Hold deg oppdatert
Arkiv
Drømmen om Guardiola lever videre?!

Vel, man kan kalles både naiv og tidenes optimist sikkert, men det _ER_ håp og jeg sitter her i dag og tenker «ja, why the hell not» – dette ville jo være den ultimate utfordringen for Pep Guardiola….

Han har som de fleste nå vet holdt døren på gløtt for og trene lag igjen allerede kommende sesong og uttalte vel noe slikt som «jeg tar i mot alle henvendelser med høflighet» (men ville ha to uker ferie og fri) «og om den rette muligheten dukker opp så vil jeg trene igjen«..

I morgen tirsdag så har Wigan innkalt til pressekonferanse. Det meldes nå i diverse, seriøse og useriøse aviser på balløya at den vil omhandle martinez sine fremtidsutsikter, i Wigan.
Det ryktes også at han skal ha blitt tilbudt og signert på en «£10 mp pakke» for å bli i Wigan.

Om dette er sant finner vi jo ut i morgen, men la oss si at dette skjer så står Liverpool fremdeles uten manager, rundt 80 dager før seriestart.

Brendan Rodgser skal også snakkes med denne uken, noe som forsterker «rapportene» om at Martinez ikke lengre er aktuell som manager – hvorfor skulle Wigan ha innkalt til pressekonferanse om Rodgers skal snakkes med senere denne uken?
OG, om Martinez skulle bli ansatt i Liverpool så hadde det vel vært naturlig at det var Liverpool som innkalte til pressekonferanse og ikke Wigan vel?!

Tilbake til Pep Guradiola da, eller Josep Guardiola Sala som han heter.

Etter og ha vunent 12 av 14 trofeer i sin periode i Barcelona så har laget «spilt av seg selv» den siste tiden og Pep annonserte at han ville gi seg som manager i Barca.
Kan det ha vært for at han var sliten og kun det, eller ønsket han andre utfordringer i tillegg…?!

Fewnway ønsker en struktur som han er kjent med fra Barcelona og det er vel liten tvil om at Liverpool har «sett til» Barcelona når de har vurdert strategi og struktur.

Det er klart at lag som Chelsea også har fått med seg nyheten om at Pep muligens vil trene igjen allerede denne sesongen, men er det «utfordring nok» for Pep og komme til «dekket bord»? Dekket i den form av Champions League og FA Cupmestere?!
Chelsea har «alt og tape» den kommende sesongen i og med at de endelig vant det de har higet etter de siste årene etter at Roman kom med sine Rubler – Champions League.

JEG sitter med min våte drøm og tror Pep er mannen som sitter, OM han har valget mellom Liverpool og Chelsea at han ville sett på Liverpool som det mest spennende alternativet av de to, mest pga utfordringen for han, men også pga historie, ryktet som klubb og i tillegg så har han uttalt at Liverpool er en fin klubb med stolthet og ære.

Han sa vel også at Liverpool ville vært den eneste (andre) klubben han ville spilt for da han selv var aktiv spiller.

(Men så har man dette med lønn selvsagt, penger til spillere, hva skjer med akademiet og fremtidsutsikter selvsagt og her kommer John Henryu og co inn i bildet, her MÅ man evt slå på stortromma og virkelig vise at man ønsker en manager av hans kaliber samt at Pep både er vant til og har vist at han får suksess med den strukturen Fenway ønsker.)

Hadde den våte drømmen skjedd og Pep hadde «valgt» Liverpool så tror jeg det hadde vært to tre avgjørende kriterier evt.

* Utfordringen for han, hans sjanse til og VIRKELIG vise seg som en av de største managerne om han får vårt skjøre skip på rett kjøl igjen.
* Strukturen, han har jobbet under samme struktur som Fenway ønsker i Liverpool i Barcelona.
* Historien, hans tidligere uttalelser om Liverpool, i meget gode ordlag.
* Oppbygging av akademi evt (strukturen) penger under overgangsvinduer og slike ting. (det er klart, lander man storgjedda Pep så skal det vel ikke stå på viljen fra Fenway når det kommer til videre investeringer?!)

