Hold deg oppdatert
Arkiv
Stoke 3-1 Liverpool – Nedkjempet, avkledd og ydmyket.

Liverpool gjestet Britannia Stadium, anti-fotballens høyborg og Stoke FC.

Det måtte gå som det gikk og selv etter en fantastisk start så klarte ingen og gå i krigen, ingen og stå frem og ingen gikk foran og det hele endte med et ydmykende tap.

I dagens kampreferat, ført i pennen av diverse brukere og lesere av bloggen så får man alt med seg, inkludert en tre fire spillerbørser.

Espen Sandengen fører an med «hovedreferatet» – Ola Frantzen bidrar med noen ord samt egen spillerbørs i tillegg…
Take it away gutta:

Laget og benken var som følger:

Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Lucas, Gerrard, Shelvey, Suso, Downing, Suarez

Benk: Jones, Carragher, Coates, Henderson, Allen, Cole, Sterling

Blytungt. Null arbeidsmoral. Ingen lederskikkelser. Rett og slett bare bånn rævva. Det er en kort oppdatering på dagens deprimerende kamp.

Det begynte så bra, når Suarez brøytet seg inn i straffefeltet ble dratt ned av Ryan Shawcross etter kun 30 sekunder og skaffet vår første straffe for sesongen, en straffe ‘sjefen sjøl’ satt kontant bak Stokes sisteskanse.

Allerede før tre minutter var passert, hadde to av fire i Stokes backrekke allerede fått gult kort, og det som så ut som kunne bli en fornøyelsesrik kveld for oss røde, ble fort en frustrasjonsrik aften der vi alle hadde grunn til å røske ut de få hårstråene vi har igjen etter mange av årets dårlige kamper.

I det vi endelig har en tidlig ledelse og skal styre kampen i vårt favør, gir vi bort initiativet i kampen totalt…

Fem minutter ut i kampen header Daniel Agger en svak ball rett i beina på Jonathan Walters, som bare kan spasere seg inn i vårt straffefelt og dunke ballen i mål. Martin Skrtel gjorde ikke jobben noe vanskeligere for den irske landslagspilleren, når han sklir rett ved siden av han.

Som vi har lært opp igjennom, skal vondt ofte bli verre, og det ble det jammen meg. Kun fem minutter etter Stokes første mål, dukker Kenwyne Jones opp på en corner, og kan helt umarkert heade ballen i mål, der både Gerrard og Agger bommet fatalt.

Kampen roet seg litt etter det tredje målet, og Liverpool stanget og stanget mot et beintøft rugby-lag, og alle hadde vel et lite håp om at Rodgers skulle trylle litt i garderoben i pausa.

I andre omgang blir Suso værende igjen i garderoben, men Rodgers valgte å beholde ungdommeligheten i laget ved å erstatte han med nysignerte Sterling.

Og «Sterling-effekten» viste seg fort frem. Raheem dro seg ned langs linja, forbi noen Stoke spillere før han la inn til en veldig alene Suarez, som presterte å dra til med feil fot og skyte seg selv i stamfoten og videre på utsiden av stolpen…(…………..) – og en drømmestart på den andre omgangen, ble ikke en realitet.

Tvert imot, for Stoke går rett i angrep og vinner et innkast. Kenwyne Jones kaster langt, og treffer (nok engang en dårlig markert) Jonathan Walters, som tar ballen ned på brystet og setter den i nettet bak Pepe Reina, som kun var en fingerlengde fra å redde ballen.

Og mer er det egentlig ikke å si om denne kampen. Vi spiller en utrolig elendig kamp, der vi stanger og stanger med høye og lange baller inn i boksen, noe som funker dårlig mot et rugby-lag. Selv om Rodgers har lyst å spille sitt spill, er Stoke et lag man må ta hensyn til.

(…og beklager et litt sent referat og børs. Det er slike kamper du egentlig bare har lyst å grave deg ned og håpe ingen husker kampen, så jeg måtte bare komme meg først.)

