Hold deg oppdatert
Arkiv
Liverpool 0-1 Fulham – Gleder meg til cupfinale!

Etter en god kamp mot Norwich på lørdag der Suarez var den store stjerna med sitt første Liverpoolhattrick, var det ventet at mange ble spart før lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea på Saras Telt Wembley.

Fulham kunne komme opp på à poeng med Liverpool med seier på Anfield i dag, noe som på forhånd virket som en stor utfordring, da Fulham aldri har vunnet på Merseyside, verken mot de røde eller de blå.

Og at man sparte mange var uten tvil, King Kennys 11 utvalgte fra start i kveld var Doni, Kelly, Aurelio, Skrtel, Coates, Henderson, Shelvey, Spearing, Maxi, Kuyt, Carroll. Og på benken: Sterling, Downing, Robinson, Enrique, Flanagan, Carragher, Jones.

Hele 3 tidligere Liverpoolspillere fra start for Fulham i kveld, de gamle heltene John Arne Riise og Danny Murphy, og den unge svensken Alex Kacaniklic som var en del av den nydelige Koncheskyovergangen.. Som vanlig blir tidligere spillere tatt imot med klasse på Anfield, bl a får Murphy stående applaus av the Kop når han kommer bort for å ta den første cornere til Fulham, og Riise når han skal ta kast høyt i banen.

Det er Fulham som starter klart best og tar tak i kampen, og allerede etter 5 minutter går det galt. Dempsey får litt heldig med seg ballen sentralt i banen, og får pirka den ut til Riise på venstresiden, som klinker et knallhardt innlegg inn foran mål, ballen går via Kacaniklic, og touchen setter ut en sjanseløs Skrtel som får ballen i kroppen, Doni er utspilt og rekker ikke å slenge seg rundt i tide, 0-1 til Fulham.

Mye stillingskrig på midtbanen, Pogrebnyak og Kacaniklic går på samme ball i feltet og ødelegger litt for hverandre så det ikke blir noen stor sjanse, noe det burde blitt med litt kommunikasjon der på et pent gjennomspill.

Liverpool er nesten frempå et par ganger, men heading fra Skrtel og to skudd fra Kuyt blir ikke helt farlige. Det er Shelvey som får den første virkelige muligheten etter Carroll har kjempet til seg ballen i duell med keeper Schwarzer, men det vil seg ikke for Shelvey foran mål. Denne gangen er det med venstrebeinet, avslutningen er god nok til å lure keeper, men Hangeland har trukket seg ned på streken og redder.

I løpet av siste kvarteret av førsteomgangen har Carroll flere gode involveringer der han header ned til medspillere fremfor å avslutte i vanskelige situasjoner. Først er det Maxi som får muligheten etter en corner, men headingen går rett utenfor. Etter et ny heading ned fra Carroll får Maxi en god skuddmulighet, men ute av balanse går skuddet utenfor kassa.

Liverpool fester grepet etterhvert som omgangen går, og Carroll er mye involvert. Spiller Shelvey fint gjennom en mot en litt skrått mot venstre i 16-meteren, og ungguttens skudd stryker på utsiden av høyre stolpe, målet må snart komme for Shelvey!

Rett etter kommer et godt innlegg mot Carroll fra Aurelio, som fullstendig knuser Hangeland i lufta, men får ikke styrt ballen noe annet sted enn rett på keeper dessverre, som også får plukka opp returen. Carroll fyrer også med høyrefoten fra 20 meter rett før pause, men sklir med standfoten, og det harde skuddet forsvinner over.

Pause og kampen har hatt en tydelig utvikling; det startet med Fulhamdominans, de hvite trillet ball og hadde presset, men utover i omgangen har Liverpool tatt mer over, og mot slutten av omgangen satt man presset godt på gjestene fra London. Vi kom til innlegg flere ganger, og har vært nære både på situasjonene Carroll har headet ballen ned på, og når han header selv helt på tampen. Det manglet litt sprut i første omgang, men ut fra spill og sjanser hadde man lett fortjent en utligning, men så er det det med å sette mulighetene sine da..

