Hold deg oppdatert
Arkiv
Takk for alt «King» Kenny Dalglish.

Onsdag, dagen før nasjonaldagen smalt nyheten – Kenny Dalglish er ferdig som Liverpoolmanager.

Vel, man skal vel være greit naiv om man klassifiserer Liverpools sesong som suksessfull, men allikevel så ønsker jeg og takke Kenny Dalglish for alt han (faktisk) har gjort for Liverpool Football Club dette 1 1/2 året i sjefsstolen.

– Det du gjorde med bare din tilstedeværelse var og samle klubben og bygge opp samholdet i klubben.
Du er den største i klubbens historie og dette halvannet året vil nok ikke endre din status i klubben og ditt navn vil nok bli sunget høyere enn noengang fra The Kop – for denne sparkingen blir nok ikke godt mottatt selv om endel Liverpoolsupportere ville dette.

Da du tok over Liverpool var det en klubb i fritt fall og en spillerstall med spillere som Jovanovic, Konchesky, Poulsen + + som Roy Hodgson hadde kjøpt inn. Du handlet inn spillere som Henderson, Adam, Downing og Carroll, spillere som ikke enda har slått til slik både du, oss og alle med rødt hjerte håpte på, men man har sett tydelig fremgang på f.eks Carroll den siste måneden – han KAN bli stor i Liverpool, bokstavelig talt, men det får du vel dessverre ikke æren for evt.

Scorer Downing 10 mål neste sesong og har 15 målgivende får du heller ikke æren for det kjøpet og det samme gjelder Hendo – spillere som, om de slår til/igjennom blir beæret av sittende manager – jeg skal ikke glemme hvem som kjøpte de Kenny, jeg skal huske det…..

Men du handlet for fremtiden for du hadde jo fått tre år av eierne – tre år som kun ble 1 før du halvveis ble dolket i ryggen og (faktisk) fikk sparken.
Steve Clarke fulgte deg, i solidaritet, det sier litt om hvor feil HAN synes denne avgjørelsen var og det viser også hvor mye respekt du har i klubben og blant mennesker generelt.

Shay Given var i dag ute på Twitter og beklaget avgjørelsen og skrev at du var den beste manageren han noen gang hadde jobbet under blant annet.

Denne sesongen har ikke gått slik vi alle håpte, Liverpool spilte tidvis glitrende fotball denne sesongen og kanskje spesielt før jul, men poengfangsten stod ikke i stil med spillet til tider. Mye stolpe ut denne sesongen og ironisk nok så er det vel stolpene og tverrliggeren som tilslutt ble din skjebne.

Denne sesongen har «splittet» endel Liverpoolsupportere, de som ville gi Kongen selv tid (og tre år slik han ble lovet og ba om) og de som ville ha han sparket.

Vel, nå har dere som ville ha han sparket fått viljen sin, men allikevel så tipper jeg noen av dere som ville ha han på hue og ræva ut kanskje sitter igjen med en litt rar følelse – hva vet jeg?

JEG føler meg iallefall litt tom nå og jeg synes dette er både utrolig rart og samtidig veldig trist – mitt største ønske var at King Kenny igjen skulle få Liverpool opp på toppen av tabellen, spørsmålet er jo, er det noen som i det hele tatt som kan klare det, med tanke på lag som City, Man U, Chelsea + + ??

Kenny skulle få tid til og bygge lag, slik Rafa i sin tid fikk, men han fikk aldri den tiden av Fenway. Nå tror jeg ikke det er noe ondt blod mellom Henry, Werner og Kenny, men jeg tipper Kenny sitter igjen med en «sorte-per følelse» her – og det fortjener han ikke synes jeg.

Nå må altså Liverpool Football Club IGJEN begynne på nytt, ny manager, nye spillere, ny spillerstil og man skal igjen godta «bygge nytt lag» tid.

De amerikanske eierne uttalte vel at de ønsket en ung manager den gang før Kenny fikk jobben permanent – jeg føler det var litt «the Kop» og vi supporterne som tvang frem denne ansettelsen og at Fenway i utg var i mot dette, men ville ikke tape ansikt og bli upopulære med og ikke ansette Kenny.