Spillerbørs:

Reina 5
Har ikke noen direkte innvirkning på noen av målene, og har en ganske grei redning i første omgang som ikke gjorde omgangen enda tyngre. Har et farlig utspill, men redder seg fint inn igjen.

Johnson 5
Haugevis med balltap, og generelt slurvete kampen igjennom både defensivt og offensivt. Gjør masse rare valg som skaper farligheter andre vei.

Enrique 5
Mye slurv, mister ofte ballen og spiller på alt for høy risiko, noe mitt hjerte nesten ikke tåler.

Skrtel 5
Hjertet står alltid langt oppe i halsen når Skrtel skal spille seg ut bakfra. Synd han sklei på 1-1 målet, kunne fort stoppet Jones om han hadde valgt riktig knotter i dag!

Agger 5
Ingen stor kamp av dansken, og er (nesten) direkte involvert i alle målene, og fortjener en 4er på børsen, men får en 5er for sin trygghet når det gjelder å spille seg ut bak.

Lucas 7
Kandidat til banens beste. Rolig og fin med ball, selv uten matchtrening. Hadde en fin og genial stikker til Shelvey.

Gerrard 6
Noen vil kanskje være uenige i denne, men for meg fremsto Gerrard som en tafatt mann idag. Han skulle være vår leder, men fikk ikke til mye, selv om han er involvert i mye av det vi gjør fremover. Svak dag defensivt.

Shelvey 3
Hæ? Spilte Shelvey? En grusom kamp av vår skallede venn.

Suso 5
Litt lite kjøtt på kroppen mot et rugby-lag, dessverre. Fikk til lite i den ene omgangen han var på banen, men hadde en fin stikker til Suarez.

Downing 7
Bra førsteomgang av Stewart! Kunne hatt mange assists idag, men vi er for ineffektive foran kassa til at Downing igjen kunne kreditere seg med en assist. En av få Liverpool-spillere Stoke fikk satt i sjakk.

Suarez 6
Fikset straffe, og lagde som vanlig problemer for motstanderens back-firer. Gjør dumme valg til tider, og åpenbare målsjanser ebber ut i ingenting.

Sterling 5
Frisk åpning, og fikk seg nesten en assist, men Sterling blir også for veik mot svære Stoke-gutter.

– Espen Sandengen

Spillerbørs og noen ord fra fra Ola Frantzen også:

Reina – kaste seg tidlig på 1-1, og går feil… 2 målet kan ikke Reina ta på sin kappe. Virker usikker utover i kampen. Elendig utspill rett før pause som fører til en stor mulighet for Stoke! Retter den bra opp med en god redning. Kan ikke lastes for tredjemålet. Får en smell i hode, ser farlig ut men går visst bra. KARAKTER 4/10

Johnson – gode offensive involveringer. Rutsen bakover. Usikker i pasningsvalgene sine. Også han som sinn sideback makker virker ikke trygg overhode. Usikker med ballen og uten ballen. Svak kamp. KARAKTER 3/10

Skrtel – uheldig og sklir på 1-1.. Taper samtlige hodedueller mot Jones. Ustabil ellers, rufsete i pasningsspillet og valgene han tar. KARAKTER 3/10

Agger – Nydelig raid offensivt, synd han ikke får avsluttet. Som Skrtel taper også han samtlige hodedueller mot Jones gjennom hele kampen, skal sies at han vinner en duell mot Jones når han stusser Walters igjennom på 1-1. Er også veldig ustabil og rufsete. Burde vært tidligere opp i Walters på 3-1 målet, får for god tid.. KARAKTER 4/10

Enrique – god start offensivt og defensivt. Trygg i starten. Har ikke så alt for mye å jobbe med, men virker over hode ikke trygg. Formkurven peker nedover.. Svak kamp. KARAKTER 3/10

