Hold deg oppdatert
Arkiv
Newcastle 2-0 Liverpool – Utspilt på alle punkter

Trist, patetisk, ynkelig, uverdig. Mange ord som dukker opp når man skal beskrive Liverpools innsats på banen i dag, få av dem er tilstrekkelige. Ydmyket av laget som fremstår på den måten Liverpool skulle ønske de gjorde. For alt snakket om Moneyball og Liverpool, så er det Newcastle som har bygd opp et glimrende lag på småpenger, mens Liverpool har øst ut penger på underpresterende spillere.

Klasseforskjellen viste seg i dag. Les mer, om du orker.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, John Flanagan, Martin Skrtel, Jamie Carragher, Jose Enrique, Jay Spearing, Steven Gerrard, Jonjo Shelvey, Craig Bellamy, Luis Suarez, Andy Carroll.

Kampen startet i et høyt tempo og bølget mye frem og tilbake. Begge lag villige i angrep. En som så på hugget ut mot gamleklubben var Carroll, som startet kampen bra. Dessverre gjorde han en stor idiot av seg selv etter 9 minutter, etter fantastisk forspill, da han rundet keeperen og uforståelig valgte å gå i bakken uten at Krul var i nærheten av ham. Har en kjempesjanse, men velger å gå i bakken. Idiot. Flaks han er engelsk, ellers ville han blitt stemplet som juksemaker.

Man skjønner det er Liverpoolkamp når treverket får bli med på leken. Innlegg fra Bellamy etter 15 minutter ble vippet av Krul via tverrliggeren og ut. På den påfølgende corneren ble Liverpool snytt for straffe da Simpson stoppet ballen med armen på streken.

Etter 18 minutter skjedde det uunngåelige. Skrtel taper duellen på bakre og Cisse header via stanga (ironisk?) i mål. 1-0 til Newcastle.

Kampen fortsatte i samme spor. Jevnt i banespillet, men Newcastle så stort sett farligere ut i angrep. Liverpool hadde en god mulighet etter 27 minutter, da Carroll headet like over etter et innlegg fra Bellamy. Etter 41 minutter fikk Newcastle en megasjanse, da Cisse headet like utenfor på innlegg fra Guthrie. Urutinert av Shelvey som holder ballen inne i spill og serverer på sølvfat.

PAUSE

En ynkelig 2.omgang fra Liverpool kan oppsummeres raskt, selv om den sikkert skal diskuteres heftig fremover. Liverpool spilte med sin sedvanlige mangel på selvtillit, og det tok et kvarter før Cisse kunne sette inn sitt andre for dagen og 2-0 til Newcastle. Jeg klarer ikke engang å skylde på at han faktisk er over 2 meter i offside.

Omgangens «høydepunkt» skulle komme etter 81 minutter. Reina blir hindret i å sette igang kjapt og mister besinnelsen. Går aggressivt opp i trynet på Perch, som svarer på en fullstendig ynkelig måte ved å ta seg i ansiktet og gå i bakken, til tross for at det ikke fantes kontakt. Håpløst av Reina å miste besinnelsen, men fullstendig ynkelig av Perch. Reina får rødt, Perch får gult. Enrique i mål.

Liker ikke ordet symptomatisk, som brukes til det groteske av kommentatorer, men dette er virkelig symptomatisk for Liverpools situasjon for øyeblikket.

Utspilt over hele banen. Dette Liverpoollaget har fullstendig mistet motivasjon til å spille fotball. Trist å se på.

YNWA har sjelden betydd så mye som nå. Trenger virkelig en helomvending hos samtlige spillere.

33 Responses to Newcastle 2-0 Liverpool – Utspilt på alle punkter

  • O`neills red army sier:

   Alle er for optimistiske før hver sesong. Skal vinne alt som er, uten å ta standpunkt i troppen som er tilgjengelig. Mener det er viktig og se til den røde delen av Manchester og hva de gjør der. Der satser de som liverpool på uk/engelske spillere, samt egenproduksjon av spillere. Er derfor veldig morsomt å se hva de respektive lagene har anskaffet av engelske spillere de siste sesongene.

   Liverpool har kjøpt Adam, Henderson, Carroll, Bellamy og Downing til en svimlende sum av over 80 millioner pund. Adam hadde en sesong med et opprykkslag, som tok turen ned etter en sesong. Var selve drivkraften i laget, men en sesong gjør deg ikke til en etablert PL spiller. Carroll kom også med meritter fra Championship, spilte en brukbar havl sesong i Newcastle, før han kom for 35 millioner pund. Heller ikke han noen etablert spiller. De andre har spilt noen sesonger i topp divisjonen uten å briljere. Synes da 80 millioner pund er en utrolig risikabel sum å betale.