Nå har dere sparket han og som skrevet over, Liverpoolsupporterne er nok ganske splittet rundt dette, men Fenway har nok en alvorlig ripe i lakken blant supporterne generelt om de ikke drar opp en magisk kanin fra hatten og finner en manager av type Guardiola, Mourinhio eller lignende.
(Ansetter man en «grå mus» som manager nå frykter jeg det kan bli ramaskrik rundt Anfield)

EN ting vil jeg anbefale dere Fenway – dere burde ha en jævlig god plan fremover!!

Jeg vil med dette (rotete) innlegget takke for at du med hele ditt hjerte, sjel og tilstedeværelse igjen samlet Liverpool Football Club igjen og fikk tilbake samhold, respekt og ære – selv om resultatene ikke gikk vår vei i serien.

Jeg sitter igjen med en litt tom følelse i kroppen, litt trist, litt forbanna og litt «glad du slipper» – for om det ikke hadde bedret seg massivt neste sesong med deg ved stolen ville presset på deg blitt uutholdelig tror jeg.

I begge cupene gikk det «all the way to Wembley» og vi hadde æren av Wembley-besøk hele tre ganger denne sesongen og to finaler.
FA Cupen tapte man såvidt mens Ligacupen vant man så vidt, på straffer. Men det var et etterlenget trofeé, noe Liverpool ikke hadde sanket på seks år – du klarte det du Kenny og for det som takker jeg deg.

Jeg håper du får en rolle videre i klubben, om du vil da.

There is a reason you are named The King!!!

– Walk on

35 svar til Takk for alt «King» Kenny Dalglish.

 • Tommie Trydal sier:

  Takk for innsatsen Kenny, legende vil du for Altid være uansett. Men skjønner Henry og co også, da resultatene har stinket. Dette handler om det beste for klubben, ikkje KK, nå får di inn sin mann. KK var en nødløsning som ble ett folkekrav. Kan ikke skjønne noe annet en att en ny DOF kommer inn før en ny manager, da denne personen naturligvis ønsker å være med på den prosessen. Når det er sagt, eg var mest lysten på å gi KK di 3 åra han hadde, men når denne avgjørelsen først er tatt så forventer jeg en manager ansettelse som vitner om ambisjoner. Martinez og rogers gjør det godt i små klubber, men er definitivt ikkje noe eg får gåsehud av. Og rafa, please, baklengs inn i framtida har aldri fungert. Spennende uker blir d uansett….:-)

 • Hallingen sier:

  Fantastisk skrevet – og en fortjent hyllest og takk til Kongen vår!

  Skuffet over at han ikke fikk mer enn 1 sesong, men nå er avgjørelsen tatt så vi får bare takke King Kenny for at han prøvde samt endte trofétørken. Håper inderlig han kan gå tilbake til ambassadør rollen han hadde i klubben før, for er det noen som er Mr. Liverpool så er det King Kenny.

  Fa*n for en ræva dag. Først må bikkja avlives, og nå dette…

 • Fredrik Hande sier:

  Jeg håper Fenway har rett i å gi Kenny sparken. Ikke misforstå, jeg er helt uenig i at de ga han sparken. Jeg syns han gjorde en flott jobb, et storlag etableres ikke over natta. Jeg syns han burde ha fått sitte kontrakten ut. Derfor håper jeg at de har rett i å gi han sparken, så jeg slipper å bli sint på dem. Jeg liker Fenway, men det kan fort forandre seg for min del. De har tydeligvis fortsatt på prosessen de starten når de ga Hodgson sparken. Men, når har de fått 1,5 år mer erfaring med fotball siden sist de ga en manager sparken. Nå har vi en meget spennende sommer forut… Det er vel bare å krype til alteret og be en bønn!