Downing kom inn for Henderson i pausen.

God mulighet for Liverpool et par minutter inn i andre omgang når Spearing bryter høyt i banen, går for skuddet selv, men Hangeland får blokkert og ballen triller inn til en enkel redning for Schwarzer.

12 minutter spilt i andre omgang når en lang ball setter Maxi alene gjennom, header med seg ballen forbi sistemann, men Hangeland kommer skliende inn i siste liten og får blokkert til corner når utligninga skal settes inn, veldig nærme for Liverpool igjen, og Anfield våkner også litt til liv.

Fulhams første skikkelige visitt på Liverpools banehalvdel i andre omgang kommer etter drøye timen spilt, og det er 18-åringen Kerim Frei som drar seg fint inn i banen og dunker til med høyra, ballen smeller i stolpen og ut, men det ser også ut som Doni hadde vært på ballen om den hadde sneket seg på innsiden av treverket. Rett etter kommer Riise på et sugende løp og blir spilt gjennom alene mot Doni i en veldig spiss vinkel, og brasilianeren er godt ute og får blokkert avslutningen.

Carroll uten tvil det mest friske av våre i dag, og er involvert igjen i to situasjoner, først redder han et alt for langt innlegg fra Downing fra å gå over linja, før han løper inn i boksen igjen og er sist på innlegget fra Aurelio, men Murphy får blokkert headingen, til innspark fra keeper faktisk, noe merkelig. På reprisen ser man også at Murphy er oppe med hånda i ansiktet på Carroll, og det er med hånda han blokkerer headinga, snytt for straffe der altså.

Fabio Aurelio jogger av etter 65 minutter, inn kommer Jose Enrique, Aurelio gjort en bra jobb i dag synes jeg, og slått flere bra innlegg.

Det vil seg ikke helt for Carroll i dag. Sender en Fulhamforsvarer rett i pølsebua med en vakker skuddfinte, men i skuddøyeblikket kommer en ny forsvarer inn og får forstyrret han nok til at skuddet ikke blir skikkelig, og på det påfølgende innlegget blir det stanget unna rett foran nesa på nr 9.

75 minutter spilt og Dirk Kuyt går ut, inn kommer Raheem Sterling.

Kjempesjanse til Fulham for å punktere kampen rett etter byttet når Frei trer Dempsey fint gjennom, men Doni leser skuddet godt og varter opp med en god redning.

Sterling med et brukbart innlegg som Carroll ikke kommer skikkelig på, men det blir til en stuss til Downing, som dessverre er i offside.

Skrte surrer fælt på et langt oppspill som spretter foran 16-meteren, skal heade tilbake, men treffer ballen bare med skulderen og Dempsey får nesten pirket ballen forbi Doni, som er våken nok til å få blokkert avslutningen.

Shelvey avslutter det hele med å banke et frispark fra 20 meter ca 41,7 meter over mål i et håpløst forsøk etter at Carroll har blitt stoppet ulovlig.

Luktet transportetappe lang vei av denne kampen, men rart ikke flere spillere vil vise seg frem for å bli involvert i cupfinalen på lørdag. Shelvey viser en del positivt, men den ene som peker seg ut for meg er Carroll. Jobber hardt hele veien, både offensivt og defensivt, gjør mye gode valg da han prøver å heade ned i en del situasjoner der det er det riktige å gjøre, og er også nærme målet et par ganger, som jeg synes han hadde fortjent i dag. Viser at han vil ha en startplass på Wembley på lørdag, og i dag synes jeg han viser at han fortjener det også. Sterling viser et par positive ting med sine raske bein, men er nok fortsatt et stykke unna det ferdige produktet, så jeg håper man er tålmodige med gutten som bare er 17 år og noen måneder.

At vi skulle tape kampen, var jo klart helt fra starten av, når kommentatoren begynte å mase om at Fulham ikke har vunnet på Merseyside noensinne, verken mot oss eller de blå, dette er jo sesongen for å bryte slike rekorder, så også med denne naturligvis.