Lucas – trygg med ballen i starten. Spiller på det sikre, gode defensive involveringen. Har et nydelig framspill på Shelvey. Gjør en god jobb defensivt men har ingenting å bidra med framover på banen. Blir tatt ut etter en time for Hendo. KARAKTER 4/10

Gerrard – solid straffe, sikkert. Kommer aldri inn i duellen mot Jones på 2-1. Gode offensive løp, avslutningene er noe mer variert. Vises at han ikke er 25 lengre… Godt forsøk på slutten av kampen, bra redning av Begovic. Prøver hele kampen å går foran som en kaptein skal gjøre! KARAKTER 6/10

Shelvey – Villig til å bidra offensivt å går på løp men får det ikke til å stemme helt. Ganske så usynlig ellers bortsett fra et løp etter en nydelig pasning fra Suso som han ikke klarer å ta ned. Ellers svak kamp, klarer ikke å bli venn med den berømte lærkulen han som alle andre Liverpool spillere i dag, dessverre. Dagens dårligste. KARAKTER 2/10

Suso – spiller på det trygge i starten, gjør det bra. Nydelig pasning til Suarez som han nesten får avsluttet på. Blir bedre og bedre ut over kampen etter som han spiller på seg selvtillit. Overrasket over at han ble byttet ut i pausen, synes han var blant de friskeste i første omgang. KARAKTER 5/10

Downing – jobbe bra defensivt i starten. Blir for svak i duellene mot et fysisk sterkt Stoke lag. Virker nesten som det er en liten jente som tripper ute på banen når store Stoke bulldosere kommer løpende mot han. Er bedre med ballen i beina hvor han setter opp Liverpools største sjanse som Gerrard sender rett utenfor stolpen. Blir byttet ut 15 min før slutt KARAKTER 4/10

Suarez – bra forarbeid på straffen. Aggressiv og aktiv I starten. Frisk men til tider litt rufsen med ballen. Får til noen fine vendinger og kommer til ett par avsluttinger, men dog ingen veldig farlige. Virker sulten på en skåring. Bra mulighet i begynnelsen av 2 omgang, treffer ikke reint på ballen. Livsfarlig angrep på keeper Begovic. Får fortjent gult kort, ser ut som han får en smell i foten samtidig. KARAKTER 4/10

Sterling – Frisk start. Skaper en nydelig sjanse med engang for Suarez som han skyter i stolpen. Blir ganske usynlig etter på. Blir for liten og lett mot store og kraftige Stoke spillere. KARAKTER 3/10

Hendo – Jobber godt å prøver når han kommer inn men blir vanskelig å skal kunne snu dette for Liverpool nesten alene. Klare dog å heve i vertfall midtbanen et lite hakk med sitt innhopp, noe som ikke skal mye til da, men nok til at han blir en av de som spiller mist dårlig av våre gutter i dag. KARAKTER 5/10

Joe Cole – Får 15 minutter. Klarer ikke å sette seg inn i kampen på så kort tid. Blir ganske usynlig. KARAKTER 3/10

Får en tidlig korrekt i dømt straffe etter et flott løp av Suarez. Gerrard setter den sikkert. Så begynner nedturen. Sliter i starten med å etablere spill. Miste ballen lavt inne på egen banehalvdel.
Straffer seg kraftig og bare 15 minutter etter målet til Gerrard har Stoke snudd kampen med mål av Walters og Jones.

Begge kommer etter svakt forsvarsspill. Er elendig på defensive døballer og det blir livsfarlig samtlige ganger. Taper så å si alle individuelle dueller.
Vi faller gjennom på det fysiske har vell enkelt å greit ikke mer å trykke til med i duellene! Prøver å trille litt ball rundt sirkelen, men blir ikke målsjansene av det. Når vi kommer framover med ballen stopper alt opp, alle står i ro å venter på at noe magisk skal skje, men det magiske skjer dessverre ikke.