 • Morten sier:

  Nå fikk jeg en uggen følelse i magen. Amerikanere…*grøss*.
  Om de trodde det tok 1.5 år å bygge et vinner lag, så burde de sett noen mil lenger innover i landet, og sett hvor lang tid Alex brukte på å bygge et vinnerlag. Det tok noe lenger tid en 18 mnd, det, Henry…
  Jeg har ET ønske. Om vi IKKE skal behøve å bygge noe særlig nytt, men fortsette der kongen slapp, må vi ha inn noen som har gjennomgående kjennskap og en kjærlighet til Liverpool. En som også har britisk statsborgerskap nå, selv om aksenten er litt spansk. Rafa, jeg håper du kommer tilbake nå. Jeg vet du bare har ventet på sjansen, som nok kom raskere enn ventet…
  Pliiiis, ikke the special one…

  • Morten sier:

   Faen…om vi ikke får Rafa, så sverger jeg at jeg tar et hvileår som fan. Da orker jeg ikke mer… 🙁

    • Morten sier:

     Nei….men jeg blir så lei…ER det så vanskelig å se hva som er feilen da? Den største feilen er (min veeeldig subjektive mening) amerikanske eiere, som ikke aaaner hva Liverpool football club er. Om de tror det er en fotball klubb, som de antageligvis gjør, så er det jo feil fra første stund. It`s family, guys!
     Nei, båten må bygges over mange år, men det er klart, 8 plass suger, jeg skjønner såpass. 6 eller 5 plass kunne nok bevart Dalglish i stolen, men han var vel ikke den de så for seg uansett. Men nå skal dem trå jævlig varsomt, for…hvor blir det av den nye stadion…? Synes jeg har vært igjennom dette her før….

     • MortenM sier:

      Er så enig Morten! Rafa er jeg litt usikker på pga modellen amerikanerene legger opp til som gir manageren lite makt, og det liker Rafa dårlig!
      AVB er ung og spennende manager men mistet garderoben i Chelsea så spørs om hans «The special one»-opptreden ala Mourinho vil passe inn i The Liverpool way og garderobe.
      Martinez er spennende men gir meg litt magefølelse ala Hodgson! Og det er ikke en god magefølelse!
      Guardiola vil ha hvile år, men hvis vi hadde fått han og han hadde hentet Messi i tillegg så hadde jeg bøyd meg i støvet for amerikanerene, men klype meg i armen og våkne nå….
      Guus spørs om vil til Liverpool og om han vil passe inn, og ellers er jeg litt tom for ideer på hvem vi skal hente som er bedre enn å ha beholdt Daglish og kontinuiteten i laget!!

      En ting er sikkert! Vi får nok en sinnsyk spennende sommer på alle fronter og en ny usikker sesong i vente!

      Og hva skjer med ny stadion? Får håpe amerikanerene veit hva de driver med for mye skurrer per i dag!!

      YNWA

  • Brynje sier:

   Jeg hadde tatt i mot Rafa med åpne armer selv men jeg mistenker at Fenway vil ta en helt ny retning, totalt blanke ark og ansette en ung, fremadstormende utenlandsk manager…

 • Roar Stene Granlund sier:

  Alle de som hyler og skriker etter Rafa, sjekk statusoppdateringer, sms og alt annet som ble brukt dengang, «Alle» ville ha bort Rafa og nå vil «alle» ha han tilbake.

  Jeg vil ha en såpass autoritær person, med en klar spilleprofil som kan få denne filosofien inn på akademiet og som former spillerne inn i vårt mønster, slik at alle er godt drillet i sine roller, slik som Barca har rendyrket sin spillestil.

  Det er mange viktige personer som må hentes til Anfield Road /Melwood for at denne snuoperasjonen kan skje.

  Straffebom og stolpetreff har preget kampene vi har spilt uavgjort og tapt. Det er det vanskelig for en manager å gjøre noe med. Jeg har vært skeptisk til hans manglende bytter, noen spilleres klippekort, manglende bruk av unge talenter (Sterling). Med en god sommertrening og teambuilding, et par-tre gode signeringer, løfte et par unge spillere inn i troppen og ut med noe daukjøtt, så hadde jeg tro på KK og LFC for sesongen 2012/13.

