Hold deg oppdatert
Arkiv
Chelsea 1-1 Liverpool – Gjenreist ære i 2.omgang

Jeg skal innrømme at jeg satt i pausen og spisset formuleringene og gjorde klar til totalslakt i kampreferatet, men etter en 2.omgang der Liverpool klarte å gjenreise æren både på innsats og resultat er jeg helt klart litt mildere innstilt etter kampen er slutt.

Rodgers eksperimenterte med 3-5-2-formasjonen vi har sett et par ganger tidligere, men det var først da laget kom tilbake i sin vante formasjon at det ble fart i sakene for de røde. Ett stykk legende og ett stykk uruguayaner i fyr og flamme var nok til å redde et poeng.

Liverpool startet med følgende 11: Brad Jones, Andre Wisdom, Jamie Carragher, Daniel Agger, Glen Johnson, Joe Allen, Nuri Sahin, Steven Gerrard, Jose Enrique, Raheem Sterling, Luis Suarez.

Den første omgangen var rett og slett et skikkelig gjesp av en fotballomgang sett med Liverpooløyne. Liverpool hadde ballen klart mest, men var fullstendig blottet for gjennombruddskraft. De røde hadde vel ikke et eneste skudd på mål i hele første omgang, mens Chelsea på sin side var ofte farlige.

Etter 19 minutter fikk Terry gå fryktelig alene opp på corner og stange inn 1-0. Agger mistet sin mann fullstendig der, og må ta på seg en del skyld for målet. Terry måtte litt senere ut av banen på båre etter å ha fått Suarez oppå seg i en kollisjon. Så ut som en stygg skade.

Det skjedde svært lite frem til det hadde gått 4 minutter på overtid, da Mata ble spilt gjennom, dro en frekk luke på Wisdom og heldigvis gikk for kraft og skjøt over. Meget heldige der Liverpool.

PAUSE

I annen omgang kom et mye mer aggressivt Liverpoollag ut på banen, og balansen i kampen endret seg helt etter ca 60 minutter da Suso kom inn for en litt tafatt Sahin. Liverpool gikk også tilbake til sin vante formasjon.

Liverpool tok mer tak i kampen og begynte se mer farlige ut foran målet. Det betalte seg på en corner etter 72 minutter da Carragher stusset nydelig mot bakre der Suarez sto og satte ballen i mål. Super-Luis klarer ikke å slutte å score.

De siste 20 minuttene var det sjanser i begge ender. Chelseas største da Ivanovic headet like over på en corner. Liverpool på sin side hadde to veldig store. Først da Gerrard spilte millimeterperfekt gjennom til Sterling, som satte opp Suso. Dessverre spratt ballen leit og Suso skjøt utenfor. Etter 87 minutter ble Suarez spilt gjennom av Enrique. Suarez kom først på ballen foran en utrusende Cech, men keeperen fikk et bein på ballen, som gikk via Suarez og ut. Megasjanse.

En kjempesjanse til skulle Liverpool få 3 minutter på overtid, da Suarez spilte fri Enrique, som skjøt et godt lavt skudd mot kassa, men Cech var greit med på den. Kampen endte 1-1.

Spillerbørs

Brad Jones 7
Sjanseløs på scoringen, men gjør flere gode redninger i løpet av kampen.

Andre Wisdom 6
Grei kamp igjen av Wisdom, men syns at Chelsea slipper litt for mye til på kanten hans.

Jamie Carragher 9 BB
Trodde aldri jeg skulle gi en så god karakter til Jamie Carragher igjen, men i dag var han en gigant i forsvaret. Vant alle de viktige duellene, og vartet til og med opp med målgivende! Trives tydelig bedre med to midtstoppere rundt seg.

Daniel Agger 6
Slipper markeringen på Terrys scoring, ellers grei kamp.

Glen Johnson 6
Syns Johnson var for lite aktiv på kanten sin i dag. Delvis fordi laget var veldig fokusert nedover venstrekanten, men burde også involvert seg mer. Bedre etter formasjonsbyttet.

Joe Allen 5
Allens dårligste kamp i Liverpooldrakta. Mistet ballen altfor mye, og druknet veldig på midten.

Steven Gerrard 6
Ikke spesielt god kamp av Gerrard heller, men løftet seg veldig etter at formasjonen ble byttet. Flere lekre pasninger etter dette.

