Hold deg oppdatert
Arkiv
Brendan Rodgers – førsteinntrykket

Nå har Brendan Rodgers vært Liverpoolmanager i over en og en halv måned. Vi har ennå ikke sett hans Liverpool i aksjon på banen, men det er mye annet å bedømme en managers start i sjefsstolen på. Vi tar en liten oppsummering av Brendan Rodgers så langt. Hvordan er førsteinntrykket, og hvordan ser veien videre ut?

Mediavennlig

Som sagt kan vi ikke si noe særlig om det fotballmessige ennå, annet enn å spekulere i hvordan laget hans vil spille på gressmatta, noe som har blitt analysert i voldsomme mengder. Personlig venter jeg med det til jeg faktisk har sett noen kamper.

Men utenfor banen kan man ikke si annet enn at ansettelsen av Brendan Rodgers ihvertfall så langt har vært en PR-boost av de helt sjeldne, og det i en perioden hvor klubben ikke akkurat har vært i søkelyset for de riktige tingene. Nå er jeg for ung til å kunne uttale meg om de legendarisk Liverpoolmanagerne i de gode gamle dager, men jeg kan ihvertfall si at i den moderne tid (siden oppstart av PL) har vi ikke hatt en manager så karismatisk og mediavennlig som Rodgers.

Kenny Dalglish var og er naturligvis en legende og en fantastisk mann for alle røde på Merseyside, og med en fantastisk personlighet som tidligere har støttet byen Liverpool gjennom vanskelige tider. Men er det en ting man ikke kan beskylde kongen for er det å være medievennlig. Jeg, som sikkert de fleste andre Liverpoolfans, elsket å se King Kenny rive journalister i filler med sine sarkastiske og herlig syrlige svar, men vi var nok samtidig de eneste, og det skaffet Liverpool få venner i media.

Roy Hodgson var naturligvis en vandrende skandale. Aldri har jeg sett en mann så konsekvent klare å si de gale tingene, uke etter uke. Det kunne ikke vært mer ubehagelig for Liverpoolfans å høre på ham om han så hadde stått og skrapt neglene sine langs taktikktavla med den paddeflate 4-4-2-formasjonen sin på. Så ille ble det til slutt at sinnet nesten måtte vike for medlidenhet.

Jeg har aldri lagt skjul på at Rafa Benitez i mine øyne er den beste manageren til Liverpool i moderne tider, men noen karismabombe var han vel aldri. Både språk- og kulturforskjeller gjorde ham til en vanskelig mann å forstå for media, noe som gjorde at de oppfattet ham som kald og arrogant, noe som ikke stemmer overens med inntrykket fra de som har møtt ham personlig. Likevel ble hans stahet hans bane gjennom de politiske kampene innad i klubben.

Gerard Houllier var generelt en vellikt mann i Liverpool, men ikke heller en sjarmbombe. Roy Evans er vel kanskje den hyggeligste og snilleste mannen som noensinne har ledet Liverpool. Kanskje for snill? Greame Souness klarte spektakulært raskt å gjøre seg upopulær på Merseyside, blant annet ved å selge en historie til The S*n.

På denne fronten har Brendan Rodgers hatt en fantastisk start på sin Liverpool. Han har en karisma som gjør at når han snakker så setter alle seg litt opp og lytter og har en entusiasme for fotball som er veldig smittende. Det forteller også media og fans fra Swansea, som forteller om en mann som alltid opptrådte med respekt og verdighet overfor media og fans.

Han har også snakket mye om den store respekten og ydmykheten han har overfor supporterne ved å være Liverpoolmanager. Heldigvis har det vist seg å ikke bare være prat, da han dro med seg hele laget etter trening i Toronto i går bort til folkemengden av røde fans som hadde møtt opp for å skrive autografer, ta bilder og prate med fansen. Han fremstår rett og slett som en mann som er genuint opptatt av å glede fansen.