Kall meg naiv, kall meg optimist, men Liverpool MÅ sikte høyt, de må vise at de mener alvor her og uansett svar fra evt Pep iallefall kontakte og forsøke.

Det lille halmstrået jeg holder meg fast til er at Pep evt blir gira av utfordringen, få et cruiceskip på rett kjøl igjen, blåse støv av en gammel stolthet og bygge noe fra grunnen av – i Premier League, en liga han har skrytt opp i skyene mang en gang….

En siste ting også – tryller ikke Henry og co frem en managerkanin fra hatten av topp klasse vil det murre på The Kop fra dag én tror jeg for da tror jeg de fleste ikke vil forstå en damn dritt av sparkingen av King Kenny.

Har man ikke håpet har man ingenting som supporter.

– Walk on.

24 Responses to Drømmen om Guardiola lever videre?!

 • Trym sier:

  Uansett hvem ny manager blir og om vi havner på 15.plass neste sesong blir jeg sur om ikke personen får minst 2 fulle sesonger å jobbe på.. kontinuitet er alt jeg vil ha…

  • Brynje sier:

   Det samme mente jeg ang KK også, men det gikk ikke helt veien, men nå var jo Fenway også etter Villas-Boas før KK fikk jobben permanent, men han valgte som allt vet Chelsea.

   Tror ikke Villas-Boas hadde fått samme behandling som KK om det hadde gått likt for Villas-Boas som det gjorde med KK.

   • Trym sier:

    Håper så inderlig vi sitter med flere svar enn spørsmål på fredag kveld.. dette tar på..
    AVB var favoritt, nå er han visstnok ute igjen, martinez er favoritt, forsvinner, rodgers er ute, kommer så inn i bildet igjen, samme med klopp.. Guardiola? han kom jo til barca når dems gylne generasjon begynte å slå til, med iniesta, messi, pique, valdes osv.. vil han da kunne bygge opp en klubb hvor man ikke har disse på vei fram?

 • Fredrik Hande sier:

  I mine øyne er det 2 ting som kan stå i veien for at dette blir en realitet.

  A) FSG har ikke baller til å kontakte Pep!
  B) Pep har ikke baller til å ta jobben!

  • Ståle sier:

   Det er nok flere ting: lønnskrav, friåret til Pep, sportslige utfordringer, tilgjengelige transfermidler osv osv.

 • Roy-Arne Knutsen sier:

  Det er klar at når de sparker KK så har de selfølgelig forhørt seg om han Pep kan ta over.
  Dette med Martinez og de andre er bare spill for galleriet.

   • Ståle sier:

    He he, dette var vel i overkant av optimisme. Ærlig talt, hvis Pep var villig til å ta jobben, hvorfor skulle de da arrangere en amerikansk ansettelsesprosedyre???? Neida, vi må nok ha en sunn realisme…..derfor henvender vi oss til småklubbmanangere som Martinez og Rodgers.., og noen arbeidsledige «store» navn som er desperat etter jobb…..

 • john terje njåstad sier:

  Det hele er et spill for å finne ut hvem som brenner mest for å ta fatt på en særdeles vanskelig oppgave! Jeg tror ikke FSG tør å ansette en manager ala: Martinez/Rodgers! The Kop og resten av Liverpool fans verden over kommer nok til å protestere høylytt om det ikke skulle lykkes med et slikt valg. Derimot skulle FSG hente Klopp/Guardiola og de ikke lykkes med det som forventes den første sesongen som må sies å være en topp 4 plassering, tror jeg ikke hele Anfield kommer til å rope så høyt å gi personen og eierene litt tid.. Jeg må også si at FSG har vist at de har BALLER, å virker ikke redde for å satse. Er ikke mange fotballklubb eiere som hadde turt å sparke en så sterk personlighet som King kenny etter 1,5 år. Dette viser i mine øyne hvor ivrige de er etter å oppfylle alle Liverpool fans ønske om å vinne ligaen innen kort tid. Men som alltid: ROME ble ikke bygd på 1 dag!!!

