Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 2-1 Everton – FA-cup- finale :D

FA-cup semifinale, The Friendly Derby, Nye Wembley og erverdig Hillsborough-markering, alt ligger til rette for en fotballfest for 90 000 tribunetilskuere og millioner av tv-tittere.

Ett minutts stillhet for de 96 menneskene som tragisk mistet livet, et samlet Merseyside viser sin respekt og kampen settes igang.

Liverpool starter med følgende lag: Jones, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Gerrard, Spearing, Henderson, Downing, Carroll, Suarez.

Første omgang:

Liverpool virker tente i åpningsminuttene og vi skaper en sjanse allerede etter et par minutter, Carroll finner Spearing på en flott overgang, men avslutningen går over.

Begge lag skaper noen halvsjanser hver, uten at keeperne blir særlig truet.

24 minutter spilt og forsvarsrekka varter opp med horribelt forsvarsspill, Skrtel taper først hodeduellen, ballen stusses videre og Agger og Carra klarer ikke å bestemme seg om hvem som skal klarere, det ender opp med Carra som treffer en Everton-spiller. Ballen lander selvsagt i beina på Jelavic som er alene med Jones og gjør ingen feil. Han står med en fot i offside der, noe linjemannen ikke får meg seg. 0-1 er et faktum.

Everton får blod på tann etter scoringen og dominerer banespillet, Liverpool har ballen noe mer, men klarer ikke å skape noe særlig farlig, Everton virker å være mer klare over roller. Omgangen ebber ut til Everton-ledelse og Liverpool har mye å rette opp om det skal bli en ny finale i år.

Andre omgang:

King Kenny må ha satt gutta ordentlig på plass i pausen for det kommer et helt annet Liverpool-lag ut i andre omgang. Vi får en kjempesjanse allerede etter et par minutter når Carroll kan heade ballen i mål, ballen ender opp utenfor og vi misser sjansen på en drømmestart i andre omgang.

Et kvarter ut i omgangen skjer det fantastiske, et håpløst tilbakespill av Distin ender opp i beina på Suarez som er alene med Howard. Suarez gjør ingen feil og avslutter fint med utsiden av rista og utligningen er et faktum.

Liverpool fortsetter dominansen og skaper noen halvsjanser, Kenny gjør et par bytter for å sprite opp det offensive spillet, Maxi erstatter Henderson og Bellamy erstatter Downing.

87 minutter spilt og Gerrard kommer på venstresiden, Seamus takler ham stygt og skal egentlig få sitt andre gule kort. Webb holder kortet i lomma og Liverpool får et farlig frispark. Bellamy slår inn og treffer Carroll på hodet, Carroll stusser ballen flott i mål og Liverpool leder kampen tre minutter før full tid.

Man skulle tro vi la oss bakpå og Everton startet å presse etter scoringen, men det motsatte skjer. Liverpool holder trykket oppe, ett minutt før full tid stusser Carroll en langpasning videre til en offsideplassert Suarez, spillet går videre og han legger inn til Maxi som skyter i stolpen.

Den siste sjansen får Suarez, men Howard redder enkelt. De fire overtidsminuttene foregår stort sett på Everton sin banehalvdel og et halvt minutt i overovertiden blåser Webb av, og vi er klare for FA-cup-finale 😀

– «Vi viste karakter i andre omgang«, sier Gerrard i et intervju etter kampen.
– «Jeg skulle nok hatt mål tidligere, men jeg måtte score på det flotte innlegget til Craig«, sier en meget fornøyd matchvinner i sitt intervju.

Oppsummering:

Liverpool starter bra i første omgang, men får en smekk når Everton tar ledelsen. Everton cruiser gjennom resten av omgangen som det beste laget på banen.

Et nytt Liverpool-lag kommer ut i andre omgang og Everton er sjanseløse i banespillet. Spill mot ett mål gjennom hele kampen og med scoring av Suarez/Carroll ble det en ny finaletur til Wembley for cuplaget Liverpool. Om vi møter Chelsea eller Tottenham finner vi ut i morgen.

Spillerbørs:

Brad Jones: 6 – Får gjort lite med målet, og er stort sett trygg i involveringene sine. Får en del tilbakespill som han håndterer godt.

Glen Johnson: 6 – Ok første omgang, startet andre omgang med mange feilpasninger, men kom seg etter hvert. Grei kamp.

Carra: 6 – Megatabbe på scoringen, men ellers trygg og god. Starter fordi han som regel spiller godt mot Everton, noe han og gjorde i dag, om man ser bort fra målet.

Skrtel: 6 BB – Har blitt litt bortskjemt av slovaken i år, lagde litt mange frispark i dag, men ellers trygg og god. Uten tvil Liverpools forsvarskonge. Gjør alltid midtstopperkollegaen god, får BB for å ha tatt ut Jelavic ut av kampen i andre omgang.

Agger: 4 – Svak kamp av dansken i dag, trivdes ikke på venstrebacken i det hele tatt. Dårlige dødballer, mange pasningsfeil, men ok i duellspillet.