Populær blant spillerne

Å være populær i media er vel og bra, men det hjelper lite hvis du ikke finner tonen med spillerne. Her virker det også som om Rodgers har hatt en veldig god start. Selv om Rodgers ennå har til gode å møte flere av stjernene har han blitt en umiddelbar hit blant de som har jobbet med ham på treningsfeltet. Gerrard, selv om han fortsatt er på ferie, har også fortalt at han er meget fornøyd og spent på ansettelsen av Rodgers, blant annet etter å ha snakket med Chelseaspillere som jobbet med Rodgers og ga meget gode skussmål.

Joe Cole forteller at han «ba om at det skulle bli Brendan» da han hørte at han var en kandidat. De to kjenner hverandre fra Chelsea, og Cole har ikke annet enn skryt for Rodgers. Nysignering Fabio Borini forteller at vår nye manager var svært viktig da han valgte å signere for Liverpool, og forteller om et meget godt personlig forhold så vel som arbeidsforhold med Rodgers.

Brendan Rodgers har også blitt populær blant de unge håpene hos Liverpool FC. Kanskje Liverpools aller største talent, Raheem Sterling, forteller om at Rodgers får de unge spillerne til å føle seg veldig velkommen og gir dem mye feedback. Han forteller også at treningsmetodene til Rodgers har slått an blant spillerne og at de ser forbedringer på treningsfeltet hver dag. Nykronet europamester for Spania U19 Suso har nylig sluttet seg til troppen i USA og etter kun en trening under Rodgers har han fortalt om sin beundring for den nye manageren.

Konklusjon
Brendan Rodgers har gjort alt riktig så langt som manager for Liverpool FC, men har foreløpig bare fått vise seg utenfor banen. Det gjenstår å se hvordan han får laget til å spille slik han vil og hente hjem resultater.

Jeg syns ihvertfall det er spennende at FSG har turt å satse ungt og talentfult, og Rodgers fremstår så langt som en potensiell suksess i Liverpool. I mine øyne er det veien å gå for å kunne konkurrere med styrtrike rivaler som allerede har et stort forsprang i toppen. Klubben må satse helhjertet på en fotballfilosofi som er større enn enkeltspillere, og en manager som kan skape et lag som er større enn summen av delene.

Jeg ser rødt på fremtiden. Hva med deg?

YNWA

20 Responses to Brendan Rodgers – førsteinntrykket

 • Bea sier:

  Kjenner jeg får gåsehår av å lese dette. Mannen har gjort alt riktig så langt, og det er jo på langt nær umulig å ikke se lyst på den kommende sesongen. Man gleder seg til å se hva han kan få til!

   • Morten sier:

    Håkon: du skriver alltid så gode innlegg, de har værr savnet i hele ferien, godt å se du er tilbake. Jeg tror fremtiden blir svært rød. Se på Swansea, hva han fikk til der. Det er ikke bare i kjeften på Brendan, det synes jeg han beviste med Swansea. Ansettelsen av King Kenny var viktig, det gjorde noe med laget. Men nye tider krever nytenking, og her er Brendan trolig den rette mann. Mye fordi han ENDELIG bruker unggutta – det har vært et savn – selv om de ikke kan forventes å bli brukt så mye i PL ennå, men mer enn før, kanskje? Tiki taka, here we come. Fem år fra nå av kan vi sitte og mimre om de fæle «gamle dager» mens vi hever et glass mot våre nye PL og CL trofeèr 🙂 YNWA

 • JohnF sier:

  Bra skrevet, du har flere gode poenger. Men likevel, det er på banen de viktigste slagene skal skje og hvor vi skal dømme vårt lag og manager (som du også skriver). Selvfølgelig skryter spillerne av manageren. Tror de ville skrytt av hvem som helst i begynnelsen. Men faktisk så virker dette skrytet oppriktig da det kommer fra spillere som kjenner han fra før.
  Likevel, så har jeg troa på vår nye manager. Han gjør de rette tinga utad, la han for guds skyld også gjøre det i trening og under kamp også.

  • Takk for det. Sant at spillere uansett til en viss grad vil skryte av en ny manager, men forskjellen ligger i måten de skryter på. Var ikke den samme typen skryt da Hodgson fikk jobben, for eksempel. Da var det mer snakk om at han var en «hyggelig fyr» og «god trener», veldig generelt. Nå er det spillere som er tydelig inspirerte og tente, og kommer med velbegrunnet skryt, ikke bare floskler.