 • Mener Pep Guardiola kunne tatt Liverpool til en 4. plass neste sesong, hvis han blir manager. Han har jo alltid kommet blant topp 2 (!) i La Liga med Barca, så hvorfor ikke gjøre det med Liverpool.
  Dumt hvis Martinez får jobben, mener han er for uprofensjonel! Men spennende!:-)
  Uansett, Liverpool må bare satse neste sesong! Fantastisk innlegg!

 • Robin sier:

  Van Gaal med Martinez(eller en annen tulle manager) er marerittet, som om Michael Schumacher skulle øvelseskjørt med en 16 åring… Alle skjønner hvem som tar rattet etter første svingen…

  Er forøvrig positiv til Van Gaal, han er en av de jeg tror kunne gjort noe med mentaliteten i klubben som gjør at vi i 10 år har tapt mot nedrykkslagene.

  Det er også lenge siden jeg har vært så flau over å være Liverpool suporter som nå, hele denne manager/sports direktør greia har vært veldig dårlig håndtert og jeg syns Liverpool kommer veldig svekket ut av denne prosessen. Nå er det mest Wigan direktøren som lager mye støy men hele 12 kandidater greia er veldig spesiell, og gjør nok ikke klubben noen tjenester. Det kan hende PR folkene klarer å snu dette til noe positivt, men pr idag ser det bare dumt ut for meg.

 • Morten sier:

  Pep er nok manges våte drøm – min også. Men med vår flaks får vi vel Marit Breivik eller noe sånt, jeg har liksom ikke trua at vi skal få PEP med enorm P.

 • Ståle sier:

  Nå blir det nok ikke PEP. Iflg. rapportene i dag vil Brendan Rodgers bli lansert som mananger snarlig. Uansett spennende ting han for fått til i Swansea, som spiller med store ambisjoner. Men han er helt uten erfaring som mananger for en toppklubb, og har bare en sesong i PL. Han skal etter sigende få en 3-års kontrakt. Var Dalglish et sjansespill, så er nok denne karen også det. Det store spørsmålet: har han det som skal til for å få Liverpools spillere til å prestere og hente resultater.

 • Morten sier:

  Men ingenting er vel bekreftet fra Liverpool? Håpet var en litt mer erfaren manager. Skuffet om Brendan får jobben.

 • Eirik sier:

  Skjønner ikke denne runkingen til Guardiola, han tok over et topplag som allerede var helt i toppen i europeisk fotball. Spillere som Messi, Xavi og Iniesta var der. Han er en trener i verdensklasse, men tror han ville feilet i Liverpool.

  Er fornøyd med Rodgers, en ung trener som jeg håper for tid. Å sparke trenere i hytt og pine er flaut og latterlig og fører ingenting med seg. Spesielt når vi ikke har en rik onkel som Chelsea eller City. Alle store trenere var små før de ble store 😉

 • Eirik sier:

  VIl også tilføye at jeg synes helt klart at Dalglish burde fått 1 år til, men at Rodgers er et helt ok valg som kan bli veldig bra. Krever baller får å gjøre noe slikt som FSG har gjort til nå, jeg liker det selvom jeg er uenig i sparkingen av King Kenny.

 • Kim-A sier:

  Herlig artikkel, men det er for mye usikkerhet rundt styret til Liverpool til at Pep ser det stabile i å ta en jobb der, mener jeg. Jeg ser fem år til med labre tider på Anfield om vi skal ha to trenere sesongen.

  Blir spennende og se hva Rodgers utretter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...