Nuri Sahin 6
Syns han viste litt tendenser til å styre midtbanen i første omgang, men falt skuffende bort etterhvert.

Jose Enrique 8
Sykt frustrerende spiller, varierer mellom himmel og helvete flere ganger i løpet av samme kamp. I kroppsdueller en mot en er han uslåelig, men med ballen roter han seg altfor mye inn i trøbbel. Bra offensivt i dag.

Raheem Sterling 8
Veldig livlig god med ballen i dag. Gjorde seg hele tiden tilgjengelig og var et uromoment for Chelseaforsvaret.

Luis Suarez 7
Var nesten ikke med i kampen før 60 spilte minutter, men var etter dette veldig farlig. Fikk ikke til så mye, men er igjen avgjørende med scoring. Er involvert (mål eller assist) i utrolige 82% av målene til Liverpool i ligaen så langt.

Suso 7
Friskt pust på midtbanen da han kom inn. Fikk lov til å boltre seg mye mer sentralt enn vanlig, og det kler ham.

Hva syns du om kampen? Enig i spillerbørsen? Diskuter her.

YNWA

22 Responses to Chelsea 1-1 Liverpool – Gjenreist ære i 2.omgang

 • Jarl sier:

  Jeg syns Enrique var meget god i dag, og som påpekt så har han blitt glemt her 😉

  Syns vi endelig fikk se litt av den ‘gamle’ Enrique i dag, som var entusiastisk og spilte med stor selvtillit.

  Joe Allen og Nuri Sahin var litt for ‘lette’ i dag, og Allen hadde ukarakteristisk mange (farlige) balltap i dag. Skal sies at han spiller på små marginer, men ble fort veldig farlig mot et godt Chelsea lag.

  Syns også Sterling virket meget frisk i dag, helt utrolig utvikling på den gutten. Samme med Suso, han tilfører en helt ny dimensjon fremover.

  Og så har vi Suarez da, vår utrolige spiller, i et lag som sliter en del med mål, har vi altså en spiller som omtrent på egenhånd redder laget kamp etter kamp.

  Forøvrig meget positivt av Carra i dag, syns vi fikk se litt mer av den gode gamle i dag 🙂

  Grei kamp, men savner fortsatt en seier. Og kan nesten ikke vente til Januar, forventer nesten å ha to spisser/offensive spillere trippende utenfor kontorene på Anfield kl 00.01 1. Januar 😉

 • Skarpe øyne så naturligvis at jeg glemte Enrique i spillerbørsen i dag. Meget sløvt av meg.

  Litt overrasket over at så mange mener han var BB. Syns han for ofte driblet og rotet seg inn i trøbbel for det. Men folk ser jo kampen med forskjellige øyne 🙂

  • Ståle sier:

   Enig med deg her. Enrique gjorde en av sine bedre kamper på lenge, men roter seg nok en gang ofte bort, og når så man en målgivende (eller et mål fra han) sist? Som oftest er det veldig lav kvalitet på innlegg fra det holdet. Jeg er en av dem som mener at Enrique er hypet opp, mens realiteten er at han har noen svake punkter som går på teknikk, innleggspresisjon og holde hodet kaldt i trengte situasjoner. Helt fortjent som det var overraskende med Carra som BB i dag. En annen kandidat har vært Sterling, også Suarez var i perioder meget god.

 • Espen G sier:

  Vett ikke om du husker Ståle men Enrique hadde vel målgivende sist kamp til Suarez fantastiske mål :-). Eg liker han og syns han har vært god dei siste kampene og han var Pools beste i dag mener eg:-)

  • Ståle sier:

   Du har rett. Han hadde en målgivende der. Men poenget mitt står ved lag. Håper likevel han lykkes i Liverpool, og viser seg fra sin beste side hele tiden:)

 • Lydvo sier:

  Horribel 1. omgang, sleit med å forstå hvordan vi hadde mer ball en Chelskii, må iallefall ha vært på egen tredel. 2 .omgangen var mye bedre, selv om Chelskii fikk mye mer ball så fløt spillet mye bedre og endelig ble det skap sjanser.

