Hold deg oppdatert
Arkiv
Sannheten kom endelig frem – Justice for the 96

Det var en dag de fleste i Liverpool ventet på i spenning. Hillsborough-dokumentene skulle endelig offentliggjøres, og sannheten, som de fleste i Liverpool dypt inne allerede visste, skulle endelig bekreftes og feie til side all tvil og løgn som dessverre har gjort skam på nasjonen England i 23 år.

Men selv om sannheten var kjent for mange av oss, så var detaljene i avsløringene likevel rystende og sjokkerende.

Statsminister David Cameron kom i dag med uforbeholden unnskyldning til alle ofrene og de etterlatte etter Hillsborough-tragedien i det som var en oppsiktsvekkende sterk tale. Gjennom de enkle, men kraftfulle ordene «familiene hadde rett» uttalte han det familiene til ofrene fra Hillsborough så desperat har prøvd å overbevise verden om i 23 år. Løgnene til myndighetene, politiet og The S*n var avslørt.

Cameron understrekte i talen sin at Liverpoolsupporterene på ingen måte hadde vært skyldige, helt eller delvis, i tragedien som tok 96 liv, noe de offentliggjorte dokumentene viste uten tvil. Det mest uhyggelige var hva dokumentene avdekte.

Dokumentene viste tydelig at politiet aktivt gikk inn for å fabrikere en historie om hva som skjedde på Hillsborough for å legge skylden på supporterne. 116 av 164 forklaringer fra politimenn ble enten endret eller fjernet for å sørge for dette. Uten samtykke eller informasjon ble også alkoholnivå målt i de døde kroppene. Der de ikke fant alkohol lette de etter kriminelle rulleblad. Politiet var også ansvarlige for å «lekke» sin versjon av historien til The S*n.

Den kanskje aller mest rystende informasjonen fra dokumentene var hvor mange liv som kunne blitt reddet den dagen. Ifølge medisinsk ekspertise kunne så mange som 41 liv vært reddet etter kl 15.15, som var det tidspunktet da alle ble erklært døde. Hele 28 hadde fortsatt hjerteaktivitet. Liv som kunne blitt reddet ble istedet ignorert og overlatt til å dø.

Første steg på veien er tatt. Sannheten har kommet frem, løgnene til myndighetene, politiet og The S*n er avslørt. Familiene har fått bekreftet for hele verden det de har visst i 23 år.

Men det må ikke slutte der. Etter sannhet må det komme rettferdighet. Mange må stilles til ansvar for det som har skjedd, og det må skje gjennom en fullstendig ny gjennomgang av saken i domstolene.

Etter rettferdighet kan det komme fred.

Vi ønsker å gratulere alle som har kjempet for sannheten om Hillsborough for hva de har oppnådd.

Justice for the 96. YNWA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...