Hold deg oppdatert
Arkiv
West Ham 2-3 Liverpool – Endelig to ligaseiere på rad

For en kamp! En fantastisk start ble fulgt opp av en veldig tung nedtur for de røde. Men så kom det plutselig en snuoperasjon helt ut av det blå som sendte alle de 3 poengene hjem til Merseyside. Ikke minst 3 mål uten en spiss på banen.

Utrolig nok var det 3 tidligere West Ham-spillere som sørget for Liverpoolseier. Glen Johnson, Joe Cole og Jonjo Shelvey (som spilte i West Ham som unggutt) påførte gamlelaget lidelse og Liverpool nytelse! En seier på en dårlig dag er sjelden vare for Liverpool om dagen, og i tillegg var det første gang de røde noterte sin andre ligaseier på rad denne sesongen.

Følgende 11 startet for Liverpool: Pepe Reina, Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger, Jose Enrique, Lucas Leiva, Joe Allen, Steven Gerrard, Raheem Sterling, Stewart Downing, Jonjo Shelvey.

Liverpool startet den første omgangen på nydelig måte. Dominerte ballen og spilte seg flott gjennom midtbanen til West Ham. Det gode presset betalte seg allerede etter 10 minutter da Glen Johnson på nydeligvis vis skar inn i banen og smalt ballen nydelig opp i lengste kryss. 1-0 til Liverpool fra en helt fantastisk Johnson i starten av omgangen.

Dessverre gjorde West Ham som de ofte gjør, kjempet seg inn i kampen igjen med sin ekstreme fysikk og direkte spillestil. Liverpool begynte å bli mer stressa med ballen og slet med å håndtere alle innleggene inn i boksen. West Ham pøste på og fikk en straffe etter ca halvtimen. Noe strengt idømt da Allen vanskelig kan gjøre noe med armen sin der, men må nok innrømme at det er en grei avgjørelse.

West Ham får blod på tann naturligvis, og fortsetter å kjøre på. Jarvis får gang på gang komme til innlegg som han vil mot en Johnson som har dabbet av veldig etter en meget god start. Bare et par minutter før pause var kapteinen vår uheldig og litt klønete og headet ballen i eget mål på et innlegg. 2-1 til West Ham til pause.

PAUSE

Annen omgang startet overraskende tamt, med tanke på at Liverpool trengte å presse på. West Ham hadde et overtak og holdt mye i ballen i starten mot et litt tafatt Liverpool. De røde virket noe resignerte de første 20-25 minuttene.

Plutselig ble det blåst liv i kampen igjen fra uventet hold etter 76 minutter. Tidligere West Ham-gutt Joe Cole ble nydelig spilt gjennom av Sterling og satte ballen perfekt inn via stanga. 2-2 og plutselig er det håp der det var ganske resignert.

Men ikke nok med det! Bare et par minutter senere er det rød jubel igjen. Henderson blir fint spilt frem på høyrekanten, la et godt innlegg foran kassa som Collins på bisarr måte satte i en helt perfekt bue over keeper og i mål. 2-3.

West Ham klarte aldri å mobilisere noen sluttspurt etter dette, og Liverpool fikk flere muligheter til å score et fjerde. Men Liverpool spilte smart og rolig de siste 10 minuttene og kontrollerte seieren inn. NYDELIG!

Spillerbørs

Pepe Reina 6
Grei kamp av Reina. Nære på å ta en god straffe, og er sjanseløs på det andre. Ellers god med beina.

Glen Johnson 8 BB
Spilte til en klar 10’er de første 15-20 minuttene, men et kremmerhus og stadig farlige raid. Ble dessverre langt svakere utover i omgangen, og slapp blant annet til Jarvis altfor lett på innlegg. Spilte seg opp igjen i annen omgang, og får min BB

Martin Skrtel 6
Slet voldsomt med Carlton Cole, men var ikke skyldig i noen av baklengsmålene.

Daniel Agger 7
Slet også med fysikken til Cole. Var god i oppbyggingsfasen med rolig pasningsspill.

Stewart Downing 6
Grei kamp, men anonym som vanlig. Gjorde en hederlig jobb som back etter at Enrique ble skadet.

Lucas Leiva 7
Godt anker og pasningssentral i første omgang, men ble sliten i løpet av andre.

Joe Allen 6
Litt skuffende kamp av waliseren (burde kanskje få hvile litt snart?). Klarte ikke å bidra noe særlig offensivt.

Steven Gerrard 7
Strør gode pasninger, og vi tilgir selvfølgelig et uheldig selvmål når resultatet blir som det blir.

Raheem Sterling 6
Flott assist for utligningsmålet til Cole, men ellers veldig svak kamp av 18-åringen syns jeg.

