Hold deg oppdatert
Arkiv
Før kampen: en West Bromsupporters syn

Ny sesong, nye samtaler med motstanderens supportere før kampene. Denne gangen er det West Brom som er første motstander for Liverpool i serien. West Brom landet i fjor på 10. plass, vi slo dem 2-0 borte i høstkampen forrige sesong, men tapte 0-1 hjemme på vårparten, West Broms første seier på Anfield på nøyaktig 45 år.

Da har jeg tatt meg en prat med vår West Brom-venn Knut Ola Jonsrud igjen, en liten prat rundt forventninger til sesongen, overgangssommeren til West Brom og tanker før kampen.

Stig Magnus: -Frisk opp for oss, Knut Ola, hvem er du?
-Knut Ola Jonsrud. Jeg har ingen formell rolle i supporterklubben til West Brom i Norge, men jeg opptrer ofte som “talsmann” på vegne av norske Baggies. Den supporterklubben vi har nå er vel den tredje i rekken av supporterklubber for West Bromwich Albion FC i Norge eller Skandinavia. Jeg har vært med i de to siste utgavene og den supporterklubben vi har nå er primært norsk og startet opp rundt 2004-2005. Vi har rundt 50 medlemmer.

SM: -Først og fremst, hvorfor West Bromwich?
KO: -Liverpool FC har nok en stor del av æren for at jeg fikk WBA som favorittlag. Da jeg fikk mine føste fotballkort rundt 1976-1977 skjønte jeg ikke helt opplegget med å bytte fotballkort. Det lille jeg skjønte var at Liverpool var det de aller fleste skulle ha. Da fant jeg ut at jeg måtte finne et annet lag å holde med, og jeg fant det lengste og rareste navnet på tabellen i det som på den tiden het første divisjon. Etter hvert kom det en del kamper med dem på tv. Og her var det mange rare personligheter med mørke spillere som Cunningham, Batson og Regis og andre langthårede spillere som så ut som rockestjerner. Da var det ingen vei tilbake.

SM: -Hva skjer med bildet?
KO: -Jeg fant et bilde tatt fra ferja over Mersey på vei til Tranmere-kamp påsken 2012. Det viste seg senere at vi nok sannsynligvis ikke hadde tatt den rette ferga ettersom de kjørte et skjørøverkonsept for barn med dramatisk opplesning og «What shall we do with the drunken sailor» på full styrke på høytaleranlegget. Vi havnet imidlertid på rett sted til slutt, selv om vi nok var innom litt flere stoppesteder enn den ferga vi trodde vi tok. Jeg vil råde alle Liverpoolsupportere uten spesiell interesse for sjørøvere til å finne ut hvor ferga går på forhånd og ikke nødvendigvis ta den som står på kaia klar for avgang!

SM: -Hvor fornøyd var man med West Brom når sesongen var over i fjor, du snakket i april om at man var fornøyd med at plassen var sikra?
KO: -Ja, vi havnet til og med på 10. plass, noe som vel var langt over de aller flestes forventninger så jeg tror få var misfornøyd med sesongen i fjor!

SM: -Hvordan har sommeren vært på overgangsfronten, dere har også fått ny manager i Steve Clarke, fornøyd?
KO: -Vi har fått inn fire nye spillere, samtidig som Ben Foster (som i fjor kun var innlånt) har blitt kjøpt inn. Vi har dessuten sikret oss en argentinsk midtbanespiller som heter Claudio Yacob som kun har spilt i argentinsk fotball tidligere. Den svenske spissen Marcus Rosenberg med fortid bl.a i Ajax og Werder Bremen, har også blitt WBA-spiller. Vi har også lånt inn to spillere; den belgisk-algeriske vingen/spissen/midtbanespilleren Yassine El Ghannasy fra Gent og den belgiske spissen Romelu Lukaku fra Chelsea. Vi har kun solgt Simon Cox, samt at vi har frigitt en del spillere. Best kjent for nordmenn uten spesiell interesse for WBA, er kanskje den tidligere Brann-spilleren Paul Scharner og den tidligere Odd og Stabæk-spilleren Somen Tchoyi. Vi har også frigitt de to venstrebackene Nicky Shorey og Joe Mattock uten at vi har fått inn noen erstatter som kan bekle denne posisjonen. Alt i alt føler jeg at de nye spillerene er bedre enn de som de erstatter i troppen, samtidig som jeg er litt bekymret med tanke på venstrebackposisjonen.
Når det gjelder vår nye manager, regner jeg nesten med at dere Liverpool-supportere vet mer enn meg om hva han står for. De fleste ble vel litt overrasket over at det var han som fikk jobben etter Hodgson, men med tanke på track-recorden til de som styrer klubben i forhold til manager-rekruttering er våre to siste managere nå sjefer for Chelsea og det engelske landslaget. Jeg tror de fleste Baggiesene stoler på at det kommer til å vise seg at vi har fått inn rett mann nok engang, selv om en nok også er litt avventende.

