Hold deg oppdatert
Arkiv
Everton 2-2 Liverpool – Syke tilstander på Merseyside

Vi skal være like ærlige som Phil Thompson i TV2-studio og si at det var ikke en kamp Liverpool ville være veldig fortjente vinnere av – uavgjort ville vært greit. Men når Liverpool og Suarez blir robbet for alle 3 poengene av en håpløs avgjørelse av assistentdommer over 3 minutter på overtid klarer jeg ikke å unngå å sitte med en svært bitter smak i munnen. Surt surt surt…

Liverpool startet med følgende 11: Brad Jones, Andre Wisdom, Martin Skrtel, Daniel Agger, José Enrique, Joe Allen, Steven Gerrard, Nuri Sahin, Raheem Sterling, Suso, Luis Suarez.

Første omgang var både himmel og helvete for begge lag. Liverpool fikk en fantastisk åpning på kampen da Suarez etter 14 minutter kunne juble etter å ha satt ballen i mål via Leighton Baines. Et soleklart selvmål, men hvem bryr seg om det. Flott forspill av Enrique var det også før målet. Suarez skaper seg masse nye fiender og venner når han feirer ved å dra en skikkelig dive rett foran Moyes. De fleste nekter sikkert å se humoren, men dette må man tåle.

Suarez skapte mer jubel bare fem minutter senere da han lekkert stusset et Gerrard-frispark utagbart forbi Howard i Evertonmålet. Etter bare 20 minutter sto det 0-2 til Liverpool, og alt så rosenrødt ut.

Så begynte kaoset. Everton klarte å mobilisere og skaffe seg en redusering nesten umiddelbart etter det andre målet. Jones med en fryktelig boksing rett ut i returrommet, og der sto Osman klar til å banke inn 1-2.

Everton fikk naturligvis blod på tann, og Liverpool var i fare for å dette sammen som et korthus. Nesten hvert Everton-angrep i resten av omgangen skapte farligheter for de røde, og etter 35 minutter kom den nesten uunngåelige utligningen. Fellaini var heldig som fikk ballen inne i feltet, smalt den inn foran mål, der Enrique faktisk bare slipper ballen forbi til Naismith, som kunne sette ballen enkelt i mål. 2-2 og grufullt forsvarsspill av Enrique (skulle gjerne slippe å si akkurat det flere ganger, har blitt for vanlig).

Da dommer endelig blåste til pause var det ikke et sekund for tidlig for et Liverpoollag i oppløsning. Like før pause valgte Phil Neville å kjøre på med en patetisk dive og få gult kort. Med sin ubøyelige integritet og intense hat for filming velger sikkert Moyes å skjelle ut Neville i pausen. Eller velger å være en hykler slik som alle andre i engelsk fotball.

Brendan Rodgers har så langt vist seg å holde på sin foretrukne formasjon i det lengste, men her kunne han se klart som dagen at det ikke fungerte. Radikale bytter ble gjort i pausen, og da lagene kom ut på banen igjen hadde Jonjo Shelvey og Sebastian Coates kommet inn for Sahin og Suso, og formasjonen hadde blitt til en slags assymetrisk 3-5-2.

De taktiske endringene gjorde underverker, og Liverpool var mye mer i kontroll i andre omgang, og de tre midtstopperne klarte å hamle opp med kraftkarene Jelavic og Fellaini på en langt bedre måte.

Etter bare få minutter av omgangen fikk Sterling en utrolig sjanse da han ble nydelig spilt gjennom av Enrique. Litt heit i toppen får han et skikkelig møkkatreff på ballen og blåser sjansen. Om du bare hadde rundet keeper, Raheem…

Den andre omgangen var stort sett veldig jevn, og Everton hadde også sine sjanser, som da Jelavic fikk komme helt alene på et frispark, men headet utenfor.

Mot slutten av kampen begynte Suarez virkelig å terrorisere forsvaret til Everton. Dro flere ganger av Distin i eget område og var nære på flere ganger å komme seg til muligheter, men det ble bare nesten hele tiden.

Så, 3 minutter på overtid, var det plutselig ikke nesten lenger, da Suarez tilsynelatende hadde gitt Liverpool seieren med tap-in etter frispark fra Gerrard og heading fra Coates. I sin ubegrensede visdom valgte likevel assistentdommer å vinke av for offside og dermed frata Liverpool den seieren de skulle hatt i en ellers meget jevn kamp.

I det som jeg mener var et veldig godt dømt Merseyside-derby (til og med uten utvisninger) så er det trist at det helt på tampen skulle avgjøres av en så stor dommertabbe. I det minste er Liverpool i gang med å bygge seg opp en rekke med ubeseirede kamper – nå er det bare å konvertere de uavgjorte til seiere så er vi på vei. Også positivt med gode taktiske grep fra Rodgers som reddet kampen for Liverpool i dag.

Spillerbørs

Brad Jones 6
Kommer ikke unna at det første målet til Everton kom etter en forferdelig klarering av Jones, men bortsett fra dette syns jeg han var meget trygg og god i det meste han gjorde. Endelig har vi fullverdig konkurranse som kan pushe Reina.