Et tamt Anfield, en tam kamp, et tamp resultat. Vi gleder oss til cupfinale på lørdag!

Spillerbørs? Slå dere løs! 😉

22 svar til Liverpool 0-1 Fulham – Gleder meg til cupfinale!

 • stein tangen sier:

  La oss glemme denne kampen.
  Skal man gi karakter på spillebørsen:-2 for heila laget.
  Nå ser me fram mot lørdag og håpa på bedre tider da.
  YNWA.

 • Max sier:

  Kampstatistikk:

  Liverpool-Fulham
  60 Ballbesittelse i prosent 41
  21 Avslutninger 10
  4 Avslutninger på mål 4
  0 Avslutninger i stengene 1
  5 Cornere 4
  574 Pasningsforsøk 392
  488 Vellykkede pasninger 319
  7 Frispark for 11
  5 Offside 0

 • Tommie Trydal sier:

  Prosjekt Kenny e dødt. Spent på alle bortforklaringene etter å ha blitt grisebanka til helga og! Vanskelig å ha trua på noe annet. ENESTE positive i dag var at sterling fikk ett kvarter og viste mer på d en henderson og kuyt har gjort hele sesongen. 16 mill for henderson? Tidenes værste signering i lfc sin historie

  • eivind sier:

   Dalglish er erkebritisk og av den gamle skolen! Kjøpt en treg target spiss og grovarbeidere på midtbanen som ikke flytter føttene fort nok! Dette kan bli vår bane! Så er vi blitt et middelmådig pl lag som jeg fryktet da jeg så transfer strategien til kd før sesongen! Det er så jævlig trist! Et prosjekt som har blitt kostbart og vil gi følger for videre investeringer i nye spillere. En prestasjon å komme til finalen, men vet ikke om jeg gleder meg !

    • eivind sier:

     og følge? Jeg sa, jeg er vet ikke om jeg gleder meg ! kanskje grueglede meg? For noen av oss er dette en såpass stor belastning at dette tærer på sjela. Dette trodde jeg du av alle fattet, Bugsy 🙂

   • Ta en titt på hva Dalglish har kjøpt tidligere som manager, han har ikke noen erkebritisk linje, og det tror jeg vi får se til sommeren.
    Synes forøvrig det bare er tull å dømme spillere etter en sesong, Carroll har bedret seg mye de siste månedene når vi spiller mer på hans styrker, og Henderson viser i midten at han har mer å fare med, begge er også veldig unge.
    Vi er fortsatt langt, langt, langt unna å ha brukt like mye på vår tropp som de andre store lagene, så at det tar litt tid å kappe inn dette forspranget er ikke rart.
    Er også verdt å merke seg at vi kuttet kraftig i utgifter til lønninger i fjor sommer, noe som er minst like viktig som penger man bruker på spillere. Unge spillere på lengre kontrakter gir også en mindre belastning på budsjettet per år da overgangssummer deles ut over kontraktsperioden i regnskapet.

    • eivind sier:

     jeg mistenker også at Dalglish kommer til å kjøpe ikkebritisk til sommeren. Men det lå i statuttene hans at han skulle satse britisk!
     Forøvrig en klønete kommentar fra meg vedrørende å ikke helt glede seg. R bare så jævla nervøs! Første gang fra meg 🙂