SM: -Hvilke forventninger har man til sesongen i år?
KO: -At vi nok en gang skal komme midt på tabellen, gjerne enda høyere enn forrige sesongs tiendeplass.

SM: -Hvem tror du lander i topp 4 i år (og rekkefølge), og hvem tror du rykker ned til Championship?
KO: -Jeg tror de fire beste blir Manchester City, Manchester United, Chelsea og Arsenal. Litt vanskelig å si hvilket av Manchester-lagene som vinner, men jeg holder en knapp på City fordi de sluttet sesongen så sterkt og stort sett har beholdt samme laget som forrige sesong og ikke har hentet inn så mange nye spillere. Når det gjelder nedrykksplassene, tror jeg både Swansea og Norwich kommer til å slite etter å ha mistet sine managere. Jeg tror også at Southampton fort kan få et tilbakeslag etter opprykk to sesonger på rad.

SM: -Hvordan oppfatter du forholdet mellom våre kjære klubber, føler West Bromsupportere noe sterkt for eller imot Liverpool?
KO: -Vi har vel egentlig ingen naturlig grunn til verken å like eller ikke-like Liverpool og jeg anser oss ikke for å være naturlige rivaler.

SM: -Har du ellers noen gode eller dårlige minner fra Liverpoolkamper opp igjennom?
KO: -Jeg husker en tippekamp hvor vi tapte 1-0 mot Liverpool, enten på overtid eller helt på slutten av kampen. Vi fikk annulert et mål før i kampen. Jeg er ikke sikker på når dette var, men det er godt mulig at dette var den kampen som ble spilt 17 april 1982. På den tiden var vel Liverpool litt sånn som Tyskland har fått rykte på seg å være senere. De holdt ballen i laget det meste av kampen og scorte ett mål helt mot slutten av kampen.
2-1 seieren på hjemmebane fra to sesonger tilbake er nok det aller beste minnet jeg har fra en kamp mot Liverpool!

SM: -Så til kampen på lørdag; hvordan tror du kampbildet blir?
KO: -Jeg tipper at begge lagene kommer til å spille offensivt. Clarke og Rodgers kjenner hverandre godt fra trenerapparatet i Chelsea, samtidig som Clarke og Keen også kjenner de aller fleste Liverpoolspillerne godt etter oppholdet der. Det er vel to nye managere som hver for seg skal forsøke å få spillerne til å spille på «sin» måte så her tror jeg alt kan skje!

SM: -Er det noe spesielt du frykter fra Liverpool?
KO: -Hvis Carroll og Suarez spiller er dette spillere som vi pleier å slite litt med å holde i sjakk.

SM: -Og hva bør vi frykte fra dere?
KO: -Skal jeg være 100% ærlig er jeg svært usikker på hvordan vi kommer til å spille, hvordan lagoppstillingen blir og hvilke taktiske trekk Clarke kommer til å benytte. Hvis han spiller, tror jeg imidlertid at dere bør passe på Peter Odemwingie, spesielt innenfor sekstenmeteren.

SM: -Helt til slutt utfordrer jeg som vanlig motstandersupporterne til å tippe resultater i kampene, og vunnet sammenlagt begge år jeg har hatt spalten 😉
Jeg går for en 1-3 seier til Liverpool på lørdag, hva tror du det blir?
KO: -2-1 til WBA.

Da takker jeg Knut Ola for en ny, hyggelig prat, og ønsker han og West Brom lykke til med den nye sesongen, fra søndag av såklart! 😉

3 Responses to Før kampen: en West Bromsupporters syn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...