Hold deg oppdatert
Arkiv
Statistikken som viser at Liverpool dominerte i går

Er du én av de som syntes statistikk er noe herk, så anbefaler jeg å ikke lese videre.

Er du derimot én av de som syntes statistikk kan si noe om en kamp, og har en magefølelse på at Liverpool dominerte i går, da anbefales denne statistikken fra OPTA etter gårsdagens uavgjort mot Sunderland på Stadium of Light i går kveld.

Reaksjonene etter kampen

Som seg hør og bør var det forskjellige meninger etter kampen, blir det ikke tre poeng, så fins det alltid noen som ikke er fornøyd. Fair nok det, med tanke på hvem vi møtte og hvilke forventninger vi hadde til tre poeng.

I går skrev jeg ‘mye positivt’ i en facebook-oppdatering, mest fordi jeg syntes det var mye positivt i går, men også for å se an terrenget om det var mange som mente det ikke var mye positivt å finne. Når jeg legger opp til å få negative tilbakemeldinger skal jeg ikke fokusere så mye på det, men statistikken(og kampen i seg selv i mine øyne) sier klart at Liverpool var mye bedre enn Sunderland, noe som må anses som et godt steg fremover, i forhold til Arsenal-kampen.

Statistikk fra OPTA

Her er et lite utdrag fra statistikken fra OPTA

Tallenes tale er klare, Liverpool hadde ballen mest, vi skapte mest sjanser, vi hadde flest cornere etc etc.

Brendan Rodgers, Steven Gerrard, de offisielle sidene, ESPN-kommentatorene med mange flere er alle enige at Liverpool dominerte i går, statistikken sier det samme.

Dessverre får man ikke tre poeng for god statistikk, men er dette en pekepinn på at det faktisk var noe positivt i går, jeg kan gå så langt at jeg hevder det.

Skal jeg trekke det positive ut av dette, så er det fremgang. På torsdag er det Europa League, påfulgt av en spennende kamp mot ManU på søndag. Når jeg leser gjennom uttalelsene fra spillere og Rodgers etter kampen i går, så leser jeg mellom linjene at de føler fremgang og det gir selvtillitt i spillergruppa, noe som gjør at jeg får mer enn god tro på tre poeng mot Alex Ferguson & co.

Kilde: OPTA statistikk presentert på LiverpoolFC.com

7 Responses to Statistikken som viser at Liverpool dominerte i går

 • Stein Tangen sier:

  E jo nett så i fjor detta,blir ein ny sesong hvor vi dominerer på alle plan,nesten da mangler måla.
  Uten ein eller to spisser skal vi få slite.

 • Morten sier:

  For alle som henger med huet: BR er et langtidsprosjekt (sjekk Fergusons første år i Manu). Tenk et tidsrom på 5 år. 38 PL kamper pr år = 190 kamper eller noe sånt…Det er er fortsatt lenge igjen, vi kan ikke tenke et eller to år av gangen om en skal bygge noe helt fra grunnfjellet.

  • Hør hør! Dette er etter min mening det aller viktigste for klubben og for supporterne nå. Akseptere at det er et langtidsprosjekt, og at det ikke kommer til å gå knirkefritt. Vi har hatt altfor mange korttenkte løsninger i klubben de siste årene.

   Syns heller ikke at statistikkene er ubrukelige, de viser at vi dominerer kampen. Dessverre lider Liverpool foreløpig av den ganske så forferdelige kombinasjonen av å ikke klare å score i den ene enden og å slippe inn nesten alt i den andre. Dette er symptomer på et lag som ennå ikke er helt samspilte og komfortable med spillestilen. Det kommer!

   • Morten sier:

    Enig, det kommer. Og det kommer kanskje noe raskere om en fjerner spillere som har vanskelig for å omstille seg etter mange år, og erstatter dem med yngre, sultne gutter. Bare vi ikke blir helt Arsenal 🙂

 • Yngve sier:

  Jeg føler at alle disse statistikkene ikke betyr noe som helst. Vi triller ball, helst i back firern eller femmern siden Reina har mere ball kontakt enn spissene. Hadde vi trillet ball i hatt med motstandern på demmes banehalvdel så hadde statistikkene betydd mere, nå passer vi ballen rundt om på vår egen banehalvdel, og motstanderen venter på en tabbe ifra oss. Sånn som det er nå så er statistikkene kun en måte å få ting til å høres bedre ut enn det de er i virkeligheten. Det er bare å se kampene, statistikk kan lyve.

 • Yngve sier:

  Håkon, du kan ikke si at vi dominerer kamper når flest parten av pasningene er på vår egen bane halvdel. Det er derfor jeg mener at all statistikk på nåværende tidspunkt lyver. Jeg har troen på BR som ett langtids prosjekt, men per dags dato fungerer det ikke i det hele tatt. Joe Allen har vært ett lyspunkt, han vinner tilbake ballen og er tilgjengelig, men statistikken som sier at han har 90-95 prosent treffsikkerhet på pasningene betyr ikke så mye når de fleste av dem er på under 5 meter.

 • Yngve sier:

  Hadde samme statistikk gjeldt kampen idag, Real- City hadde den nok stemt. Real triller ball i hatt mot city på deres egen bane halvdel. Kun en sykt god Joe Hart sørger for at det ikke 3-0 etter 20 minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...