   United derimot kjøpte Jones, Smalling og Young for i underkant av 40 millioner pund. de to førstnevnte hadde ikke særlig erfaring, men Young var av god kaliber. Liverpool var jo også ute etter Jones og Young. Sett bort i fra skader på Young, har United fått desto mer ut av pengene investert.

   Hvordan har det seg at Liverpool kan bruke så mye penger uten å få noe tilbake? Er ikke samholdet godt nok? Har ingen av spillerene vinner mentalitet? Hvor lenge kan styre lene seg på en manager med en bra fortid som ikke leverer?

   Time will show

 • Håvard sier:

  Beklager Brynje, men det er ikke hele forklaring. Liverpool har ikke noe offensivt mønster og mangler kreative spillere på midtbanen. Spillerne må være profesjonelle nok til å gi alt hele tiden. Alt annet vil være en falitterklæring. Nok en gang starter Carragher istedenfor Coates. Og hvor ble det av Sterling. Tror dessverre ikke Kenny er trener neste år. Noe må gjøres fordi spillerne er svært frustrerte. Huff…

  • Brynje sier:

   Det er mangel på motivasjonen og mangel på fokus i serien som går nå Håvard.

   Sesongen «gikk» da vi tapte for Arsenal, det har man tydelig sett på spillerne også, så vel som endel av supporterne, da var «sesongen over» og kun cupen(e) å spille for..

  • Brynje sier:

   Hvor ble det av Sterling?? Han var UTELUKKENDE i troppen forrige match fordi Bellamy ikke var det. Bellamy var i dag tilbake OG startet (Som «alle maser og til enhver tid) og ble byttet ut etter en svak kamp.

   Sterling er 17 år Håvard…….

 • John Strandmyr sier:

  Trist å se laget fremstå slik. Men hva mener dere andre skal til for å få endringer? Jeg vet ikke selv… hva vil hjelpe? Et par nye spillere? En ny manager? Mer hell i spillet? Mer tid for det nye laget å sette seg skikkelig?

 • Henning sier:

  Vi ser godt at troppen ikke er god nok, til å fullføre en hel sesong. Neste år ønsker jeg meg kun en første 11’er som starter samtlige seriekamper, slik som var vanlig i gamle dager. Samspilte og gode. Ikke en ny 11’er i hver eneste seriekamp. Så kan røkla i troppen få spille alle cup’er. Dersom vi noensinne skal _mene_ noe med at serien er viktigst, så la oss nærmest slutte å delta i andre cup’er, og melde forfall til landslagssamlinger. Slik troppen er nå, så må vi ofre noe for å få resultater i serien! Så kanskje vi klarer et løft i serien!

 • Ronny Hansen sier:

  Jeg vil i utgangspunktet ikke bytte ut Dalglish for jeg har vel vært en av de som har skreket høyest etter han men han er nødt til å begynne å kalle en spade for en spade og innrømme at noen av spillerkjøpene ikke er beregnet for 1. Laget men er beregnet for reservene! Virker som om han beskytter de for mye!!! Skikkelig grise kjeft og trusler om degradering til reserver eller rett på transfer lista er hva han må begynne med. Nå er det nok!!! Du får ut neste sessong av meg Dalglish, men noe form for forbedring må jeg se ellers må du gå! Selv ikke du er større enn klubben!! Love you anyway:-))

  • Hallingen sier:

   Newcastle spilleren skulle også hatt direkte rødt.

   Samtidig ynkelig av Perch å kaste seg ned som en liten 5 åring etter at det var han som startet det.

   • Carl Christian Laugen sier:

    helt forkastelig er det faktisk. Blir vanvittig provosert av sånn oppførsel. Hadde noen gjort det på meg under kamp, så hadde jeg sikkert reagert på samme måte.

 • Trond.syversen sier:

  1 sp.mål til dere som så kampen på tv idag,satt dere ytterst på sofakanten,beit negler og reiv dere i håret når tja ta suarez bør redusere til 2-1 i 2 omg,vell idag(samme mot wigan) lå jeg henslengt og dro på skuldrene når nevnte suarez sitt forsøk ble blokkert osv,hvorfor??,for at jeg gir blaffen??,nei pga engasjemanget til kampen,fordi kampen er uten betydning,PL forsvant i dass med tapet for arsenal,MEN dette vi presterer om dagen er for dårlig,rett og slett for dårlig,dagens beste,vill faktisk si shelvey,mye heller han enn Henderson i mine øyne,men poenget er alle var ræva idag,spillet eller manko på spill og spillemønster da det virker nesten fraværende syns jeg. Og andy carroll du er en dust som hiver og filmer på den måten,men kenny daglish,du kunne spart deg i å bytte han ut 10 min før slutt,han var langt fra den dårligste utpå der for vår del,og du kunne spart han den siste ydmykelsen fra hjemmefansen