Blir lett for Stoke å forsvare seg i mot. Vi gjør defensive feil gjennom hele kampen, noe Stoke klarer å utnytte. Fult fortjent seier til Stoke. Må heve oss betraktelig for å kunne ta poeng mot QPR i neste kamp.
Håper BR gir spillerne en skikkelig «hårføner» slik at dem klarer å heve seg. I dag var en mørk dag på «jobben».

Deler ikke ut noen BB i dag, rett å slett fordi vi ikke har noen spillere som presterer bra i dag. Gir Steven Gerrard en MD, minst dårlig. Starter kampen med en solid straffe, før det detter litt ned men viser gjennom hele kampen at han vil.
Jobber bra både defensivt og offensivt å går foran som en kaptein skal gjøre. Bare synd han ikke er yngre..

Får håpe på bedre tider på søndag og til neste år..

21 Responses to Stoke 3-1 Liverpool – Nedkjempet, avkledd og ydmyket.

 • Brynje sier:

  Blir nesten litt Schizofren denne sesongen, som Liverpoolsupporter.

  Fra de mest fantastiske kampene til det mest jævlige jeg har sett i løpet av mine snart 30 år som supporter, det er helt ufattelig at det er samme lag jeg ser fra kamp til kamp noen ganger…

  I dag, som mot Villa står INGEN fram, ingen går i krigen mot dette drittlaget og gir litt juling tilbake, vi blir bare stående å ta i mot juling – når Skrtel og Agger vel ikke drar i land én duellseier mot Jones i tillegg ble jobben umulig….

  Skandalekamp på lik linje med Aston Villakampen rett og slett…

  Mest enig med Ola sin spillerbørs.

 • GoReds! sier:

  Meget uenig me Espen, altfor negativ mod Reds! For mye klaging og syting! Og Lucas som BB??
  Ingen ledere??
  Mye mer fornuftig fra Ola denne gang.

  • Espen Sandengen sier:

   Klaging og syting? Vel, dette er et kampreferat av denne kampen, og denne kampen fortjener ikke noe skryt eller ros. Og da holder jeg meg borte fra rosen og skryten.

  • Miguel sier:

   Må jo ha Lucas som favorittspiller når han klarer å gi 7 poeng og bb.
   Ble totalt slaktet av enegelske sky sport, under matchen..

   reina 5
   enrique 6
   skrtl 6
   agger 5
   Johnson 5
   Suso 3
   Shelvey 3
   lucas 4
   downing 5
   Gerrard 6
   Suarez 6

 • Karce sier:

  Brynje det er bare å ta et par dype magadrag og innse at sånn blir det fram til slutten av mai. Har slutta og gå i taket og publisere min store frustrasjon rett og slett fordi jeg har godtatt at sånn kommer det å bli resten av denne sesongen. I enkeltkamper så er vi fullt på høyde med serielederen men i andre kamper så hadde vi hatt problemer å overleve i Championship. Hvorfor er det sånn? Ja hadde jeg visst det så hadde jeg ikke sittet her og klimpra svar på en blogg men da hadde jeg trent et lag

  • Brynje sier:

   Joa, enig med deg og er forsåvidt forberedt på det selv også, varieringen.
   Er mest denne tilsynelatende labre innsatsviljen som jeg får brokk av.. At ikke en jævel i rød (ja, sort i dag da.-) kan gå foran, kline til og ta et gult kort – gå foran!!?

   Nå rakk vi jo nesten ikke lede kampen i kveld, men med en slik start, borte mot et lag som samtlige sliter mot så burde vi virkelig har satt foten ned ASAP etter at vi scora og klint til i samtlige dueller – det vi gjorde var og tape samtlige dueller, vel, nesten da…

   Min «BB» i dag blir Enrique, han var minst dårlig og viser en fart og styrke noen ganger som nesten gir meg hakeslepp. Pure Class til tider.