  N blir det ikke slik og jeg er utrolig spent.

  • Morten sier:

   Jeg er den typen som hyler og skriker etter Rafa, og jeg hylte og skrek mot Texas & co når de sparket ham, fordi jeg mente han var den rette for LFC. Den eneste jeg kunne tenke meg istedet den gang, var Kenny. Nå kan ikke Kenny mer, og Rafa vil nok som andre påstår, IKKE like å ha amerikanere over seg – det har han hatt før.
   Jeg vil iallefall ikke ha en tysker som tror han kan forandre spillestilen over natta – LFC ER pass and run, og vi må da ha en trener/manager som KAN og VIL spille sånn. Hvilke andre lag har spilt sånn fotball i det siste? Det er vel det man må se etter, først og fremst. Vi så jo hva som skjedde da Roy ville forandre stilen…

 • Max sier:

  Takk for alt King Kenny. Men hvorfor sparket de han nå? Nå må den nye manageren ta en ny spillestil og spillerne må venne seg til det. Men jeg er mener at det kanskje er en liten fordel at de sparket King Kenny hvis han hadde fortsatt med den »de spillerne vi har nå er gode nok» filosofien.

 • Ronny Hansen sier:

  Du må være av min generasjon Brynje, det er bare vi som har opplevd Dalglish som kan skrive så vakkert og rørende om Kongen! Sitter å ikke greier helt å bestemme meg for om dette var galt eller riktig men det er som du sier, de BØR ha en jævlig god plan nå!!! Jeg vil for alltid elske Dalglish og jeg kan ikke se en eneste ripe i lakken hans men hverken kan eller vil si at de har gjort en feil nå… Det har vært et eller annet som har skurra hele sessongen og hadde det fortsatt neste sessong ville detta blitt stygt! Jeg er veldig glad Dalglish slipper det hvis det ville gått sånn men det får vi jo aldri vite… Nå er det bare å se opp på øverste hylle for å finne en som garantert vil gjøre det bedre, ellers er de virkelig ute å kjører!!! SOS har allerede begynt å rasle med sablene så trå veldig varsomt ellers bryter helvete løs igjen!!!

  • Ståle sier:

   Dette er noe det beste og mest emosjonelle Brynje har skrevet. Hva jeg kjenner at jeg står fullt og helt bak hvert eneste ord i ditt innlegg, og kjenner på samme følelser og samme betraktninger. Jeg frykter eierne har forhastet seg. Hvilke av våre forrige manangere siden 1991 har hatt suksess i ligaen i sin første sesong?? Ingen, men alle fikk tid å rom for å innføre sin fotballfilosofi (bortsett fra Hodgson da). Kanskje var det noe på gang. Kanskje vitnet det positive og til tider fasinerende banespillet om at noe var på gang. Kanskje var neste sesong den sesongen ballen ville gå stang inn. Kanskje var spillemønsteret i ferd med å sette seg, og de nye spillerne aklimatisert. En ting viste Liverpool. Man kunne slå de beste, men var sørgelig lite i stand til å avgjøre mot de dårlige. Uroen for meg blir som flere har nevnt at et nytt sportslig regime på Anfield skal rydde opp etter Dalglish – som Dalglish gjorde etter Hodgson…kvitte seg med de fleste nye spillere, og innføre et helt nytt spillemønster. Hvor lang tid vil det ta før vi nærmer oss toppen igjen. Håper selvsagt at jeg tar feil i mine bekymringer…time will show.

 • Stein Tangen sier:

  Takk til Kenny men dette måtte komme-man lever av resultat.
  Resultata uteble og vi kjem til og få ny manager frustrere meg att vi er begynt og ha forbruk på personer noe som ikke skaper stabile forhold.
  Takk til Kenny for att han hadde is i magen til og prøve ein gang til,fallhøyden var stor.
  Så vil de vise seg hvor mange spillere som vil be om transfer etter dette.

 • Vegard sier:

  Synes det e veldig synd at Kenny ikke fikk den tida han ba om, han sa vel at det i utgangspunktet ville ta 5 år, men FSG mente 3 år. Også gir de han 1 år.

