Hold deg oppdatert
Arkiv
Hearts 0-1 Liverpool – Godt borteresultat

Med et reservepreget mannskap tok Brendan Rodgers’ gutter hjem en viktig borteseier mot Hearts. Storspillet uteble, og Liverpool måtte ha hjelp av et selvmål for å ta med seieren til Anfield, men et godt utgangspunkt er uansett sikret før returmøtet.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, Jack Robinson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Martin Kelly, Jay Spearing, Charlie Adam, Jonjo Shelvey, Jordan Henderson, Raheem Sterling, Fabio Borini.

Det ble en temmelig underveldende første omgang for Liverpools del. Hearts gikk til verks på en måte vi nok kommer til å få se veldig mange motstandere gjøre denne sesongen. Aggressivt og veldig høyt press. De fleste har nok skjønt at det foreløpig er et stykke unna at Rodgers’ spillestil har satt seg i laget, og at det derfor er relativt enkelt å presse LFC-spillerne ut av stilen.

Dessverre fikk de også rett. Særlig med et forsvar bestående av Carra, og en midtbane med Spearing, Adam og Shelvey ble det litt for mye trege bein og hoder til å spille seg gjennom Hearts. Dette gjorde også at Borini ble veldig isolert på topp uten midtbanespillere som fylte etter.

Det skulle gå helt til slutten av omgangen før Liverpool fikk sin første virkelig store sjanse, da Sterling snappet en ball med sin ekstreme fart og spilte til Borini i god avslutningsposisjon. Borini viste at han passer inn i Liverpool ved å smelle den i stanga. 0-0 til pause.

Andre omgang startet omtrent som den første, Liverpool slet med å spille seg ut bakfra mot et meget aggressivt Hearts. Ihvertfall helt til Rodgers gjorde et par smarte bytter. Først satte han Downing inn på venstreback for Robinson, som ga oss mye mer ro og ballkontroll i det oppbyggende spillet. Så satte han inn Allen for Spearing på midten, som naturlig nok førte til en mye mer ballsikker midtbane.

Forskjellen etter disse to byttene ble merkbar i mine øyne. Liverpool beveget ballen bedre, og klarte å spille seg gjennom i større grad. Det var også det som skjedde da Liverpool på heldig måte scoret vinnermålet. Etter fint spill på venstresiden vendte Henderson fint over på høyre der Kelly fosset frem. Med et godt lavt innlegg i boksen tvang han fram et selvmål fra en Heartsforsvarer da Borini først bommet på ballen.

Ingen storkamp av de røde akkurat, men en god borteseier og et bein i Europa League-gruppespillet allerede. Hva syns du om kampen?

YNWA

13 Responses to Hearts 0-1 Liverpool – Godt borteresultat

 • Jarl sier:

  Godt oppsummert 🙂

  Det som skremmer meg mest, er at Adam er utrolig treg, selv mot «jevngode» skotter. Shelvey var langt under pari i dag, og hadde mange enkle feil. Syns Henderson var positiv i dag, ble langt bedre når han spilte sentral midt. Spearing har INGEN TING i dagens Liverpool å gjøre, uansett hvor dårlige folk mener vi er..

  Allen virker veldig positiv så langt, og fikk opp statistikk fra Opta om at han nå har truffet på 96 av 100 pasninger 😉 Borini uheldig, men han kan jo fort bli en som scorer minst 10-15+ i år, om han spiller på topp. Var jo ikke alt for mye å jobbe med for han, og i litt bedre form håper jeg han skal ta steget opp. Må jo også huske på at han er helt fersk i laget, og de tar nok litt tid før alt sitter som det skal.

  Sterling var MEGET frisk i dag, selv om han kan virke noe forutsigbar på kanten der. Men gjør jo ikke noe det, når han er så rask.. BB for meg i dag..

 • Stein Tangen sier:

  De som må skremme oss suportere mest må være att vi til synelatende har eit SPISS PROBLEM,ingen av dei vi pr dato har e motoriske skoringsmaskiner som putter 15-20 mål pr sesong.DE SKREMMER MEG-SKAL DE BLI ENDA EIN SESONG MED STANG UT.Sterling uten tvil den beste i dag.

  • Jarl sier:

   Enig med deg her.. Det at Borini/Suarez kan score ca 20+ mål til sammen er jo ikke optimalt.. Håper på en god lånespiller eller en siste transfer hvor eierne spytter inn noen pund.. Det er jo på spissplass skoen trykker mest..

  • Stein, det er vel litt for tidlig i sesongen for store bokstaver vel?
   Enig i at det er mye rusk ennå, men det må vi faktisk bare regne med mens Rodgers prøver å innprente sin filosofi i laget.

   Det er tydelig at spillerne ennå ikke er på riktig sted mentalt for å spille slik pasningsbasert og til tider veldig risikabel fotball, og det ender derfor ofte med lange panikkballer. Dette gjør igjen at angriperne som får ballen høyt oppe i banen stort sett er alene, fordi ingen har rukket å komme etter. Da blir det lite målfarlig. Heldigvis er dette noe som vil bli bedre og bedre etterhvert som spillerne blir mer komfortable med spillestilen.

   Vi så glimt av det mot Gomel, men det var mot meget dårlig motstand. Utfordringen er å ha den samme roen og troen på spillestilen når man møter bedre motstand. Første store test på søndag mot City!