 • GoReds! sier:

  Såg faktisk mye positivt i kampen. Gerrard glimtet te litt innimellom, Enrique jobba bra som alltid, Reina hadde ein meget god redning og konne ikje klandres for någen mål, Suarez va nok ein gang et uromoment for motstanderen og Downing fortsatte sin positive trend.
  Stoke spelte bare så tøft og bra, at selv topplagå hadda slitt me å få me seg poeng. All honnør te Stoke som klarte å holla intensiteten gjennom heile kampen. Dette va nok den tøffaste kampen for Liverpool så langt i år. Bare synd Stoke va meget effektive foran mål…

  • craig johnston sier:

   Er vi et topplag skal vi KNUSE Stoke! I dag ble vi knust….. Det sier mye om situasjonen klubben befinner seg i. Har FSG og BR en plan, eller driver alt med bølgene? Jeg mener vi kun har sett LITEN fremgang hittil denne sesongen. Og det på et lag som allerede har blitt en middelhavsfarer i PL……

 • Olav S sier:

  Jeg skal ikke ta for meg referentene Ola og Espen. Det må ha vært verdens verste kamp å bedømme enkeltspillere i. Dere har min største medfølelse! I mine 38 år som helrød, så har jeg fått med meg en del kamper. Den i dag var på «bunn tre» -lista, by far.

  Jeg vil ikke kaste meg på karusellen om å sparke BR, fremme ønsker om Falcao, Huntelaar eller David Villa (selv om jeg sikler ved tanken). Vi er ikke der, mener jeg!

  Det som skremmer meg er at tilstanden i klubben er, eller har vært så dårlig. Jeg har bestandig sagt til meg selv at «dette er Liverpool, vi har kraften og dette ordner seg ved små justeringer», men jeg har tatt feil. Å få til en tropp med rimelige, unge spillere som kan bringe oss «oppi der» kommer til å ta tid. Jeg hater å innrømme det, mine venner, men det kommer til å ta lang tid. Men jeg tror at vi vil lykkes etterhvert. Helt klart! Og jeg gleder meg…. Walk on!

  • Tor-Ø Bjørnstad sier:

   Mye klokt her. Er bare skuffet over innsatsen igår. Men vi må se framover, først til søndag og så videre. BR har en plan og med noen til å hjelpe LS blir det bedre. Har på meg rødt i dag og er klar til å gå videre: Walk on.

 • Per Tore sier:

  Eg er normalt uenig med TV2PL men i dag sa dei alt rett før kampen (punktum)! Det resulterte i att eg «heiv» inn 1k.på stoke seier når eg såg lag oppstilling. Støtter BR fullt ut men i dag hadde han ikkje gjort heimeleksa! Coates for Agger,Henderson for Shelvey og Sterling for Suso.
  Sterling så kunne det blitt eit poeng….!

 • craig johnston sier:

  Likegyldigheten hersker…. Spilte vi kamp i dag? Tapte vi? Spilte Shelvey? Hvor ligger vi på tabellen? Hvor mange kamper igjen av sesongen? Hvilken farge hadde Cheryl Cole på kjolen sin på den siste festen? Hvor mange bor det i Masham? Er disse skoene fine? Blir jeg tykk av å spise banan?Aaaaahhh, Faen også. Who cares………………………………………….?

 • GoReds! sier:

  Craig, Stoke har te nå spelt uavgjort mod Tottenham, ManCity, Everton, Arsenal og mod Reds forrige kamp. Så nei, ingen knuse Stoke!! Einaste laget så har klart å scora litt mod di e ManU som vant 4-2….. Me får uansett gleda oss te nyåret og forhåpentlig rektige nysigneringar:)

 • Hans Eiler sier:

  DEt må være lov å stille noen kritiske spørsmål om manager og eiere etter de siste kampene. Er det bare meg som undrer seg over den totale tausheten til eierne?? vi har hverken hørt noe til dem eller sett noe til dem på Anfield siden BR tok over som manager (mulig jeg tar litt feil?) Hva betyr denne totale tausheten? og Hvordan er det mulig for en manager å gjøre så mange taktiske feil som BR gjør uten at det blir stillt spørsmålstegn ved det??
  Jeg hverken er og blir en BR fan, men jeg er merket for llivet med YNWA på min rygg som sier litt om at til jeg går i grava er jeg en ekte supporter. Hvorfor er det mange som sier at hvis man ikke støtter manageren så er man ikke ekte supporter??
  Dette var endel spørsmål dagen derpå….kampen orker jeg ikke å kommentere ;))))) YNWA