     • Jeg synes det var helt greit å tenke ungt og britisk i sommer. Adam er helt ok til en typisk «squadplayer-pris», Downing har ikke levert og burde gjort det da han har mye rutine og ikke noe talent lenger. Når det gjelder Carroll og Henderson, har de ikke levert enda, men jeg mener man har sett mye positivt fra begge to, så med tid kan begge vise seg som gode invisteringer. Jeg mener fortsatt byttet i januar i fjor med Torres+Babel mot Suarez+Carroll er helt klart i vår favør, selv om Torres har våknet litt til liv i det siste.
      Carroll er targetman, de blomstrer sjeldent for alvor tidlig i 20-årene, og når vi bruker han riktig viser han mye positivt synes jeg. Henderson er helt klart egentlig en sentral midtbanespiller, en rolle han fortsatt er veldig ung til å være klar for enda, få sentrale midtbanespillere slår gjennom for alvor før i midten av 20-årene, Jordan er 22 år, så jeg tror han kommer, han har jo vist mer positive takter når han har spilt sentralt også, passer godt inn i pass and move da han bruker få touch og får ballen til å gå.
      Jeg er positiv, men ikke bare for å være det synes jeg, jeg mener vi har sett mye positivt. Det er også irriterende hvordan alle «eksperter» og mange supportere har totalt glemt hvor bra fotball vi spilte i nesten hele høst, jeg vet ikke hva som har skjedd i 2012, men det er det samme laget som har vært svake nå som dominerte alt og skapte nest mest sjanser i hele PL i høst, så jeg mener det bor mye i laget som man ikke har fått ut i 2012.

      Flere enn deg er nok nervøse før kampen i morra! :-p

 • Max sier:

  Spillerbørs:

  Doni: 8BB kommer med en rekke flotte redninger spiller bra
  Aurelio: 6, Spilte bra i første omgang, bra pasninger
  Coates: 4, mange feilpasninger og spiller ikke spesielt bra
  Skrtel: 5, selvmålet trekker han ned i en ellers passiv kamp
  Kelly: 6 kommer opp og gjør jobben
  Henderson: 5 blir byttet ut i pause etter en litt dårlig kamp
  Spearing: 6 strør med pasninger
  Shelvey: 7 kommer med en rekke bra pasninger
  Maxi: 6 viser seg ikke noe særlig
  Kuyt: 7 spiller bra og kommer til innlegg og noen skudd
  Carroll: 8 vinner stort sett duellene og spiller bra
  Sterling: 7 spiller bra den tiden han spiller og kommer med noen bra driblinger
  Downing: 6 kommer inn i pausen og spiller litt bra
  Enrique: 6 solid som alltid

 • Hallingen sier:

  Helt greit at King Kenny sender ut B-laget i dag, men prestasjonene utpå der var allikevel skuffende. Anfield skal være et fort, og når vi har under 30% seire der denne sesongen er det egentlig litt tragisk. Positivt at Sterling fikk noen minutter og at Aurelio var å finne utpå banen igjen, men ellers er det bare å glemme kampen og glede seg til FA Cup finalen.

  Cred til Fulham, de spilte en bra kamp og fortjente resulatet.

  – Walk on!

 • Max sier:

  I mine øyne har vi gjort for mange feilkjøp. Adam er et bra kjøp. VI brukte ca 680 mill kr på Do(h)wning, Adam og Henderson. For de pengene kunne vi fått en storspiss, f.eks Edison Cavani, Zlatan Ibrahimovic, Gonzalo Higuain og Sergio Aguero.

  • Sindre sier:

   For å gi Brynje litt støtte i hans fanesak…

   HVORFOR skulle Cavani, Zlatan, Higuain, Aguero, osv, osv gå til liverpool???

   Det er klart de burde føle seg beæret over å få lov til å ikle seg den vakre røde, men HVORFOR skulle de gå til en klubb som ikke klarer å matche andre klubber på lønn (ikke at jeg tror de ønsker det heller), ikke spiller i CL og strengt tatt ikke var/er noen reell ligautfordrer på noen år.

   Dette funker på fm, men ikke i den virkelige verden!!

 • Robin sier:

  Syns Shelvey og Coates gjorde det bra idag, begge viser stort potensiale. Selv om Coates får litt tyn av TV2 gutta i studio, hvor de viser 2 dårlige passninger og stempler han en flopp(merkelig)…
  Doni var kjempe god, ellers var det mye rart.
  Skrtel er grei idag men spiller i mine øyne nesten ikke gode kamper uten Agger, og alltid det skjer mye rart rundt han som han er feil i.
  Kuyt er kun skummel når mottakene han blir så dårlig at de faktisk blir innlegg… Får vi 1 mp for den mannen er det nesten i overkant godt betalt.
  Jay og Hendo har begge en forferdelig dag på jobb, hvis Henderson starter og Shelvey er på benken i FA cup finalen er jeg rett og slett skuffa.
  Sterlin kjempe positiv og resten av spillerne på det jevne er min oppsumering.

