Neste kamp
Man City - Liverpool
Dato: 21. nov 18:30
Kanal: TV2 Premium
Forrige kamp
Liverpool 1-2 Crystal Palace
Dato: 08. nov 17:00
Kanal: TV2 Premium
Hold deg oppdatert
Arkiv
Kenny skryter av Rafas jobb med Akademiet

U19-laget nådde semifinalen i første utgave av NextGen-serien og vant kampen om 3. plassen, og man har sett en klar oppgang i antall spillere på Akademiet som får sjansen på aldersbestemte landslag de siste årene.

I dag skrøt King Kenny av jobben Pep Segura, Rodolfo Borell og Frank McParland gjør på Kirkby, men gir også kreditt til mannen som hentet de tre til klubben for 3 år siden; tidligere manager Rafael Benitez.

Rafa var også mannen som hentet Kenny tilbake til klubben, da som ambassadør for ungdomsarbeidet til klubben.

Forandringene Rafa gjorde både i forhold til teamet og opplegget på Akademiet på Kirkby er noe ikke alle kjenner like godt til, men det begynner absolutt å bære frukter. Spillere som Jon Flanagan, Raheem Sterling og Jack Robinson har fått sjansen på a-laget, og man har også veldig mange spennende spillere på Kirkby som er hentet inn av dette systemet de siste årene, kanskje mest spennende er spillere som Suso, coady, Wisdon, Morgan, Ngoo og Silva, der flere nok nærmer seg en mulighet til å prøve seg på førstelaget. Personlig vil jeg tror mange av disse blir tatt med på sesongoppkjøringen og den planlagte USA-touren til sommeren, og flere vil nok få prøve seg i kamp også da for å se om man skal slippe dem til på førstelaget neste sesong.

Dalglish skryter av fremgangen man har hatt på de aldersbestemte lagene, og at alle som er involvert har gjort en veldig bra jobb, og fortsetter å gjøre en veldig bra jobb. Spesielt nevner Kenny naturligvis Segura, Borell og McParland, men understreker også at det var Rafa som hentet de tre for ca 3 år siden, og at hans forandringer på den tiden har stor innflytelse fortsatt; «det var Rafa som hentet disse personene hit og vi bør være han evig takknemmelig for det. I årene fremover tror jeg Rafa vil være vel så stolt som spillerne selv om vi får noen flere gjennom til førstelaget. Og han bør også være stolt over det systemet han satt opp her».

Veldig godt å høre at Kenny skryter av jobben Rafa gjorde, og jobben som gjøres av de som er på Akademiet i dag, det skjer mye spennende, og selv om ikke alle ungguttene kommer til å slå til, bør man ha en god sjanse for å få gjennom i hvert fall et par spillere til førstelagstroppen slik jeg ser det.

Fremtiden er lys, og fremtiden er rød!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Poll

Liverpools beste mot Palace

Se resultat

Loading ... Loading ...
Siste kommentarer