 • Ørjan S sier:

  Etter å ha kost meg med noen skikkelige godbiter tidligere på dagen, så jeg virkelig frem til kveldens høydepunkt. Etter 4-0 i forrige kamp, riktignok mot et meget svakt fulham, hadde jeg stor tro på at de røde var inne på noe.

  Så feil kan man ta. Etter 3 positive minutter i innledningen, fortonet resten av kampen seg som et lærebokeksempel i hvordan ikke vinne fotballkamper. Elendig forsvarsspill, en midtbane uten guts og kreativitet, og et altfor ensidig angrepsspill er bare noen av stikkordene. At shelvey fikk spille hele kampen er en stor gåte. En tafatthet som nesten ikke er til å fatte. Og etterslengeren han har på begovic mot slutten av kampen er bare flaut.

  I noen av kampene Liverpool har tapt så langt i år, har jeg i hvertfall hatt et inntrykk av at gutta har fightet, og vært villig til å blø for drakten. Allerede på vei inn på matten til første omgang, så spillerne ut som de nettopp kom fra julebord. Uinspirerte og likegyldige. Det mener jeg er mer bekymringsfullt enn noe annet.

 • Ebbe Eriksen sier:

  meget meget skuffet over Liverpool igår, får meg ser Agger og Skrtel ut som smågutte spillere iforhold til Jones, greier ikke å vinne en eneste duell og alt ser egentlig bare latterlig ut. men det som både skuffer meg og irriterer meg er at Jojo Shelvey spiller for Liverpool fotball klubb! kampen igår var noe av det verste jeg har sett i Premier League på mange år. skal man ta noe som helst positivt ut i fra denne kampen så er det jo at Steven Gerrard har begynt og score mål igjen (straffe telles). som mine med supportere sier her oppe, savner en leder som går fram med tennene først og takler litt, dessverre så var det ingen igår eller egentlig hele sesongen.

 • Morten sier:

  Det er jo ikke uventet det som skjedde..Vi må stikke fingeren i jorda, og innse at vi er et middelmådig lag, med kun 1 spiller som kan sies å være stjerne. Det tar tid å bygge opp et lag som kan kjempe i toppen – og det vet eierne, og det ved BR. Det tar ikke ett, det tar lenger tid en to, vi bør se en effekt etter tre år, og om 5 år bør vi kunne være stabile blant det 5 øverste et sted. Men Carra og Stevie vil ikke få med seg et PL gull i skuffen, desverre.

 • Craig Johnston sier:

  Da er det snart klart for ny kamp. Denne gangen mot QPR. Vi får håpe på det beste men jeg tror vi avgir poeng i denne kampen også. Det går virkelig ikke på skinner for oss denne sesongen, og jeg kan nesten ikke vente på at mai kommer og at den blåses av. For klubben trenger tid til å evaluerer nå. Det er MYE som ikke stemmer, og jeg tror at eierne må bestemme seg for om vi skal være en midt på tabellen klubb eller toppklubb i PL. I så fall må de bruke penger!! Og mye av dem, og riktig! Nå er ikke januarvinduet åpnet enda, men jeg er ikke sikker på om de spillerne vi er linket til løfter klubben tilstrekkelig.

 • Craig Johnston sier:

  Vi kan vel ikke si at høstsesongen har vært strålende for Liverpool, og jeg venter ikke underverker i vårsesongen heller. MEN noe må skje. Eiere pluss pluss må handle inn spillere som gir oss supportere iallefall et ørlite håp om en bedre fremtid. Nå føles det meste mørkt og trist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...