 • Lisa sier:

  Det var så godt å se Aurelio igjen! Tenk om den mannen ikke var så skadeplaget.
  Han klarer å sette innleggene som Carroll må ha!

 • Tommie Trydal sier:

  Henderson mer og bidra med sentralt? Han har ikke visst at han har noe å bidra med overhodet så langt. Fotball europa har masse talent, henderson er definitivt ikkje blant di. Bedre neste år? Den vanlige Liverpool setningen. Blir neppe det. 16 mill fremstår som ett bomkjøp av dimensjoner. Carroll for det dobbelte havner også i samme kategori trur j. Men han har nå i motsetning til henderson noen styrker og gode sider å spille på.

  • Carroll må vi bli flinkere til å benytte styrkene til, han viser mye bra når vi bruker han på riktig måte, og som jeg skrev over; targetmen er sjeldent bra tidlig i 20-årene, de blomstrer gjerne litt senere da veldig mye handler om bevegelse og valg i spillet dems, i motsetning til spisstyper som f eks Owen, som har en «enklere» spillerstil da de bruker ekstrem fart som sitt hovedvåpen, det samme med veldig tekniske spisser.

   Å si at Henderson ikke har vist at han har noe å bidra med synes jeg er helt feil. For det første har han vært i klubben i kun snart 1 sesong, og han har spilt mye ute av posisjon på høyrekanten, i all hovedsak for å få spilletid, bli kjent med laget og få erfaring i den røde trøya, tror jeg. Det han er bra på, er å spille ball på få touch, og det passer rett inn i pass and move som Liverpool ønsker å spille. Når han har kommet inn mer sentralt, har han brukt dette positivt synes jeg ved å ha høyt tempo i pasningsspillet, og spiller mye i lengderetning. Samtidig slår han også sidelengs og bakover, noe som er helt naturlig når man spiller så ballbesittende som Liverpool gjør, vi er tross alt det laget i de 5 store ligaene i Europa som har hatt mest ball på motstanderens banehalvdel, på andreplass altså, etter Barcelona naturligvis. Der er spillere som Henderson viktig, med vår spillestil handler ikke alt bare om å komme opp til mål og skåre, det handler også mye om å «resirkulere» ballen, holde den i gang og flytte den rundt i laget. Henderson er også veldig ung for sentral midtbanespillere å være, få midtbanespillere slår gjennom i en alder av 22 år, så jeg velger heller å se på de positive tingene; veldig høy arbeidskapasitet og flink til å spille ball raskt, han begynner også å komme med åpnende pasninger offensivt oftere og oftere. Ja, han gjør dårlige valg og har litt lite selvtillit i en del situasjoner og velger litt sikkert, men han er fortsatt ung, jeg synes man skal være tålmodige.

   Ja, å si «neste år» er en klassisk Liverpoolsupporterting, men hvis vi ikke skal se på de positive tingene og se fremover, hva er egentlig poenget å følge med og engasjere seg?

 • Tommie Trydal sier:

