Hold deg oppdatert
Arkiv
Arsenal 2-2 Liverpool – Ett poeng vunnet eller to tapt?

Det er ikke ofte man roter bort en 2-0-ledelse og likevel føler seg heldig som sitter igjen med ett poeng, men i kveld var det en slik anledning. Liverpool var gode til å straffe Arsenal hardt for de feilene de gjorde, men med det presset Arsenal hadde i store deler av kampen og de mange store sjansene skal man kanskje puste veldig lettet ut for at ikke alle poengene røk.

Meget skuffende å rote bort en bra ledelse, men ser man bort fra det er ikke uavgjort på Emirates et dårlig resultat. Jeg hadde ihvertfall tatt det på forhånd.

Liverpool startet med følgende 11: Pepe Reina, Andre Wisdom, Jamie Carragher, Daniel Agger, Glen Johnson, Lucas Leiva, Steven Gerrard, Jordan Henderson, Stewart Downing, Luis Suarez, Daniel Sturridge.

Fantastisk start på kampen for Liverpool. Og nesten komedie i Arsenal-forsvaret. Etter 5 minutter sender Suarez Liverpool i føringen etter at Arsenal gjør feil i alle involveringer. Sagna sklir, Vermaelen bommer på ballen og Suarez setter ballen inn via Mertesacker. 0-1.

Arsenal skrur på presset umiddelbart. Walcott fikk en stor sjanse like etter scoringen, men Reina vartet opp med en strålende redning. De neste 10-15 minuttene var det et nesten konstant press mot målet til Liverpool. Arsenal trykket forsvaret bakover, fikk flere gode sjanser, corner etter cornerl, og det så stygt ut en periode. Heldigvis er Reina i gladform og holder unna.

Etter halvspilt omgang klarer Liverpool å komme seg inn i kampen igjen, og er hele tiden farlige på kontringer. Etter 27 minutter var det en kjempesjanse for Agger på en heading som ble reddet på streken.

Arsenal fortsatte å ha et lite initiativ resten av omgangen, men Liverpool holdt bra unna. Helt på tampen fikk Henderson en god sjanse da han forsøkte å lobbe over en keeper langt ute av posisjon, men ballen landet på nettaket. 0-1 til pause.

PAUSE

For en annen omgang det ble. Arsenal i fullt tempo ut av startblokkene presset Liverpool langt tilbake, og skapte en del farligheter i starten av omgangen. Likevel var det igjen Liverpool som skulle sette ballen i nettet, på lite sannsynlig vis. Jordan Henderson fant plutselig frem driblefoten og dro seg forbi to spillere, avsluttet, fikk retur og satte ballen i mål selv. Herlig scoring av formspilleren Henderson. 0-2.

Det var nesten dumt for Liverpool å få den andre scoringen, fordi det så virkelig ut til å piske liv i Arsenal. Etter 65 minutter startet en kjapp dobbel for Arsenal. Først fikk Giroud gå opp helt alene på et frispark inn i feltet og heade inn reduseringen. Bare to minutter senere spilte Arsenal seg på vakkert vis gjennom Liverpoolforsvaret før Walcott banket inn utligningen. 2-2, og svakt forsvarsspill.

Liverpool så fullstendig sluttkjørte ut etter dette, og Arsenal skapte sjanse etter sjanse uten å få uttelling. Det lå virkelig et seiersmål for Arsenal i lufta. Det var vel nærmest hjertestans da Giroud på utrolig vis ikke fikk stokket beina rett foran kassa og bomma på ballen.

Rett før overtiden rant ut var det nære på at Liverpool tok med seg alle tre poengene da Suarez fikk komme til skudd, men keeper reddet fint og returen landet dessverre ikke i et Liverpoolbein. Nære på et lite ran på slutten.

Fornøyd med å ta et poeng på Emirates, men ikke fornøyd med å miste en 2-0-ledelse.

Spillerbørs

Pepe Reina 7
God kamp mellom stengene, og gjorde flere viktige og gode redninger. Kunne ikke gjøre så mye med målene dessverre, som var gode avslutninger.

Andre Wisdom 5
Ble litt overveldet av aggressiviteten og nivået i kampen. Klarte liksom aldri helt å komme inn i kampen.

Jamie Carragher 6
Vet ikke hvem av han og Agger som har skylden for å la Giroud stå alene på reduseringen. Ellers en grei kamp.

Daniel Agger 6
Grei kamp også, men blir i likhet med stoppermakker Carra satt under veldig hardt press og får ikke i gang noe spill.

Glen Johnson 5
Lager et veldig unødvendig frispark som fører til reduseringen, og er ikke bra i markeringsspillet på utligningen. Svakeste kampen på lenge fra Johnson

Lucas Leiva 5
Var aldri i nærheten av å dominere kampen i dag, og slet litt med tempoet til Cazorla og Wilshere. Skuffende.

Steven Gerrard 6
Fikk aldri igang pasningsspillet i dag, var under hardt press hele kampen. Ble også fryktelig sliten etterhvert og ble veldig stillestående.

Jordan Henderson 8 BB
Liverpools klart beste spiller i dag. Våken og fin assist til Suarez, og en fantastisk soloprestasjon på scoringen. Var den eneste som var aggressiv nok i presset.

Stewart Downing 5
Fikk ikke gjort noe som helst på høyrekanten sin i dag, lite involvert.

Luis Suarez 7
Meget bra førsteomgang med scoring og flere lekre pasninger til Sturridge. Litt svakere i andre.