  Håpe som du sier Brynje at de har en søkke god plan for kor og ka de vil. Og no må de lykkes med den neste ansettelsen, hvis ikke e det stor sjanse for at vi ikke blir en toppklubb på ihvertfall 10år.

  Frykte vel egentlig at det kommer en amerikansk manager inn. Eller kanskje planen e å gi jobben til Carra….

  Håpe egentlig at Rafa blir ny DOF, men hans kontakt nettverk i sør-amerika og spania så vil det kunne bringe oss en del god spillera og talenta.

 • Morten sier:

  Dette er trist, men samtidig så kom det ikke som en overraskelse, dessverre!
  Jeg er en av de som mener at vårt kjære lag ikke har blitt noe bedre under hans ledelse, men han er KK og jeg håpet at han skulle få bevise at han hadde en plan…. Dessverre, så mener jeg at det ikke skjedde, mange er sikkert uenig i dette, men derfor har vi dette forumet.
  Men når det er sagt, så vet jeg ikke om dette er den beste løsningen, det er jo selvfølgelig litt avhengig av hvem som blir hentet inn. Men jeg føler at Liverpool har havnet i en ond spiral, som vi ikke har sett bunnen av ennå, håper selvfølgelig at jeg tar feil.
  Uansett, Kenny er og blir en legende for oss, dette har ikke forandret noe!
  YNWA Kenny, my all time hero!

 • Robin sier:

  Veldig synd at Kenny måtte gå, men ikke veldig overaskende desverre. De nye eierne er kyniske amerikanske buissinessmenn og desverrre er kulturen slik at å ta «tøffe» avgjørelser er en måte å vise handlekraft, som amrikanere setter høyt. Om det er rett eller galt vet vi ikke enda, det vil tiden vise. Men manglet Daglish tillit så er det bedre at han gikk nå enn at han ble et år til, for uten tillit så får du heller ingen penger å handle for, og da hadde det fort blitt et år uten utvikling(ikke det at penger og utvikkling henger sammen). Syns forøvrig det er synd det ikke ble noe Januar handel i år, for slik ligaen utvikklet seg tror jeg at vi med et klassekjøp hadde tatt 4 plassen, men det kan igjen ha med tillit å gjøre, for man legger ikke penger i et prosjekt man ikke tror på.

  Av manager ryktene sitter jeg mest å rister på hodet, syns det jeg hører er trist. PL er en av verdens tøffeste ligaer, og skal du heve deg der MÅ man ha en førsteklasser manager. Pardew, Rodgers og Martinez er ok managere, men ikke i nærheten av de vi sloss mot, Mancini, Ferguson, Wenger osv. Rafa hadde vært det enkleste alternativet, men jeg tror han gikk pga gnissninger med spillergruppa(er nok ikke bare Chelsea som har det), hele Barry sagaen(som tilfeldig vis er Gerrards beste venn) ble i mine øyne starten på slutten for Rafa. For meg må det faktisk en storhet som Capello inn for at jeg syns det er greit at de sparka Kenny.

  Fenway burde ha en jævli god plan nå, ellers kan veien opp bli lang. Spillermateriale er tynt, og alders sammensettninga er dårlig på nøkkelspillerne. I løpet av kort tid må mange viktige spillere byttes ut, og Kenny var på god vei og har gjort en kjempejobb, så lå oss håpe vi fortsetter i riktig rettning.

  • Ståle sier:

   Ja, lite langsiktig tenkning. Men Chelsea fikk vel resultater i de største cupene (inkl CL) i en sesong de sparka manangeren.

 • Morten sier:

  De har tatt kontakt med Benitez, men jeg frykter at vi kan få Capello i stolen. Tipper de fleste supportere hadde tatt imot Benitez med åpne armer, men ærlig talt, jeg er ikke sikker på hvem som er best egnet til å ta Liverpool til topps pr idag. Han må 1) kunne hente de riktige spillerne til riktig pris 2) kunne innføre en spillestil som er effektiv,3) levere, dvs høyere tabellplass hver sesong, og det betyr at han neste sesong MÅ kunne kjempe om 4 plass for at supporterne skal si seg rimelig fornøyd….Vi kan ikke fortsette å kalle oss et storlag særlig lenger, når vi aldri får noen pokal som betyr noe..