Spearing: 5 – Ikke de samme taktene av Spearing i dag, mye anonym og lite kraft i duellene. Vinner noen viktige dueller i andre omgang, men lite involvert i dag. Kunne blitt en annen kamp om han scoret på den gode sjansen i starten av matchen.

Gerrard: 6 – Blir noe anonym i første omgang, men har et godt driv og kjemper godt. Gjør seg selv mer spillbar etter hvert og gjør mye bra, stod frem i duellspillet på midtbanen.

Henderson: 4 – Kan oppsummeres med ett ord; anonym, som nå heter å ta en Henderson. Hadde et pent dribleraid og løper mye. Blir byttet ut med gult kort og høy tenning.

Downing: 5 – Mr. Jojo er som alltid vanskelig å forstå, var faktisk bedre på høyre enn venstre, men manglet litt i innleggsfasen. Er veldig god når han setter fart og utfordrer, greit at han ble byttet ut.

Suarez: 6 – Er helt naken frem til scoringen, etter det blir han god gammeldags spirrevipp, hadde sine raid på Suarez-linja i dag også. Scoringen var akkurat det han trengte for å finne piffen.

Carroll: 6 – Totalt borte i første omgang, var kun nær ballen ti ganger da. Mye mer involvert i andre omgang, skulle kanskje hatt tre mål i dag, men blir matchvinner for andre kamp på rad. Han legger i tillegg mye innsats i gjenvinningsarbeidet, både offensivt og defensivt. Jeg syntes han legger seg litt lavt i banen til tider. Veldig god andre omgang.

Maxi: Skulle hatt scoring, ellers markerer han seg ikke noe særlig. Trygg med ball som vanlig.

Bellamy: Virvelvinden ble byttet inn til riktig tid(kunne vært noe før selvsagt, men tenke på knæra), jobber utrettelig og er en stor grunn til at vi holder høyt press etter å ha tatt ledelsen. Fint frispark på matchvinnerscoringen.

Da er vi i finalen folkens, hva syntes du om kampen?

YNWA!

28 Responses to Liverpool 2-1 Everton – FA-cup- finale :D

 • Max sier:

  Flott laginnsats! Mye bedere rytme i laget nå! Og i dag var det ikke så mye sjansesløsing og i andre omgang satte vi de sjansene vi hadde 🙂

 • Kjell Andreas Oddkelav sier:

  Ikkje så mykje å utsette på det her. Men syns Henderson bør få litt credit for å vere den einaste midtbanespelaren som gjorde ein skikkeleg innsats i førsteomgangen. «Usynleg» og tungt hetsa av den delen av supporterskaren som likar å rope høgt og negativt om eige lag, men som held kjeft når det går bra – Henderson er akkurat no der Lucas var for tre-fire år sidan. Ufortent utskjelt og framtidig verdsklasse. Ein fantastisk dag for spelarane og oss fansen. 😀

  • Tony Holm sier:

   Hvis du mener Henderson har fått ufortjent kritikk får det være din mening 😉 Ang. Lucas så har jeg forsvart han med nebb og klør siden bloggen oppstod, men ser hva du mener. Henderson er en mann for fremtiden, og han viser alltid innsats, det skal han ha.

  • johannes sier:

   i og med at det var howard webb skal vi være storfornøyde! ga nesten opp kampen da jeg så hvem som skulle dømme

 • Anders sier:

  Herlig dag! Er det en skrivefeil med 6 på Carra forresten? Han var jo en vandrende katastrofe der bak. Krysser fingrene for at dette var hans siste kamp fra start.

   • Anders sier:

    Jeg ser teksten, men er svært uenig i konklusjonen. Han var svært usikker og svak i dag. Mangler totalt overblikk.
    Nok negativt, men i dag vant de til tross for at Carra var på banen.

   • Tommie Trydal sier:

    Er helt enig med deg Tony. Bortsett fra målet, som han må ta skylda for sammen med Agger, så var carra god i dag. Rart Everton skapte så minimalt med «en vandrende katastrofe» og «svært usikker og svak» midtstopper hos di røde….Skrtel var knallgod, men ikkje aleine bak der!
    En DEILIG og fortjent seier. Måtte Torres snuble i sine egne bein på blank goal i morgen og at spurs blir motstander på Wembley.
    Ellers følger eg skepsisen mot Webb. Ok i dag, men vanligvis er det flaut å se på han.

    • Vegard sier:

     Håpe faktisk at Chelsea tar Tottenham
     – Vi slit mot Tottenham, hvis æ ikke huske feil, har vi ikke slått Tottenham sia KK kom tilbake.
     – Vi har levert flere gode kampa mot Chelsea, og ikke minst vunne en del…
     – Og hvis/når vi vinn mot Chelsea i finalen, så må Torres se det laget han forlot hente pokalen, etter å ha slått laget han gikk til for å vinne pokala.

     • Tony Holm sier:

      Yes, Tommie, akkurat det jeg argumenterer med og. Everton skapte ingenting i andre omgang, var heller ikke så giftige på sjanser i første, mye pga midtstopperparet. Virker som enkelte får hjerteflimmer av at Carra er i en duell, noe som virker å forme synet på kampen.

