel kunne være supporter når det er rosenrødt vel?!?!?

 • Tommie Trydal sier:

  Kommer ikke utenom att dette er tidenes svakeste sesong i p.l! Det må Kenny ta ansvar for. Sjansesløseri eller ei, tabellen lyver ikke.ligasesongen har vært GRUSOM! Kenny fikk 3 år, og det syntes jeg absolutt han skal få, men det stopper meg ikkje fra å få en dårligere og dårligere magefølelse for prosjektet. maxi,spearing,henderson,kuyt på midtbana i dag lukter mer 15 plass en 4 plass

  • Brynje sier:

   Enig i at sesongen i serien har vært under pari, er det vel INGEN som er uenige i….

   Om vi skulle vinne FA Cupen denne sesongen også så vil man, om 20 år gi en lang faen i hvilken plassering vi fikk i serien dog, man vi huske trofeene. (men ja, jeg ser selvsagt poenget ditt:-)

   Kenny ba som du sier om tre år, det skal han få, og ikke minst det fortjener han, som den største i klubben gjennom tidene og jeg har INGEN problemer med å gi han det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...