  • Brynje sier:

   Kan bare signere på denne og er helt enig….
   Sesongen «gikk» da vi tapte for Arsenal, om vi havner på 5 eller 10 plass gir jeg en lett faen i faktisk. Dette gjenspeiles rimelig tydelig hos spillerne også, er jo bare å se på spill og sjanser før og etter Arsenalkampen…

   Gutta mobiliserer til og i cupen(e), det ser man like tydelig som at de IKKE mobiliserer i serien.. *Dessverre*

 • Stein Tangen sier:

  Har me ikke nå fått plaseringen på tabell som er høvelig for dette laget med mot plass 10.Ser der blir stilt spørsmål ded Kenny,hvis han skal være motivatoren som skal få de beste frem i hver spiller ja da har han nok ikke lykkes.
  Stjerne spillere på andre lag har etter annkomst Liverpool blit midels :kva er de som sker bak murene i Liverpool:
  Me kan glede oss over cup trofeer men DE ER IKKE SERIE GULL.
  Håper vi snart får se dette ÅRHUNDREDES LIVERPOOL LØFTE SERIE TROFET SNART.

 • Hallingen sier:

  Hvor mange kandidater må vi få til årsdårligste?!

  6 tap på de siste 7 er helt på trynet, og selv om ligaen er i praksis over så kommer det ikke på tale å havne bak Everton (og en hel haug andre lag).
  Når man spiller for LFC skal man alltid prøve å få en så god tabellplassering som mulig. Anyways, om dette er instillingen til spillerne så får de se til å vinne FA Cupen, for å drite oss ut i ligaen for igjen å spille som 3. divisjon-spillere går ikke.

  Anyways, håper vi vinner FA Cupen, for med Liga – og FA Cupen i år, kan vi drite i begge cuper til neste år og fokusere fult på ligaen. Troppen virker ikke å være god nok til å kjempe på 3 fronter.
  Har fortsatt troa på King Kenny, men håper han har lært av egne feil før neste sesong – både taktikk messig og ved spillerkjøp.

 • Morten sier:

  Har trua på KK, men nå må jeg reise en finger og si det som de fleste ser: Laget, som helhet, svarer til plasseringa på tabellen. Det BLIR sånn over tid, når angrepet ikke makter å omsette sjanser til mål – jeg vet av erfaring at det er deprimerende å spille midtbane og ballfordeler, når INGENTING blir omsatt til mål. Over tid vil det virke dempende på hele moroa – det blir et pes (hva har vi nå å spille for? – kun cup).
  Så Henry og KK – det er helt klart hva som må prioriteres nå- en målfarlig jeger SOM i tillegg skal passe sammen med midtbanen og Suarez. Det blir ikke lett – Gomez passer for eksempel ikke inn hos oss. KANSKJE villa? Vi MÅ ut og kjøpe, og vi må kjøpe dyrt – og samtidig pushe Sterling opp på Melwood – han er DEFINITIVT ikke for ung.

  • Petter sier:

   Hva med Messi og Ronaldo? Hvorfor skulle Gomez, som spiller for Tysklands beste klubb gjennom tidene, samt er sikret cl plass, gå til liverpool som ikke en gang kommer til å kvalle for Europa League? Og Villa, verdensmester og europamester, spiller for verdens beste lag med verdens beste spillere?
   Må stikke fingeren litt i jorden her, for slike spillere er det ikke mulig å hente til Liverpool, desto mer å lønne de er umulig.

   Må faktisk tenke på hvilken situasjon klubben har hatt de siste årene, og ikke tenke på 70-80 tallet. Topp spillere rundt om i Europa skal spille cl og da for et godt lag som henter gull og glitter i hjemmlig liga. Barcelona, Real Madrid, Milan, City og United er sannsynlige destinasjoner da, og det er lag Liverpool i øyeblikket ikke kan konkurrere med sportslig og økonomisk.

   Er mange gode spisser i Eresdivisie, samt oen gode i de andre midelhavsfarerene. Bent kunne vært et alternativ. Må ha i tankene at Chelsea, City, Spurs og Arsenal alle er ute etter gode spisser i det neste vinduet, og da kan konkurransen bli for vanskelig.