Jonjo Shelvey 7
Veldig anonym i første omgang og starten av andre, men var plutselig helt enorm da Liverpool snudde kampen. Viste muskler på slutten.

Joe Cole 7
Fryktet det verste da han kom inn, og så ut til å få rett. Var halvveis ut i 2.omgang klar til å hudflette Rodgers for å sette inn Cole da Enrique ble skadet, men nå får jeg bare holde kjeft 🙂

Jordan Henderson 7
Er i ferd med å få et lite gjennombrudd som Liverpoolspiller nå. Flere gode kamper og innhopp i det siste, og viser igjen energi og innsatsvilje som er et friskt pust.

Klarte ikke å få nok inntrykk av Enrique i løpet av tiden hans på banen for å gi noen karakter.

YNWA

15 Responses to West Ham 2-3 Liverpool – Endelig to ligaseiere på rad

 • Brynje sier:

  Tror aldri jeg har sett Carlton Cole så god, men det er jo sjeldent noe nytt slike ting, at den og de spiller sin livs kamp mot Liverpool….

  UTROLIG deilig seier og ikke minst meget viktig. Nå kommer juleprogrammet, som ikke er så altfor halvgalt og med litt flyt så kan vi faktisk få 15 poeng på de fem neste kampene. Fulham, Aston Villa hjemme, QPR og Stoke borte og Sunderland hjemme…

  Slike pissekamper som den i dag var kamper vi tapte eller max fikk med oss ett poeng fra tidligere – utrolig deilig og reise hjem med tre poeng!!

  Liverpool er nå 5-5-1 på de 11 siste i serien, litt mange «U» kanskje, men slett ikke så ille med tanke på hvor mye frustrasjon og halvdårlige kamper vi faktisk har spilt, det viser styrke det faktisk.

  • Hanne Mørch Jacobsen sier:

   Kunne ikke vært mer enig! Begynner også å bli kraftig lei av ABSOLUTT ALLE marginene skal gå i disfavør Liverpool når det kommer til straffespark!
   Deilig at BRs taktikk begynner å fungere bedre og bedre, og at vi endelig greier å snu slike kamper 😀
   YNWA!

   • Jarl sier:

    Jepp, straffespark får vi nok ikke i år gitt. Helt utrolig at alle de avgjørelsene går i mot, gang på gang. Men kanskje det også er en god ting, da må jo gutta stå på litt ekstra, og i det lange løp er jo det bare positivt at vi ikke er avhengige av straffer 😉

    Men det er jo surt, for all del. Spesielt med tanke på at vi skulle hatt minst 2 poeng til i lomma pdd.

 • Max sier:

  Håper Liverpool kan fortsette den gode formen og nå venter 2 hjemme kamper på rad i ligaen. Håper Gerrard kan få til flere sånne headere men på motsatt banehalvdel 😉

 • Morten sier:

  Deilig, men som ble sagt så ble jeg overrasket da Cole kom inn, men jeg har blitt positivt overrasket over han i det siste, skal han plutselig begynne å bli god?!?!?
  Det er nå bare 4 poeng opp til 4 plassen, og klarer vi seier på de neste 5 ligger vi bra an:)
  The future so bright, I’ve got to wear shades!
  YNWA!

 • Torbjørn sier:

  Sterling budre få en pause nå. Han var ikke dårlig, men manglet den siste gnisten. Innhoppene Cole og Henderson imponerte. Jeg synes Downing var ganske bra og.

 • Josh sier:

  For de som klager på at enkelte spillere som har spilt nesten hver kamp, bør få en pause, så er det 6 dager neste kamp og 7 dager til neste kamp der igjen, stallen vil få en god pause.

  Deilig å ha endelig litt flaks på 2-3 målet, ikke ofte i denne sesongen…liker at Hendo begynner å vise litt styrke på hva han kan, Downing begynner også komme seg litt, men dette skulle bare mangle.

  Utrolig viktig seier for oss, men mest for å vise at vi kan levere uten Suarez, og at Suarez selv skjønner at han er ikke så viktig brikke for LFC.

  • Brynje sier:

   Klart Suarez er viktig – men hovedpoenget er vel at vi trenger flere av Luis s kaliber OG at flere tar det samme ansvaret også når Suarez er på banen, først da kan vi snakke progresjon.

 • Josh sier:

  Jeg mener vi har flere spillere som er av samme kvalitet som Suarez, men det blir lettere å se hva Suarez har gjort for oss til nå. Etter min mening er Agger, Glen, Lucas, Allen, Gerrard, Skrtel, og Enrique like god som Suarez, men som har ikke vært like stabil, sier sitt at Enrique ble kåret til mnd spiller, når Suarez har storspilt i tillegg. Liverpool generelt har en svært god første 11er, men har vært alt for ustabil for å nå topp 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...