Daniel Sturridge 6
Gode bevegelser, men fikk det ikke til i avslutningsfasen i dag. Burde kanskje hatt et mål.

Hva syns du om kampen og spillerbørsen? Diskuter her.

YNWA

7 Responses to Arsenal 2-2 Liverpool – Ett poeng vunnet eller to tapt?

 • Christoffer Talge sier:

  Reina – 7
  Wisdom – 3
  Carragher – 7
  Agger – 7
  Johnsen – 5
  Lucas – 5
  Gerrard – 5
  Henderson – 7
  Downing – 4
  Suarez – 7
  Sturrdige – 5

  Klarer ikke helt gi BB, ville kanskje gitt til Reina. Holder oss inne i kampen i første omgang. Synes også Carragher gjorde mye positivt. Blir godt å få Enrique tilbak i kampform igjen.

 • Hanne Mørch Jacobsen sier:

  Enig i at Hendo sto fram som BB i dag, med fint driv og gode involveringer. Det er så klart utrolig surt å spille uavgjort når vi hadde ledelsen, og bommet på en del sjanser..! Likevel tror jeg vi burde være fornøyde med resultatet alt i alt, slik kampen utviklet seg etter reduseringen til Giroud.
  Klar for ny kamp på søndag! 😀 YNWA

 • Stein Tangen sier:

  Reina ,Suarez,og Henderson sammen med Carra fortjener vel minst 9 på børsen i kveld.De føles godt med 1 poeng tross alt.spillemesigt bra tatt i betrakting att Suarez spillte bekk i lang tid og de bra.YNWA

 • effi82 sier:

  Problemet i denne kampen er at vi skulle startet med to «vinger» og en spiss. I kamper hvor vi kan dominere mer på midten og i possesion så kan vi spille med en falsk spiss i Suarez. Men her så blir han jobbene som back mer enn som en angriper. Det blir for dumt å bruke han opp på sånne ting.

  For å gi en kort mommentar så synes jeg spesielt Lucas og Sturridge var dårlig i dag (i tillegg til Johnson i forhold til potensial).

  Lucas fordi han er langt unna å være i samme form som før skaden. Han fungerer ikke som en ryddegutt som kan hjelpe forsvaret og frigjøre midtbanen noe defensivt. Når spille går raskt og spillerne er kjappe, så kommer han for sent og gjør dårlige inngrep. Det tvinger resten av midtbanen til å falle tilbake for å sikre at de ikke kommer for lett igjennom, og da har man få spillepunkter når man først vinner ballen. Med en Lucas i form, så kunne Gerrard og Hendo ligget høyere, fordi Lucas og forsvaret kunne taklet de fleste angrep. Og Arsenal ville angrepet med færre fordi de måtte holdt tilbake for kontringsangrep også.. (blir for dypt å gå i analyse av alt dette, men håper dere ser tegningen)

  Når det gjelder Sturridge, så er han mer opptatt av å ligge på strek og løpe igjennom, fremfor å hjelpe som oppspillspunkt når Liverpool var presset helt tilbake.
  Var utrolig irriterende å se at Liverpool panikk klarerte ballen til Sturridge, som lå oppe ved midtbanen. Han var selvfølgelig dekket av en forsvarspiller, men istedenfor å falle tilbake eller ta duellen, løp han og satset på at Arsenal forsvareren skulle bomme på ballen og at ballen kom gjennom til ham.

  Suarez hadde vært 1 000 000 ganger farligere som uro moment der fremme og han ville funnet posisjon til å motta ballen. Og alene med Arsenal forsvaret er Suarez farlig..

  Også minus til Sturridge for å være rusten i avslutningsøyeblikket. Et eksempel på det er avslutning etter det geniale gjennombruddballen fra Suarez.

  Pluss til midtforsvaret, Hendo, Suarez. Synes de var de beste i denne kampen.

  Uansett, tror vi kan være fornøyd med uavgjort, slik kampen utviklet seg.

  YNWA

  • Bjørn Einar sier:

   Veldig mange gode poeng. Imidlertid er jeg uenig i Midtforsvaret. Carra var konge, men Agger glipper markeringen på det første baklengsmålet. Agger er vanvittig god stopper, men han gjør ofte småfeil. Dels kan dette skyldes kollegaene, men han må posisjonere seg bedre når vi får dødball imot. Det, samt at han bør rope høyere og være med kapteingstype.

   Et annet problem, var at vi burde flyttet Suarez opp tidligere og fått inn en med mer fart p åvenstresiden. Da hadde Walcott måtte tatt mer ansvar defensivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

banner
Poll
Sorry, there are no polls available at the moment.
Siste kommentarer
 • Kjære, Jürgen Klopp (1)
  • Leiv: Man må ikke glemme den stallen Klopp har ikke passer til hans måte å spille på, det er Rodgers sitt lag. Og...
 • Liverpool berger ett poeng mot Arsenal (3)
  • Leiv: Kanskje Ward kan bli en åpenbaring på keeperplass? Tviler på ny keeper i januar så er spent på han etter gode...
  • Leiv: Pleier å bli endel mål når det spilles mot Arsenal. Håper virkelig ikke Mignolet får ny kontrakt, han er bare...
  • Tevje Tenold: Perfekt kamp. Men vi kan ikke forsette med den luringen vår i.mål. Når du scorer 3 mot Arsenal skal det...
 • Marko Grujic bekreftet klar for Liverpool (1)
  • Leiv: Spennende signering. Så får vi håpe Klopp klarer å kapre noen av sine tidligere elever fra Tyskland til...