   • Stein Tangen sier:

    Håkon synest ikke de e for tidligt ,dei spillerne som skal sette ballen i mål slik att vi vinn kamper forsetter der dei slapp forige sesong.Der e fleire som skaper masse men dei skårer ikke mål.Filosofi meg opp og ned-EINASTE FILOSOFIEN SOM VINN KAMPER ER Å SKÅRE MEIR MÅL ENN MOTSTANDAREN og de e de de dreie seg om.
    Trur jerne att spissene er for heite i toppen og ikke kalde nok i avslutningen.
    Ser ikke att dei vi har der fremme pr dato er skarpe nok.

    • Borini var vel blant spillerne i Serie A som scoret oftest (altså mål scoret per minutter spilt) forrige sesong, så at vi har hentet inn en målfarlig spiller i ham er jeg ganske sikker på. Det var heller ikke det som var poenget med min kommentar.

     Målscorere trenger hjelp for å score. Det får man ikke når laget ikke er trygge nok på seg selv til å spille seg frem til gode målsjanser og heller bare velger lange baller opp til enslige angripere som skal utrette mirakler på egenhånd.

     Uten støtte fra midtbane og backer skaper vi ikke noe trykk på motstanderens forsvar, og det er akkurat der hovedproblemet til laget ligger akkurat nå. Jeg mistenker at akkurat det er noe Rodgers jobber mye med også. Jeg føler meg ganske sikker på at dersom laget blir tryggere på å spille mot etablert forsvar og angripe med mange mann så vil sjansene som skapes ha høyere kvalitet og derfor lettere å sette i mål.

     Hadde ikke skadet med en målfårlig mann som Dempsey og en pasningsmagiker som Sahin heller 😉

 • Morten sier:

  Konge Håkon:Borini viste at han passer inn i Liverpool ved å smelle den i stanga. 0-0 til pause…
  Vi får håpe at han IKKE passer inn 🙂 Ellers tror jeg at jeg må ete i meg noen ord om Sterling. Jeg mente at han kanskje var et år eller 2 unna, men etter igår..Selv om Hearts ikke er Manchester eller Chelsea, så tror jeg at Sterling KAN gjøre mye bra i år – ikludèr mannen i den faste troppen BR. Spearing har visst nådd toppen – kan ikke se noen utvikling der, og er det alt han kan få til, så selg eller lån ham bort. Allen KAN systemet til BR, det så vi, og da så vi også hva som skjedde. Tenk litt etter hva som skjer når hele laget -uten Carra får vi håpe – har fått det banket inn.
  Carra – Du ER liverpool, men bli trener nå…Gi Coates en sjanse, selv om han er livsfarlig iblant, så vil sikkerheten komme med erfaringen.
  Noen som vet noe mer om Sahin…??

 • Anders sørensen sier:

  så ikke kampen,
  men hørte at sterling var possetiv, hadde snart håpet å se en målscorer signere for liverpool 🙂 ha en fin dag liverpoolfans YNWA!!

 • Lydvo sier:

  Fikk ikke sett kampen, men det viktigste var å få med seg et godt resultat, og 1-0 seier på bortebane er et godt resultat – selv om man kanskje ikke spilte veldig bra.
  Men hørte at Sterling spilte til BB, og det er utrolig positivt. Håper han får mange minutter på 1. laget i år. PS: Suso scoret rundt 5 mål på 4 kamper etter pre-season for U-21 tror jeg det var, men nå er han ute i 4 kamper med suspensjon. Synd han ikke ble inkludert i troppen.

  @Morten: Liverpool Echo melder at Sahin vil bli signert idag.

 • Herman sier:

  At spillet ikke sitter helt foreløpig, bekymrer meg ikke veldig, da jeg vet at Brendans nye filosofi trenger tid. Det som midlertid bekymrer mest er hvor tynne vi er bakover. Skrtel og Agger er et bra stopperpar, men bak de er det veldig tynt! Coates har ikke tatt steget enda, men jeg foretrekker han foran Carragher. Carra er en legende i klubben, som jeg har stor respekt for, men han er dessverre ikke god nok lenger. Han er treg fysisk, men også i hodet. I denne matchen var han stort sett for sent ute i hver eneste situasjon, og det mot et svakt Hearts-lag. Uten Agger på søndag mot City er det forsvaret som bekymrer med mest. Carragher mot spillere som tevez, silva, balotelli og Dzeko kan fort bli kritisk. At vi ikke har noen offensive spille med særlig målteft har jeg vært bekymret for lenge, men håper at Borini skal ta steget og at Suarez snart skal bli litt mer konsentrert og avslappet i avslutningsøyeblikket. YNWA

 • Yngve sier:

  Det vi virkelig mangler er en spiller som har fart og kan drible og passere igjennom ledd. Jeg så kampen igår og Sterling viste til tider akkurat disse egenskapene… fine finter hadde han og.

  • Lydvo sier:

   Enig at det er en mangel i laget (om man ser bort ifra Suarez), men om Sterling får flere sjanser, samt Assaidi blir en hit tror jeg ikke det blir vårt største problem.
   Tror kanskje vår bane i denne possesion baserte fotballen blir mangel på kreativitet – selv om Sahin er SM så kan jo han kanskje hjelpe til med det? Carra sin karriere er på hell og Coates er fortsatt ung – i tillegg har vi dårlig dekning på v-back, så jeg håper vi får inn en forsterkning i forsvaret før vinduet stenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...