  Bra av Rodgers å gjøre grep for å endre kampbildet, og spesielt byttet med Suso var bra. Fantastisk teknikk og overblikk.
  Enrique tror fremdeles han er Messi offensivt, men det får så være når han er slik en gigant defensivt. Var vel ingenting som kom forbi han der.
  Overrasket over å se Carra i startoppstillingen, men ikke overrasket over at han leverte en bra kamp. Så lenge han ikke blir utfordret på farten er han fortsatt en god stopper.
  Farlig hvor lite vi skaper og omsetter uten Suarez, og en skade på han ville vært forferdelig. Men han blir jo sparket og tråkket på i nesten hver eneste kamp, og han virker like matchfit hver uke, så skadehistorikken hans er iallefall på vår side.

  Opta viser at Gerrard skaper flest målsjanser for Liverpool, og tv2 hadde vel en statistikk på at han hadde flest vellykkede pasninger i Liverpool, så selv om han ikke er Gerrard ano 2000-2010, er han fortsatt en viktig spiller og ser heller ingen som har levert bra nok til å true plassen hans. I tillegg har han båret Liverpool på sine skuldre de siste 10 årene, mens andre spiller ikke presterte max, så jeg syntes ikke at benken burde være et alternativ, men heller på tide at de andre tar litt ansvar. (Mtp Artikkelen om Gerrard lenger nede på siden).

  Chelsea kanskje litt bedre spillemessig, og selv om Suarez burde gjort det til 2-1 så er 1-1 på Brua et bra resultat. Vi vinner kanskje ikke så mange kamper, men vi taper iallefall ikke heller noen, og så lenge Spurs og ASNL fortsetter å miste poeng er ikke en god tabellplassering helt urealistisk.

  – Walk on!

 • Josh sier:

  Carragher hadde en bra kamp i dag, forhold til ellers horribelt spill av han i tidligere i sesongen, så gir du han 9 og BB pga en kamp? Carragher hadde flere innvolveringer som kunne endt opp i mål, men chelsea var ikke spesielt imponerende foran mål. Carragher har ikke fortjent noe bedre enn 7 i dag, han blir reddet flere ganger av at medspillerne hans tar av seg det meste, så ikke Carragher blir avslørt hvor dårlig han egentlig er.

  Hvorfor spiller ikke Coates? Greit nok at Coates er ofte for ivrig i taklinger osv, men definitivt heller han enn Carragher!

  Er det bare meg som ser dette forresten? Liverpool har faktisk ikke bare problemer med spiss alternativer, men det å faktisk klare å slå en ordentlig corner eller et innlegg? Mot Newcastle hadde LFC hele 13 cornere ca, nesten ALLE endte opp i ingenting, dette gjenntok seg idag også. Vi har Gerrard, Sahin ++, skal ikke være mulig å være så dårlig på innlegg/corner.

  • Ståle sier:

   Kanskje noen av oss reagerer på urettferdig kritikk mot Carra og kanskje hyper han noe opp når han nå har gjort en veldig solid kamp. Synes ikke Coates er noe tryggere en Carragher og det kommer gjerne en avgjørende feil eller to fra det holdet. Coates representerer imidlertid fremtiden og må få sjanser til å forbedre sine svakheter. Tror han kan ha et bra potensial, det viktigste vil være å forbedre posisjoneringsevnen og samhandlingen i feltet, samt luke bort tabber. Eller er jeg helt enig med deg når det gjelder cornere og innlegg. Gjennomgående altfor svakt og det blir skjelden farligheter ut av det. Unntaket er som påpekt ovenfor Enriques glimrende fremspill til Suarez. Men Enrique er en av dem som roter svært med å få til kvalitetsinnlegg. Viljen er der, men evnen……

 • Max sier:

  LFC er nå ubeseiret på de siste 6 kamper i liga sammenheng. selvom vi ligger på en 13. plass er vel det bedere enn å tape de 6 siste.

 • Morten sier:

  Hvorfor oppfører Liverpool`s seg som de gjorde etter scoringen igår???? YNWA ble plutselig til YWA etter scoringen til Suarez. Er det problemer ute å går? Suarez selv ble synlig overrasket. Må si jeg fikk dårlige vibber. Uten Suarez hadde Liverpool vært svært nære en nedrykksplass. PL`s beste målscorer spiller på et lag som ligger under midten på tabellen. Tenk om han hadde spilt på (grøss) scum!!!

 • Nikolai sier:

  8 på Enrique? Ingen tvil om at han defensivt holdt til en 10er, men offensivt holdt det jo maks til en 2er… Var selv på stadion og må ha sett noen annet enn det man så på TV’en. Aldri sett en spiller i PL gjøre like mange feilpasninger i løpet av en kamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...