  Jeg er ikke så opptatt av hvilket pass spillere som kommer til liverpool har, men jeg er opptatt av at di spillerene som kommer innehar den kvaliteten som en forventer av en liverpool spiller. Om han er fra England eller hvor som helst ellers i verden betyr ingenting. Ja, Henderson har bare vært i klubben ett drøyt år og han er fremdeles relativt ung. Men det han har prestert det første året er skandaløst svakt slik eg ser det. Til den prisen så kan det ikke kalles noe annet en ett gedigent bomkjøp så langt. En må vel kunne forlange mer en dette selv første året?? eller? Slik jeg leser deg her så prøver du å gi ett inntykk av att når Henderson får spille sentralt så er han en slags spielfuhrer som har ett «høyt tempo i pasningspillet i lengderetningen», og at han har spilt mange gode kamper her. Jeg ser at du mener det, men jeg er 100% uenig med deg. Har sett samtlige kamper i år, og jeg syns Henderson skiller seg ut som en av di svakeste bortimot hver gang. Vi er skjønt enige om at han definitivt ikkje er noen kantspiller, men synes ikkje han har visst meg noe sentralt heller som tyder på bedre tider. Slik jeg ser han så er han en høyst ordinær premier league spiller, som ikkje hører hjemme i en 11 på ett lag som har som målsetning å spille c.l fotball. Ingen av kjøpa (minus suarez,bellamy og enrique) har vært spesielt heldige det første året, men hos downing,carroll og adam så er det åpenbart spillere som har visse styrker og kall det gjerne spisskompetanse på hver sitt felt. Slik sett kan fremdeles disse spillerene vise seg å bli nyttige for liverpool i fremtiden. Hos Henderson ser eg ingen slike kvaliteter. Mannen er åpenbart veldig godt trent og har en bra arbeidsrate, men med ball viser han skremmende få kvaliteter, spesielt om tempoet blir for høgt. Så må han gjerne motbevise meg di neste åra, men utifra det som jeg har sett av han så langt ser jeg ingen framtidig stor liverpool spiller, ei heller fotballspiller.
  Om det er som du sier at han i år har spilt så mye for å bli kjent med laget, og få erfaring så syns jeg ikke det går spesielt fort framover. Når mener du han har fått nok tid da, og begynner å vise regelmessig det som blir forventet? 2 år? 3år?
  Di «åpnende pasningene offensivt» som kommer oftere og oftere i det siste som du sier har ikke jeg sett…når og hvor mange har han hatt slike den siste tiden?
  Shelvey er en spiller med MYE større potensial slik eg ser det.
  Å være positiv og se framover er en bra ting, og det er positive ting å ta med seg fra denne sesongen uansett. Men det er også fryktelig mye som er for dårlig. positivitet må ikkje gå over i naivitet.
  Enig med deg om Carroll, hans sterke sider må benyttes bedre og mer når han først spiller. Da er han farlig og god.
  Men nå skal alle kluter settes inn på seier i morgen. Det vil definere sesongen som en god(med litt bismak) eller en fiasko.

  • eivind sier:

   Tommie jeg er så enig .

   Dalglish har vært for lenge borte fra fotballen! Jeg ble begeistret da han ble ansatt, men som alle vet skeptisk da jeg så hvordan han opererte i transfer markedet! Jeg steila da han betalte nærmere 800 mill på middelmådigheter som Carroll, Adam, Henderson og Downing! 800 m!!Hans strategi er en britisk linje. Her bommer han fullstendig! Jeg gjentar til det kjedsommelige, da han selv var aktiv var engelsk klubbfotball verdens beste! Lagene besto hovedsakelig av irer, skotter, walisere og engelskmenn.. Profitterte på tempo, intensitet og organisering. Det virker som Dalglish vil tilbake hit! Dette blir feil fordi fotballen har utviklet seg voldsomt! Nå gjelder teknikk og kreativitet mer. Man har blitt mer avhengig av individuelle ferdigheter, og her har ikke britisk fotball hengt med! Mye av grunnen er de konservative holdninger de har vært befengt med oppover åra.
   Dalglish er mesterlig til å ta vare på spillerne, motivere dem og har en god fotball filosofi! Laget har hevet seg spillemessig, men det hjelper lite når vi sakker akterut. Eierne har innrømmet de ikke har peiling på soccer og setter sin lit til de som har det! Når Dalglish velger å kjøre en britisk linje så bukker eierne. Det har endt opp med middelmådigheter til 800 m og lysår etter champions league hvor pengene ligger! Frykter anstrengt forhold internt i klubben!
   Ett paradoks. Suarez er vår klart beste spiller! Han er den eneste som skaper noe. Dette har Dalglish innsett! Hvordan han i enhver sammenheng tar et spesielt ansvar for spilleren sin. Allikevel er han ikke interessert i slike spillere i transfer markedet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...