      Ellers er jeg enig med Vegard i forhold til motstander, heller Chelsea enn Tottenham. Syntes Tottenham er flinke til å gjøre oss dårlige, noe jeg syntes vi er flinke til mot Chelsea.

 • Birgitte sier:

  Carra var jo helt på bærtur, og Hendo skal ha det for å være den eneste på midtbanen som sto på i første omgang! Men til de som klager på Henderson – han er en mann for fremtiden, og han jobber på, løper og har til tider mange bra pasninger! Eneste som mangler fra han er litt bedre taklinger, så har du klassespiller!!

  helt grei kamp, fortjent at vi vinner etter offsidemålet til everton 😀 gleder meg som en unge til finalen, den skal vi vinne!

 • Kjetil Nygård sier:

  syns for å være ærlig at du va heilt på bærtur med din spiller analyse 🙂 Spearing spilte ein knallgod kamp.. Du gir carra 6 for han heter carra (4) .. Agger fortjene litt kritikk på ledermålet te everton men langt i fra alt. Agger kunne fått 5. både carroll og suarez hadde fortjent 7. At du gir henderson 4 må eg sette et stort spørsmål te ?… An va ikkje den beste, men langt i fra den dårligste.. jobbet og sto på te an ble byttet ut pga han gjekk sur.. Downing va løpsvillig og prøvde mye, men fekk ikkje d helt te 6. huska at 1 e stryk og 10 er verdensklasse.. vil si at du mener liverpool spilte langt under lavmål i dag.. Desverre så er de ikkje bedre, en kan ikkje tro de e verdensklasse og dømme der i fra..

  • Tony Holm sier:

   Hvis jeg fletter svaret til deg og Birgitte sammen, så er Carra og jeg på bærtur, det hørtes hyggelig ut 😀

   Ser flere slakter Carra, hvilke feil gjorde han foruten målet imot? Var rusten i første, men selv om han var i litt kaosstemning, så gjorde han ikke noe avgjørende dårlig.

   Suarez var helt borte frem til scoringen, etter det var han god. Ingen BB i mine øyne.

   Spearing knallgod? Jaja, en firer var nok strengt, men syntes han var for anonym i dag, spesielt i andre når vi faktisk hadde all presset. Å gi han samme karakter som Agger var dårlig av meg, gikk litt fort i svingene. Sistnevnte spilte en av sine dårligste kamper jeg har sett ham. Spearing løftes opp til fem. Så har du fått innvirkning på spillerbørsen 😉

   • Vegard sier:

    Godt at du løfte Spearing opp på en 5’er, han va bra i første omgangen, en av grunnene til at Everton ikke skape noe særlig, og har ett par veldig viktige innvolveringer i andre omgang, spesielt på en overgang mot slutten.

    Helt enig med ang Suarez, borte fram til gaven fra Distin, dreiv egentlig bare med masse tull sammen med Heitinga.

    Og Skrtel va helt konge, klart best. Hvis han fortsette framgangen han har vist etter at KK og SC kom til klubben, så blir han verdens beste duellstopper 🙂

 • Svenn Hauge sier:

  Kan ikke se at Gerrard var på sitt beste, mens det vel var noe av det beste prestert av Downing og Henderson. Downing hadde noen virkelig bra raid med kjempe innlegg på høyre, mens Hendo tok tak hjemover spesielt! Spearing var også under den standard han har lagt på i år syns jeg.

  Skrtel BB

  Webb var overraskende lite med i Evertons spill både i angrep og forsvar, men et par avgjørelser viser enda at han aldri blir å se i den vakre røde…..

 • Karce sier:

  Hadde jeg rett eller hadde jeg rett i mine paniske betrakninger før kampen? Var på dass på Tempest når utligninga kom. Var bare å stappe utstyret på plass i buksa og storme ut å ta del i feiringa. Job half done but what the hell. Og at Big Man avgjorde for andre kamp på rad er bare sånn det skal være. Skål og welcome Chelsea

 • Hans Petter Nilsskog sier:

  Fy faen førr en kamp 2 kamp på rad at han Andy Carroll blir match vinner æ unna han all suksess han kan få YNWA ha ei fortsatt god hælg alle røde fans

 • Stein Tangen sier:

  Ser samme kampen går igjen ovenfor,ja alle har nok de,men så va de auga som ser då.
  Forundra meg storveigs over att man kan sei att dette va bra,de einaste som varma var seieren.
  Spillemesigt denne sesong har vi slitt,og da mest framover på banen.
  Avslutterne våre har ikke levert(viser til statestikk)så her e møkje og hente.
  Vår kjære kaptein har denne sesongen vært ein skygge av seg selv.
  Skadeproblemer får ta nåke av skulda men ikke alt,innsats og tæl har og vært fraverande i store deler av sesongen.
  Vi får håpe på ein respektabel avsluttning slik att vi kan komme sterkere igjen.
  YNWA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...