 • Robin sier:

  BR sier mye bra, når man først skal ta over jobben etter Kenny krever det sin mann, men med riktig så bra medietekke har vår nye manager fått de fleste over på sin side. Nå vet jeg ikke om noen utenfor klubben får med seg hva han sier, om han er et stort nok navn til å få formiddlet budskapet til andre enn Liverpool suporterne, men det er heller ikke så viktig helt i starten. Det var i førsteomgang oss suportere han måtte overbevise, og retorikken er bra.

  Det skumleste med en ansettese av en opprykksmanagerne er at de fleste forsvinner i stillhet etter å ha blitt lovpriset for godt spill i PL med et dårlig lag, for så å se klubben de trener rakne og så aldri få til noe igjen med en annen klubb. Vi Håper at dette ikke er tilfelle med BR. Enn så lenge er det vanskelig for meg å tolke noe som helst ut av hva som har skjedd under hans tid i klubben. Vi har mistet et opplagt transfer mål, henta en gammel «venn» av manageren(borini) som jeg ikke kjenner som spiller. På generelt grunnlag er jeg alltid litt skeptisk når en trener henter gamle elever, de leverer desverre for sjeldent. Videre lovpriser(selvfølgelig) alle spillerne den nye treneren.

  Jeg er som alltid optimist før enhver sesong, og har hørt mye positivt om hvordan Swansea spilte, så mye å glede seg over i teorien.Så nå venter vi bare på om utførelsen er like bra ute på banen som retorikken er på pressekomferansene..

  • Enig i at mange «opprykksmanagere» stort sett er one season wonders. Forskjellen mellom Rodgers og andre, som f.eks Ian Holloway, Phil Brown, Owen Coyle (riktignok ikke en opprykksmanager, men som hadde en tilsvarende sesong med Bolton, spilte skjorta av mange bedre lag i en halv sesong eller så og så falt fullstendig sammen) og andre er at Rodgers suksess baserte seg på en ambisiøs og solid fotballfilosofi og en meget sterk taktisk trener, mens de andre mer eller mindre red på en euforisk bølge etter opprykket.

   Det viser seg som regel når denne bølgen avtar i andre halvdel av sesongen og de nyopprykkede lagene raser nedover tabellen. Dette skjedde ikke med Rodgers og Swansea. Swansea fortsatte å dominere fotballkamper på en imponerende måte, mot både topplag og bunnlag, og viste aldri tegn på å være et bunnlag som overpresterte. De var tvert imot akkurat så gode som de fremsto.

   Det viktigste av alt – de spilte aldri som om de var underdogs, slik nyopprykkede lag pleier å gjøre. De gikk for å dominere og vinner kamper, og selv om de ikke alltid gjorde det kom de til kampen med riktig innstilling. Dette skiller Rodgers fra andre opprykksmanagere tror jeg, at han har mentaliteten til en storklubbsmanager.

   • Ståle sier:

    Godt innlegg. Jeg har ingen spesielle forventninger til resultatene denne sesongen. Tror vi bare må ta det som kommer og som Rodgers selv har sagt vil han ikke innføre noen revolusjon men gradvise justeringer og tilnærminger. Det vil naturlig nok ta tid å innføre en gjennomført spillestil. Er enig i at Rodgers har gjort et veldig solid inntrykk i sin agering og uttalelser, og at han har en fotballideologi som er fastspikret. Se bare på de to kampene mot Swansea som vi spilte i fjor. Helhetlig sett ble vi avkledd. Hadde ikke sjans å styre kampen, store problemer med å holde på ballen og omtrent null i målsjanser.

 • Lydvo sier:

  Meget bra skrevet Håkon – som vanlig!

  Førsteinntrykket mitt har også vært bra, og det virker som han vet viktigheten av denne klubben og det å trene den.
  Søren nå var det lenge siden jeg har kommentert… oppfinnsomheten helt på bunn!