  • Robin sier:

   Hvorfor frykter du Capello? Han er vel en av kanskje 5 managere i verden som er garantister for suksess. Noen føler kanskje han floppet med England, men sanheten er at han har en seiers prosent som ingen andre som har trent England er i nærheten av. Selv Sir Alf Ramsey som er nærmeste utfordrer og vant en tittel er 5% bak, og det er ganske mye.

   • Morten sier:

    Benitez hadde vel en seiersprosent på 100 med Valencia, alikevel klarte han ikke å ta Liverpool til et seriemesterskap. Mitt poeng er at man kan ikke bare se på hvilken seiersrate en manager har når han skal inn i et annet lag, en annen kultur, en annen liga. Mourinho ER en spesiell fyr – ingen andre har klart det. Men han vil jo ikke – uvisst av hvilken grunner – ta over Liverpool. Jeg har mine mistanker….
    Å ta over Liverpool er å ta over en institusjon, ikke et lag. Klarer Capello DET? Tror ikke det. Den eneste «garantisten» jeg ser, er Mourhinho, hvilke lag er det han IKKE har trent i 2 år, som IKKE har vunnet et seriemesterskap??Vs Capello, for eksempel.
    Dessuten liker jeg ikke Capello 🙂

    • Robin sier:

     Hehe, er lov å ikke like Capello, og er enig med deg i at the special one er spesiell. Tror vel ikke Capello heller har vært i en klubb i 2 år uten å vinne ligaen der, men skjønner hva du mener. Jeg har veldig tro på Capello, men det spørs hva slags tidsperspektiv eierne har, for de store trener kanonene gidder ikke bygge et lag over 3-4 år, de vil ha penger, smack smack ligagull. Også er det viktig å vite at kontinuitet er ikke lik suksess, de som tror det har snudd likninga på hodet, det er suksess som gir kontinuitet.

     Uansett det blir spennende å se hvem de velger, og håper bare det ikke blir en tulle trener, da blir det langt opp er jeg redd.

      • Robin sier:

       Med tulle trener mener jeg egentlig en ny Hodgson type, en trener som ikke evner å inspirere spillere i klubben, og som gjør at det blir vanskeligere å hente spennende spillere til klubben. Liverpool er fortsatt et stort navn ute i verden men ingen spillere går til prosjekter de ikke tror på. Hvis vi da ansetter en trener hvis eneste bragd er å ha rykket opp fra Championship eller akkurat har klart å overleve i PL et par sesonger tror jeg vi skal slite å få bra spillere til klubben, og de som er der gidder nok ikke enda en runde til. F.eks Reina er snart 30 og en av verdens beste keepere, skal vi holde på han må han nå begeistres litt, få troa på fremtiden, ser ikke for meg at han gidder så mye mer. Finnes det noen spillere utenfor england som vet hvem Brendan Rodgers er, eller Roberto Martinez(kansje sistnevnte siden han når prøvd å kjøpe alle billige spisser i verden).

       Liverpool er fortsatt regnet som en av de top 4 største klubbene i England, og jeg ser ikke for meg en annen klubb i den størrelsen som ikke henter inn en manager som har vunnet noe eller er ekstremt dyktig til å bygge lag(klubb).

 • Morten sier:

  Enig. Capello er visst ikke aktuell, heldigvis. Jeg vet ikke hvem jeg ville valgt pr idag, som møter de kravene om ung og fremadstormende, og endatil dyktig nok til å håndtere et virkelig storlag pluss fansen. Jeg ville gått for Rafa nå, uansett. Som Robin påpeker, hvem utenfor England vet hvem Brendan eller Roberto er? Jeg hadde heller ikke hørt om dem før de ble lansert som mulige kandidater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...