Andre Wisdom 5
Ikke klar for et derby, det er sikkert. Denne erfaringen vil nok være bra for ham til neste gang, men i dag var han ikke med på leken.

Martin Skrtel 6
Grei kamp av Skrtel, men må også få kritikk for passivitet ved Evertons andre mål.

Daniel Agger 7
Greit defensivt, ikke direkte skyldig i noen av målene, og var også mer delaktig offensivt i den andre omgangen.

José Enrique 3 defensivt 7 offensivt
Blir gal av denne mannen, og jeg må faktisk dele opp karakteren hans i dag. Var helt forferdelig defensivt både med posisjonering og valg. Var derimot god offensivt og burde fått en assist på Sterlings megasjanse.

Joe Allen 7
Fikk ikke styre så mye med ballen i beina i dag, men for en kriger det er i den lille kroppen fra Wales. Ga Fellaini en skikkelig håndfull i alle dueller, og jeg syns han ble urettferdig behandlet av dommer i flere av disse duellene. Viser at han kan krige når det trengs.

Steven Gerrard 7
Litt sliten etter kampen mot Anzhi så det ut som, men var meget giftig med dødballene. Satte egentlig opp to mål, men et ble som kjent annulert. Får en karakter ekstra bare på grunn av disse, spilte egentlig til en 6’er i mine øyne. Må involvere seg litt mer.

Nuri Sahin 5
Veldig lite involvert i den omgangen han spilte, og helt riktig av Rodgers å ta ham ut. Ikke helt hans egen skyld dog, da ballene stort sett ble spilt over og forbi ham, fikk inn service fra midtbanen.

Suso 5
Samme som Sahin her, fikk aldri kommet inn i kampen.

Raheem Sterling 6
Både og fra stjerneskuddet. Alltid farlig på vei gjennom, men rotet bort ballen altfor mye i dag. Burde scoret alene gjennom også.

Luis Suarez 8 BB
Er den som skaper farligheter i dette laget. Fremprovoserte et selvmål, scoret en nydelig heading og ble snytt for en matchvinnende scoring på slutten. Trist, da det hadde vært en fantastisk dag for Luis.

Jonjo Shelvey 6
Mer involvert enn Sahin var i første, men klarte ikke å prege kampen i den omgangen han spilte. Greit av Shelvey.

Sebastian Coates 7
Virket trygg og god da han kom inn. Hadde også en assist på vinnermålet som ikke ble et vinnermål.

Kjør diskusjon!

YNWA

7 Responses to Everton 2-2 Liverpool – Syke tilstander på Merseyside

 • Brynje sier:

  Liten tvil om at Wisdom ikke var klar for Merseyside-derby nei.
  Virket få litt mer trygghet etter at BR la om til andreomgangen – noe han forøvrig skal ha, som du nevner stor cred for.

  Ellers så klarer jeg jo ikke og ikke sitte med en forferdelig smak i munnen etter denne kampen, bortdømt fire min på overtid ER en skandale, uansett om det er i det 3. minutt eller i det 94. minutt.

  Har en Evertonsupporter på jobben som messa om bortdømmingen deres mot Newcastle, mon tro hva han sier i morgen….

  🙁

 • roy-arne knutsen sier:

  Er for video dømming.Dette blir for dumt.Vi lever i 2012 og har 30 til 40 kameraer rundt om på banen og det tar 10 – 20 sek. å studere bildene og ta en avgjørelse på om målet er godkjent eller ikke.Leser senere på nett at united vant 2-3 og at siste målet var klar offside.Da koker det over for meg.

 • Morten sier:

  Sånn er det i fotballen. Sjelden at det går vår vei for tida, men det kommer, det kommer. Ellers lurer jeg på om vi burde gjort en ving av Enrique, han sklir flott inn offensivt, men defensivt er det ellers tidlige nesten bortvisket? Savner en skikelig «lynvingen», som løper 60 meteren på 6 blank og tar sklitaklinger som Hulken. En hurtiggående versjon av Skrtl på sitt aller aller beste.

 • Carl Christian Laugen sier:

  I mitt hode skal da Skrtl ha like mye tyn for den andre baklengsen som Enrique?! Han kan jo bare sette ut foten og klarere den, men velger å la den passere. Utrolig passivt og dårlig forsvarsspill.

 • Max sier:

  Suarez var ikke i offside og scorte så bli målet annulert. Arteta var i offside da han scorte 1-0 mot Norwich og det ble godkjent. Chicharito var i offside da han scorte 3-2 målet og det ble godkjent. Føler at vi skulle hatt seier.

 • Morten sier:

  Liverpool er IKKE akkurat vel ansett blant dommerstanden nå. Det er det andre lag som er. Suarez`sin sak ifjor og Dalglish er nok mye av grunnen. Kongen var ikke akkurat elsket av dommerne eller av journalistene. Skulle tro at avsløringene rundt Hillsborough hadde gjort at skjellene falt av, men det må nok gå en tid til. Akk ja, husker de årene når ALT gikk vår vei. Målene, dommerne, avgjørelsene….alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...