 • Kjetil Nygård sier:

  Burde komme et innlegg etter at touren er over med ein liten analyse om ka en syns til nå 🙂 .. Å si no spesielt om spillere, har vel ingen betydning pga første kamp og kun 45 min. Men måten de spilte på va veldig intressant. Eg va veldig beskymret for når BR sa at han ønsket å spille veldig likt spania. For eg holdt på å spy av den kjedelige fotballen spania spilte i EM .. Men ved å se på Toronto – Liverpool så såg d veldig oppløftende ut og ikkje minst spennende 🙂 .. Og forsatt er det ein heil hær som ikkje er kommet i trening ennå eller komt inn portene ennå 😉 .. Så eg ser veldig positivt på denne sesongen.. Har ikkje heilt tro på topp 4 🙂 Men tror d kan bli veldig underholdende filosofi å se nesten sesong. Enn den A4 fotballen me har spilt de 2 siste sesongene ( i følge mitt syn ).. Men som sagt eg glede meg 😉 YNWA 😀

 • Thomas Ludvigsen sier:

  Bra innlegg!
  Jeg er langt på vei enig med deg her, men det er en ting som må tas med: Spillere ut \ inn.
  Så langt har vi sett at Borini har kommet inn, og Maxi gått ut som det viktigste her… Men Jeg mener at Rodgers sikter alt for lavt når han lurer på spillere som Allen og Dempsey.. Dette er middelmådige spillere fra middelmådige lag.. Så inntil jeg ser på eventuelle forsterkninger, så er håpet større enn troen..Selv om Rodgers alltid sier alt riktig.. Fremtiden KAN bli svært rød…
  YNWA

 • Stein Tangen sier:

  Kansje kommer kongen,sorry kjære fans klarer ikke og se eller lukte noe større enn de som blei enden i fjorårets sesong.
  Men ber til høgare makter om att vi må lande blant topp 4.
  Etter dei 10 første kampene kan vi vel skimte konturen av kvar vi ligg.
  YNWA.

 • Lars Vikeby sier:

  Hvilke spillere kan gå, og hva må inn?

  BR vil sikkert evaluere troppen å se de i aksjon ( USA ) først, før han tar noen avgjørelser,
  og for han, er jo alle spillerne nye, så det er mye for ham å sette seg inn i.

  Personlig mening

  Ut: Kuyt. Maxi. Bellamy. Aurelio Disse er gamle å det er på tide å se etter noe nytt(Ungt) 3 av disse har også forlatt oss

  Adam. viste store tempo problemer i fjord, og skapte mye problemer for sin midtbane kolega på det defensive, han har en fin venstre fot, og hadde en del assist, men det er ikke nok for å ha en plass i Pool`s elver

  Spearing er en spiller vi kan selge, han fyller 24år nå. og han kommer ikke til å bli serlig bedre

  Carra: Bør kanskje ta en plass i en trener rolle snart?

  Inn. Borini! en spiller jeg kjenner lite til, men det jeg har lest og sett klipp av, virker han å være en type angriper vi trenger

  Stopper?????????? er veldig redd for å miste Skrtel og Agger

  Konklusjon

  Forsvar. Johnson-Kelly-Agger-Skrtel-Enrique-Carra- + Unge lovende Flano-Coates-Robinson
  Her har vi bra dekning

  Midtbane. Gerrard-Lucas-Hendersen-Downing-Cole-Aquilani-Shelvy +Unge lovende Cody-Suso-Sterling
  Sentrale har vi mange av. men vi er veldig avhengi av Gerrard og Lucas, Cole og Aquilani tilbake fra lån ( Spennende) Hendo og Shelvy kommer til å bli store for oss, i årene som kommer. Litt lite med kant spillere, Bare Downing (som hadde en svak sessong) Men her kan det hende at ungutta kan slippe til

  Angrep. Suarez-Borini- Carroll? + unge veldig lovende Pacheco
  Blir Carroll har vi bra dekning, mister vi ham, Da må det handles.

  Vår største svakhet er Hurtighet og kontringer, her stiller vi svakt, Kanskje Borini og et par av onggutta kan hjelpe oss her????

 • Hans Petter Nilsskog sier:

  Man må jo gi han tid roma ble ikke gygd på en dag på langsikt e dette manen vi skulle henta førr lengst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...