Hold deg oppdatert
Arkiv
Takk og lykke til, Rafa

Som de fleste sikkert har fått med seg har tidligere Liverpoolmanager Rafa Benitez overtatt sjefsstolen i Chelsea etter at Roberto Di Matteo, vinner av Champions League og FA-cupen forrige sesong etter mindre enn en sesong i klubben, fikk fyken av Roman Abramovich i det jeg ser for meg som en skikkelig «hissy fit» fra den over gjennomsnittet impulsive russeren.

Rafa Benitez har tatt over som midlertidig manager, såkalt «interim manager» ut sesongen får Chelsea. Nå er jo naturligvis i praksis alle managere som blir ansatt i Chelsea kun «interim manager», så akkurat den tittelen skal man vel ikke legge for mye i. Uansett, dette innlegget handler ikke om å gjøre narr av Chelsea (det klarer de fint selv), men å ønske en stor Liverpoolhelt lykke til.

Jeg ønsker ikke Chelsea lykke til. Jeg kommer så og si aldri til å ønske at Chelsea vinner eller oppnår gode resultater. Derfor er det så vanskelig å ta stilling til Rafa som Chelseamanager. Det er litt som å se eks-kjæresten man fortsatt savner sammen med en ny. Det er ikke mulig å ikke føle et lite stikk i hjertet.

La meg bare bringe det på det rene med en gang. Jeg elsker Rafael Benitez. Han er en av mine store helter, og i mitt relativt unge liv som Liverpoolsupporter så står hans regjeringstid i klubben som den største og beste perioden i mitt røde hjerte. (Det vil si at jeg var født midt på 80-tallet og ikke fikk med meg noe før alt gikk til helvete på 90-tallet.)

Derfor vil jeg benytte anledningen nå med tanke på Rafas nye jobb som Chelseamanager til å takke den spanske gentlemannen med det bankende Liverpoolhjertet.

Takk skal du ha Rafa for at du kom fra tittelvinnende Valencia til Liverpool og gjennomførte din Rafalution på det ganske middelmådige laget etterlatt av Gerard Houllier.

Takk skal du ha Rafa for Istanbul. Den uforglemmelige kvelden som berørte alle Liverpoolsupportere og som plasserte deg for evig og alltid på stjernehimmelen over Merseyside.

Takk skal du ha Rafa for at du gjorde oss til kongene av Europa. Du ga oss drømmene om europeisk dominans tilbake, og fulgte opp med å gjøre dem til virkelighet. Under ditt styre ble igjen Liverpool en av de mest fryktede lagene på kontinentet. Spør Barcelona, spør Real Madrid, spør Chelsea, spør Milan, spør Inter, spør Juventus, osv osv. De kunne ikke stå imot.

Takk skal du ha Rafa for at du sørget for at vi klarte å ta opp kampen med motstandere som var rike langt utenfor Liverpools evne.

Takk skal du ha Rafa for at du tok opp kampen med de nedrige etterligningene av noen mennesker som tok over eierskapet i klubben da de forsøkte å rasere alt du hadde jobbet for å bygge opp. Det ble også din undergang, men du ville ikke sitte stille å la Hicks og Gillett ruinere og ødelegge klubben.

Takk skal du ha Rafa for at du igjen sørget for at det ikke ble noen vennlige samtaler på bakrommet med Ferguson, Mourinho og Wenger etter kampene. Det at de begynte å kritisere Liverpool og avfeie dem i media betød ikke noe annet enn at de igjen så på klubben som en trussel mot seg selv.

Takk skal du ha Rafa for at du tok klubben så nærme, så nærme et etterlengtet ligagull, bare hindret av et ustoppelig man utd på vårsesongen. Det var en sesong som hadde fortjent så mye bedre.

Til slutt…

Takk skal du ha Rafa for at du umiddelbart forsto klubben. Dens sjel, dens supportere. Du forsto hva vi ville ha og du jobbet utrettelig med å gjøre det til virkelighet.

Jeg ønsker deg lykke til i Chelsea, Rafa. Jeg vil likevel aldri ønske å se Chelsea vinne. Det er en klubb og en supportergruppe som ikke fortjener en manager og en mann som deg. Allerede har to supporterrepresentanter uttalt at de ikke anser deg som en god manager og at du ikke er velkommen i Chelsea. Du skal få en tøff jobb.

YNWA, Rafa

10 Responses to Takk og lykke til, Rafa

 • Bea sier:

  Jeg er glad jeg ikke griner så lett, da hadde jeg jammen slitt nå. *snyyyyt*

  En mann full av sjel. En klubb uten sjel. May the force be with you, min gode mann.

 • Ett kupp for chelsea, om de lar han jobbe skikkelig.

  Uttalelsen fra chelseasupporteren i Norge om at han «vant jo CL, men har ikke så mye annet å vise til», sier vel alt om kunnskapen. Titlene med Valencia, første i ligaen som ikke var Real el Barca på XX antall år, er en av mange formidable prestasjoner fra en ekte Liverpoollegende.

  Lykke til, Rafa, jeg tror du vinner mye i år.

  • Labbetuss sier:

   Nærmere bestemt 7 år, da Atletico Madrid vant i 1996. Forøvrig er Chelski et lag uten supporterkultur, så håper Benitez selger Sturridge til oss i januar, sørger for at Chelski kommer rett bak Liverpool på tabellen (altså 5. plass), og takker deretter for seg med et stort glis om munnen 😉

 • Brynje sier:

  ….og TAKK for at du skriver akkurat det du skriver Håkon, jeg hadde akkurat tenkt å skrive noe lignende da jeg kom hjem, du førte det vakkert i pennen så det er ingenting og tilføre – annet enn «tommel opp»

 • Morten sier:

  En så stor mann, et så lite lag. Lykke til Rafa. Du fortjener alt godt. Nå blir du atter forent med gullgutten Torres. Under deg vil han kanskje skinne igjen. Jeg unner også ham alt godt. Dere har begge laget så mange uforglemmlige kvelder. Til vi sees igjen….på samme lag.

 • Brynje sier:

  Synes forøvrig også det er verdt og nevne alt han gjør/gjorde for Hillsborough, både for familiene, med sitt nærvær og ikke minst med sine donasjoner, aller mest kjent er vel det £ 96.000 han ga, £ 1000 for hvert av ofrene.

  Virkelig en hedersmann som vi få navnet sitt TUNGT sunget på Anfield, mot Chelsea…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...