 • Tommie Trydal sier:

  Å gi faen i om vi blir nr 5 eller 10 er en forferdelig holdning syns jeg. SPESIELT om det er spillere som går rundt og tenker slik. (en kan mistenke det slik en spiller om dagen) En representerer LFC, og da er HVER kamp viktig uansett ligaposisjon. Liverpool SKAL ikke havne bak lag som everton,newcastle,sunderland etc samme FAEN!
  Å reise til Newcastle, og for å ta et godt Rekdal utrykk, bli pissa på, slik di ble er TOTALT uakseptabelt. FULLSTENDIG uten innstas,glød og VILJE til å vinne.
  Ja, vi skulle hatt straffe og simpson skulle hatt rødt på 0-0, men det forsvarer OVERHODET ikkje den trøstesløse innstasen resten av kampen OG kampene di siste ukene.
  Er ikke slik at en bare kan loffe rundt i kamp etter kamp, også skal plutselig alt snu og bli bra fordi det er semifinale mot everton. Ekstremt skeptisk til den kampen og…
  PS! Skulle likt å sett det patetiske hylekoret om det var Suarez som gjorde slik som Perch.Hadde blitt førstesideoppslag i månedsvis.GARANTERT! Men så lenge det er en av deres egne så skuffer en det under teppe og glemmer det umiddelbart. Engelske journalister er noen patetiske skapninger.

  • Brynje sier:

   Jeg er enig med deg i at det er skummelt om spillerne (også) har den holdningen og som du skriver og, det er lett og mistenke det i disse dager og spesielt etter Arsenaltapet.

   Da gikk som alle vet toget, Liverpool stod igjen på perrongen og man har sett resultatene i ettertid i serien også – ræva.

   Sesongen har gått i dass, seriemessig dessverre, det ER topp 4 som gjelder (og topp 6 for EL spill om man ikke kvaler gjennom en av cupene) og klarer man ikke det så «ofrer» jeg lett en plassering eller fem om det øker sjansen i FA cupen..

   MEN, er helt enig med deg, spillerne SKAL være profesjonelle og respektere og ære spillet, men jeg mistenker at det er forferdelig vanskelig også når det beste som kan skje er en 6. 7. plass liksom..

   Kan si det litt annerledes da, tar heller 10. plass og FA Cupseier enn 5. plass og «kun» Ligacupen..

   • Ståle sier:

    Liverpool er alt for gode og store til å resignere på denne måten og havne bak Everton på en 10. – 12. plass. Vi har altfor gode meritter til det, og dårligere enn 8. plass er historisk. Vi har derfor betydelig ære å kjempe for.

   • Tommie Trydal sier:

    Helt enig med deg, om det var slik at en måtte velge. Men det bevitner om en total mangel på vinnerkultur når en «gir opp» og levere i ligaen fordi en har tankene på cupen. Skal ikke være enten eller her….! Hva om cupen går til helvete, hva slags inntrykk sitter en igjen med da?!
    Om det er spillere/ledere som har problemer med å motivere seg for spill i liverpool fordi en spiller om 6-7 plass slik det er blitt i år, så er di i feil klubb.
    Enkelte spillere bør skjønne at selv om du er ny i klubben på langtidskontrakt så spiller di for sin fremtid. I en klubb som liverpool er det ikke godt nok å levere en gang i blant.

 • Dag Christian sier:

  Håper ikke jeg er den eneste som mener Shelvey fortjener å spille fra start i de kommende kampene? Han var det eneste lyspunktet i går spør du meg! Jeg har alltid hatt sansen for han. Virker som han er moden nok og har roen som skal til for å hevde seg på dette nivået. Han har bra skuddbein, bra pasningfot, overblikk, driv, fysikk og mer.

  • Carl Christian Laugen sier:

   Jeg synes flere unggutter bør få prøve seg nå som vi havner i ingenmannsland i serien. Shelvey, Sterling, Coady, Robinson m.fl

 • Henrik sier:

  Var det bare meg som fikk med meg at Andy Carroll kastet LFC trøya i bakken da han ble byttet ut , og at han slang med leppa mot KK og Alan pardew?
  -YNWA

  • Ståle sier:

   Joda, det har vært kommentert at han blåste ut av seg mulig i retning av både KK og AP. Han vrengte trøya av seg på tur inn spillertunnellen. Carroll er Carroll, og i likhet med de fleste andre er han frustrert. Det var helt naturlig å gjøre bytter i denne kampen. Carroll burde selvfølgelig taklet det profesjonelt som de andre, men her var nok også sterke følelser ute og gikk. Egentlig bare bra at det vises reaksjoner, og han likte selvfølgelig ikke å bli klappet (ironisk) av sin gamle hjemmebane. Når Newcastle-fansen harselerer med Carroll er det ikke noe annet enn vi har gjort i forhold til Torres som er en mye værre flopp enn AC. Selv om Carroll er ung og med potensiale er det uansett ikke sikkert han har fremtiden i Liverpool. Desverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...